slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Κλείδωσαν» για 20 Σεπτεμβρίου οι εκλογές



Για τις 20 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η διεξαγωγή Εκλογών, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μετά την ολοκλήρωση της ενδοκυβερνητικής σύσκεψης/


Χούντα λεμε ΔΙΑ... ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ Αλλαξαν στα μουλωχτά τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ -Ποιοί είναι οι νέοι αρχηγοί



Αλλαξαν στα μουλωχτά τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ -Ποιοί είναι οι νέοι αρχηγοί


-A+A
Δια της συλλογής υπογραφών και χωρίς να έχουν συγκληθεί τα μέλη του αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ την αλλαγή των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, καταγγέλλει ο συντονιστής του τομέα Εθνικής Αμυνας της ΝΔ Κώστας Τασούλας. 

ΚΕΔΕ: Σύσκεψη για τα προβλήματα σε Πάρο, Νάξο και Αντίπαρο



Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα και την ανάπτυξη των νήσων Πάρου, Νάξου και Αντιπάρου πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Πάρου, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Τα θέματα που ανεδείχθηκαν σχετίζονταν με την έλλειψη του προσωπικού, σε σημείο που να μη μπορεί στην Αντίπαρο να συνταχθεί προϋπολογισμός, στα έργα του ΕΣΠΑ που, όπως σε όλη την Ελλάδα, έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησής τους, στα προβλήματα αφαλάτωσης τα οποία πλήττουν και πολλές άλλες νησιωτικές περιοχές, στην αποκομιδή των απορριμμάτων και στη λειτουργία ΧΑΔΑ στις

ΚΛΑΙΩ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΥΡΙΖΑ;Σε «πόλεμο» οι φαρμακοποιοί για την απελευθέρωση: Θα πάμε στα δικαστήρια



ΑΝ ΔΟΘΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΜΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ
Με «όπλο» απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που απαγορεύει την ιδιοκτησία φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς, οι Ελληνες φαρμακοποιοί προειδοποιούν όλους εντός και εκτός Ελλάδας ότι θα προσβάλουν νομικά οποιαδήποτε απόφαση που θα ανοίγει το δρόμο σε μη φαρμακοποιούς να κατέχουν το πλειοψηφικό πακέτο φαρμακείου.

Το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος συζητήθηκε, μεταξύ άλλων και στο

Εικόνα κατάρρευσης των Νοσοκομείων



Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία, η υποχρηματοδότηση, η διάλυση του συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε συνδυασμό με μια σειρά αποφάσεις από την πλευρά των «υπευθύνων» έχουν επιδεινώσει την ούτως η άλλως τραγική εικόνα των Δημόσιων Νοσοκομείων.



Καθημερινά προκύπτουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία κλινικών και υπηρεσιών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν αποφεύγονται και τα λουκέτα. Πρόσφατα είναι τα προβλήματα στη Λειβαδιά, στο ΠΑΓΝΗ, στην Πρέβεζα στους Μολάους ενώ ο κατάλογος φαίνεται ότι

Ειδικό ταμείο αλληλεγγύης για τους αμπελουργούς ζητά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

image1.jpegΤην ενεργοποίηση του ειδικού ταμείου αλληλεγγύης ζητάει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταστροφή  που υπέστησαν οι αμπελουργοί από τις πρόσφατες καταιγίδες.
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους πληγέντες παραγωγούς από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές στην Κρήτη των οποίων οι καταστροφή του προϊόντος τους έφτασε σε κάποιες περιοχές στο 50% ενώ σε κάποιες άλλες προσέγγισε  και το 100% και καλεί όλες τις αρμόδιες αρχές να καταγράψουν το συντομότερο τις ζημιές και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες αποζημίωσης και

Μα τι λες τωραΈγγραφο «βόμβα»: Μπλόκο του ΙΚΑ στην έκδοση νέων συντάξεωνΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ



Ενα έγγραφο φωτιά του ΙΚΑ, με ημερομηνία 12 Αυγούστου, σύμφωνα με το οποίο αναστέλλονται από 1/1/2015 οι εκδόσεις νέων συντάξεων γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, έρχεται σήμερα στο φως.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο που έχει και το σχετικό ρεπορτάζ για όσους είναι κάτω από 67 ετών το ΙΚΑ δεν θα δίδει ούτε κανονική ούτε προσωρινή σύνταξη! Κατ'εξαίρεση θα επιτρέπεται η

Παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές - Ο ρόλος Παυλόπουλου και ο... Μιχαλολιάκος


Ο κύβος ερρίφθη. Εκλογές τον Σεπτέμβριο, αναζητείται η ιδανική Κυριακή. Όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός πήρε τις αποφάσεις του τις οποίες και θα ανακοινώσει εντός των επόμενων ωρών ή ημερών. Οι φήμες δίνουν και παίρνουν για τον τρόπο που ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες κάλπες με πιθανή ημερομηνία την 20η Σεπτεμβρίου, εκτός κι αν επιλεγεί το σενάριο των εκλογών – εξπρές στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ένα σενάριο που διακινούνταν αργά χθες το βράδυ έλεγε ότι ο

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ! Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο με τους Τούρκους να "ζητάνε και τα ρέστα"!

To Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας ,ανακοίνωσε ότι ελληνικό F-16 ''παρενόχλησε'' με εγκλωβισμό ραντάρ για 50 δευτερόλεπτα ένα τουρκικό F-16, στο Αιγαίο.

Κατά τον τουρκικό ισχυρισμό το μαχητικό της Τουρκίας πραγματοποιούσε ''εκπαιδευτική πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου''. Βάσει των κανόνων εμπλοκής έγινε η ίδια ανταπόκριση στην παρενόχληση, αναφέρει η ανακοίνωση.
Στην ίδια είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του NTV, αναφέρεται επίσης ότι το

Συναυλία Ψαρογιώργη στη Νάξο



Συναυλία του Ψαρογιώργη στην αυλή της Παναγίας στην Απείρανθο το βράδυ της Πέμπτης 20 Αυγούστου στις 21:30...

Επισιτιστικό Πρόγραμμα ΤΕΒΑ: Καταληκτική ημερομηνία η 26η Αυγούστου


Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου υπενθυμίζει προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους είναι η 26η Αυγούστου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να

"Ο Γάμος" με την Άννα Βαγενά στον πύργο Μπαζαίου


Η αξιόλογη και συγκινητική παράσταση «Ο Γάμος», της Βάσας Σολωμού-Ξανθάκη, με την σπουδαία ηθοποιό Άννα Βαγενά να πρωταγωνιστεί, έρχεται την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ στον πύργο Μπαζαίου στη Νάξο.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μιας γυναίκας από τα Αμπελάκια Θεσσαλίας που σήκωσε στους αδύνατους ώμους της, με γενναιότητα, τη μοίρα τη δική της και συγχρόνως των χιλιάδων γυναικών, συζύγων και μανάδων του τόπου μας.

Έζησε τη βαναυσότητα ενός αλκοολικού πατέρα, είδε την αγάπη του άνδρα της να μεταμορφώνεται σε περιφρόνηση, όταν άρχισε να γεννάει κωφάλαλα παιδιά εξαιτίας της βαριάς κληρονομικότητας του αλκοολικού πατέρα της και πάλεψε με νύχια και δόντια, σε μια κοινωνία που δεν δέχεται εύκολα την αναπηρία.

Κριτικές για την παράσταση:

Όταν ο νυν υπουργός της Αριστεράς Τέρενς Κουικ χαρακτήριζε «έγκλημα» την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων


Σειρά ερωτήσεων, από εκείνες που τα γελοία αντιμνημονιακά blogs περιέγραφαν με τίτλους όπως «παρέμβαση-φωτιά», κατά της πώλησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων είχε καταθέσει ως βουλευτής των ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος πλέον εκτελεί χρέη υπουργού της Αριστεράς.
Στις 6 Μαϊου του 2014, μεταξύ άλλων, ρωτούσε:

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ΕΠΡΕΠΕ να έρθουν ο Τσίπρας, η Τασία, ο Μπαλτάς, ο Καμμένος, ο Χαϊκάλης, ο Φλαμπουράρης;


ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Μέσα στο Δεκαπενταύγουστο, με μια εγκύκλιο που φέρει την υπογραφή του κωμικού-υφυπουργού Παύλου Χαϊκάλη, η κυβέρνηση της "Πρώτης Φοράς Αριστερά", μειώνει για Πρώτη Φορά την κατώτατη σύνταξη από τα 486 ευρώ στα 397.
Αν αυτό το είχε κάνει οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, θα είχε γίνει ο κακός χαμός στην Αθήνα.
Τώρα οι ελληνάρες, που απολάμβαναν τα μπάνια τους, σιώπησαν.
Οι συνδικαλισταραδες αγνόησαν το...

Κάνει τώρα και διορισμούς ο «φευγάτος» Ρωμανιάς!

4
Την ώρα που διατυμπανίζει ότι θα παραιτηθεί, προσλαμβάνει δύο γυναίκες ως «ειδικό προσωπικό» στη Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Την ώρα που ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς μέσω των τηλεοπτικών σταθμών διατυμπάνιζε ότι θα παραιτηθεί, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπέγραφε φαρδιά πλατιά τις προσλήψεις των ανθρώπων του. Ειδικότερα, με ημερομηνία 18 Ιουλίου προσελήφθησαν ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων δύο γυναίκες, ώστε να... συνδράμουν στο έργο του...

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του συλλόγου Πολιχνίου Νάξου



Συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Πολιχνίου "Η Αγία Παρασκευή" και συστάθηκε σε σώμα. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Γιώργος Σαλτερής. Δείτε τη νέα σύνθεση
Το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο συστάθηκε σε σώμα με ομόφωνη γνώμη των μελών του, ως εξής: