slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Αλέξης διάλεξε: "Αγώνες, όχι ευθύνες"


Μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγο, ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε ότι επιστρέφει τη διερευνητική εντολή που του έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ...απέφυγε τον κίνδυνο να κυβερνήσει. Αντιθέτως κατέφυγε σε αυτό που ξέρει καλύτερα η Αριστερά : στις υποσχέσεις για "αγώνες". Τριάντα τουλάχιστον φορές... είπε στην ομιλία του τι λέξη "αγώνες", κάνοντας ξεκάθαρο σε κάθε Έλληνα, πώς αντιλαμβάνεται η αριστερά την πολιτική : πολιτική είναι αυτό το πράγμα που κάποιοι παλεύουν να διαχειριστούν προβλήματα και κάποιοι θέλουν να είναι πάντα απέναντι και να δίνουν ...αγώνες. Όχι για να ανατρέψουν τους πρώτους, αλλά για να εξασφαλίσουν, ότι πάντα θα κυβερνάνε οι άλλοι κι αυτοί πάντα θα κάθονται και θα σχεδιάζουν "αγώνες".

Πλήρης απαγοήτευση και από την αριστερά. Δύο μέρες έφτασαν για να ξεγυμνωθούν οι "αγωνιστές"...

http://taxalia.blogspot.com/2012/05/blog-post_927.html 

Μεγάλο ψώνιο: Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση και ο Τσίπρας πάει στο Παρίσι!!!

Στο Παρίσι θα μεταβεί την Παρασκευή ο Α.Τσίπρας προκειμένου να συναντηθεί με τον κομμουνιστή Ζαν Λουκ Μελανσόν για να ανιχνεύσει την πρόθεσή του να συμμετάσχει σε κυβέρνηση αριστεράς στην Ελλάδα :)... Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούσε να κάνει μετά το φτύσιμο...
από τον Φρ. Ολάντ, που απάντησε αρνητικά σε σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας σαν δικαιολογία το πρωτόκολλο που δήθεν απαγορεύει τέτοιες επαφές για τον Γάλλο Πρόεδρο. Η δικαιολογία φυσικά είναι προσχηματική καθώς ο Ολάντ δεν έχει ορκιστεί ακόμα Πρόεδρος της Γαλλίας...

Σαμαράς: Η πρόταση του Τσίπρα οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή


Διατεθειμένη να στηρίξει μία κυβέρνηση μειοψηφίας, με ψήφο ανοχής, είναι η Νέα Δημοκρατία, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, θέτοντας ως μόνο όρο την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως οι Έλληνες ψήφισαν δύο πράγματα, τα οποία είναι η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη και να αλλάξουν οι όροι του Μνημονίου. Στις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως ο Αντώνης Τσίπρας ζητά κάτι εντελώς διαφορετικό, το οποίο είναι να απομονώσει την Ελλάδα και να την οδηγήσει στην χρεοκοπία.

«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε πορεία ανάπτυξης με σχέδιο και αλλαγές» κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Τα διέλυσαν όλα οι πατριώτες του κώλου: 50 %πτώση στις κρατήσεις τις τελευταίες μέρες... σημαίνει νέο χαράτσι

 
[Το έχουμε γράψει πολλές φορές αλλά οι ηλίθιοι δεν παλεύονται, πόσο μάλλον όταν οι πιο ηλίθιοι είναι οι αρχηγοί τους. Το έχουμε ξαναπεί ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ... ο ηλίθιος όμως λέει τι με νοιάζει εμένα αν δεν πάνε τουρίστες στη Ρόδο... όταν τον Οκτώβριο κάνουμε ταμείο και δούμε ότι λόγω μειωμένων εσόδων στον τουρισμό λείπουν πχ. 500 εκ ευρώ... να δούμε τι θα πούνε αν μπει πάλι κανένα χαράτσι... θα λένε ότι φταίει ο Σαμαράς ή το μνημόνιο και όχι η μαλακ@@ τους... γνωστά πράματα! Εξάλλου αυτοί οι ηλίθιοι μας έφεραν εδώ...]
 
Σε πολύ κρίσιμη καμπή εισέρχεται ο ελληνικός τουρισμός μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πολιτικής, με τους φορείς του τουρισμού να κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του πλέον παραγωγικού πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, στο πλαίσιο παρουσίασης νέου κρουαζιερόπλοιου στη Μαρίνα Ζέας, επεσήμανε ότι τις δυο τελευταίες ημέρες παρατηρείται πτώση 50% στο ρυθμό των κρατήσεων στις αγορές του εξωτερικού.

Αυτό, όπως γίνεται κατανοητό, αποτελεί έναν πολύ μεγάλο σκόπελο για να αναστραφεί η ήδη αρνητική εικόνα από τις αγορές της Γερμανίας περισσότερο αλλά και από τις άλλες χώρες (Αγγλία, Γαλλία κ.λπ.).

Μάλιστα οποιαδήποτε άλλη αύξηση από την αγορά της Ρωσίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ισοσκελίσει τις απώλειες για την Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μέλος του ΣΕΤΕ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, υπογράμμισε ότι η παρούσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα λειτουργεί ως δαμόκλειος σπάθη για το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Σε κάθε περίπτωση οι προβλέψεις για το σύνολο της χρονιάς, κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι, καθώς εκτιμάται πτώση τουλάχιστον 10% στα έσοδα αλλά και 7% έως 10% στις αφίξεις.

Πλέον, όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι, οι υποψήφιοι πελάτες τους, ρωτάνε εάν η Ελλάδα θα έχει ευρώ ή δραχμή, γεγονός που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την κράτησή τους.

Εστιάζοντας στην πολιτική ατζέντα των ημερών, ο κ. Ανδρεάδης μετέφερε την απογοήτευση του τουριστικού κόσμου για το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου υπογραμμίζοντας ότι ο τουριστικός κόσμος της χώρας περιμένει από τις πολιτικές ηγεσίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.  

Όσον αφορά στο μέτωπο του θαλάσσιου τουρισμού και εκεί τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα, με τον πρόεδρο των επαγγελματικών σκαφών Αντώνη Στελιάτο να δηλώνει ότι τα επαγγελματικά σκάφη οδηγούνται σε κατάρρευση κάνοντας λόγο για παντελή έλλειψη πολιτικής και διαφήμισης σε αυτό τον κλάδο.

Παραγραφής ευθυνών Παπανδρέου για το Ελλειμα του 2009, αν ανοίξει και κλείσει αμέσως η Βουλή!!

Θα ανοίξει η Βουλή ή όχι; Η απάντηση στο ερώτημα μοιάζει απλή, αλλά κρύβει ορισμένες, πολύ σημαντικές «λεπτομέρειες» που θα καθορίσουν εν τέλει και την απάντηση, όπως γράψαμε και χθες.Τύποις, η Βουλή ανοίγει στις 17 Μαίου. Εφόσον δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση μέχρι τότε και οδεύσουμε σε επαναληπτικές εκλογές, μπορεί να ανοίξει η Βουλή, να εκλεγεί νέο προεδρείο (πρόεδρος και αντιπρόεδροι) να ορκιστούν οι νέοι βουλευτές και να διαλυθεί την επόμενη ημέρα. Αυτό προϋποθέτει ωστόσο μια τυπική παράμετρο: Να εκδώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νέο προεδρικό διάταγμα με το οποίο να ακυρώνει το ήδη θυροκολλημένο στη Βουλή που ορίζει ως ημερομηνία επαναλειτουργίας της την 17η Μαϊου.

Μια ανθυπολεπτομέρεια που μένει να απαντηθεί, είναι αν θα συγκληθεί εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο (τυπικά λειτουργεί) προκειμένου να παράσχει την σχετική εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και στον Κάρολο Παπούλια για την έκδοση του νέου προεδρικού Διατάγματος. Αν ωστόσο συμβεί αυτό, ανοίξει και διαλυθεί η βουλή έστω για μια ημέρα, λογίζεται ως κοινοβουλευτική περίοδος. Κάτι που σημαίνει ότι παραγράφονται τυχόν ευθύνες του Γ. Παπανδρέου και υπουργών του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική διακυβέρνηση του τόπου την τελευταία διετία, σύμφωνα με την Εξεταστική Επιτροπή που είχε συσταθεί.

"Πόρτα" σε Τσίπρα από Ολάντ και Μέρκελ με δικαιολογία το πρωτόκολλο... το ίδιο πρωτώκολλο που δεν εμπόδισε τη συνάντηση Σαμαρά-Πούτιν

Αρνήθηκαν οποιαδήποτε συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα ο νεοεκλεγείς Γάλλος πρόεδρος, Φρ. Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Στην πρώτη περίπτωση - όπου τη συνάντηση ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ - τα Ηλύσια Πεδία απάντησαν ότι...
«συναντήσεις του Γάλλου προέδρου με αρχηγούς κομμάτων δεν προβλέπονται από το πρωτόκολλο».

Ανάλογη ήταν η απάντηση και του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου, Στ. Ζάιμπερτ, όταν ρωτήθηκε στο briefing για το ενδεχόμενο συνάντησής της με τον κ. Τσίπρα. «Η καγκελάριος υποδέχεται μόνον πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών», είπε.

Πηγή:www.capital.gr 

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου στη Σύρο.

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, που θα γίνει στις 14 Μαΐου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα  10:00 π.μ. σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, με θέματα :

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Γ. Καπελέρης

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Γ. Καπελέρης
Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε ο Γιάννης Καπελέρης, πρώην γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, μετά την απολογία του σε ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.
Η κατηγορία σε βάρος του, η οποία είχε απαγγελθεί με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, αφορά ανείσπρακτα πρόστιμα τα οποία είχαν "παγώσει" στο υπουργείο Οικονομικών για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης. Τα πρόστιμα αυτά που ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ είχαν βεβαιωθεί σε επιχειρήσεις και εταιρείες μέσα στο 2010 και το 2011, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων από το σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ.

Ο κ. Καπελέρης ο οποίος είχε οδηγηθεί σε παραίτηση μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του, αρνήθηκε στην απολογία του την κατηγορία που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως δεν "χάρισε" κανένα πρόστιμο αλλά επρόκειτο για εκπρόθεσμες ενημερώσεις του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ και σε καμία περίπτωση δεν αφορούσαν λαθρεμπόριο καυσίμων.

Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, οι εκπρόθεσμες αυτές εγγραφές οφείλονταν στην προβληματική διαδικασία του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ. 

Μπαλάκι έκανε τον Πάνο ο Αλέξης

Χθες το μεσημέρι μου έστειλαν μια συνέντευξη του Καμμένου σε κάποιο blog. Στη συνέντευξη μεταξύ άλλων ο Καμμένος έλεγε:

"Σήμερα θα συναντηθώ με Αλέξη Τσίπρα και θα του θέσω κάποιες κόκκινες γραμμές ώστε να διαπραγματευτούμε από άλλη βάση"

Λίγο αργότερα...
έγινε γνωστό από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Τσίπρας χθες Τρίτη, θα συναντιόταν με Κατσέλη,Οικολόγους και Κουβέλη... όπως και έγινε. Στην ίδια ανακοίνωση έλεγαν ότι ο Τσίπρας θα συναντήσει τον Καμμένο την Πέμπτη.

Κατά το απόγευμα, χθες, ο Καμμένος ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν τελικά την Τετάρτη το απόγευμα στις 6.

Ούτε αυτό όμως ήταν τελικό καθώς μετά από μισή ώρα ο Καμμένος ανακοίνωσε πως "τελικά" (λέμε τώρα...) η συνάντηση θα γίνει στις 5 μμ την Τετάρτη... αν δεν ξαναπάρουν πάλι τηλέφωνο να την αλλάξουν

Καλά ρε Αλέκο δεν ντρέπεσαι να τον κάνεις μπαλάκι τον Πάνο;

Νικήτα πες μας πρώτα για την στρατηγική Ψυνακη

Μιλώντας  στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτήρισε «Ατυχής στρατηγική...» την επίκληση της αυτοδυναμίας από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Αγαπητέ  Νικήτα, όντως ο πρόεδρος έκανε πολλά λάθη  όμως ο.....

Πόρτα απο τα συνδικάτα έφαγε ο Αλέξης Τσίπρας

 Την άρνηση των συνδικάτων εισέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας
 Τα συνδικάτα απέρριψαν την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σε ανακοινώσεις τους, τόσο η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) όσο και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), τονίζουν ότι σαν συνδικαλιστικοί φορείς δεν εμπλέκονται στις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες και τις θεσμικές συναντήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, επισημαίνεται πως «παρέλκει η συμμετοχή της σε συγκέντρωση που κάλεσε ο εντολοδόχος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ.Α.Τσίπρας για να συζητήσει» όπως ο ίδιος αναφέρει, στην πρόσκληση που απηύθυνε στα συνδικάτα, «τους προγραμματικούς στόχους της νέας κυβέρνησης».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, που τονίζει ότι, «το συνδικαλιστικό κίνημα, εκ του ρόλου του, δεν εμπλέκεται στο πλαίσιο των διαδικασιών για το σχηματισμό κυβέρνησης», προσθέτει πως προεκλογικά είχε ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα, για τα ζητήματα που αφορούν τους Δημοσίους Υπαλλήλους και καταλήγει, ότι «είναι διατεθειμένη, ευθύς μόλις σχηματιστεί η νέα Κυβέρνηση να καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα, οι οποίοι πλήττονται από τις πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας».

Από τη πλευρά της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας απέρριψε την πρόταση του Α. Τσίπρα για συνάντηση, σήμερα, στο πλαίσιο των επαφών με κοινωνικούς φορείς, κατά τη διαδικασία της διευρυνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης, αιτιολογώντας την άρνηση, «η ΚΕΔΕ δεν έχει κανένα συνταγματικό και θεσμικό ρόλο στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος να εμπλακεί σε μια διαδικασία που είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της».

«Η ΚΕΔΕ έχει καταθέσει τις προγραμματικές θέσεις της για τον σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της κρίσης που διέρχεται η χώρα και είναι έτοιμη, μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, να συζητήσει για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον θεσμό και τη χώρα» κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ο Χίτλερ μαθαίνει για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

Επανήλθαν τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σε Αμερικάνικα ΜΜΕ

                 

Η «Ουάσιγκτον Ποστ» αναφέρει ότι υπάρχει πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο για να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, με όλες τις οδυνηρές συνέπειες που θα είχε για το κοινό νόμισμα, αλλά και την πορεία της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας... Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

Ανοικτή επιστολή προς εκλεγέντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Από τον Σεραφείμ Μηχιώτη
Εκδότη-Δημοσιογράφο
Κύριε Βούτση,

Δεν σας αποκαλώ «κύριε Βουλευτά» όχι από ασέβεια- δικαιούσθε βεβαίως τον προσήκοντα σεβασμό, ώς εκπρόσωπος του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εκλεγείς, γιά πρώτη φορά, προκειμένου να....
εκπροσωπήσετε τους εκλογείς σας εις την ΒτΕ- αλλά από τυπικήν αιτία, διότι δεν έχετε δώσει το νενομισμένο όρκο του Βουλευτού, καθ' ο μέτρο η ΒτΕ θα συνεδριάσει εκ νέου την 17ην Μαίου τ.ε., υπό τη νέα της σύνθεση, ώστε να ορκισθούν οι εκλεγέντες 300 βουλευτές, οι οποίοι ανεδείχθησαν εις τις εκλογές της παρελθούσης Κυριακής.

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Διαβάστε κι αυτά επειδή ο κύριος είναι υπεύθυνος στο ΣΥΡΙΖΑ για τον τομέα Προστασίας του Πολίτη (!!) και στην Ελλάδα ξεχνάμε γρήγορα:

Ο γιός του Βούτση ο ληστής που συνελήφθη χθές

Βούτση παραιτήσου και άντε να συμμαζέψεις το σπίτι σου και την οικογένειά σου και να μας αφήσετε ήσυχους 

Σχέσεις του καθεστωτικού ληστή, υιού Βούτση με τους τρομοκράτες αναφέρεται στη δικογραφία!!!!

8 χρόνια στη "στενή" στον γιο του Βούτση, του ΣΥΡΙΖΑ, για την ληστεία στην ΕΤΕ Γκύζη το 2007

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!! Επιστολή Βόμβα Τσίπρα, τρομοκρατεί τους Ευρωπαίους: Δείτε τι λέει!!

