slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τι είπε ο Βορίδης για μονιμοποίηση και αξιολόγηση των Υπαλλήλων

Σε Ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι διορίστηκαν στους Δήμους μέσω της πολύπαθης Προκήρυξης 3Κ/2018, απάντησε ο νέος Υπουργός Εσωτερικών στη Βουλή την 20η Ιανουαρίου.

Επισημαίνουμε ότι το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε (και αναπαράχθηκε ως είχε σε πολλά μέσα ενημέρωσης) περιέχει λάθος, καθώς αναφέρει ότι «δεν είναι στις προθέσεις του να αποσύρει το άρθρο 74 που αφορά στην αξιολόγηση των υπαλλήλων καθαριότητας των Δήμων». Το αρ.74 όμως, δεν έχει καμία σχέση με την αξιολόγηση. Το αρ.74 (όπως ρητά αναγράφει και η Ερώτηση) αφορά την «υποχρέωση παραμονής σε ανταποδοτικές υπηρεσίες ΟΤΑ». Με απλά λόγια, “άλλα ντ’ άλλων” το επίσημο Δελτίο Τύπου...

«Ασύμβατες για τις Αξίες της Ευρώπης, οι απειλές Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας», ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, που έγιναν παρουσία του Γερμανού ομολόγου κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Άγκυρα, με τις οποίες απείλησε ευθέως την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με την ερώτησή του ζητά από την Επιτροπή να πάρει θέση αν συνάδουν οι ευθείες απειλές κατά κράτους μέλους της ΕΕ από κορυφαίο αξιωματούχο μίας υπό ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είναι η Τουρκία.

Αναλυτικά η ερώτηση: 

Πανελλαδική πρωτοβουλία για αναβάθμιση του ρόλου των Κοινοτήτων Ελλάδας

Σημειώνεται πως όσα μέλη Κοινοτήτων επιθυμούν να συμμετέχουν στην Πανελλαδική, Ανεξάρτητη ,Ενωτική και Ακομμάτιστη Πρωτοβουλία των Κοινοτήτων Ελλάδος, από τον νομό Κυκλάδων, να επικοινωνούν με τον πρόεδρο της Κοινότητας Άνω Σύρου, Πέτρο Ραουζαίο στο mail: praouzaios@hotmail.gr και στο Fb Petros Raoyzaios.
Η Κοινότητα αποτελεί διαχρονικό πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας και θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού. Με βάση το άρθρο 1 παράγραφος 2 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/2006) «οι Δήμοι και οι Κοινότητες συγκροτούν τους Οργανισμούς του Πρώτου Βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Το Μπλούμπεργκ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι στατιστικές και τα ψέματα

   Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μια βδομάδα τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σημαία της προπαγάνδας του μια «έρευνα ανθεκτικότητας στον Covid-19» του Μπλούμπεργκ, όπου η Ελλάδα εμφανίζεται στον… πάτο. Φυσικά με τα κριτήρια που έχει βάλει το αμερικανικό πρακτορείο. Αν είχε βάλει τα χρήσιμα κριτήρια, η Ελλάδα σίγουρα θα ήταν στην κορυφή. Αλλά, όπως έλεγε και ο Μαρκ Τουέιν, «υπάρχουν τα ψέματα, τα μεγάλα ψέματα και οι στατιστικές».

Παρουσίαση στους φορείς, Προγραμμάτων Interreg Med, που υλοποιεί η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.

Στις 19/01/2021, στην αίθουσα εθιμοτυπίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. δια του Προέδρου κ. Χρήστου Μπάρδου και των στελεχών της, παρουσίασε σε θεσμικούς φορείς της Ρόδου, τα τρία έργα Interreg Med που υλοποιεί αυτήν την περίοδο η Εταιρεία.

 Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Νικόλαος Παπασταματίου, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου η κ. Μαριτάνα Αλακιώτου-Ανθοπούλου,  και ο ειδικός σύμβουλος  του Δήμου Ρόδου σε θέματα Τουρισμού κ. Πάττας Σάββας.

Δημοπρατείται η ψηφιακή εφαρμογή ανάδειξης του πολιτιστικού κεφαλαίου της Νάξου

Το έργο χρηματοδοτείται με 125.300,00 €, από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές για την προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματός του  αποκτούν η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε τα τεύχη διακήρυξης και τη διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο «NAXiOS - Ψηφιακή εφαρμογή ξενάγησης πολιτιστικών πόρων και πλατφόρμα διαχείρισης πολιτιστικού περιεχομένου Νάξου», συνολικού

Μετά από 2,5 χρόνια, η Ίος αποκτά πάλι Παιδίατρο


ΟΔήμος Ιητών ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε από τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου η πρόσληψη Παιδιάτρου, για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών του Κέντρου Υγείας Ίου.

Ο νέος μας παιδίατρος, κ. Σωτήρης Σεμερτζιάν, θα έρθει σύντομα στη Νιό μας για να αναλάβει τα καθήκοντά του και να θωρακίσει την υγεία των 400 παιδιών του νησιού.

Ο δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τέλος στην άνιση μεταχείριση των ερασιτεχνών ψαράδων και κυνηγών".


Στα πλαίσια των παρεμβάσεων μας για θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων  με επιστολή στο Υπουργείο Υγείας και με την παρούσα δημόσια τοποθέτηση μας  ζητάμε :

Δριμεία προσωπική επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπολύει το Σωματείο Εργαζομένων του ναυπηγείου Σύρου, κατά του Συρμαλένιου .

 Με αφορμή την πρόσφατη ερώτηση που κατάθεσε ο Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ,  Νίκο Συρμαλένιο με θέμα τα μέτρα προστασίας στο λιμάνι της Ερμούπολης εξαιτίας της επικάθησης στον πυθμένα βαρέων μετάλλων. το Εργοστασιακό Σωματείο Ναυπηγείων Σύρου με επιστολή του κάνει  δριμεία επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς .
Η επιστολή η οποία κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε υπουργούς της κυβέρνησης, στους βουλευτές Κυκλάδων, στον αντιπεριφερειάρχη και στο δήμαρχο είναι η ακόλουθη:

Διακοπή κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων σε τμήματα δρόμων στη Νάξο


Στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση, επισκευή, βελτίωση υποδομών και αποκατάσταση στα μνημειακά κελύφη της νησίδας Μουσείων Κάστρου Χώρας Νάξου» είναι αναγκαία η προσωρινή απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων στο τμήμα του δρόμου που οδηγεί από το πάρκινγκ του Αγίου Μηνά μέχρι και τον ανελκυστήρα της μονής Ουρσουλινών, για το διάστημα από Τετάρτη 20 έως και Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021.
🔺Επίσης, στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή συνδέσεων εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης και επέκταση τμημάτων παραλιακών οικισμών», απαιτείται η διακοπή της κυκλοφορίας από τη θέση «Πρατήριο υγρών καυσίμων, Μαργαρίτη Σταμάτη» προς πλαζ Αγίου Προκοπίου, προκειμένου να

ΥΠΑΙΘ: 14 καίρια ερωτήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ

 Το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τηλεδιάσκεψη του Προέδρου του με τους Πρυτάνεις των ΑΕΙ, εκδίδει την κάτωθι ανακοίνωση:

14 καίρια ερωτήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ

1. Εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρέπει να εισάγονται στα ΑΕΙ της χώρας υποψήφιοι με βαθμολογία 1 ή 2 στα 20 στις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως συνέβαινε στη βάση ρυθμίσεων που η Κυβέρνησή του είχε νομοθετήσει;