slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Η κουζίνα είναι καράβι που ταξιδεύει» - Παρουσίαση του Μανιφέστου Κυκλαδίτικης Κουζίνας

 
Μαμαλάκης 
Αρώματα, εικόνες, γεύσεις και πολιτισμό από τα 24 νησιά της καρδιάς του Αιγαίου περιείχε το Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας.
Αυτό το  λίγο διαφορετικό μανιφέστο παρουσιάστηκε από τον Ηλία Μαμαλάκη και τον Δημήτρη Ρουσουνέλο(συγγραφέα - μέλος της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου) σε κοινό που .....

ΠΑΝΟ τι λες για αυτο ΤΩΡΑ???Ντοκουμέντο! Επιχορήγηση 1,5 εκατ. στο α” εξάμηνο για το Μέγαρο Μουσικής


Την επιχορήγηση 1,5 εκατ. ευρώ στο α” εξάμηνο για το Μέγαρο Μουσικής ενέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Δείτε το έγγραφο – ντοκουμέντο...

Προσωπικά πολιτικά παιχνίδια βλάπτουν την αυτοδιοίκηση

Θανάσης Παπαμιχαήλ
Του Θανάση Παπαμιχαήλεπικοινωνιολόγου
Είναι γνωστό ότι ο ρόλος του κράτους είναι να ασκεί στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μόνο εποπτεία ως προς τον έλεγχο νομιμότητας, ενώ, παράλληλα, δεν του επιτρέπεται να εμποδίζει πρωτοβουλίες και ελεύθερες δράσεις προς το συμφέρον των πολιτών.
Στις δύσκολες εποχές της οικονομικής δυσπραγίας, η κεντρική εξουσία πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι και προς δικό της όφελος η ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία με την

“Μουρμούρες” στη Συγγρού για το… 15μελές της ΝΔ

Προσθήκη λεζάντας
“Μουρμούρες” και μάλιστα με ένταση ακούγονται τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, στο περιθώριο της συγκρότησης του… 15μελούς που αποφάσισε ο Αντώνης Σαμάρας.
Η ίδια η ιδέα ενός “15μελους” είχε προκαλέσει από την πρώτη στιγμή αρνητικά σχόλια, αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι πρότινος η κεντρική στρατηγική απαξίωσης του Αλέξη Τσίπρα από τη Νέα Δημοκρατία, όσο ο Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου, ξεκινούσε από τη θητεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής…

ΟΣΟ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΘΑ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ SELFIE ΚΑΜΜΕΝΟΥ-> Οι Τούρκοι κόβουν βόλτες γύρω απ'το Αγαθονήσι

το τουρκικό ΤΠΚ
 «TCG POYRAZ»
Ανατολικά από το Αγαθονήσι έπλευσε σήμερα λίγο πριν τις 9 το πρωί τουρκικό πολεμικό πλοίο.
Αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Αμύνης:
Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, το τουρκικό ΤΠΚ «TCG POYRAZ», στο πλαίσιο συμμετοχής του στην επιχειρησιακή εκπαίδευση Α΄ τριμήνου του ΤΠΝ, εισήλθε την 08:55 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα ανατολικά ν. Αγαθονήσι, όπου και....

Επιστολή Νικήτα Κακλαμάνη στην Πρόεδρο της Βουλής για τους βανδαλισμούς μνημείων


«… Η Βουλή δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχη την καταστροφή έργων τέχνης και ιστορικών κτιρίων της χώρας» γράφει μεταξύ άλλων σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Η επιστολή του Νικήτα Κακλαμάνη προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι:

Η Ελληνική κυβερνηση δεσμεύθηκε να υποβάλει άμεσα πλήρη λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις

Προσθήκη λεζάντας
Η “Σύνοδος των Οκτώ” που συγκάλεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συμφώνησε να κινηθεί στη βάση της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, προσφέροντας μεγαλύτερη ορατότητα στο -ενίοτε- θολό τοπίο των προθέσεων των εμπλεκόμενων πλευρών. Μόνο που τα χρονικά περιθώρια έχουν πλέον στενέψει, γεγονός που αποτυπώνεται σε κάθε ανακοίνωση και κάθε δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου.
Στην τρίωρη συνάντηση μετείχαν, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, η Angela Merkel, ο Francois Hollande, ο Donald Tusk, ο Jeroen Dijsselbloem, ο Jean Claude Juncker, ο Mario Draghi και ο Uwe Corsepius. Όλοι μαζί επιχείρησαν να κάνουν κοινή “ανάγνωση” της συμφωνίας του Eurogroup του Φεβρουαρίου και προσδιόρισαν τις “στάσεις” στο δρομολόγιο της ελληνικής κυβέρνησης με προορισμό τη χρηματοδοτική στήριξη: ολοκληρωμένη λίστα με μεταρρυθμίσεις, μετά Eurogroup, μετά κεφάλαια.
Το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε στο τέλος της συνάντησης ανέφερε τα εξής:

Πρώτος στόχος η πτέρυγα Σημίτη


Περισσότερο ηλίθιος από ένα κοινό ηλίθιο είναι όποιος πιστεύει ακόμη στην αριστερή παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ.
Οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ ήλθαν στην εξουσία για να μείνουν και θα μείνουν.
Οι αριστεροί όμως της λεγόμενης βάσης και όχι οι λοιποί συγγενείς... (ΠΑΣΟΚ και ξεπερασμένοι σοσιαλιστές).
Οι εκκαθαρίσεις των συγγενών... ξεκίνησαν ήδη. Πρώτοι οι Σημιτικοί. Στόχος και οι λεγόμενοι προεδρικοί (περιβάλλον Τσίπρα).
Η Ελλάδα σε Ε.Ε. και ευρώ είναι αδιάφορη λεπτομέρεια...
Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα απλό παρασκήνιο.
Όπως μαθαίνω λόγος στην καθυστέρηση διαμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για την ρύθμιση των

Οι τρεις πιο ευτυχισμένοι Έλληνες, το χάος και τα κλαρίνα…



Η πολιτική λογική κι ο ρεαλισμός «ισχυρίζονται» ότι ημέρα με την ημέρα βαραίνει το κλίμα για την κυβέρνηση Τσίπρα –Καμένου.Κάτι, που όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις δεν αντιλαμβάνονται οι Έλληνες, οι οποίοι παρά την συνεχή πτώση των δεικτών εμπιστοσύνης, εξακολουθούν και της παρέχουν στήριξη, έστω οριακής πλειοψηφίας.
Παντελής άγνοια, άγνοια κινδύνου ή εξακολουθητική αναζήτηση μιας ελπίδας;
Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα...

“Συνάντηση του κ. Σταθάκη με την «Ελληνικά Υδατοδρόμια» για το project Υδατοδρόμια/Υδροπλάνα στην Ελλάδα”

Γιώργος Σταθάκης
 
Τάσος Γκόβας  Ανδρέας Καροτσιέρης,
 Φώτης Χατζηανδρώνης και Γιάννης Ξυγκάκης
Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ανάμεσα στον υπουργό Γιώργο Σταθάκη και εκπροσώπους της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», με στόχο να ενημερωθεί ο πρώτος για την ανάπτυξη των υδατοδρομίων και του δικτύου πτήσεων των υδροπλάνων στην Ελλάδα.
Ο υπουργός ενημερώθηκε για τους τομείς δράσης της εταιρείας, για την πορεία αδειοδότησης των Υδατοδρομίων που έχει αναλάβει η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» καθώς και για τον σχεδιασμό της για τις πτήσεις υδροπλάνων στην Ελλάδα. Ειδικότερα ο υπουργός ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό της εταιρείας στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, με σημείο εκκίνησης το