slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σκανδαλίδης: Καρικατούρα της ιστορίας ο Αλέξης Τσίπρας

Tις αντιρρήσεις του για τα νέα μέτρα που θίγουν τις χαμηλές συντάξεις και τις αποδοχές των αστυνομικών προέβαλε για ακόμη μια φορά ο Κώστας Σκανδαλίδης, τονίζοντας πάρα ταύτα, ότι υποστηρίζει την προγραμματική συμφωνία των κομμάτων.
Παράλληλα, ο κος Σκανδαλίδης ζήτησε η συμφωνία να πάει στην βουλή και να συζητηθούν ένα προς ένα τα μέτρα, υπογραμμίζοντας πως δεν θέλει να περάσουν αυτές οι περικοπές με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
«Δεν είπα ότι θα καταψηφίσω την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει
περίπτωση να ρίξω την κυβέρνηση» τόνισε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει να αντιπροτείνει μέτρα στην κυβέρνηση.
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, ο κος Σκανδαλίδης δήλωσε πως «Αυτά που λέει σήμερα ο Σαμαράς, κονταροχτυπιούνται με αυτά που έλεγε προεκλογικά» και εκτίμησε πως αν το ΠΑΣΟΚ σταθεί όρθιο τώρα, τότε θα δικαιωθεί από την ιστορία, αναφέρει το star.gr.
Σχολιάζοντας την χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε παράλληλα με την επέτειο του ΠΑΣΟΚ, το μανιφέστο του Ε. Βενιζέλου και την αποκάλυψη του ΝΕΟΥ ήλιου, ο κος Σκανδαλίδης χαρακτήρισε «κακόγουστη» την αντεκδήλωση του κόμματος του Α. Τσίπρα.
«Ήταν μια καρικατούρα της ιστορίας» πρόσθεσε, κατηγορώντας ευθέως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τιτλοι τελους για 213 οργανισμους...

Οι υπογραφές απομένουν πια για το νομοσχέδιο συγχώνευσης- κατάργησης 21 φορέων, που περιλαμβάνουν 213 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, στα οποία εργάζονται 5.256 δημόσιοι υπάλληλοι...

Οι οργανισμοί που συγχωνεύονται είναι οι εξής :
Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και η HELEXPO.Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, το Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας και ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης.Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας και το Εθνικό

Κέντρο Έρευνας Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Αγορά Ρέντη ) και η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης.Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας.Κεφάλαια Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών. Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων. Οι οργανισμοί που καταργούνται είναι οι ακόλουθοι : Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών.Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας- Πληροφόρησης και Πολιτισμού.Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς.Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για Εκτελέσεις Αρχαιολογικών Έργων.Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.Ελληνική Θαλάσσια Ένωση.

Ν. Συρμαλένιος: Πλήρης αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο Νάξου

Απροθυμία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει επείγοντα ζητήματα του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου διαπιστώνει ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος είχε καταθέσει για το σχετικό θέμα ερώτηση στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο βουλευτής:

«Στις 27/7/2012 κατέθεσα Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο – Κ.Υ. της Νάξου, όπως διαπιστώθηκαν από την επιτόπια επίσκεψη μου και τη συζήτηση με στελέχη της Διοίκησης και των Υπηρεσιών του.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα εισπράξαμε την εκκωφαντική σιωπή του Υπουργείου Υγείας που αρνήθηκε να απαντήσει, ενώ η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών, την οποία και παραθέτουμε συνημμένη, αποτελεί ουσιαστικά μια γενικόλογη αναφορά που αποφεύγει τη συγκεκριμένη απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Στην ουσία μας παραθέτει το συνολικό ποσό 1.450.000.000 € που δίνει για επιχορηγήσεις των νοσοκομείων και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ολόκληρης της χώρας, αποφεύγοντας να αναφερθεί στο ποσό που αντιστοιχεί στο Νοσοκομείο – Κ.Υ. της Νάξου, προφανώς για να μην φανεί η μεγάλη συρρίκνωση του προϋπολογισμού του, ενώ μας απαντά στερεότυπα και σε ό,τι αφορά το κονδύλι για τις εφημερίες, αποφεύγοντας και εδώ να αναφερθεί στις περικοπές των κονδυλίων.