Μετά από πολλές συσκέψεις των πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, Παπαδημούλη, Στρατούλη, Γλέζου, προς το τέλος ήρθαν και οι Μίκης και Κλυνν για να βοηθήσουν με τις οικονομικές τους γνώσεις, αποφασίστηκε το επιχείρημα που θα χρησιμοποιηθεί απέναντι στους Ευρωπαίους, ώστε να αποδείξουμε το απεχθές, επαχθές, ιπαχθές, οπα-χθες, άλλα-είπα-χθες και λοιπά "χθες" του δημοσίου χρέους!!! Το επιχείρημα που αναμένεται να κονιορτοποιήσει τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων είναι:

Δεν σας χρωστάμε τίποτα διότι το δημόσιο χρέος δημιουργήθηκε από τα δάνεια που υπέγραψε και πήρε ο Ανδρέας Παπανδρέου τη δεκαετία του 1980 και τα οποία πληρώνουμε μέχρι σήμερα...

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΥΤΑ...
ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ!!
ΑΡΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΟ 1996!!!

Κάπου εκεί οι Ευρωπαίοι θα αρχίσουν να τρέχουν πανικόβλητοι και η Μέρκελ θα αρχίσει να πακετάρει σε κούτες τα ευρώ που θα μας στείλει...


--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Δεξί X-Trem(i) τη 5/09/2012 10:14:00 πμ

ΕΚΤ: Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει το Μνημόνιο φεύγει από το Ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δείχνει στην Ελλάδα την έξοδο από το ευρώ, αφού κατέστησε στη χώρα μας με το πλέον σαφή τρόπο πως αν δεν τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει με τη δανειακή σύμβαση τότε θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.
Ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ήταν αυτός που έστειλε το μήνυμα στην Ελλάδα μέσω συνέντευξης του στην εφημερίδα Handelsblatt τονίζοντας «Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί αν θέλει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης».

Την ίδια ώρα φαίνεται πως τίθεται υπό αμφισβήτηση ακόμη και η δόση του Μαΐου για την οποία μέχρι πρόσφατα η Τρόικα έλεγε ότι δεν κινδυνεύει.

Έφτυσαν τον Τσίπρα ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ: Δεν έχουμε σχέση με την εντολή που έλαβες, μόνο σοβαρέψου... του απάντησαν

Όχι σε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είπαν οι κοινωνικοί εταίροι-η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ-μετά από αίτημα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να έχει συνάντηση μαζί τους την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα προεδρεία των τριών συνδικαλιστικών οργάνων αρνήθηκαν λέγοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την διαδικασία της διερευνητικής εντολής που βρίσκεται σε εξέλιξη και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας λόγος να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση.

Πόσο θα μας κοστίσουν οι νέες εκλογές;

«Φτωχές» θα είναι οι επόμενες εκλογές γιατί η τρόικα δεν «εγκρίνει» άλλα χρήματα για νέα προσφυγή στην κάλπη

Ήδη μάλιστα για να γίνουν οι προηγούμενες η τρόικα που ελέγχει πλέον τα πάντα είχε επιτρέψει μόλις 50 εκατομμύρια και την τελευταία στιγμή επέτρεψε τη δαπάνη επιπλέον 10 εκατομμυρίων.

Τα επόμενα χρήματα που θα χρειαστούν δηλαδή είναι ... στον αέρα και στην διάθεση της τρόικας.

Στις εκλογές που ήδη έγιναν πάντως χιλιάδες άνθρωποι δούλεψαν και πλέον δικαιούνται το επίδομα που ξεκινάει από τα 100 ευρώ και φτάνει ως και τα 2.000 ευρώ (μεικτά).

Ποιοι και πόσα χρήματα θα πάρουν (μεικτά):
Δημοτικοί υπάλληλοι: 100 ευρώ
Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Πυροσβέστες: 135 ευρώ
Υπάλληλοι υπηρεσιών δημοσιονομικού ελέγχου: 330 ευρώ
Υπάλληλοι ελεγκτικού συνεδρίου: 330 ευρώ
Δικαστικοί υπάλληλοι: 600 ευρώ
Υπάλληλοι υπουργείου Δικαιοσύνης: 100 ευρώ
Δικαστικοί, εισαγγελικοί λειτουργοί: 750 ευρώ
Υπάλληλοι υπουργείου Εσωτερικών: 1700 ευρώ
Υπάλληλοι περιφερειών: 1.700 ευρώ

Ευχαριστήρια επιστολή Γεώργιου Βακόνδιου

VAKONDIOS
Αγαπητοί Κυκλαδίτες,

Οι εκλογές τελείωσαν και το αποτέλεσμα είναι από όλους μας σεβαστό, δεδομένου ότι εκφράζει τη θέληση του Ελληνικού Λαού.

Δυστυχώς, το αποτέλεσμα δεν είναι ευχάριστο για τη Νέα Δημοκρατία. Όμως η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτο κόμμα κι αυτό σημαίνει ότι έχει σημαντική ευθύνη ώστε να συμβάλλει στην προκοπή του τόπου.

Σε ότι με αφορά προσωπικά, οι Κυκλαδίτες με τιμήσατε σε σημαντικό αριθμό σταυρών, με αποτέλεσμα να καταλάβω την δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Κυκλάδων.

Το γεγονός αυτό αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή κι ευθύνη. Η τιμή είναι μεγάλη δεδομένου ότι ήμουν για πρώτη φορά υποψήφιος και η ευθύνη ακόμη μεγαλύτερη διότι εκφράζει την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου.

Αποφάσισα την αποδοχή της υποψηφιότητάς μου σε μια στιγμή κατά την οποία η επαγγελματική μου πορεία μου επέτρεπε να είμαι συνεπής με τις ανάγκες δραστηριοποίησής μου στα κοινά.

Οι εκλογές της 6ης Μαϊου ήταν μια αρχή. Η συνέχεια για μένα είναι η αφοσίωση στην επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας. Σίγουρα θα ξαναβρεθούμε σύντομα.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και όλους όσους δέχθηκαν να με ακούσουν και να συζητήσουν μαζί μου τα προβλήματα των Κυκλάδων, έστω και αν δεν με ψήφισαν.

Ζητώ συγγνώμη από τους κατοίκους των νησιών που δεν κατόρθωσα να επισκεφθώ λόγω της σύντομης προεκλογικής περιόδου και εύχομαι καλή δύναμη στους τρεις εκλεγέντες βουλευτές του νομού μας.

Σας ευχαριστώ,

Γιώργος Βακόνδιος


Κατερίνα Μονογυιού: «Ευχαριστώ τους Κυκλαδίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους»

 

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους Μυκονιάτες αλλά και τους Κυκλαδίτες που με εμπιστεύτηκαν στα 28 μου χρόνια και με τίμησαν με την ψήφο τους. Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι και να βοηθώ για το μέλλον των νέων στις Κυκλάδες μας.

Κατερίνα Μονογυιού


Ευχαριστήριο μήνυμα Γιάννη Βλασερού στους συμπατριώτες του

vlaserosef
"Φίλες και φίλοι συμπατριώτες,


η επόμενη μέρα των πιο κρίσιμων εκλογών της μεταπολίτευσης, των εκλογών της 6ης Μαΐου, συνθέτει ένα πολιτικό τοπίο εντελώς διαφορετικό από αυτό που ξέραμε.


Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών με την ψήφο της ανέτρεψε το γνωστό μέχρι σήμερα πολιτικό χάρτη. Το εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργεί ένα άγνωστο τοπίο και μία νέα τάξη πραγμάτων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η αλλαγή της πολιτικής σελίδας για τη χώρα είναι γεγονός.

Προσωπικά, προσπάθησα να δώσω έναν έντιμο αγώνα. Με σεβασμό απέναντι στον Έλληνα πολίτη, στον Κυκλαδίτη, και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο μου. Η εμπιστοσύνη και η στήριξη των Κυκλαδιτών στο πρόσωπό μου και η εκτίμηση που επέδειξαν με την ψήφο τους, ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ένα μήνυμα για αλλαγή και ανανέωση. Σε όλη την προεκλογική περίοδο βρέθηκα κοντά σε πολλούς συντοπίτες μου, θέλοντας να ακούσω και να συζητήσω τα προβλήματα και τις απόψεις τους, προκειμένου μαζί να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που ανέκυψαν, προτείνοντας λύσεις και παρουσιάζοντας ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να τους συναντήσω όλους, λόγω εξαιρετικά περιορισμένου χρόνου.


Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους Κυκλαδίτες και τις Κυκλαδίτισσες που με τίμησαν με την ψήφο τους και με στήριξαν σε αυτόν τον σύντομο προεκλογικό μου αγώνα των 15 ημερών.


Απ' την πλευρά μου, υπόσχομαι να είμαι πάντα διαθέσιμος και να δίνω το ενεργό παρών στα του τόπου μου. Ελπίζω κι εύχομαι να πάνε όλα καλά -για όλους μας.


Γιάννης Βλασερός

ιατρός καρδιολόγος, υπ. βουλευτής Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ"

ΤΟ ΠΡΟΓΓΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΣΥΝ +ΑΞΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝ +ΑΞΙΑ
Σεμινάριο λόγου και επικοινωνίας με τη ψυχολόγο-επικοινωνιολόγο
Μαριάντζελα Ζανάκη.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με το κοινό.
Σάββατο 12-5-2012 στις 12:00 [ 1ο γκρουπ] και Κυριακή 13-5-2012 στις 11:00 [2ο γκρουπ ] στο Κάστρο – Σχολή Ουρσουλινών Χώρα Νάξου.
Πληροφορίες: Γκουντής Γ. τηλ: 6972284070 Θα τηρηθεί.......σειρά προτεραιότητας- θέσεις περιορισμένες                         
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝ + ΑΞΙΑ
Σεμινάριο για γονείς με θέμα το βιβλίο – Πώς οι γονείς μπορούν να κάνουν τα παιδιά τους να αγαπήσουν το βιβλίο;
Παρασκευή 11-5-2012 στις 19:00 στο Κάστρο – Σχολή Ουρσουλινών Χώρα Νάξου
Εισηγητές: Κουφοπούλου Κυριακή – Φιλόλογος , Γκουντής Γιώργος - Συγγραφέας
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλ: 6974796835

Άλλη μια αποκλειστική ιδέα Τσίπρα: Θα στείλει επιστολή στην ΕΕ να ζητάει ανάπτυξη!!! Τέλειο!! Πως και δεν το σκέφτηκε κανείς άλλος;

Την υιοθέτηση εναλλακτικού σχεδίου βασισμένου στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία, θα ζητήσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή που θα στείλει αύριο (Τετάρτη) στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της ΕΕ, Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο κ. Τσίπρας θα επισημαίνει ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούν να ισχύουν από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του έχει αποδοκιμάσει την πολιτική των Μνημονίων.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας θα επισημαίνει ότι πλέον τα κόμματα που υπέγραψαν τις δεσμεύσεις, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, εκπροσωπούν σήμερα περίπου το 33% του ελληνικού λαού.

Επιμένουν και ΜΠΡΑΒΟ τους, Στρατούλης-Γλέζος:Εμείς θα διαχειριζόμαστε τις καταθέσεις των Ελλήνων!!! Μακάρι!!!

Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα πάρει τα λεφτά των καταθετών για ανάπτυξη, αλλά δεν θα τις δεσμεύσει [εννοεί και πολύ σωστά ότι αφού θα τις πάρει... δεν θα υπάρχουν και δεν θα χρειάζεται να δεσμευτούν!], διευκρίνισε ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης μετά το θόρυβο που προκάλεσαν νωρίτερα σχετικές δηλώσεις του.

«Δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών, αλλά...
θα ελέγχουμε τη διεθνή κίνηση των μεγάλων κεφαλαίων για να προστατέψουμε την οικονομία με ενδεχόμενο πλαφόν 150.000 με 200.000 ευρώ» ανέφερε. Για τη δήλωση Γλέζου περί κατάσχεσης των καταθέσεων άνω των 20.000 ευρώ, ανέφερε ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας «είπε μια γνώμη»... πως λέμε «είπε μια μαλακία που θέλαμε να κρύψουμε».

«Σήμερα οι τράπεζες λειτουργούν σαν ζόμπι παρά τις ενέσεις ρευστότητας. Έχουν πρόβλημα. Θα θωρακίσουμε το τραπεζικό σύστημα με δημόσιο έλεγχο συν την εγγύηση των 100.000 ευρώ» σημείωσε.

Ο κ. Στρατούλης τάχθηκε υπέρ της κρατικοποίησης των τραπεζών, δηλώνοντας ότι η ανακεφαλαιοποίησή τους θα γίνει με κοινές μετοχές μετά ψήφου και όχι με προνομιούχες.

«Από τη φορολογία πλούσιων και τη διαγραφή του χρέους θα βρεθούν χρήματα (...) δε μας ενδιαφέρει η ικανοποίηση των πιστωτών αλλά των πολιτών» δήλωσε.

--
Ανάρτηση από το Δεξί X-Trem(i)