slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άρχισε η αποδόμηση των κοινωνικών υπηρεσιών εξαιτίας του μνημονίου.

  • Άνεργοι άλλοι 61 συμβασιούχοι
  • κλείνουν ο νέος ξενώνας για υπερήλικες άστεγους της οδού Πατησίων, το Πολύκεντρο για Α.με.Α. στην Κολοκυνθού και το Κοινωνικό Φαρμακείο στη Βαρβάκειο αγορά
  • Με εθελοντές κρατιούνται προσωρινά οι υπόλοιπες κοινωνικές υπηρεσίες
  • Η Αθήνα παρόλα τα προβλήματα της είχε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ένα δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών. Μέσω του παντοπωλείου, του κέντρου σίτισης, του κοινωνικού φαρμακείου και πολλών ακόμη υπηρεσιών πολλοί από τους συμπολίτες μας έβρισκαν μια βοήθεια στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Η σκληρή πραγματικότητα του μνημονίου όμως ήρθε να βάλει τέρμα σε όλα αυτά. Συγκεκριμένα από το Ιδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων εκδόθηκε το παρακάτω δελτίου τύπου:

Με δικαστική απόφαση της 22ας Νοεμβρίου 2010 απορρίφθηκε ακόμη και το αίτημα για προσωρινή παραμονή των συμβασιούχων του Ιδρύματος Αστέγων, το οποίο λειτουργούσε όλες τις δομές του με 85 άτομα, εκ των οποίων 61 συμβασιούχοι.
Κατόπιν τούτου δεν θα λειτουργήσουν ο νέος ξενώνας για υπερήλικες άστεγους της οδού Πατησίων, το Πολύκεντρο για Α.με.Α. στην Κολοκυνθού και το Κοινωνικό Φαρμακείο στη Βαρβάκειο αγορά, αφήνοντας άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας χωρίς τα απαραίτητα φάρμακα.
Με την αρωγή των εθελοντών του Ιδρύματος, αλλά και ορισμένων συμβασιούχων, που εθελοντικά θα συνεχίσουν να βοηθούν το Ίδρυμα, θα παραμείνουν ανοιχτά το Κέντρο Σίτισης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Αθηναϊκή Αγορά.
Οι καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες γιορτές θα πραγματοποιηθούν, ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τη συμπαράσταση εθελοντών και χορηγών του Ιδρύματος.
Καλούμε όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να βοηθήσουν την προσπάθειά μας να κρατήσουμε όρθιο και ανοιχτό το Ίδρυμα Αστέγων.

Ανοιχτή συγκέντρωση-ομιλία του Εμποροεπαγγελματικού Σύλλογου Νάξου

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1926

ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ 84300 ΤΗΛ. & FAX 22850-24120

e-mail: empornax@otenet.gr

site:www.esnaxos.gr

ΝΑΞΟΣ 25 /11/2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου την Τετάρτη 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 και ώρα 18:00 μ.μ. στα γραφεία του Επιμελητηρίου Νάξου θα διοργανώσει ανοιχτή συγκέντρωση-ομιλία για όλα τα μέλη του, με σκοπό αυτής να κατατεθούν ελεύθερα οι απόψεις και οι προβληματισμοί του εμπορικού κόσμου. Στην εκδήλωση θα είναι προσκεκλημένος και ομιλητής ο κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ Γενικός Γραμματέας της Οικονομικής και κοινωνικής Επιτροπής Νομαρχίας Αθηνών, ο οποίος με την πολύχρονη εμπειρία του στον κλάδο από το1997 μέχρι και σήμερα θα αναπτύξει θέματα που απασχολούν τους Εμποροεπαγγελματίες της Νάξου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ομιλία Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ







