slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πυρά Κούλογλου κατά Πολάκη: «Αν κρατικοποιήσουμε τράπεζες θα πρέπει να φύγουμε από την Ε.Ε.»

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, περί κρατικοποίησης τουλάχιστον μίας τράπεζας, καθώς και εθελούσιας εξόδου δικαστών.
Ακόμα και στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αντέδρασαν στα όσα είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, άφησε αιχμές κατά του Παύλου Πολάκη.
Νέα γκάλοπ ξεκίνησαν να «τρέχουν» από χθες, κάποια εκ των οποίων θα ολοκληρωθούν το πρωί της Παρασκευής. Αυτό που θα μετρήσουν οι δημοσκόποι είναι η υπόθεση της αποπομπής Λιβανού, η αποτύπωση των μέτρων ανακούφισης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση αλλά κυρίως τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης στο σαρωτικό κύμα της ακρίβειας.
Και για το τελευταίο είναι βέβαιοι στο Μαξίμου πως η κατάσταση ΔΕΝ είναι η ιδανική για την Κυβέρνηση, μετά τα απανωτά σοκ με τους λογαριασμούς ρεύματος και τις πολύ μεγάλες αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά είδη. Αυτό όμως που θα αξιολογηθεί είναι το μέγεθος της δυσαρέσκειας της κοινωνίας για αυτό το πολύ «αποπνικτικό» οικονομικά σκηνικό.

Σάλος για σεξιστική ανάρτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε ότι οι γυναίκες δεξιών θα γίνουν βίζιτες

Τι έγραψε και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις
Σάλο και θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει μια σεξιστική ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Άγης Τάτσης, ο οποίος υποστήριξε πως εξαιτίας των αυξήσεων στο ρεύμα και το αέριο, οι γυναίκες θα γίνουν «βίζιτες».

Δείτε την αρχική του ανάρτησή

Οι 5 Συριζαίοι της Τράπεζας της Ελλάδος … και ο Χουλιαράκης


Μην νομίζετε ότι η πρόσληψη του Γιώργου Χουλιαράκη, οικονομικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, σε νευραλγική θέση στην Τράπεζα της Ελλάδος πέρασε απαρατήρητη από ορισμένους κομματικούς (και άλλους) κύκλους. Λένε φερ΄ειπείν ότι δεν είναι δυνατόν ένας «ορίτζιναλ Συριζαίος» που χρημάτισε και υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία, αρχεία και δεδομένα της Τράπεζας της Ελλάδος. Υπερβολές, θα πείτε. Αλλά ο κ. Χουλιαράκης ως οικονομικός σύμβουλος του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, με γραφείο στον ίδιο όροφο με το δικό του,

Νίκος Συρμαλένιος: «Η χώρα χρειάζεται Εθνική Αλιευτική Πολιτική-Άμεσα μέτρα στήριξης για τους νέους αλιείς»

Ομιλία του βουλευτή στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με θέμα: «Προτάσεις - Δράσεις στο πλαίσιο της νέας αλιευτικής πολιτικής περιόδου 2021- 2027»

 Η παράκτια αλιεία βρίσκεται σε πτωτική πορεία στη χώρα μας, με μείωση των αλιευτικών σκαφών από τα 15.000 περίπου στα 12.000 σκάφη, απομάκρυνση των νέων από το επάγγελμα, καθώς και μείωση των ιχθυαποθεμάτων, τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, κατά τη συζήτηση με θέμα:

Στον "αέρα¨ οι 115 συμβασιούχοι πωλητές εκμαγείων του Οργανισμού Διαχείρισης & Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων- ΟΔΑΠ

 

O βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε ερώτηση για τους 115 συμβασιούχους του ΟΔΑΠ της ΣΟΧ1/2021, οι οποίοι έχουν προσληφθεί τον Ιούλιο 2021 ως πωλητές εκμαγείων στα πωλητήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων προκειμένου να συμπληρώσουν την σύμβαση Μαρτίου 2021 που έληξε τον Δεκέμβριο 2021. 

Σύμφωνα με τα κριτήρια της πρόσληψής τους έχουν όλα τα τυπικά προσόντα (μία- δύο ξένες γλώσσες), γνωρίζουν τις ανάγκες των πωλητηρίων και τις διαδικασίες και παρέχουν την εμπειρία τους στα πωλητήρια, ενώ χρειάστηκε συχνά να καλύψουν θέσεις και αρμοδιότητες νοσούντων από COVID-19 συναδέλφων τους και διαχειριστών.

Χ. Κόκκινος: “Το αλάθητο του Πάπα” … η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου και ο κ. Χατζημάρκος!


Σε ανακοίνωση προέβη ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή τις πρόσφατες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου .

Στην ανακοίνωση του αναλυτικά αναφέρει τα ακόλουθα:

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και παραδοχή λαθών και παραλείψεων από τον Περιφερειάρχη  κ. Γ Χατζημάρκο και την Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νότιου Αιγαίου(με τηλεδιάσκεψη 8.2.22) που αφορούσε τον απολογισμό δράσεων της για το 2021!

Δυστυχώς ήμασταν στο "ίδιο – κακόγουστο έργο θεατές"!

Ο Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας να αλληλοσυγχαίρονται και να  "λιβανίζουν" τον κ. Χατζημάρκο ο οποίος επέλεξε στη δευτερολογία του να λειτουργήσει – και πάλι – διχαστικά και να μην απαντήσει σε πολλά θέματα που θέσαμε.

Δυστυχώς διαπιστώθηκε και σε αυτή την συνεδρίαση, η αποσύνθεση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και η μόνιμη στήριξη- "λευκή επιταγή "που δίνουν στην Περιφερειακή Αρχή" ανεξάρτητοι" (!Περιφερειακοί Σύμβουλοι…!

Δεν απαντήθηκαν πολλά  πολιτικά θέματα που αναδείξαμε όπως :

-Αν και πότε θα υπάρξει νέο πρόγραμμα από την Π. Ν. Α. αντίστοιχο της "ΝΗΣΙδΑΣ" (που δεν πέτυχε τους  στόχους της και αποκλείστηκαν από οικονομική ενίσχυση πολλές ΜΜΕ ) και θα δώσει "οξυγόνο" στον επιχειρηματικό κόσμο που υποφέρει!

-Καμία κουβέντα – εν όψει και της έναρξης τουριστικής περιόδου – για την" Γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης" δηλ. το Ν. Αιγαίο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και απαιτούν την αρωγή της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου κλάδοι εργαζομένων: στην  εστίαση,  στα ξενοδοχεία, στα Τουριστικά λεωφορεία κτλ

-Δεν αποδέχτηκε ο κ. Χατζημάρκος την πρόταση μας για μεταφορά της έδρας του "Αναπτυξιακού Οργανισμού Περιφέρειας Ν.Αιγαίου Κ2" και του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου (όπου μέχρι σήμερα έχουν να επιδείξουν αναθέσεις σε "συμβούλους " με λεφτά του δημοσίου  και όχι ουσιαστική παραγωγή έργου για τα νησιά μας) από το Ιστορικό κτίριο του Ελληνικού Προξενείου της Ρόδου σε άλλο κτίριο και τη μετατροπή του σε "Μουσείο Ιστορίας της Δωδεκανήσου" (σύμφωνα με την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νότιου το 1999)!

-Δεν προσδιορίστηκε  αν και… πότε ξεκινούν οι πτήσεις των υδροπλάνων ενώ η Περιφέρεια Ν Αιγαίου έχει ήδη δαπανήσει αρκετά χρήματα που αφορούν δημιουργία υδατοδρομίων !

-Δεν προτάθηκε κανένα μεγάλο και οραματικό έργο! Δεν απαντήθηκαν επί της ουσίας ερωτήματα που αφορούν τον χρόνο και το κόστος (με χρήματα του δημοσίου) έργων και εγκαινίων – "φιέστα" όπως αυτά που αφορούν τη γέφυρα Μακάρι!

-"Σιωπή" από την ηγεσία της Π. Ν. Α. και για τα μη λειτουργικά rapid test που απέστειλε σε νησιά μας  και την έλλειψη συνεργασίας  με τους ιατρικούς συλλόγους και το νοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων υγείας που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας!

-"Κουβέντα" από τον κ. Χατζημάρκο και για τον περιβόητο εμβολιασμό του στη Χάλκη που καταδίκασαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευση στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

-Καμία πρόβλεψη για νέες σχολικές αίθουσες και δράσεις που θα βοηθήσουν τον πρωτογενή τομέα (Γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία κτλ)

-Καμία καινοτόμα δράση για τη κλιματική αλλαγή και την Πολιτική Προστασία! Κανένα σχόλιο για τα χιλιάδες στρέμματα καμμένου δάσους στη Ρόδο και στην Πάρο το περασμένο καλοκαίρι!

-Η μη χορήγηση στοιχείων (πάρα τα γραπτά αιτήματα  μας) από Εταιρείες της Π. Ν. Α. παραμένει," θεσπίζονται"  μισθοί σε μέλη των Δ. Σ. (δηλ. σε "ημέτερους" ) και στις περισσότερες έχει αποκλειστεί η συμμετοχή εκπροσώπου της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νότιου Αιγαίου!

-Πολλές δίκαιες διεκδικήσεις των νησιωτών μας έχουν παραπεμφθεί από την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου στις "καλένδες"(επιστροφή συντελεστών  ΦΠΑ στα νησιά κ.α.).

Η αλαζονική συμπεριφορά  και απουσία αυτοκριτικής του κ. Χατζημάρκου και της Περιφερειακής Αρχής  γεννούν το ερώτημα :

Νομίζουν ότι διαθέτουν το "αλάθητο του Πάπα"?

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού

" ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "

-Περιφερειακός  Σύμβουλος Π. Ε  Ρόδου

Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝΠΕ