slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ν.Δ. Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ


AEGEAN VOICE 107,5 ΕΥΧΕΣ



Xαράλαμπος Κόκκινος : "Η μπάλα στην εξέδρα"... η τακτική της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου για τις καταπατήσεις και την αυθαίρετη δόμηση στα νησιά μας!


Η παράνομη και αυθαίρετη δόμηση και οι καταλήψεις δημοσίων χωρών έχει ξεπεράσει κάθε όριο στα νησιά μας!
Το έχουμε επισημάνει επανειλημμένα και το έχουμε ζητήσει δημόσια την παρέμβαση των αρμοδίων χωρίς αυτό - δυστυχώς - να πραγματοποιείται!

Η συζήτηση του ανωτέρω θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση στην προχθεσινή (18.4.22) συνεδρίαση του.

Σε συνδυασμό με την πρόταση της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου να περάσει η αρμοδιότητα στους Δήμους θυμιζει τακτική καθυστέρησεων με την "μπάλα στην εξέδρα"! Επισημαίνουμε ότι η πρόταση της στηρίχθηκε και από τους "σταθερά πρόθυμους" και τους αισθανόμενους ως "συγκυβερνητες"!

Την ώρα που οι δήμοι :
- των νησιωτικων περιοχών ( ιδιαίτερα των μικρών νησιών) αδυνατούν να εκπληρώσουν υποχρεώσεις τους λόγω υποστελεχωσης και ελλείψεις μέσων,
- καθυστερούν να εκδώσουν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης και...
-δεν ζήτησαν τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα....
η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου του κ. Γ. Χατζημάρκου προτείνει να την αναλαβουν την υποχρέωση τακτοποίησης των αυθαιρεσιων στους δημόσιους χώρους!

Η πρόταση μας ήταν διαφορετική, ξεκάθαρη και ρεαλιστική! Προβλημάτισε θετικά και αλλά μέλη του Περιφερειακου Συμβουλίου Νότιου Αιγαίου αλλά επικράτησε η" παραταξιακη, πειθαρχία"!

Συγκεκριμένα προτείναμε :

-Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου να ζητήσει από την πολιτεία να αναλάβει την προστασία των δημοσίων χωρών από τους αυθαιρετουντες! Η αρμοδιότητα να συνοδεύεται από τους ανάλογους οικονομικούς πόρους που διατίθενται μέχρι τώρα στις Αποκεντρωμενες Διοικήσεις.

- Οι έλεγχοι από τους Επόπτες Υγείας της Διευθύνσης Υγείας της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου σε καταστήματα (π.χ. καντίνες που έχουν μετατραπεί σε τεράστια εστιατόρια ή ανεξέλεγκτα "μπιτσομπαρα") που δραστηριοποιούνται παράνομα και σε αντιθέση με αυτά που αναφέρονται στην άδεια και το διάγραμμα ροής της λειτουργίας και των προϊόντων που παρέχει, να επιβάλλεται ότι προβλέπει η Νομοθεσία!

- Η κυβέρνηση και το σύνολο της οργανωμένης πολιτείας να κινηθούν άμεσα και η νομοθεσία να είναι σαφέστατη και άμεσα εφαρμόσιμη! Καμία ανοχή στα σχέδια παρακμής και τις παρανομίες που καταστρέφουν το περιβάλλον.

Να γίνει σε όλους τους "πρωτευθυνους" αντιληπτό ότι" κάνοντας τα στραβά μάτια, με την τακτική των καθυστέρησεων, την..." μπάλα στην εξέδρα " και με " άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" οι αυθαιρετουντες θα αποθρασύνονται και το περιβάλλον θα πληγώνεται καθημερινά! Θυμίζουμε ακόμα ότι η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειες της είναι εδώ!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"
- Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
- Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

Πάσχα με πεντανόστιμο αρνάκι και κατσικάκι Νάξου!

Τα αμνοερίφια της Νάξου είναι η καλύτερη επιλογή για το φετινό Πάσχα, με την απαράμιλλη ποιότητα και νοστιμιά τους να τα κάνουν να ξεχωρίζουν!
Κι αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, για να βοηθήσει τον Κτηνοτρόφο, αγόρασε φέτος από εκείνον το αρνί και το κατσίκι σε εξαιρετική τιμή.
Για το θέμα μίλησε ζωντανά από το νησί μας ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, στην εκπομπή «Από τις Έξι» της ΕΡΤ, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της Ένωσης να «κλείσει» ζωοτροφές από την Βουλγαρία για τους παραγωγούς της.
Δείτε το απόσπασμα:

«Μεγάλο το κόστος για τον παραγωγό, δεν βγαίνουμε!»

 
Οι τιμές των ζωοτροφών (κι όχι μόνο) έχουν αυξηθεί πολύ και οι κτηνοτρόφοι της Νάξου στενάζουν! Για το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα μίλησαν, στο One Channel, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και η Ναξιώτισσα κτηνοτρόφος, Ιωάννα Ζαφείρη, με τον πρώτο να αναφέρεται και στο ζήτημα της τιμής που θα αγορασθούν και θα πουληθούν από την Ε.Α.Σ. τα ναξιώτικα αμνοερίφια φέτος το Πάσχα.

Δείτε το απόσπασμα:
   «Μεγάλο το κόστος για τον παραγωγό, δεν βγαίνουμε!»
 




Οι τιμές των ζωοτροφών (κι όχι μόνο) έχουν αυξηθεί πολύ και οι κτηνοτρόφοι της Νάξου στενάζουν! Για το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα μίλησαν, στο One Channel, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και η Ναξιώτισσα κτηνοτρόφος, Ιωάννα Ζαφείρη, με τον πρώτο να αναφέρεται και στο ζήτημα της τιμής που θα αγορασθούν και θα πουληθούν από την Ε.Α.Σ. τα ναξιώτικα αμνοερίφια φέτος το Πάσχα.

Δείτε το απόσπασμα:

Ευχετήριο Μήνυμα απο την Θηραϊκή Πολιτεία


  Στη σκιά του πολέμου, της αβεβαιότητας της εξέλιξης της πανδημίας και της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, θα γιορτάσουμε το Πάσχα. Στο ανησυχητικό αυτό πλαίσιο  είναι ευκαιρία πέρα από την τήρηση των εθίμων, να ανατρέξουμε στην ουσία των γεγονότων που οδήγησαν στη Σταύρωση για να ακολουθήσει όμως η λυτρωτική Ανάσταση. Ευκαιρία να προσεγγίσουμε την ουσία  της διδασκαλίας του Χριστού, που υποδεικνύει τον τρόπο για την έξοδο της ζωής μας από τα δεινά που συσσωρεύουν ο αυτοσκοπός της αναζήτησης του πλούτου, της εξουσίας και της δόξας, με την προσωπική μας επιδίωξη της αγάπης προς τον συνάνθρωπο που κάνει τη ζωή δικαιότερη και οδηγεί στην ειρήνη. Αντίθετα, όπως καθημερινά επιβεβαιώνεται, η αδικία και οι συγκρούσεις τη δυσκολεύουν, κάνοντάς την έως δυσβάσταχτη ή και αφόρητα απάνθρωπη. Το φως που μπορεί να διαλύσει το σκοτάδι υπάρχει. Ας το αναζητήσουμε.  

Δήλωση Μηνά Λυριστή



Μύκονος, 19/4/2022

Κατόπιν δημοσίευσης στον ηλεκτρονικό τύπο μέρους της απάντησης του Περιφερειάρχη στην τοποθέτηση που εκανα ως ειδικός αγορητής στο ζήτημα ανέγερσης ξενοδοχειακής μονάδας στην Ίο, έχω να αναφέρω τα εξής:


Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της αλαζονικής συμπεριφοράς των «αρίστων», οι οποίοι αρνούνται να ακούσουν μια τεκμηριωμένη διαφορετική πολιτική άποψη, βαφτίζοντας την ως «φασίζουσα νοοτροπία», επιλέγοντας τελικά να ακούσουν αυτό που θέλουν.

 

SYSPEIRWSH.jpg
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Δελτίο τύπου

Απαγορευτικές κι απάτητες για τους νησιώτες θα γίνουν οι παραλίες

Οι καταλήψεις των παραλιών με νόμιμο ή παράνομο τρόπο έχουν «ρίξει στα βράχια» το δικαίωμα των νησιωτών για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση.

Κι αντί το περιφερειακό συμβούλιο να ζητήσει την κατάργηση της αντιπεριβαλλοντικής νομοθεσίας που παραχωρεί για εκμετάλλευση σε επιχειρηματικά συμφέροντα παραλίες, ακτές, δάση, περιοχές NATURA, αντί να απαιτήσει την κατάργηση της τροπολογίας που αναστέλλει την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών σε αιγιαλούς και παραλίες και να κατεδαφιστεί άμεσα το τερατούργημα στη Γλύστρα, όπως πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση, περιορίστηκε απλά στην «ανώδυνη» και βολική πρόταση για τους υπαίτιους αυτής της κατάστασης, στη μεταφορά των αρμοδιοτήτων ελέγχου και κατεδάφισης των αυθαιρέτων στους δήμους.

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