slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίθεση και βαρείς και απρεπείς χαρακτηρισμοί Χατζηδιάκου σε Λεονταρίτη


«Μήνυμα» του Προέδρου της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, προς τον κ. Λεονταρίτη: «Είμαστε οι πράξεις μας και όχι τα λόγια και οι θεωρίες» (Μακρυγιάννης).

Αντί απαντήσεως

Σχόλιο Μ.ΧΑΛΑΡΗ για την απόφαση του ΣτΕ όπου η εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών σε σχολές των ΑΕΙ κρίνεται αντισυνταγματική

...καταργείται το μοναδικό κίνητρο που είχε απομείνει στους μαθητές και στις μαθήτριες να συνεχίσουν τον αθλητισμό, παράλληλα με τις βεβαρημένες σχολικές τους υποχρεώσεις... 

Μέσω της προσωπικής σελίδας του στο FACEBOOK και στο twitter, ο επιστήμονας και πολιτικός ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣμέλος του Κεντρικού Συμβουλίου  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Συντονιστικής Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας της διάταξης για την εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων:

Έντονο προβληματισμό και απογοήτευση μου προκαλεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας(ΣτΕ) για τους διακριθέντες αθλητές όπου μετά από πολλές δεκαετίες κρίνει αντισυνταγματική την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στα ΑΕΙ, μην κατανοώντας προφανώς ότι είναι επιπλέον των εισαγομένων και δεν καταλαμβάνουν θέσεις αυτών.

Πρωταγωνιστής ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν στις επαφές για το Μεταφορικό Ισοδύναμο


Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της νησιωτικής επιμελητηριακής κοινότητας για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση του σχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για το Μεταφορικό Ισοδύναμο αναδείχθηκε για μία ακόμα φορά στη σημαντική συνάντηση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για το εξαιρετικής σημασίας θέμα αυτό που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, στην Αθήνα.

Το παρόν στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, κ. Δημήτρη Αυλωνίτη και απετέλεσε συνέχεια της.... εκκίνησης της Διαβούλευσης του

Κατάθεση Αναφοράς στη Βουλή για τη δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Τήνου

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά για θέμα που αφορά τη νήσο Τήνο του Νομού Κυκλάδων.
Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Έπαρχου Τήνου, κ. Ιωάννη Γιαγιά (α.π. 308/26-2-2018), σχετικά με την προσπάθεια αποδόμησης της Περιφερειακής Ενότητας Τήνου.
Ειδικότερα, στο έγγραφο του ο Έπαρχος, επισημαίνει το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Τήνου, το οποίο αναμένεται να οξυνθεί ακόμη περισσότερο με την επικείμενη απόσπαση ενός ακόμη υπαλλήλου, ο οποίος μάλιστα εκτελεί χρέη Προϊσταμένου στην υπηρεσία.

Γ. Βρούτσης: «Εκτός τόπου και χρόνου στο υπουργείο Εργασίας: Δεν υπάρχει ούτε η τυπική συνεννόηση μεταξύ Υπουργού και Υφυπουργών για θέματα αρμοδιότητάς τους με αποτέλεσμα οι παράνομες περικοπές στις συντάξεις συνεχίζονται

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τα δημοσιεύματα για την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκτός τόπου και χρόνου στο υπουργείο Εργασίας: Δεν υπάρχει ούτε η τυπική συνεννόηση μεταξύ Υπουργού και Υφυπουργών για θέματα αρμοδιότητάς τους με αποτέλεσμα οι παράνομες περικοπές στις συντάξεις συνεχίζονται».

Πλήρης Δήλωση

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ Ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» υποδέχθηκαν τον Κοτζιά- Η σφραγίδα που έσωσε τα προσχήματα

|Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Νίκο Κοτζιά χθές το απόγευμα στα Σκόπια, πριν κάν ξεκινήσει η επίσημη επίσκεψή του και η συνάντησή του με τον ομόλογό του Ντιμιτρόφ.

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες, η γειτονική χώρα αναφέρεται ως Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Λαζαρίδης: Ο κ. Τσίπρας είναι “ο Ρομπέν των Αριστερών” που τα παίρνει από τους πολλούς για να τα δώσει στους δικούς του
«Ο κ. Τσίπρας είναι “ο Ρομπέν των Αριστερών” που τα παίρνει από τους πολλούς για να τα δώσει στους δικούς του», τόνισε ο Μακάριος Λαζαρίδης, σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι «με όλα όσα συμβαίνουν έχουμε ξεχάσει να συζητάμε για την οικονομία», ενώ κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι δεν έχει θέση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΝΟΝΟΣ Bάφτισε τα Σκόπια «Gorna Makedonija» o Τσίπρας! (Video)

Tη «γραμμή» της κυβέρνησης στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια για την ονομασία αποφάσισε δώσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Απαντώντας σε δημοσιογράφο από τα Σκόπια ο πρωθυπουργός σχολίασε πως της εύχεται σε επόμενη συνέντευξη να δηλώσει πως είναι από την «Gorna Macedonia».
Ειδικότερα, μία δημοσιογράφος παίρνοντας τον λόγο ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια για το ονοματολογικό.

Νέα δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα – Διαφορά αυτοδυναμίας για τη Ν.Δ. (κάρτες, ποσοστά)


Διαφορά αυτοδυναμίας δίνει στη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος έχει ανοίξει η ψαλίδα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόσθεση ψήφων επί των έγκυρων η Νέα Δημοκρατία προηγείται με διαφορά 10.3 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 28.9%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18.6%, τρίτο είναι το Κίνημα Αλλαγής με 8% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7.3% και το ΚΚΕ με 6.4%.

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτη στις δηλώσεις του Προέδρου της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, Φ. Χατζηδιάκου
Αποτελούν ορόσημο πολιτισμού αμοραλισμού και πολιτικής καπηλείας, για τον θεσμό του α΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης και των θεσμικών του οργάνων, οι δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου και προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, Φώτη Χατζηδιάκου στην εφημερίδα Κοινή Γνώμη.

Συνέχεια στον εμφύλιο στο Νότιο Αιγαίο δίνει η Περιφερειακή αρχή με σχολιασμό επί της μηνυτήριας


Η Περιφερειακή αρχή, σε σχέση με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο διεγραμμένος και από την παράταξη του Χ. Κόκκινος, έχει να σημειώσει την ικανοποίηση της για την εξαιρετικά αποκαλυπτική αυτή εξέλιξη.
Αποκαλυπτική ως προς τις προθέσεις και τους στόχους του καθενός.