slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ


 Της Χριστίνας Σαλεμή

Εν όψη της ψηφοφορίας του ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012-2015» και του εφαρμοστικού του νόμου, σας ενημερώνω ότι : 


α) Στις 20 Ιουλίου 2011 κατάθεσα έγκληση-μήνυση, για έσχατη προδοσία και άλλα ποινικά αδικήματα, κατά του Γεώργιου Παπανδρέου και απέδειξα ότι, χωρίς καμία αμφιβολία, ο εγκαλούμενος μηνυόμενος απέκτησε παράνομα και δόλια την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τη διακυβέρνηση της χώρας. Για τους λόγους αυτούς και βάσει των εμπεριεχομένων στη μήνυση ισχυρισμών, όλες οι συμφωνίες τις οποίες έκλεισε η Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2009 και έπειτα είναι άκυρες, λόγω μη νόμιμης εκπροσώπησης της χώρας κατά των διαπραγματεύσεων και της σύναψης τους. Συνεπώς, άκυρη είναι και η  Σύμβαση Διευκόλυνσης Δανεισμού και το  Μνημόνιο Συνεννόησης ως αναπόσπαστο μέρος αυτής.........

Κυκλοφόρησαν τα διαρκείας του Α.Μ.Σ ΦΙΛΩΤΙΟΥ "Ο ΖΕΥΣ"


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ  ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΤΙΟΥ Ο ΖΕΥΣ  Η ΚΑΡΤΑ   ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ SOULATSO CAFE ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ, Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΦΙΛΩΤΙΟΥ    ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ  60 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ  ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ. ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΜΑΣ  ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΙΔΗΠΟΤΕ ΠΟΣΤΟ  . ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΝΕ  ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ  Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 20 ΕΥΡΩ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΙΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ   ΟΠΟΙΟ  ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΙΛΩΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ .
ΤΗΛΕΦΩΝΑ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  : 2285031000 6974481745- 6932888886 ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΑΒΟΥΛΑΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΑΞΟΥ....



Έξω  από το Δημαρχείο της Νάξου οι κάτοικοι της Γαληνης και των Εγγαρων  μαζί με τους αναρχοαυτόνομους    έχουν κλείσει της εισόδους και δεν αφήνουν τους Δημοτικούς Συμβούλους να μπουν στο Δημαρχείο και να πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο  Δημοτικό Συμβούλιο με βασικό θέμα τις απαλλοτριώσεις για τον χυτά στην κορφή ξύδη

Πατατάκια Νάξου

A - ΠΑΤΤΥ . Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ



Στον Περιφερειάρχη τα συνδικάτα – Γ. Μαχαιρίδης: Δεν εκπροσωπώ την κυβέρνηση, ενώνουμε τα δικά σας αιτήματα με τα δικά μας


Αποδέκτης της αγωνίας, της δυσαρέσκειας και της αντίδρασης των εργαζομένων στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική έγινε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, που δέχθηκε σήμερα στη Ρόδο την ηγεσία των συνδικάτων του νησιού, που με επικεφαλής τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σάββα Χατζησάββα περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ντόπιο εργατικό δυναμικό.

Θα έπρεπε να ηχούν πένθημα οι καμπάνες

Αγαπητό Ολυμπιακό Πνεύμα
Δεν θα έπρεπε να ηχούν πένθημα οι καμπάνες των εκκλησιών της χώρας μας
μέχρι να διώξουμε την τρόϊκα και αυτούς που την έφεραν και να
αποτινάξουμε το άγος του φαύλου χρέους;
Αν ζούσε ο Χριστόδουλος πιστεύω οτι μεταξύ των άλλων θα το έκανε και αυτό.
ΑΛΛΑ ΔΥΔΤΥΧΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο «στραγγαλισμός» του Έλληνα λέγεται…πατριωτισμός

Τον πατριωτισμό των βουλευτών επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός για το Μεσοπρόθεσμο «Δεν ζητώ να ακούσετε τις έξωθεν πιέσεις, αλλά την πατριωτική σας συνείδηση» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές, τόσο του κόμματός του όσο και της αντιπολίτευσης, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο. Τον πατριωτισμός σας τον αποδείξατε  με το έγκλημα που έχετε διαπράξει απέναντι στον ελληνικό λαό με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου κ. Παπανδρέου .

Μήπως ο Πούτιν είναι φιλέλληνας;


Στις γραμμές που ακολουθούν θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε ένα παζλ γεγονότων που ξεκίνησαν αρκετούς μήνες πιο πίσω από το σήμερα.
Ένα παζλ που ακούει στο όνομα ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ.
Ένα παζλ τα κομμάτια του οποίου πιστεύω ότι έχουν σχέση μεταξύ τους.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.
Όλοι θυμόμαστε την ενεργειακή συμφωνία που επιχείρησε ο Καραμανλής με τον Πούτιν. Μια συμφωνία που είναι παγωμένη σήμερα. Να θυμίσω εδώ ότι, όταν ο Καραμανλής έβαζε εκείνο το αλήστου μνήμης ΒΕΤΟ στο Βουκουρέστι, ο πρώτος που πήρε ανοιχτά θέση υπέρ της Ελλάδας ήταν ο Πούτιν.
Το Φεβρουάριο του 2010 ο Παπανδρέου ταξιδεύει στη Μόσχα. Τότε είχαν κατατεθεί...

Συμμετοχή του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» στις απεργιακές κινητοποιήσεις για τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  

Το Σωματείο  Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις κατά την διαδικασία συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην Ολομέλεια της Βουλής, εκφράζοντας την αντίθεσή του στα νέα σκληρά μέτρα που προβλέπεται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση ασφυξίας που επικρατεί στην αγορά και στην κοινωνία γενικότερα.

Τα μέτρα που επιβάλλονται, για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους της χώρας, καταργούν καταρχάς τον ίδιο τον λόγο για τον οποίο ζητήθηκε βοήθεια, δηλαδή την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας ενώ ταυτόχρονα τα μέχρι στιγμής αρνητικά αποτελέσματα των πολιτικών της Tρόικα δεν μπορούν να είναι αιτιολογικό για την επιβολή νέων πιο σκληρών από αυτά που έχουν ήδη επιβληθεί.

Το ότι 1 στα 3 μικρά καταστήματα κινδυνεύει με λουκέτο, δεν είναι μόνο ζήτημα της κρίσης, αλλά και αποτέλεσμα αυτών των επιλογών.

Το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι επίσης ζήτημα πολιτικής.

Το ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες άνεργοι δεν προσμετρούνται στους ανέργους γιατί δεν καταγράφονται στον ΟΑΕΔ, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

Η αύξηση της ανεργίας, ως η χειρότερη μορφή κοινωνικού αποκλεισμού είναι και αυτή αποτέλεσμα αυτών των επιλογών.

Το ότι η λύση που επιλέγεται σε όλα αυτά είναι οι περισσότεροι φόροι σε μικρές επιχειρήσεις και μισθωτούς δεν είναι μόνο αναποτελεσματικό, είναι κοινωνικά και οικονομικά επικίνδυνο και άδικο. Υπονομεύει κάθε προοπτική ελπίδας.  Αντί για αύξηση των εσόδων θα έχουμε μείωση και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις θα κατεβάσουν ρολά.

«Είναι πρωταρχικό για τις Κυβερνήσεις να λαμβάνουν υπόψη τις πιθανές κοινωνικές επιπτώσεις των πολιτικών που εφαρμόζουν», αναφέρει στην ετήσια έκθεση του ο ΟΗΕ και καλεί τις Κυβερνήσεις «να αντιδράσουν με σύνεση στις πιέσεις που δέχονται υπέρ της δημοσιονομικής σταθερότητας και υιοθέτησης μέτρων λιτότητας, αν δεν θέλουν να ρισκάρουν την ανάκαμψη της οικονομίας τους».

Καλούμε την Κυβέρνηση και την Τρόικα να επανεξετάσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και όχι της ύφεσης και όλους τους μικρούς επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες να αντιδράσουν ενάντια στην κυρίαρχη ευρωπαϊκή πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται.

Ο Πρόεδρος                                                                                   Ο Γ. Γραμματέας

Ιωάννης  Ευαγ.  Παπαδόπουλος                                    Ευάγγελος  Αθαν.  Καραμανής

SUPER ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΣΟΚ - WIND

Πλήρωνε ταλαίπωρε ΛΑΕ τα κινητά των...αυλοκολάκων!

Tην ώρα που το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων ΥΠΟΦΕΡΕΙ από ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΕΙΝΑ, το ΠΑΣΟΚ "ψαρεύει" ψηφοφόρους, παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες σε εν δυνάμει "δικούς" του, επιβαρύνοντας με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον Ελληνικό λαό. Άλλο ένα....

Ποιoς Έλληνας παίρνει μισθό 423.750 ευρώ το χρόνο;


http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSQZdTnVae9jlRcaVhUKAZ7TtD9gUISIaKdrbZ9M_tBmDQvCe0pTQ
Ο κύριος είναι διορισμένος από τον Γ.Παπανδρέου…

Προφυλακιστέος ο Αχιλλέας Μπέος

http://www.skai.gr/files/temp/9DB11702AC31A7FCD01AC0F78F9FFD9C.jpg Ο Αχιλλέας Μπέος, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή, για την υπόθεση των "στημένων" αγώνων. Αυτή είναι η 3η προφυλάκιση, καθώς πριν από τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βόλου, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι ο Βασίλειος Καρακούλιας, ο οποίος σύμφωνα με τις καταθέσεις διατηρούσε πολύ μεγάλο γραφείο παράνομου στοιχηματισμού και ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης. Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Σταύρος Ψωμιάδης, Ανδρέας Δημόπουλος, Νίκος Παντέλης, Δημήτρης Ζαβαντίας, Αθανάσιος Ντότσης και Νίκος Ζαμάνης

"Κατά συνείδηση" [NAI], δήλωσε ότι θα ψηφίσει για το Μεσοπρόθεσμο ο Σήφης Βαλυράκης

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2011/01/gap-balyrakis-tsoykatos1.jpg"Κατά συνείδηση" [η οποία θα του επιβάλλει να ψηφίσει ΝΑΙ δαγκωτό] θα ψηφίσει ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης κατά τις ψηφοφορίες στη Βουλή για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και του εφαρμοστικού νόμου, όπως δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα Χανιά, καθώς σκέφτηκε ότι δεν μπορούν να μονοπωλούν την επικαιρότητα τα νούμερα όπως ο Αθανασιάδης ο Ρομπόπουλος και ο Κουρουπλής, και να σιωπά αυτός, που είναι απ' τα παλιότερα νούμερα της Βουλής και έλυσε και το γρίφο της Siemens σαν Πρόεδρος της εξεταστικής [αλήθεια τι έγινε μ΄αυτή την ιστορία;]....

Στη Νάξο η περιφερειακή συνάντηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Με ενέργειες του μέλους του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος , Δημοτικού Συμβούλου και προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής Νάξου & Μικρών Κυκλάδων  Γιάννη Μαργαρίτη (Μπαρμπούνη) την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 20:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων  θα πραγματοποιηθεί η περιφερειακή συνάντηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος,. Στη συνάντηση θα παρευρίσκεται και ο Γ. Γ. του Ε.Ο.Τ., Γιώργος Κολέτσος, που θα μιλήσει για τις τελευταίες τάσεις της τουριστικής αγοράς.

Γιάννης Βρούτσης : Η κυβέρνηση γυρίζει τη χώρα δεκαετίες πίσω

Σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών και εισηγητής της ΝΔ για το Μεσοπρόθεσμο , Γιάννης Βρούτσης λέγοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους πολίτες και υποτιμά την νοημοσύνη τους .