Ομιλία Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ







Τελικά πέρασαν νύχτα την εξίσωση ορίων ηλικίας γυναικών και ανδρών

Στο θέμα που αναφερθήκαμε χθες αναφέρεται σήμερα και ο Ελεύθερος Τύπος. Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν η εξίσωση ορίων ηλικίας γυναικών (ακόμα και ανήλικων τέκνων!!) και ανδρών είναι πραγματικότητα ΠΑΣΟΚ:

http://www.frontpages.gr/data/20101126/IEleutherosTypos-4.jpg


--
Από το Δεξί Εξτρέμ

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ Ή...ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ


ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Με τονν ίδιο τίτλο αναφερθήκαμε χθες στην ΑΓΡΟΓΗ. Με τον ίδιο τίτλο θα αναφερόμαστε από δω και πέρα στην πράσινη λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ, γιατί περί μιας μορφής ΧΟΥΝΤΑΣ πρόκειται. Αντιγράφουμε το παρακάτω κείμενο από το fimotro.blogspot.com που αναρτήθηκε σήμερα 26-11-2010...

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Κολιοκώστας με αφορμή σχετικό ερώτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. 7/2010 γνωμοδότηση, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων που επιβάλλουν την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους.
Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική γνωμοδότηση η άρνηση των υπευθύνων του Δημόσιου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου να συμμορφωθούν στις προσωρινές διαταγές παραβιάζει τα άρθρα 20, 28 και 95 του Συντάγματος, το άρθρο 904 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και το άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Παράλληλα, οι αρνούμενοι να εφαρμόσουν τις προσωρινές διαταγές απειλούνται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους.
Ακόμη, το Ελεγκτικό Συνέδριο οφείλει να εγκρίνει τα χρηματικά εντάλματα των συμβασιούχων για το χρονικό διάστημα που ορίζεται στην προσωρινή διαταγή.

Για να δούμε, η ΧΟΥΝΤΑ που κυβερνάει πώς θα αντιδράσει στη γνωμοδότηση του Κολιοκώστα!!!

Συντρόφια να τη χαίρεστε τη ΧΟΥΝΤΑ που μας φέρατε και...
Να τους ξαναψηφίσετε βρε

Μανώλης εξ Απειράνθου

Ανεξάρτητη, Ακριβοδίκαιη και προπαντός ... Τυφλή!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Διαβάσαμε όλοι την διάσταση απόψεων στο Συμβούλιο Επικρατείας για το θέμα της προσφυγής διάφορων φορέων έναντι του μνημονίου το οποίο τόσα δεινά επέφερε στην Ελληνική κοινωνία.!!!
Από ότι ακούσαμε οι εισηγητές υπεραμύνονται και θεωρούν νόμιμα και νομικά κατοχυρωμένα τα μέτρα της κυβέρνησης ενώ άλλες φωνές που εκφράζουν τον θιγόμενο Ελληνικό λαό θεωρούν αντισυνταγματικά τα συγκεκριμένα μέτρα.!!!
Η πλειοψηφία της ολομέλειας τις προσεχείς ημέρες θα αποφασίσει και θα δώσει τέλος στην διαμάχη αυτή τουλάχιστον εντός των Ελληνικών συνόρων μια και από ότι ακούγεται υπάρχει και το ενδεχόμενο της προσφυγής στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια!!!


