slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέα συντονίστρια στον Ο. Μ. “ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία” Νάξου η Παρή Μανιού

   
Με μεγάλη επιτυχία και σε πολύ καλό και ενθουσιώδες κλίμα, λόγω της
μεγάλης συμμετοχής, έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου
συντονιστικού οργάνου για την οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη
Νάξο, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Οκτωβρίου.
Η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Νάξο έχει υπερδιπλασιάσει τα
μέλη της μετά τις εκλογές που έγιναν τον Μάιο για την ανάδειξη των
νέων μελών της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και την πανηγυρική
επανεκλογή του προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία, από την βάση
του κόμματος.
Το νέο, επταμελές σχήμα, αποτελούμενο από παλιά και νέα μέλη,

Βγήκαν Τσεκουριά στο Σύριζα Κυκλάδων. Επίθεση στον Νίκο Συρμαλένιο από τον Νεοσυριζαίο Γιώργο Μαραγκό (και πρώην Δήμαρχο της Δεξιάς στην Σύρο) . Γιώργος Μαραγκός: O Νίκος Συρμαλένιος “πυροβόλησε τα πόδια του” με το θέμα του Νεωρίου

Συνέντευξη στην Κυκλαδική και στον Λάμπρο Δεμερτζή
Τουλάχιστον άστοχη και ατυχής η παρέμβαση Συρμαλένιου για το Νεώριο. Η δημιουργία διχασμού των κατοίκων για το ζήτημα του Νεωρίου, έχει την υπογραφή του Νίκου Συρμαλένιου. «Όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην Σύρο με ορατό τον κίνδυνο της διάρρηξης της κοινωνική συνοχής στο νησί» αναφέρει ο πρώην δήμαρχος του νησιού και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γ. Μαραγκός τονίζει ότι χωρίς να έχει επαρκή στοιχεία ο βουλευτής Κυκλάδων, αυτό που έκανε ήταν να «πυροβολήσει τα πόδια του». Όλα όμως ξεκαθαρίστηκαν από την έρευνα του ΕΛΚΕΘΕ, και θα έπρεπε ο Νίκος Συρμαλένιος να βγει και να τοποθετηθεί ώστε να κλείσει οριστικά το θέμα το οποίο δίχασε την Σύρο, αλλά την στιγμάτισε και τουριστικά» αναφέρει ο Γιώργος Μαραγκός.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Αυτοψία Χατζημάρκου στα έργα που υλοποιούνται στην Κω



Στην Κω βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, για να επιβλέψει και να παρακολουθήσει την πορεία των έργων υποδομών που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο νησί.

Από το Δημαρχείο ξεκίνησε την περιοδεία του ο Περιφερειάρχης, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας με τον Δήμαρχο, Θεοδόση Νικηταρά και τους συνεργάτες του για τα έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου, του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Κτηνοτροφική Ένωση Φιλωτίου Νάξου: Επιστολή διαμαρτυρίας προς Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Ευάγγελο Σημανδράκο απέστειλε η Κτηνοτροφική Ένωση Φιλωτιτών Νάξου για το σημαντικό ζήτημα της αύξησης των τιμών στις ζωοτροφές.

Η Κτηνοτροφική Ένωση Φιλωτιτών Νάξου ζητά την αύξηση της επιδότησης για τις ζωοτροφές αφού το κόστος είναι αβάσταχτο για τους κτηνοτρόφους του νησιού.

Η επιστολή των κτηνοτρόφων: