slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λεονταρίτης «Πλησιάζει η οριστική λύση για τα ετοιμόρροπα κτίρια της Ερμούπολης»

 


Μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, συνεχίστηκε αδιάλειπτα η επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη με την κα Υπουργό.

Ποίημα εις μνήμην του Γιάννη Ψαρρού διάβασε ο πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου, Γιάννης Κωνσταντάκης

με τίτλο «  Αφιέρωμα ψυχής στον Γιάννη Ψαρρό»

Ο   Γιάννης   Κωνσταντάκης  Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Κορώνου, ανέγνωσε ποίημα εις μνήμην του   Γιάννη Ψαρρού. Ακολουθεί το ποίημα με τίτλο «  Αφιέρωμα ψυχής στον Γιάννη Ψαρρό»

Δήλωση oncamera του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει σε πανδημία, οικονομία και επενδύει στο διχασμό – Να σταματήσει εδώ»

  

Πιστεύω βαθιά ότι ο μόνος τρόπος για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες είναι η ενότητα και η κοινωνική ομοψυχία.

Στη Δημοκρατία, εγγυητής αυτής της ενότητας είναι ο Πρωθυπουργός. Που οφείλει πάντα να ενεργεί με γνώμονα τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης.

Δυστυχώς όμως, ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει στην αποστολή του.

Απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας.

Απέτυχε να συγκρατήσει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία.

Και σήμερα, έρχεται να επιστρατεύσει το ύστατο όπλο των αποτυχημένων: Το διχασμό.

Ψήφισμα Δ.Ε. Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας για εκδημία Ιωάννου Ψαρρού

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ

ΙΕΡΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΗΣ ΝΑΞΟΥ

                                                            

                                                           

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α


Η Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Πανναξιακού Προσκυνήματος Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης Νάξου, σήμερα 7 Μαρτίου  2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 19:.30 π.μ. συνήλθε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Προέδρου αυτής, Μητροπολίτου Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου ύστερα από την εις Κύριον  εκδημίαν,

Χ. Κόκκινος: «Απελπισμένη επιχείρηση "Προστασία ...

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο επικεφαλής της "Πνοής Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου" κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, αναφέρει τα εξής:

Νέα προβλήματα μετά τον "εκτός σειράς εμβολιασμό " στη Χάλκη του Περιφερειαρχη Νοτιου Αιγαίου, άνοιξαν οι προκλητικές δηλώσεις έμμισθου συνεργάτη του και αφορούν την αυθημερόν μετακίνηση του στη Χάλκη με ιδιωτικό σκάφος και παρέα εν μέσω περιοριστικών μετρων covid/19 (Κυριακή 21.2.21) .

Η απελπισμένη επιχείρηση "Προστασία Χατζημαρκου " και η προσπαθεια να σταματήσει η πολιτική κατρακύλα του Περιφερειάρχη με την επιστράτευση εμμισθων για να απαντούν " αντ αυτου" τους οδήγησαν σε "αυτογκόλ"!
Σύμφωνα με τη δήλωση ο κ.Χατζημαρκος μπορεί να μετακινείται όπου και οπότε θέλει - παρά τα περιοριστικά μετρα λόγω covid- γιατί είναι.... " αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία"!

Αν ισχύει αυτό γιατί σιωπούν στα παρακάτω:

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: 9,3 εκατ. Ευρώ για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού και ιματισμού για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής η Διακήρυξη υπ’αριθ. 02/2021 για την προμήθεια ιματισμού και εξοπλισμού των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, συνολικού προϋπολογισμού 9,3 εκατ. €.

Με αυτόν τον τρόπο υλοποιείται μια πάγια δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη αναφορικά με την ουσιώδη μέριμνα των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ για τη διαρκή αναβάθμιση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων και της ατομικής προστασίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Σχολιάζοντας την εν λόγω προμήθεια ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε τα εξής :

Δράσεις της ΟΣΥΓΥ για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


08/03/2021 

 

Δράσεις που γεφυρώνουν τα νησιά των Κυκλάδων, αποτελούν ανάχωμα στην απομόνωση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας και ενδυναμώνουν τις φωνές των γυναικών στις τοπικές κοινωνίες υλοποίησε η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών σε συνεργασία με τους 16 Συλλόγους της στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Συγκεκριμένα:

Γ. Χατζημάρκος: «Όπου μιλά η Δικαιοσύνη, το ψέμα σωπαίνει»
Δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου:

Επίσκεψη του νέου Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων


Τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Δουρβετάκη υποδέχτηκε στο γραφείο του, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, κατόπιν ανάληψης των νέων του καθηκόντων.


Ο κ. Λεονταρίτης καλωσόρισε τον νέο Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο απαιτητικό έργο του, καθώς η πολυνησιωτικότητα και πολυδιάσπαση της περιοχής, σε συνδυασμό με την ελλιπή στελέχωση πολλών υπηρεσιών της Αστυνομίας και ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, καθιστούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την πιο δύσκολη διοικητικά Περιφέρεια της Ελλάδας.


Στο περιθώριο της συνάντησης, ο νέος Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση και άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί


kke-logo.jpg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ Η μεγαλειώδης συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων εργαζομένων, μαζικών φορέων, αλλά και χιλιάδων κατοίκων σήμερα στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην απρόκλητη αστυνομική βία δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση και άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί με τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων, ενάντια στη μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας.

Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού και όσα εκτυλίσσονται σήμερα στη Νέα Σμύρνη σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες που έχει για το κλίμα αστυνομοκρατίας που συνεχίζει να επιβάλλει.

     

                                                                                                9-3-2021