slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση στην «καταγγελία φάντασμα» του Χ. Κόκκινου

Απαντώντας στην «καταγγελία φάντασμα» του Περιφερειακού Συμβούλου, κ. Χ. Κόκκινου περί δήθεν χρηματοδότησης σε υπό έκδοση περιοδικό, με σκοπό την προβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι ουδέποτε υπεγράφη σύμβαση ανάθεσης για αυτόν τον σκοπό και φυσικά ουδέποτε εκταμιεύτηκε έστω και ένα (1) ευρώ.
Απευθυνόμενοι προσωπικά στον Περιφερειακό Σύμβουλο, ο οποίος προέβη στην «καταγγελία φάντασμα», να του υπενθυμίσουμε τη σοφή λαϊκή ρήση

11 χρόνια από την τραγωδία της Marfin- ΔΗΜΤΟ ΝΔ ΠΑΡΟΥ

11 χρόνια από την τραγωδία της Marfin


Σήμερα συμπληρώνονται 11 χρόνια από την τραγωδία της Marfin, όπου έχασαν την ζωή τους, τρεις αθώοι συνάνθρωποί μας. Από το υποκατάστημα της Σταδίου ανασύρθηκαν νεκροί, τρείς νέοι: η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, που ήταν τότε έγκυος, η Παρασκευή Ζιούλα κι ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης. 

Το έγκλημα της Marfin αποτελεί μια από τις μελανές σελίδες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας: Τρεις νέοι κάηκαν ζωντανοί στον βωμό της ανομίας των

. Χατζημάρκος στο ΕΚΡ: «Σε μια περίοδο ιστορικών προκλήσεων και κινδύνων, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα εργασιακής ειρήνης, συνεννόησης και συνεργασίας»

 Γ

«Η πανδημία, το σύγχρονο κάλεσμα κοινωνικής συνείδησης στο οποίο ανταποκριθήκαμε συνεργαζόμενοι» ανέφερε ο Περιφερειάρχης  στην ομιλία του, στη εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου για την Εργατική Πρωτομαγιά

  

Με την ιστορική στιγμή της εξέγερσης των εργατών στο Σικάγο την 1η Μαΐου του 1886, που αποτέλεσε ορόσημο για την κοινωνική δικαιοσύνη στην νεότερη εποχή, παραλλήλισε τη μεγάλη πρόκληση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στον χαιρετισμό απηύθυνε χθες, στην διάρκεια της εκδήλωσης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, για την εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.  

<< Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ >>

 Η απόφαση της χρηματοδότησης ανύπαρκτου περιοδικού της Μυκόνου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δημιουργεί νέο μεγάλο πολιτικό και ηθικό ζήτημα και για το πώς διαχειρίζεται τις περιβόητες χρηματοδοτήσεις η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου του κ. Χατζημάρκου .

Πρόγραμμα Πανηγύρεως Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης Νάξου 2021

 


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ε Ω Σ 

ΠΕΜΠΤΗ 6 MAΪΟΥ 2021 

5.00 μ.μ

ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ  

6.30 μ.μ. 

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 

ΜΕΤ΄ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΑΪΟΥ 2021

Απλοποιείται η αδειοδότηση έντεκα ακόμη οικονομικών δραστηριοτήτων

Σε καθεστώς απλής γνωστοποίησης υπάγονται οι σχολές οδηγών, τα διαιτολογικά γραφεία, τα εργαστήρια αισθητικής, τα τουριστικά γραφεία.
Δήμητρα Μανιφάβα  Στην απλοποίηση της αδειοδότησης λειτουργίας άλλων 11 οικονομικών δραστηριοτήτων αποσκοπεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, διαδικασία η οποία θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ψηφίστηκε ένα ακόμη νομοσχέδιο με το οποίο απλοποιήθηκε η διαδικασία για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας σε σειρά οικονομικών δραστηριοτήτων, δημιουργώντας ταυτόχρονα πολλές αλλαγές και στην αδειοδότηση των μεταποιητικών δραστηριοτήτων που βρίσκονται σε βιομηχανικές περιοχές (ΒΙΠΕ).
Το νέο νομοσχέδιο απλοποιεί τις διαδικασίες στις ακόλουθες δραστηριότητες:

Οι σοβαροί νέοι, έτρεξαν πρώτοι να εμβολιαστούν. Οι άλλοι…

Γράφει ο Blood

Όταν ένας καλεσμένος επιστήμονας, γιατρός κλπ στην τηλεόραση έλεγε ότι οι νέοι με τις πορείες τους, τα πάρτι τους στις πλατείες και την άρνηση τους στην μάσκα, θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνία, του την έπεφταν όλοι μαζί γιατί κατηγορεί την νεολαία…

Σίγουρα δεν είναι όλοι οι νέοι ίδιοι και δεν τόλμησε κανένας να το πει. ΚΑΝΕΝΑΣ

Αυτό δεν το λέει μόνο η λογική, αλλά και το τι μας έχουν δείξει μέχρι τώρα οι ίδιοι οι νέοι.

Πρωτοποριακό self test: Ανιχνεύει μέσω κινητού τον κορωνοϊό

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ο δημιουργός ενός νέου πρωτοποριακού self test που ανιχνεύει τον κορωνοϊό και δίνει τα αποτελέσματα στο κινητό ή στο τάμπλετ σε χρόνο εξπρές και αμέσως μετά τη μόλυνση.

Με το νέο self test, οι πολίτες θα μπορούν μόλις σε τρία λεπτά να δουν εάν έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Χαιρετισμός Νίκου Συρμαλένιου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Προς το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων

Εκατόν τριάντα πέντε (135) χρόνια από το Σικάγο και ογδόντα πέντε (85) από την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη και τα συνθήματα για 8ωρο, συλλογικές συμβάσεις, ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, όχι μόνο παραμένουν επίκαιρα, αλλά βγαίνουν στο προσκήνιο με ακόμα μεγαλύτερη ένταση εξαιτίας της χωρίς προηγούμενο εξελισσόμενης κυβερνητικής επίθεσης ενάντια στον κόσμο της εργασίας.