slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στη Ροδόπολη. Θα τελεστεί την Παρασκευή 13.30 μ.μ. η εξόδιος ακολουθία του Μανώλη Γεωργίου Γρατσία ( Μανωλάκη του Γιατρού )

Έφυγε χτες από κοντά μας σε ηλικία 79 ετών αγαπητός συγχωριανός μας  Μανώλης  Γεωργίου  Γρατσίας ( Μανωλάκης του Γιατρού ). Η Εξόδιος ακολουθία  θα τελεστεί την Παρασκευή    13.30 μ.μ. το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στη Ροδόπολη .(Λεωφ. Ροδοπόλεως 11, Ροδόπολη Αττικής.)
Καλό σου ταξίδι και καλό παράδεισο Μανωλάκη
θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου.

Συμμετοχή ΑΠ.Α.Σ «Τα Φανάρια» στα πρωταθλήματα 2019-20 της ΕΣΚ Κυκλάδων

Δελτίο Τύπου:
Το Δ.Σ. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι θα συμμετέχει σύμφωνα με τις αρ. πρωτ. 297, 298, 300, και 302/29.7.2019 και τις αρ. πρωτ. 303, 304 και 305/02.08.19 επιστολές στα παρακάτω τοπικά πρωταθλήματα 2019-20 της ΕΣΚ Κυκλάδων:

Κεραμέως: Επιβραβεύουμε την προσπάθεια έναντι της τύχης


Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, παρουσίασε τις ρυθμίσεις του ΥΠΑΙΘ περί πιστώσεων και σημαιοφόρων. Κατά την ομιλία της, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ


Ο Απολογισμός των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από την ορκωμοσία της κυβέρνησης και κάνοντας τον απολογισμό του έργου που έχει γίνει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε ότι οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι έχουν γίνει πολλά και ότι η
κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη νοιάζεται για αυτούς.
Νοιάζεται για τους πιο αδύναμους, μειώνοντας φόρους και αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημά τους. Νοιάζεται για ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, από τους εγκαυματίες και τους πυρόπληκτους στο Μάτι, μέχρι τους πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες, με διανομή των φαρμάκων τους στις κλινικές, αρχικά, και σε λίγο στο φαρμακείο της γειτονιάς τους. Νοιάζεται για όλους τους Έλληνες, υλοποιώντας όσα δεσμεύτηκε προεκλογικά.

Α. Απολογισμός των πρώτων 100 ημερών
Μέσα σε εκατό μέρες η χώρα άλλαξε ταχύτητα. Άλλαξε η εικόνα της. Και τα αποτελέσματα άρχισαν να γίνονται ορατά. Απαριθμώ συνοπτικά ορισμένα από αυτά:

Οι δραστηριότητες της Άννα-Μισέλ Aσημακοπούλου



Βιομηχανική πολιτική, το μέλλον του παγκόσμιου εμπορίου και οι
γεωπολιτικές εξελίξεις στο Ετήσιο Δημόσιο Φόρουμ του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου
Φίλες και Φίλοι,

Με την ιδιότητά μου ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου (ΙΝΤΑ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετείχα στο Ετήσιο Δημόσιο Φόρουμ (WTO Annual Public Forum) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Οκτωβρίου, στη Γενεύη. Εκεί, ήμουν ομιλήτρια σε εκδήλωση με θέμα «Βιομηχανική πολιτική έναντι ελεύθερου εμπορίου; Επιπτώσεις στο μέλλον του εμπορικού συστήματος», η οποία διοργανώθηκε από το ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung.


Η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει τη βιομηχανική της βάση με επιπρόσθετες χρηματοδοτήσεις για καινοτομία, ψηφιακό εκσυγχρονισμό και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Αυτό υποστήριξα στην ομιλία μου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εφαρμογής αυστηρότερης πολιτικής απέναντι στην Κίνα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις αθέμιτες πρακτικές τους και σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων Ευρώπης-Η.Π.Α.

«ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: νέες προκλήσεις, νέα καθήκοντα, νέα δυναμική»



Στη Νάξο συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτώβρη 2019, με την παρουσία του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνης οργανωτικού γραφείου για τις Κυκλάδες, Αναστασίας Σαπουνά.
Στη συνεδρίαση, που ήταν όπως πάντα ανοιχτή στα μέλη του κόμματος, συμμετείχαν ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος, ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός, η υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του Ιούλη 2019, Ιρέν Ρήγου καθώς και μέλη του κόμματος από τουλάχιστον 10 νησιά. Χαιρετισμό έστειλε ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων Αντώνης Συρίγος.
Στον γόνιμο διάλογο που διεξήχθη κατά την διάρκεια του διημέρου και με κατατεθειμένες σημαντικές εισηγήσεις από τα μέλη της ΝΕ Κυκλάδων, συζητήθηκαν ανάμεσα σε άλλα: