slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση, διαφωνεί κάθετα και καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή για την σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ έπρεπε να συγκληθεί άλλη μέρα, είτε νωρίτερα είτε αργότερα.

Με πρωτοβουλία του Φίλιππου Φόρτωμα η άμεση έγκριση εργασιών για την αδειοδότηση του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Τήνου

Μετά από προσωπική επικοινωνία που είχε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας με τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό, για το θέμα που είχε προκύψει με τη μη λειτουργία του Ακτινολογικού στο Κέντρο Υγείας Τήνου, εγκρίθηκε η διενέργεια ελέγχου καλής και ασφαλούς λειτουργίας των μηχανημάτων ιατρικής απεικόνισης. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται και στον τομέα αυτό η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του Κέντρου Υγείας και η Δημόσια Υγεία στο νησί της Τήνου.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πάνος Σκουρλέτης: Θα στηρίξει η κυβέρνηση τα ευάλωτα νοικοκυριά που στερούνται το ηλεκτρικό ρεύμα;


Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνου Σκουρλέτη

Θα στηρίξει η κυβέρνηση τα ευάλωτα νοικοκυριά που στερούνται το ηλεκτρικό ρεύμα;

Δυο μήνες πριν, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ρωτούσε στη Βουλή τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εάν η κυβέρνηση θα διευρύνει την προστασία των νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα που, εν μέσω πανδημίας, τους έχουν κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω οφειλών.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσου Ηλιόπουλου, για την κατάσταση των ΜΕΘ και την κάλυψη από την ΕΡΤ

 13/11/2020

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσου Ηλιόπουλου, για την κατάσταση των ΜΕΘ και την κάλυψη από την ΕΡΤ

Η ΕΡΤ για να υποστηρίξει τα χθεσινά ψέματα του κ. Μητσοτάκη για τον αριθμό των ΜΕΘ που λειτουργούν από τη δωρεά της Βουλής στο Σωτηρία, στα ρεπορτάζ της φιλοξενεί δηλώσεις της πνευμονολόγου κας Γκάγκα, η οποία τυγχάνει να είναι και υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. καθώς και νυν πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας του υπουργείου.

Η σημερινή αυτοψία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε πως λειτουργούν σχεδόν οι μισές, αφού δεν υπάρχει ακόμα επαρκές προσωπικό να τις στελεχώσει. Ο κ. Μητσοτάκης είπε χθες πως ο διοικητής οφείλει να παραιτηθεί εφόσον έχει πει ψέματα. Περιμένουμε τις ανάλογες ενέργειες.

Η κυβέρνηση επιμένει στην εγκληματική επιλογή να μην προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό στο ΕΣΥ και η ΕΡΤ απλά φροντίζει να το καλύπτει με χυδαία προπαγάνδα.

 


Μητσοτάκης: Αναστολή πλειστηριασμών και οικονομική στήριξη των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα-ΒΙΝΤΕΟ

Νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή πλειστηριασμών, αλλά και οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, στην τριτολογία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πανδημία του κορονοϊού.


Ο Πρωθυπουργός, χαρακτήρισε σωστή την πρόταση που "νομίζω έκανε ο κ. Βελόπουλος".

μιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή , για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα είχε μία ευκαιρία να δείξει ότι συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών. Είχε μία ευκαιρία να δείξει ότι κατανοεί την πίεση που δέχεται σήμερα η μέση ελληνική οικογένεια. Είχε μία ευκαιρία να αποδείξει, όχι στους βουλευτές, αλλά τον ελληνικό λαό που τον ακούει σήμερα, που είναι κλεισμένος για δεύτερη φορά μέσα στο σπίτι, ότι κατανοεί ότι τούτες τις κρίσιμες ώρες οφείλει και πρέπει να έχει την ευθύνη, το θάρρος, την ενσυναίσθηση να απευθυνθεί με λόγο ενωτικό απέναντι στα πολιτικά κόμματα και να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, μιας και τόσο πολύ του αρέσει οκτώ μήνες, τώρα, να αναφέρεται διαρκώς στην ατομική ευθύνη.

Αυτή η χώρα έχει έντεκα εκατομμύρια ευθύνες ατομικές, όσοι και οι πολίτες της. Μόνο ένας δεν έχει ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης. Ούτε ατομική ευθύνη ούτε πολιτική ευθύνη.

ΤΕΕ: Αναβολή της έναρξης του προγράμματος«Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ζητά το ΤΕΕ – Σοβαρά θέματα λόγω κορωνοϊού, κίνδυνος για την ισότιμη πρόσβαση στους πόρους του προγράμματος

Αναβολή της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ζητά το ΤΕΕ – Σοβαρά θέματα λόγω κορωνοϊού, κίνδυνος για την ισότιμη πρόσβαση στους πόρους του προγράμματος

 

Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη απέστειλε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ζητώντας την αναβολή έναρξης της περιόδου υποβολής αιτήσεων του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και το γενικό απαγορευτικό που ισχύει στη χώρα.

"Στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε. ο Χαράλαμπος Κόκκινος.

                    
                    Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι Οικονομικές της Πράξεις  Ιουλίου -Αυγουστου 2020"

            Στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος(ΕΝ.Π.Ε.) στις 5/11/20  συμμετείχε με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου ο Χαράλαμπος Κόκκινος, Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής του συνδυασμού" Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου ". 

Συνάντηση του Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τα προβλήματα των δικαστικών υπαλλήλων και των υπηρεσιών στα νησιά

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα πραγματοποίησε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίο ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Ο κ. Υπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Βουλευτή, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να θέσει στον Υπουργό τα θέματα που απασχολούν τον δικαστικό τομέα των Κυκλάδων καθώς και τη λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων. Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσφατη επίσκεψη που είχε ο Βουλευτής Κυκλάδων στις δικαστικές υπηρεσίες της Σύρου, κατά την οποία συζήτησε εκτενώς με εκπροσώπους του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και Επιμελητών Νομού Κυκλάδων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συνάντηση Πατούλη - με τον Ναξιώτη- Απεραθίτη Διδάκτορα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μάρκο Μαργαρίτη για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας

 Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από την αξιοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας, αντικείμενο συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Ναξιώτη- Απεραθίτη  Διδάκτορα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μ. Μαργαρίτη.

Οι τρόποι συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με ακαδημαϊκά ιδρύματα όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με στόχο την αξιοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ειδικά την επόμενη μέρα της πανδημίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Διδάκτορα του ΕΜΠ Μ. Μαργαρίτη.

Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος: Ένα μεγάλο έργο για το νησί της Πάρου εξασφαλίζει τη χρηματοδότησή του

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΡΟΥ- 

Ένα μεγάλο έργο για το νησί της Πάρου εξασφαλίζει τη χρηματοδότησή του 


Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΡΟΥ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εξασφαλίζοντας έτσι την χρηματοδότησή του, ύψους πλέον των 43 εκατομμυρίων ευρώ

Η ενιαία εργολαβία του έργου περιλαμβάνει τρία υπο-έργα: