slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκδήλωση-Συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων: «Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον οικολογικό και κοινωνικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας» - Κυριακή 25 Απριλίου στις 19:00

 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 Δελτίο Τύπου

 Στο πλαίσιο της πανελλαδικής παρουσίασης και συζήτησης των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων ξεκινά τη διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς της και διοργανώνει την Κυριακή 25 Απριλίου στις 19:00 την πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον οικολογικό και κοινωνικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας».

 Μετά και την πρόσφατη παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επανεκκίνηση της οικονομίας, με προσκεκλημένους τους επαγγελματικούς φορείς των νησιών μας,  επικοινωνούμε και συζητάμε τις προγραμματικές μας θέσεις και τις προτάσεις μας, ακούμε τις απόψεις και τις προτάσεις τους

 Τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παρουσιάσουν οι:

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ροκονίδα Ηλέκτρα Σιγάλας Βαγγέλης Χατζηγιάννη Μαρία ζητούν επιπλέον πόρων ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία

 

SYSPEIRWSH.jpg

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Για αναζήτηση επιπλέον πόρων ενίσχυσης και αύξηση του προγράμματος ΝΗΣΙδΑ με αναπροσαρμογή των όρων για να ωφεληθούν πραγματικά οι μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

Προς τον κ. Περιφερειάρχη

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του προγράμματος "Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19" που υλοποιεί η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, επιλέχθηκαν 3.705 επιχειρήσεις  με βάση τα κριτήρια επιλεξιμότητας σε σύνολο 10.100 εκ των οποίων εκτιμήθηκε ότι οι 8.900 είχαν πλήρεις φακέλους.

Κοινό Τηνίων - Δημοσκόπηση για τις παραλίες - Λήγει στις 27/4/2021

 


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : Περιφερειακές Αρχές Βορείου Αιγαίου και Κρήτης σε δημιουργική εγρήγορση .....! -Περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου σε ρεσιτάλ χυδαιολογιας και "παρά κρουσης

 
-Περιφερειακές Αρχές Βορείου Αιγαίου και Κρήτης   σε  δημιουργική  εγρήγορση .....!
-Περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου σε ρεσιτάλ χυδαιολογιας και  "παρά κρουσης " ....και παραμένουν  αναπάντητα τα πολιτικά και κοινωνικά  ερωτήματα  για την   "περιβόητη "αξιολόγηση του προγράμματος" ΝΗΣΙδΑ"!


Νησιωτικές περιφέρειες που διέθεσαν περισσότερα χρήματα και αναλογικότερα  στις μικρομεσαιες επιχειρήσεις  τους (σε σύγκριση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου "  στα αντίστοιχα προγράμματα  τύπου " ΝΗΣΙδΑ") βρίσκονται σε εγρήγορση και αναζητούν νέα οικονομικά "εργαλεία"  για να στηρίξουν τους πολίτες τους. Είναι θετικές  οι πρόσφατες πρωτοβουλίες  του Κώστα Μουτζούρη  (Περιφερειάρχη Βορειου Αιγαίου ) και του Σταυρού  Αρναουτακη ( Περιφερειαρχη  Κρήτης ) που ανακοίνωσαν και ζητούν και την κινητοποίηση της

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για Επιχορήγηση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στη δράση "Επιχορήγηση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας" της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Θα διατεθεί ένα εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Νότιο Αιγαίο" 2014 - 2020

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στη δράση Επιχορήγησης Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020.  

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΛΟ) έχει γνωρίσει διεθνώς ραγδαία ανάπτυξη κατά τα τελευταία χρόνια  λόγω της αναζήτησης νέων μοντέλων ανάπτυξης και κοινωνικο-οικονομικής οργάνωσης στο πλαίσιο της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης αλλά και λόγω των δυσμενών συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία, με στόχο την επίτευξη της κοινωνικής ωφέλειας.

H δράση, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ,  στοχεύει:

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ύψους 1,25 εκατ. ευρώ σε Κίμωλο, Σέριφο και Σίφνο, για την τριετία 2021 - 2023

 

Προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 

Στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει το κρίσιμης σημασίας ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των  νησιών της, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου,  μέσω της  σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων, ούτως ώστε να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συβάσεις που θα επιτρέπουν την έγκαιρη και αποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη 20 Απριλίου με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης τριών ακόμη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στα νησιά Κίμωλο, Σέριφο και Σίφνο, συνολικού προϋπολογισμού 1.248.688,06ευρώ (με ΦΠΑ), ώστε να προχωρήσει η σχετική διαδικασία από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας. 

 

Πρόκειται για τα έργα: 

Στη Νάξο με τον Υπουργό Υγείας ο Φίλιππος Φόρτωμας

Τη Νάξο επισκέφθηκε την Πέμπτη 22 Απριλίου ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συνοδεύοντας τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους.

Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος: Η ΠΑΡΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

Σε διεθνή τουριστικό προορισμό με απευθείας πτήσεις ακόμα και από χώρες εκτός συνθήκης Σένγκεν, όπως το Ισραήλ, εξελίσσεται η Πάρος, χάρη στη δημοφιλία της και την ανάπτυξη των υποδομών της, όπως είναι η επέκταση του αεροδρομίου.

Σε επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πάρο την Παρασκευή 16/04/2021 έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, κ. Μάρκου Κωβαίου, ο πρώτος αναφέρθηκε στο σχετικό αίτημα του Δήμου Πάρου και δεσμεύτηκε ρητά να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε σε συνδυασμό με την ήδη προγραμματισμένη επέκταση του Αεροδρομίου να οριστεί το νησί ως διεθνές σημείο εισόδου για χώρες εντός και εκτός της συνθήκης Σένγκεν. 

Διήμερη επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στη Σαντορίνη

Τη Σαντορίνη επισκέφθηκε το διήμερο 19 και 20/4 ο Νίκος Συρμαλένιος, όπου συνοδευόμενος από τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Γιώργο Παπαϊωάννου και Γιούλα Μπίρμπα πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τον Δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα, αλλά και με τοπικούς φορείς του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα συναντήθηκε με το Σύλλογο Επαγγελματιών και Εμπόρων Σαντορίνης το Σύλλογο Επαγγελματιών του Όρμου Φηρών , τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, την ΕΛΜΕ Θήρας, ενώ τέλος επισκέφθηκε το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Φηρά.

Επίσκεψη της Κατερίνας Μονογυιού στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης

   Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, επισκέφτηκε το Αυτοτελές Τμήμα Τουρισμού - Πολιτισμού του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, το οποίο στεγάζεται στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολη. Κατά την επίσκεψη της εκεί, συναντήθηκε  με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού  κ. Αλίκη Λεονταρίτη και συζήτησαν θέματα σχετικά με τον πολιτισμό με ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις της πανδημίας. Η κ. Μονογυιού, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε  στην σημαντική ένταξη του Βιομηχανικού Μουσείου στο Πρόγραμμα Πολιτιστικών Διαδρομών του