- ΠΡΩΤΟΣ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΠΕ


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 80ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (αριθμεί 80.000 μέλη) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 21-24 Ιουνίου 2011.
Μετά από είκοσι (20) χρόνια, η παράταξη της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών / Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΑΚΕ/ΠΕ) έχει τον ίδιο αριθμό εδρών στο νέο 11μελές ΔΣ της Δ.Ο.Ε. με την ΠΑΣΚ, που απώλεσε μία έδρα, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της 79ης Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2009.
Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΔΣ έχουν ως εξής:

Πολιτική Κίνηση Συνασπισμού Σύρου-Μυκόνου:“Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε”


καταλήγει η εισήγηση που έκανε η Θεματική Ομάδα για το Μεσοπρόθεσμο στη λαϊκή συνέλευση στην Πλατεία Συντάγματος.
 Είναι ο δικός μας μονόδρομος. Είναι η απάντηση στο μονόδρομο του Μεσοπρόθεσμου, των Μνημονίων, της Υποταγής στα διεθνή και εγχώρια διαπλεκόμενα πολιτικο-οικονομικά κέντρα αποφάσεων, στην Κοινωνική Εξαθλίωση που απεργάζονται, στο Ξεπούλημα του Πλούτου της πατρίδας που τ΄ όνομα της ξετσίπωτα καθημερινά καπηλεύονται.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου – Γ. Μαχαιρίδης: Άνισος ο αγώνας απέναντι στα φυσικά φαινόμενα και στην ασυνειδησία του ανθρώπου»


Στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Σουλά στο νησί της Ρόδου, βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο. 
Ο τρόπος εκδήλωσης και επέκτασης της πυρκαγιάς, που περιορίστηκε έγκαιρα λίγες ώρες αργότερα, προκάλεσε τον έντονο προβληματισμό του Περιφερειάρχη που κάλεσε τους πολίτες σε εγρήγορση, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας, και όχι μόνο.

Κατασκευή και εγκατάσταση πλωτού κυματοθραύστη στον Λιμένα Αδάμαντα Μήλου


Το πράσινο φως για την κατασκευή και εγκατάσταση του πλωτού κυματοθραύστη στον Λιμένα του Αδάμαντα στη Μήλο δόθηκε, καθώς υπεγράφη σήμερα από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Πουσσαίο η σύμβαση για την κατασκευή του έργου, συνολικού ύψους 821.389 ευρώ.
 Το έργο προβλέπει την κατασκευή και πόντιση πλωτού μόλου μήκους 120 μέτρων που συνδέεται με τον υφιστάμενο σταθερό μόλο του αλιευτικού καταφυγίου.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
που θα πραγματοποιηθεί στην Κω στις 2 Ιουλίου 2011 ημέρα Σάββατο και ώρα
11:00 π.μ. σε αίθουσα του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου Κυπριώτη, με
θέματα:

Η Ευρωπαϊκή προοπτική των νησιών.


Του Βασίλη  Μαργάρα Ερευνητή  Ευρωπαϊκών Επιστημών Περιφερειακού  Σύμβούλου  Μυκόνου με το συνδυασμό του Γιάννη Μαχαιρίδη
Η Ευρωπαϊκή διάσταση της νησιωτικότητας αποτέλεσε αντικείμενο εργασίας του Συνέδριο:  ‘Σχεδιάζοντας το μέλλον των Ευρωπαϊκών Νησιών Προκλήσεις – Νέες Στρατηγικές’ που οργανώθηκε από το Υπουργέιο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην Τήνο στις 10 Ιουνίου. Αντικείμενο του Συνεδρίου ήταν η ενημέρωση και διαβούλευση των εμπλεκομένων φορέων στη διαμόρφωση της Νέας Στρατηγικής
για τις Περιφέρειες της Ευρωπαικής Ένωσης και της Πολιτικής Συνοχής μετά το 2013, σχετικά με το μέλλον των Ευρωπαικών νησιών.