Ανήκω όπως οι περισσότεροι εξ ημών στους θιγόμενους αλλά είμαι επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα και την θετική έκβαση που θα καταδικάζει τα μέτρα αυτά.
Αυτή μου η καχυποψία έχει να κάνει με την μέχρι τώρα εικόνα και λειτουργία της υποτίθεται ανεξάρτητης, ακριβοδίκαιης και τυφλής δικαιοσύνης η οποία πολλές φορές μοιάζει σαν υπνωτισμένη για να μη πω απρόθυμη να ικανοποιήσει το περί κοινού δικαίου αισθήματος μια και εθελότυφλη σε κραυγαλέες περιπτώσεις που χρήζουν ακόμα και αυτεπάγγελτης διαδικασίας εκ μέρους της!!!
Έτσι είδαμε ολιγωρίες π.χ στο θέμα του Χριστοφοράκου ο οποίος διέφυγε ανενόχλητος στο εξωτερικό και ακολούθως σωρεία παραλήψεων αλλά και εσφαλμένων ενεργειών που απέτρεψαν την διαλεύκανση της υπόθεσης!!!
Αυτό το γεγονός θα έμοιαζε τυχαίο και ίσως ατυχές αλλά δυστυχώς έχει συμβεί πάμπολλες φορές σε πολύ σοβαρές υποθέσεις οι οποίες εμπλέκουν πολιτικούς ή πολιτικά κόμματα!!!
¨Έτσι είδαμε τον επώνυμο μεταφορέα μεγάλης μίζας σε κόμμα εξουσίας να έχει χάσει!.... κάπου στη διαδρομή ένα ολόκληρο εκατομμύριο ευρώ, ενώ δέχτηκαν νομότυπη την χορηγία σε άλλο επώνυμο πολιτικό πρόσωπο ως … έκφραση προσωπικής εκτίμησης!!!

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τόσα πολλά παραδείγματα που θα χρειαζόταν ώρες να τα διαβάσετε αλλά επιγραμματικά θα επιμείνω στην ουσία αλλά και στην αίσθηση που πλανάται στην σκέψη όλων μας ότι η ανεξάρτητη, ακριβοδίκαιη και τυφλή δικαιοσύνη τελικά φαίνεται να αλληθωρίζει προς της εκάστοτε εξουσία η οποία δείχνει ότι όχι μόνο δεν την υπολογίζει αλλά συστηματικά την εκθέτει ανεπανόρθωτα εδώ και χρόνια!!!
Ίσως η προσφυγή και η συζήτηση που γίνεται κατά του μνημονίου να αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για να ανακτήσει ξανά τον ρόλο και το κύρος που της πρέπει, κάνοντας τον κάθε Έλληνα να την θεωρήσει ξανά, Ανεξάρτητη, Ακριβοδίκαιη και προπαντός Τυφλή … προς όλους!!!

Σαββατοκύριακο γεμάτο Μπάσκετ και Βόλλευ στο ΔΑΚ Νάξου!!!

Δυο μεγάλα παιχνίδια περιμένουν τους φίλους του Μπάσκετ και του Βόλεϋ την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στο κλειστό του ΔΑΚ Νάξου.
Νωρίς το πρωί στις 11 π.μ η Γυναικεία ομάδα Βόλεϋ του Πανναξιακού θα αντιμετωπίσει τον ΑΣΕ Νεωρίου.
Ο αγώνας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού στη Ναξιώτικη ομάδα θα κάνει ντεμπούτο το νέο μεταγραφικό της απόκτημα, η πρώην παίκτρια του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, Έλενα Γκόρτσιανουκ.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 18.οομμ στο ΔΑΚ ακολουθεί το τοπικό ντέρμπι Μπάσκετ μεταξύ του Πανναξιακού ΑΟΝ και του ΑΠΑΣ τα Φανάρια.
Το Δ.Σ. του Πανναξιακού καλεί όλους τους φιλάθλους να έρθουν στο γήπεδο για να απολαύσουν το θέαμα και να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών και των αθλητριών.
Η είσοδος όπως πάντα ελεύθερη.
Οι υπόλοιποι αγώνες:
Σάββατο 27-11 ΔΑΚ ΝΑΞΟΥ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ
Πανναξιακός - Μαρπησαικός 13.30μμ
ΒΟΛΛΕΥ ΑΝΔΡΩΝ
Πανναξιακός - ΑΣΕ Νεωρίου 18.00μμ
ΒΟΛΛΕΥ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Πανναξιακός - ΑΣΕ Νεωρίου 20.00μμ
ΒΟΛΛΕΥ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Πανναξιακός - ΑΣΕ Νεωρίου 16.00μμ