slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ενδιαφέρον Λεονταρίτη για Δήμου Σύρου-Ερμούπολης ;;


Μπορεί να απέχουμε περίπου δύο χρόνια από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά φαίνεται πως οι ζυμώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι νυν αιρετοί μετρούν τις δυνάμεις τους ενώ επίδοξοι ενδιαφερόμενοι βολιδοσκοπούν συμμάχους και αντιπάλους εν όψει μιας εκλογικής αναμέτρησης που σίγουρα αναμένεται ενδιαφέρουσα.
Σύμφωνα με φήμες ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει ο δήμος της πρωτεύουσας του νομού Σύρου, καθώς φαίνεται να αναπτύσσεται έντονη κινητικότητα από τον νυν χωρικό αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη.

Κατάθεση τροπολογιών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗ.ΣΥ.) στο Ν/Σ του Υπουργείου Εργασίας

Διότι εκείνο που μετράει τελικά είναι οι πράξεις και όχι τα λόγια.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, ζητεί με την κατάθεση τεκμηριωμένων τροπολογιών, την αποκατάσταση αδικιών του νέου ασφαλιστικού συστήματος που φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο αντιασφαλιστικός και κοινωνικά άδικος νόμος Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016),  όπως τροποποιήθηκε επί τα χείρω με τον νόμο Αχτσιόγλου (ν. 4472/2017),  προκάλεσε τις μαζικότερες κοινωνικές αντιδράσεις, σε σχέση με κάθε άλλη ασφαλιστική ρύθμιση την τελευταία δεκαπενταετία.
Η Κυβέρνηση αρνείται να αναγνωρίσει το λάθος της και επιμένει πεισματικά στην διατήρηση των βασικών ασφαλιστικών της επιλογών, που είναι κυρίως:
α) Η δραματική μείωση των συντάξεων για ένα μεγάλο πλήθος ασφαλισμένων που έχουν συνεισφέρει με τη συνεπή καταβολή εισφορών καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου (κατάργηση ΕΚΑΣ, μειώσεις επικουρικών, κατάργηση προσωπικών διαφορών, δραματική μείωση νέων συντάξεων), και
β) η δυσανάλογη αύξηση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, που καταλήγει σε απροκάλυπτη δήμευση του εισοδήματος αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών.
Είναι φανερό ότι το ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται συνολικό επανασχεδιασμό με γνώμονα τις αρχές της βιωσιμότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Υπό τις παρούσες συνθήκες όμως, συντηρούνται, παραλλήλως, ακραίες αδικίες σε βάρος πολλών ειδικών κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων, οι οποίες θα μπορούσαν ευχερώς να αποκατασταθούν.
Οι τροπολογίες που καταθέτει σήμερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουν σκοπό να άρουν ορισμένες εκ των σημαντικότερων αδικιών. Συγκεκριμένα προτείνουμε :