Σε ό,τι δε αφορά τη μη έγκριση των προσλήψεων των 11 γιατρών ειδικοτήτων που είχαν προσληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο από το υπουργείο Υγείας, αλλά δεν εγκρίθηκαν από το Οικονομικών, αναφέρει ότι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεν υπάρχει καμιά εκκρεμότητα, χωρίς καν να κάνουν τον κόπο να εξηγήσουν, αν απέρριψαν τις προσλήψεις λόγω μη έγκρισης των αντίστοιχων κονδυλίων και άρα δεν υπάρχει με αυτή την έννοια εκκρεμότητα.

Σε κάθε περίπτωση, η εμφανής αδιαφορία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα τόσο σημαντικό για την υγεία των κατοίκων της Νάξου κρίνεται απολύτως αδικαιολόγητη».

Διαμαρτυρία για τις περικοπές στις συντάξεις

Ένταση στη συγκέντρωση συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Υγείας

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης έξω από το υπουργείο Υγείας, όταν στο κτήριο «εισέβαλαν» περίπου 200 συνταξιούχοι του ΙΚΑ, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες περικοπές που επίκεινται στις συντάξεις τους, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την προμήθεια των φαρμάκων τους.

Οι συνταξιούχοι ζητούσαν συνάντηση με τον υπουργό Ανδρέα Λυκουρέτζο, αλλά καθώς δεν έγιναν δεκτοί, αιφνιδίασαν τους φύλακες της εισόδου και εισέβαλλαν στο κτίριο, φθάνοντας μέχρι την πόρτα του γραφείου του υπουργού.

Ο υπουργός βγήκε έξω από το γραφείο του και όταν εκείνοι επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο κ. Λυκουρέτζος τους απάντησε -όπως λένε οι ίδιοι- ότι είναι ψεύτες και τραμπούκοι.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο Βήμα ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ο κ. Λυκουρέτζος τους είπε: «Σας χαρακτηρίζει τραμπούκικη ιδεολογία» και τους κατηγόρησε: «Λέτε ψέμματα ότι δεν υπάρχουν γιατροί και φάρμακα».

Από την πλευρά του υπουργείου δεν επιβεβαιώνουν αυτές τις εκφράσεις και αναφέρουν ότι ο υπουργός τους κάλεσε μόνον να μην φωνάζουν και όταν ηρεμήσουν τους περιμένει να συναντηθούν και να συζητήσουν.

Πέφτουμε απ' τα σύννεφα!! Γυμναστής-φάντασμα πληρωνόταν 3 χρόνια χωρίς να έχει παρουσιαστεί στη θέση του

Καθηγητής φυσικής αγωγής, τοποθετημένος στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης εισέπραττε επί τρία χρόνια κανονικά το μισθό του χωρίς ποτέ να έχει παρουσιαστεί στη θέση του.

Τελικά ανακαλύφθηκε, όπως αποκαλύπτει το cretalive.gr, στο σπίτι του στη Βόρεια Ελλάδα καθώς με διάφορες προφάσεις -όπως μεταπτυχιακές -διδακτορικές σπουδές, αναρρωτικές άδειες κ.λπ.-είχε καταφέρει να... αγνοείται για την υπηρεσία του.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε ΕΔΕ και καθώς διαπιστώθηκε ότι για έξι μήνες πληρώθηκε παράνομα, τώρα καλείται να επιστρέψει τους μισθούς που αντιστοιχούν σε αυτό το χρονικό διάστημα.

http://www.iefimerida.gr/node/66214#ixzz25UJJtKCh

Δείτε το βίντεο του ΠΑΣΟΚ που δείχνει ποιοι κατάστρεψαν την Ελλάδα

Το βίντεο που έπαιξε στην έναρξη της χθεσινής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ και παρουσιάζει μέσα σε 1,5 λεπτό ποιοι γάμησ@@ τη χώρα:

Γολγοθάς για 9 εκατομμύρια ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Άκαρπη ήταν η πολύωρη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών αλλά και των φαρμακευτικών εταιριών το μεσημέρι της Δευτέρας, με τους φαρμακοποιούς να εμφανίζονται ανυποχώρητοι σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις τους και συνεπώς τις κινητοποιήσεις τους που έχουν τινάξει στον αέρα τη φαρμακευτική περίθαλψη εκατομμυρίων ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Στις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Μάριου Σαλμά, ότι θα......

Συγχωνεύεται το 50% των Ειρηνοδικείων της χώρας

Συγχωνεύεται το 50% των Ειρηνοδικείων της χώρας


Με την προσδοκία να εξοικονομηθεί δημόσια δαπάνη που θα ξεπερνά σε ετήσια βάση το 1 εκατ. ευρώ, κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει τη συγχώνευση του 50% των Ειρηνοδικείων της χώρας.
Το Προεδρικό Διάταγμα που φέρει την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, προβλέπει την συγχώνευση 150 Ειρηνοδικείων από τα 301 των 17 εφετειακών περιφερειών της χώρας. Ως «γνώμονας» για τη συγχώνευση των «ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων» αποτέλεσε η απόδοσή τους και συγκεκριμένα οι αποφάσεις που αυτά εκδίδουν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχουν Ειρηνοδικεία στη χώρα τα οποία μέσα στο 2010 εξέδωσαν από καμία έως εννέα αποφάσεις.
Περιφέρεια Εφετείου Αιγαίου: Τα Ειρηνοδικεία Κύθνου, Σερίφου και Σίφνου ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Μήλου, το Ειρηνοδικείο Άνδρου στο Ειρηνοδικείο Τήνου, τα Ειρηνοδικεία Αμοργού και Τραγαίας Νάξου στο Ειρηνοδικείο Νάξου και το Ειρηνοδικείο Ευδήλου Ικαρίας στο Ειρηνοδικείο Ικαρίας με έδρα τον Άγιο Κήρυκο.

Πίσσα κατράμι ο ΓΑΠ (φώτος)

Εντυπωσίασε το μαύρισμα του πρώην πρωθυπουργού στην Αφρική


Εντυπωσιακό μαύρισμα πέτυχε φέτος το καλοκαίρι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου , όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες .
Ο νέος πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής ποζάρει χαμογελαστός με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής Jacob Zuma αλλά και με την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, με το τροπικό μαύρισμα του να βγάζει ..

Από που πήραν το όνομά τους μερικά από τα πιο διάσημα ελληνικά νησιά

Μυθικοί ήρωες, αρχαίοι θεοί και βασιλιάδες, αλλά και γεωλογικά χαρακτηριστικά αποτέλεσαν έμπνευση για την ονομασία πολλών ελληνικών νησιών.

Σαντορίνη:
Το όνομα Θήρα προέρχεται από τον αρχαίο Σπαρτιάτη Θήραν που αποίκησε πρώτος το νησί. Το όνομα Σαντορίνη προέρχεται από τους διερχόμενους Φράγκους Σταυροφόρους, οι οποίοι κατά το πέρασμα τους στέκονταν για ανεφοδιασμό κοντά σε εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, η οποία υπήρχε στο νησί.

e-Επιλογές της 03/09/2012

"ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ" ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟY

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
3 Σεπτεμβρίου 2012
 
ΜΕΤΑ ΑΠΟ  ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ
ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!
 
 
 
"ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ" ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ,
ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΟΖ
 
Με καθυστέρηση δύο (2) περίπου μηνών πραγματοποιήθηκε στις 1/9/2012 η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λέρο. (Η τελευταία συνεδρίασή του ......