slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το νησί της Σαντορίνης επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.


Ο κ. Λεονταρίτης συναντήθηκε στο Επαρχείο, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κυκλάδων και Έπαρχου ΠΕ Θήρας κ. Χαράλαμπου Δαρζέντα, με τον ανάδοχο της εταιρείας "ΛΙΘΟΣ Α.Τ.Ε." που έχει αναλάβει το μεγάλο έργο οδοποιίας στην ΠΕ Θήρας.


Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατόν με χρονικό προσδιορισμό περίπου στις αρχές Μαΐου. 


Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε αυτοψία με την παρουσία και του υπεύθυνου μηχανικού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ΠΕ Θήρας, προκειμένου να προσδιοριστούν τα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου στα οποία θα γίνουν οι εργασίες.

Τα συγκεκριμένα τμήματα είναι:

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμα την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη και ονοματοδοσία κεντρικού δρόμου και μεσίστιες σημαίες

Ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς της σπουδαίας ερμηνεύτριας Ειρήνης Κονιτοπούλου – Λεγάκη σε έκτακτη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Αποφάσισε ομόφωνα , μέχρι και την Παρασκευή 1η Απριλίου, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας, να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στο Κατάστημα της Κοινότητας Kυνιδάρου, τόπο καταγωγής την κατάθεση στεφάνου εις μνήμη της, καθώς και την ονομασία κεντρικής οδού της πόλεως Νάξου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σε οδό «Ειρήνης Κονιτοπούλου -Λεγάκη». Παράλληλα, αποφασίστηκε η δωρεάν παραχώρηση τάφου στο κοιμητήριο της Κοινότητας Κυνιδάρου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
 Η εξόδιος ακολουθία για την Ειρήνη Κονιτοπούλου - Λεγάκη θα τελεστεί την Παρασκευή 1η Απριλίου και ώρα 13:00 από τον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Η ταφή θα τελεστεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου στη γενέτειρά της, στο Κυνίδαρο.

Ακολουθεί  το πρακτικό της 5ης/2022 έκτακτης - κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού ΣυμβουλίουΝάξου & Μικρών Κυκλάδων της 31ης Μαρτίου 2022 δια περιφοράς:

Πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα στην ποιότητα του εισερχόμενου Τουρισμού και στο οικονομικό αποτύπωμα της σεζόν του 2021

 

 Γ. Χατζημάρκος: «Τα αποτελέσματα της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαιώνουν όσα ζήσαμε το καλοκαίρι του 2021, όταν, με πολλή δουλειά, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνεργασία, κατακτήσαμε την ψηλότερη και δυσκολότερη κορυφή του ελληνικού Τουρισμού»  

Και το 2021, πρώτη στην Ελλάδα με διαφορά σε όλα τα ταξιδιωτικά μεγέθη η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας της

Τράπεζας της Ελλάδος για το 2021

 Πρώτη μεταξύ όλων τις Περιφερειών της χώρας αναδεικνύεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το 2021 σε όλα τα τουριστικά μεγέθη, που .....