slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κτηματολόγιο: Άνοιξε η πλατφόρμα myKtimatologioLive – Δείτε πώς λειτουργεί


Άνοιξε η πλατφόρμα του Κτηματολογίου myKtimatologioLive. Σημειώνεται ότι μέσω αυτής της πλατφόρμας μπορούν οι πολίτες και οι επαγγελματίες (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί) να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης για θέματα γενικής και εξειδικευμένης πληροφόρησης σχετικά με τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες των ακινήτων τους που σχετίζονται με το Κτηματολόγιο.


Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μείωση των φυσικών επισκέψεων αρχικά στα κεντρικά και σταδιακά στα περιφερειακά γραφεία του Κτηματολογίου, βελτιστοποίηση της αξιοποίησης του προσωπικού και εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τους συναλλασσόμενους.

Στη Σύρο την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα βρίσκεται την Παρασκευή 25/2 ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας,koinignomi.gr ο Πρωθυπουργός θα έχει

Ξεχωριστή η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση τροφίμων και ποτών Expotrof


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδωσε και φέτος ένα ηχηρό μήνυμα στην έκθεση τροφίμων και ποτών, την EXPOTROF με ένα καλοστημένο περίπτερο, που συγκέντρωσε πλήθος ενδιαφερομένων.

Τα προϊόντα των παραγωγών του Νοτίου Αιγαίου απετέλεσαν πόλο έλξης των επισκεπτών εμπόρων γιατί ξεχώριζαν για την ποιότητα και την λεπτομέρεια στην παραγωγή και στην γεύση.
Η Περιφέρεια μας παρούσα με παραγωγούς από 11 νησιά. Ρόδος, Σύρος, Τήνος, Νάξος, Κως, Κέα, Σχοινούσα, Πάρος, Σίκινος, Κάλυμνος, Αμοργός, με υπέροχα προϊόντα που παράγει η αιγαιοπελαγίτικη γη, ζυμωμένα με τον ήλιο και την αύρα της θάλασσας του Αιγαίου αλλά και το μεράκι των παραγωγών μας.

Δημοσκόπηση Alco: Δυσαρέσκεια για την ακρίβεια – Κάτω από 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, συνεχίζεται η ανοδική πορεία του ΚΙΝΑΛ, το οποίο αντλεί ψηφοφόρους και από τα δύο μεγάλα κόμματα
Μικρότερη από 10 μονάδες είναι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco για το OPEN.
Στη δημοσκόπηση, οι πολίτες απαντούν στο ερώτημα ποιοι έχουν ευθύνη για την οπαδική βία, ενώ καταγράφεται έντονη δυσαρέσκεια αναφορικά με τα μέτρα της κυβέρνηση για την ακρίβεια. Θεωρούν, μάλιστα, ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν αρκεί για τα νοικοκυριά σε αυτή τη συγκυρία.
Παράλληλα, στη δημοσκόπηση της Alco αποτυπώνεται εκ νέου η ανοδική πορεία του ΚΙΝΑΛ, το οποίο φαίνεται να αντλεί ψηφοφόρους από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου, αλλά και από

Κατρούγκαλος: Υπάρχει όρος «μη ανατροπής» των συμφωνηθέντων στη συνθήκη

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί από την πρώτη στιγμή να εμφανίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πολιτικό που κορόιδεψε τους Έλληνες αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, διότι την εφαρμόζει.

Ο Γιώργκος Κατρούγκαλος, υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας χθες Κυριακή σε διαδικτυακή εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γαλλίας, κατέρριψε τα επιχειρήματα και τους τακτικισμούς του κόμματός του αποκαλύπτοντας την ύπαρξη όρου μη ανατροπής της σε αυτή «για να διατηρήσουμε» όπως είπε «το ιστορικό κεκτημένο» της.

Β. Πούτιν: Αναγνώρισε την ανεξαρτησία των δύο ρωσόφωνων περιοχών στην Αν. Ουκρανία


Στην αναγνώριση των δύο ρωσόφωνων περιοχών στην ανατολική Ουκρανία προχωρά ο Βλαντιμίρ Πούτιν με έκτακτο διάγγελμά του, το οποίο είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Ο ρώσος πρόεδρος κάνει δεκτά τα αιτήματα των ηγετών ανταρτών των δύο ρωσόφωνων περιοχών, αναφέρεται στην κρίσιμη κατάσταση στην Ουκρανία, ενώ κάνει εκτενή ιστορική αναδρομή.
Η σύγχρονη Ουκρανία δημιούργημα των Κομμουνιστών
Στο πρώτο μέρος του διαγγέλματός του αναφέρθηκε στις ιστορικές στιγμές που προηγήθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα τη διάλυση της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης και τη δημιουργία του ουκρανικού κράτους.

Όπως είπε, ο Λένιν παρέδωσε τον Ντονμπάς, δηλαδή το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι «η Ρωσία δημιούργησε την Ουκρανία».

Οπαδική βία: Ποινές φυλάκισης έως 5 έτη χωρίς αναστολή - Κλείνουν προσωρινά οι λέσχες φιλάθλων

Σειρά διατάξεων, που αυστηροποιούν το νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, παρουσιάστηκε σήμερα από τους υπουργούς Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, και Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. Όπως σημειώθηκε, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης έχουν ως κεντρική προτεραιότητα την αρχή μηδενικής ανοχής απέναντι σε κάθε βίαιη και κακοποιητική συμπεριφορά.

Άρση ανισοτήτων ως προς το εισφοροδοτικό σύστημα των αγροτών

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε μαζί με 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ερώτηση με θέμα το ΕΦΚΑ των αγροτών.

Όπως αναφέρει η ερώτηση, η Κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει  δύο κατηγορίες ασφαλισμένων, τους αγρότες και όλους τους υπόλοιπους, που ενώ πληρώνουν ίδιες εισφορές κάθε μήνα, ανάλογα την ασφαλιστική κατηγορία που έχουν επιλέξει,  τελικά η παροχή σύνταξης από την πολιτεία είναι μικρότερη από όλους τους υπολοίπους! Κατάφερε ακόμη να παραβιάσει την αρχή της ανταποδοτικότητας, που είναι και η «λυδία λίθος» του ασφαλιστικού συστήματος, ξεπερνώντας με αυτό τον τρόπο κάθε θεμιτό όριο.

Ο Ν. 4387/2016 και συγκεκριμένα το άρθρο 99 προέβλεπε μεταβατική περίοδο για την πλήρη απόδοση εθνικής σύνταξης ΕΦΚΑ, με  αντίστοιχη πρόβλεψη ωστόσο μεταβατικής περιόδου για τις εισφορές των αγροτών.

Σε εξέλιξη οι Αιτήσεις για 25.000 θέσεις της νέας Κοινωφελούς Εργασίας

Ξεκίνησε την 18η Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 18 Μαρτίου, το χρονικό διάστημα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ) / συναφείς Φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων Φορέων» οκτάμηνης διάρκειας.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους εγγεγραμμένους στο Μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους που πληρούν τις ειδικότερες προϋποθέσεις συμμετοχής που αναφέρονται στη σχετική Πρόσκληση. 

 

Το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αφορά στην απασχόληση συνολικά 25.000 ωφελούμενων, σε Δήμους, Περιφέρειες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Κέντρα Κοινωνικής Πολιτικής και λοιπούς Φορείς, σύμφωνα με την ακόλουθη κατανομή:

Οξύνεται το δημογραφικό πρόβλημα: Τι δείχνουν νεότερα στοιχεία για τους θανάτους και τις γεννήσεις

Το δημογραφικό πρόβλημα μεγαλώνει. Η δημογραφική «ατονία» της χώρας μας χαρακτηρίζει, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, το σύνολο πλέον του ελληνικού χώρου και όχι μόνον κάποια τμήματά του.


Ειδικότερα, την τελευταία δεκαετία, από τους 325 δήμους της χώρας μας οι 56 μόνο είχαν θετικά Φυσικά Ισοζύγια (περισσότερες γεννήσεις από θανάτους), ενώ σε 1 στους 3 η υπεροχή αυτή ως ποσοστό του πληθυσμού τους το 2011 ήταν ασήμαντη (μικρότερη του 1%).

Πρετεντέρης: Άμυνα


"Ούτε 24 ώρες δεν χρειάστηκε ο Ερντογάν για να θυμίσει σε όσους το αμφισβητούσαν ότι η άμυνα είναι αυτονόητος αυτοσκοπός" γράφει στα ΝΕΑ ο Γ. Πρετεντέρης:

Ο Τσακαλώτος «καρφώνει» Τσίπρα: Έχει μια αδικαιολόγητη ανασφάλεια, χειρότερος από τον Μητσοτάκη στην επιλογή συμβούλων

Πυρά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο πρώην υπουργός Οικονομικών αφού αναφέρει ως τα μεγαλύτερα προσόντα του Αλέξη Τσίπρα τη «λαϊκότητα» και τον «τακτικισμό» -υπονοοώντας ότι ο ίδιος προσωπικά ο κ. Τσακαλώτος δεν τα διαθέτει- περνάει στα ελλατώματά του Αλέξη Τσίπρα φτάνοντας στο σημείο να πει ότι στην επιλογή συμβούλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.