slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κοινό δελτίο τύπου Τομέων Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτών Αιγαίου ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά

Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρώπης σχετικά με τη διαμόρφωση των συντελεστών ΦΠΑ, ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

Πρώτον, η πρόσφατη απόφασή του Ecofin δεν επηρεάζει σε τίποτα τη δυνατότητα που έχει σήμερα η Κυβέρνηση για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών. Αντίθετα, το άρθρο 120 της οδηγίας 2006/112/ΕΚ επιτρέπει ήδη στην Ελλάδα την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών. Ας σταματήσει λοιπόν  η Κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τον χρονικό ορίζοντα του 2025.

Περιμένουμε λοιπόν από το Υπουργείο Οικονομικών και τους Βουλευτές της ΝΔ του Αιγαίου, να κάνουν πράξη την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΤΩΡΑ. Σε αντίθετη περίπτωση οι πανηγυρισμοί είναι στάχτη στα μάτια των νησιωτών και αποδεικνύουν ότι περισσεύει ο πολιτικός αριβισμός και υπολείπεται σημαντικά η πολιτική βούληση.

Συνάντηση εργασίας του Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Στην ατζέντα της συζήτησής τους πρωταγωνίστησαν τα θέματα δημόσιας ασφάλειας και η επιπλέον ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων στις Κυκλάδες, κατά κύριο λόγο την θερινή περίοδο, όπου υπάρχει κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού.

Ο Ανδρουλάκης “κοπιάρει” τους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες και τον Σολτς


Παρά τις κατηγορίες που δέχεται ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ δείχνει να γνωρίζει πολύ καλά προς τα πού κινούνται τα πράγματα στα “κεντρικά” της Ευρώπης…



ΒΙΝΤΕΟ

Ανεξάρτητα από ό,τι λέγεται και γράφεται για το ποιος στηρίζει παρασκηνιακά ποιον στις

Πώς η κυβέρνηση πήρε την απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των 60 και άνω - Όλο το παρασκήνιο


Βασίλης Βενιζέλος
Τα νέα δεδομένα που οδήγησαν στην απόφαση και τα 17.500 νέα ραντεβού σε ένα εικοσιτετράωρο μετά την ανακοίνωσηΣτα 17.500 έφτασαν µέσα σε ένα εικοσιτετράωρο τα νέα ραντεβού των συµπολιτών µας ηλικίας 60 ετών και άνω, προκειµένου να λάβουν την πρώτη δόση του εµβολίου κατά του νέου κοροναϊού, σε αντίθεση µε τα 2.600 ραντεβού ανά ηµέρα κατά µέσο όρο που έκλεινε η εν λόγω ηλικιακή κατηγορία, πριν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώσει την προηγούμενη Τρίτη την απόφασή του για υποχρεωτικό εµβολιασµό των συµπολιτών µας ηλικίας 60 ετών και άνω.

«Γιατί, όµως, οι νεκροί από επιπλοκές της λοίµωξης COVID-19 στη χώρα µας προσεγγίζουν πλέον τους 80-90 την ηµέρα;». Αυτό είναι το καίριο όσο και πολυσυζητηµένο ερώτηµα πολλών, το οποίο έθεσε από την περασµένη Κυριακή σε άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος, και έδωσε συγχρόνως την απάντηση, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την τελική απόφαση του πρωθυπουργού.