slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με ενέργειες της Κατερίνας Μονογυιού και του Δημάρχου Σερίφου υπεγράφη από τον ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επιχορήγηση 158.939,25€ για το Δήμο Σερίφου

  

  Υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη απόφαση επιχορήγησης του Δήμου Σερίφου, ύψους 158.939,25 €, για την ανάθεση εκπόνησης μελετών με τίτλο: «Μελέτες για την αντικατάσταση και επέκταση εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων ύδρευσης Δήμου Σερίφου».


   Η σχετική απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο λήψης μέτρων και δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας και την υδροδότηση των νησιών και συγκεκριμένα στο έργο «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2022. 


   Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε: 

Ανεξέλεγκτες τιμές και μειωμένα δρομολόγια το πρόσωπο της Ακτοπλοΐας προς Μήλο και Δυτικές Κυκλάδες κατά τη χειμερινή περίοδο


Άλλη μια ωμή παραδοχή του Υπουργείου Ναυτιλίας έρχεται να μας επιβεβαιώσει ότι τελικά η πολιτική του ηγεσία και η κυβέρνηση, αρκούνται να παρακολουθούν την αυτορρύθμιση της αγοράς, είτε αφορά στη διαμόρφωση των τιμών των εισιτηρίων, είτε τα εκτελούμενα δρομολόγια τουλάχιστον από τέλη Οκτωβρίου έως τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Αυτό βεβαίως συνάγεται από την απάντηση του ΥΝΑΝΠ (24/11/2022) στην Επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Μήλου, καθώς και των Σωματείων Ξενοδόχων, Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων, Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, Τουριστικών Πλοίων, την οποία κατέθεσα ως ΑΝΑΦΟΡΑ στη Βουλή. Και αυτό το δηλώνουν ανενδοίαστα, παραθέτοντας γραφειοκρατικά, σειρά υπουργικών αποφάσεων και διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας και τα αντίστοιχα υφιστάμενα δρομολόγια. Δεν μας λένε όμως ότι αυτές οι διατάξεις δεν αποκλείουν το δικαίωμα της πολιτικής ηγεσίας να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα του Δήμου αλλά και των κοινωνικών φορέων της Μήλου και να επιλύσει το πρόβλημα. Να δεχθούν δηλαδή ότι είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης και ιεραρχήσεων του ΥΝΑΝΠ να δρομολογήσει επιπλέον δρομολόγια σε καθημερινή βάση από Πειραιά προς Μήλο και Δυτικές Κυκλάδες για τη συγκεκριμένη περίοδο. Να σταματήσει επιτέλους η Μήλος και οι Δυτικές Κυκλάδες να αντιμετωπίζονται κατά τη χειμερινή περίοδο στον 21ο αιώνα με τα κριτήρια του προηγούμενου αιώνα….

Εκλογές: Βουλευτές στο «κόκκινο» λόγω απογραφής – Ο γρίφος των εδρών

Ο χρόνος διενέργειας των εκλογών είναι ο κρίσιμος παράγοντας για την κατανομή των εδρών. Αν οι εκλογές γίνουν μετά τις 21 Φεβρουαρίου, θα διεξαχθούν με βάση τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, που φέρνουν αλλαγές στην κατανομή των 300 εδρών ανάμεσα στις περιφέρειες. Τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς περιμένουν τη δημοσίευση των στοιχείων της απογραφής για τον νόμιμο πληθυσμό στις 30 Δεκεμβρίου, με βάση τα οποία θα προκύψουν οι αλλαγές. Ποιοι βουλευτές της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ βρίσκονται λόγω απογραφής στο «κόκκινο» και ποιοι υποψήφιοι βλέπουν παράθυρο ευκαιρίας για την εκλογή τους.

Βουλευτές στο «κόκκινο» λόγω απογραφής

Με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα η συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 19:00

(Φωτό: Cyclades Voice)
Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη με την εφαρμογή της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, με 26 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Δείτε αναλυτικά.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης: