slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διακοπή υδροδότησης στις Κοινότητες Γλινάδο και Γαλανάδο
Στο πλαίσιο της εγκατάστασης «συστήματος τηλεμετρίας και τηλεχειρισμού για την εξασφάλιση της επάρκειας και ποιότητας του πόσιμου ύδατος και μείωσης των διαρροών», που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι απαραίτητη η διακοπή της υδροδότησης των οικιών στα όρια των Κοινοτήτων Γλινάδου και Γαλανάδου, την Πέμπτη 15 Απριλίου, από τις 7:30 έως τις 15:30.

Οι αλλαγές στις χρήσεις γης ευθύνονται για την εκδήλωση και μετάδοση των νέων μεταδοτικών ασθενειών | Άρθρο Χ. Κασίμη στο ΕΝΑ (Για αναδημοσίευση)

Οι αλλαγές στις χρήσεις γης ευθύνονται για την εκδήλωση  και μετάδοση των νέων μεταδοτικών ασθενειών


* Ανάλυση του Χαράλαμπου Κασίμη, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ

ΚΕΚ Γεννηματάς, - Λέσχη Αρχιμαγείρων δωρεάν εκπαιδευτικό 12ήμερο Γαστρονομίας


                                         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το ΚΕΚ Γεννηματάς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων διοργανώνουν δωρεάν εκπαιδευτικό 12ήμερο Γαστρονομίας

 

 

Το ΚΕΚ Γεώργιος Γεννηματάς στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα,  τα παραδοσιακά μας προϊόντα και τη γαστρονομία, μας ανοίγει την όρεξη και γιορτάζει την άνοιξη  με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον Δωδεκαήμερο Γαστρονομίας

Συνάντηση του Φίλιππου Φόρτωμα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας. ο Ο κ. Φορτωμας ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν το Νομό των Κυκλάδων και να του μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί εν όψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου αλλά και την πορεία των εμβολιασμών στα νησιά, ο οποίος αποτελεί μεγάλο όπλο της κοινωνίας μας απέναντι στην πανδημία. 

Δημόσια διαβούλευση για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2021-2025


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έθεσε σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση στο www.opengov.gr, το Σχέδιο του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου 2021-2025.

Το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) είναι μια σημαντική πηγή χρηματοδότησης έργων και δράσεων για τις Περιφέρειες, που δρα συμπληρωματικά με τα συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα. Ωστόσο, μέχρι σήμερα λειτουργούσε χωρίς ένα πλαίσιο μεσοπρόθεσμου προγραμματισμού, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται ο ρόλος του.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης «Η Τουρκία απεργάζεται και επιθυμεί τη διχοτόμηση της Κύπρου»

 

 

«Η Τουρκία απεργάζεται και επιθυμεί τη διχοτόμηση της Κύπρου»

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την επικείμενη άτυπη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στα τέλη Απριλίου υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του Κυπριακού κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ζητά να πληροφορηθεί σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί αναφορικά με την προσπάθεια της Τουρκίας να οδηγήσει σε αδιέξοδο τις συζητήσεις προκρίνοντας ως λύση τα δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο που καθιστούν οριστική τη διχοτόμηση του νησιού σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στην ερώτησή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αναφέρει ότι μία δίκαιη λύση θα πρέπει να βασίζεται στα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ , να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό δίκαιο και να οδηγήσει σε μία λειτουργική και βιώσιμη δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία. Μία θέση που ασπάζονται τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή πλευρά. Σε πλήρη αντίθεση τόσο η τουρκική πλευρά όσο και η τουρκοκυπριακή προκρίνουν με δηλώσεις τους τη δημιουργία δύο διαφορετικών κρατών σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Προέγκριση υπογραφής σύμβασης για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού Φιλωτίου Νάξου

Το έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με 1,62 εκατ. €


Στο πλαίσιο της αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών στα νησιά της, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της ΠΝΑΙ, προέβη στην προέγκριση υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο, για την ανέγερση  του βρεφονηπιακού σταθμού στο Φιλώτι της Νάξου.


 Ειδικότερα, η ΕΥΔ ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του εν λόγω έργου, το οποίο αποτελεί υποέργο της Πράξης «Βρεφονηπιακός Σταθμός Φιλωτίου Νάξου, που, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, εντάχθηκε τον Μάρτιο του 2019 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», με προϋπολογισμό 1.621.458,72 €.

Κάλεσμα συμμετοχής στην προστασία αιωνόβιων ελαιόδεντρων από την Περιφέρεια

Μετά την πρωτοβουλία που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης για την ανάδειξη και προστασία των αιωνόβιων ελαιοδέντρων, η αρμόδια υπηρεσία με ανακοίνωση της καλεί τους ευαισθητοποιημένους ιδιοκτήτες να προβούν στη δήλωση της ύπαρξης των ελαιοδέντρων για να ελεγχθούν, να καταγραφούν και να αναδειχθούν. Οι πολίτες κάτοχοι αιωνόβιων ελαιοδέντρων δεν δεσμεύονται για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, το οποίο έχει σταλεί στα επαρχεία, στους Δήμους, τις Κοινότητες και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχει ως εξής:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ : Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Αναλαμβάνει την πλήρη επισκευή του γηπέδου μπάσκετ - βόλεϊ στην περιοχή "Λάκκα" της ΜυκόνουΤη σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Μυκόνου για την πραγματοποίηση του έργου «Επισκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης - πετοσφαίρισης περιοχής "Λάκκας" Χώρας Μυκόνου» ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.


Το έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων των νησιών που πραγματοποιεί η Περιφέρεια, η οποία έχει αναλάβει τη σύνταξη της μελέτης, την δημοπράτηση, την χρηματοδότηση και την παρακολούθηση υλοποίησής του.


Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν προκειμένου να παραδοθεί ολοκληρωμένο είναι:

Δήλωση του Α.Ξανθού, τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τις εξελίξεις στο ΚΕΘΕΑ

 Η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων αποτελεί έναν ευαίσθητο τομέα άσκησης πολιτικής υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Το ΚΕΘΕΑ, ένας από τους σημαντικότερους κρίκους του εθνικού δικτύου κατά των εξαρτήσεων, αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα από το φθινόπωρο του 2019 όταν η Κυβέρνηση αιφνιδιαστικά, με ΠΝΠ, ανέτρεψε το «αυτοδιοίκητο» που ήταν ένα κομβικό στοιχείο της θεραπευτικής και κοινωνικής του ταυτότητας. Στις κοινωνικές αντιδράσεις που ακολούθησαν, ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωνε τα πολιτικά κόμματα και τους ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ ότι θα το «εξυγιάνει» και θα το στηρίξει διατηρώντας τα όργανα διοίκησής του και σεβόμενος το θεραπευτικό του έργο.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε35 εκατ. ευρώ σε 3.705 επιχειρήσεις, από το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


 

Η κατά 100% επιτυχία των εγκύρων αιτήσεων των μικρών επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου, δικαιώνουν την πολιτική της Περιφερειακής Αρχής

-----------------------------------------------------------------------------

 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση από τον ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα») και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Νοτίου Αιγαίου (ΕΥΔ), της διαδικασίας αξιολόγησης των φακέλων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΝΗΣΙδΑ», για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου που πλήττονται από την πανδημία covid – 19, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020 των 3.705 επιχειρήσεων, που κρίθηκαν από τον ΕΦΕΠΑΕ ότι πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και οι οποίες θα ενισχυθούν με το συνολικό ποσό των 35.000.000 ευρώ. 

Στην ψηφιακή εποχή με 81 υπηρεσίες προς εξυπηρέτηση προχωράει η ΑΑΔΕ

Για τις 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ που στόχο έχουν να διευκολύνουν τους φορολογουμένους και τις επιχειρήσεις ενημέρωσε ο διοικητής της Αρχής Γιώργος Πιτσιλής που έδωσε στη δημοσιότητα τον χάρτη με τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ (ξανά) στα δυο - Έρχεται «κόμμα Τσίπρα»;

Δεν χρειάζεται να είναι πλέον κανείς μύστης του πολιτικού ρεπορτάζ για να αντιληφθεί ότι η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τεταμένη. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «προφητεύει» πολιτικές εξελίξεις και καλεί σε πολιτική ετοιμότητα άπαντες, συνδέεται πλήρως με την απέλπιδα προσπάθεια που καταβάλλει να κλείσουν τα στόματα και να σταματήσει η αμφισβήτησή του.

Nτεκόρ σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Μίχαλος

Βλέπει τη ΝΔ να αποσύρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του για την προεδρία του ΕΒΕΑ και αποφάσισε να ακολουθήσει την τακτική «όπου φυσά ο άνεμος»


«Ντεκόρ» στην εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα δέχθηκε να γίνει ο Κώστας Μίχαλος.


Στην εκδήλωση «ο δρόμος της επανεκκίνησης» ο Τσίπρας παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία και για το ιδιωτικό χρέος. Μέχρις εδώ όλα καλά. Δίπλα του καθόταν ο βουλευτής και αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης. Επίσης καλά και αναμενόμενα.


Δίπλα, όμως, στον Χαρίτση, σε μια κομματική εκδήλωση, κάθισε ο Κώστας Μίχαλος, που βλέπει τη Νέα Δημοκρατία να αποσύρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του για την προεδρία του ΕΒΕΑ και αποφάσισε να ακολουθήσει την τακτική «όπου φυσά ο άνεμος».


Υ.Γ. Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν και άλλοι, κανείς όμως δεν κυκλοφορούσε για τόσα χρόνια με την «ταυτότητα» της ΝΔ, ούτε ήταν επί σειρά ετών μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος...


Υ.Γ.2 Το «καψώνι» που του έκαναν πάντως στην αποψινή εκδήλωση θα το θυμάται για καιρό. Η συζήτηση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και ο Μίχαλος πήρε το λόγο στις 8 το βράδυ...

Εκτός Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας οι Ενεργειακές Κοινότητες και οι δράσεις καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας
O βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε μαζί με άλλους 57 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερώτηση για την απουσία των Ενεργειακών Κοινοτήτων, μίας νομοθετικής πρωτοβουλίας-τομής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του προγράμματος των έξυπνων μετρητών, καθώς και πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΔΕΛΤΊΟ ΣΤΉΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΟΥΣ ΤΟΥ
ΔΕΛΤΊΟ ΣΤΉΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΟΥΣ ΤΟΥ
Γ.Ν. –Κ.Υ. ΝΆΞΟΥ
του Γιάννη Βλασερού•

 Την ώρα που το Ελληνικό Σύστημα Υγείας πλήττεται από την εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19, οι ανάγκες για ανθρώπινο δυναμικό στια νοσοκομεία της χώρας μας ολοένα και αυξάνονται και πρέπει να καλύπτονται με κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.
Στο Νοσοκομείο - Κ.Υ. Νάξου από το 2017 έως και σήμερα, εργάζονται ανελλιπώς 17 συμβασιούχοι με το πρόγραμμα των 4000 στην υγεία του ΟΑΕΔ, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Έχουν προσληφθεί με εποπτεία ΑΣΕΠ και διαθέτουν ήδη την απαραίτητη εξιδείκευση, καθώς έχουν αποκτήσει την εργασιακή τους εμπειρία μετά από 4 χρόνια συνεχούς εργασίας στο ΕΣΥ.
Εκφράζοντας την πολιτική του Κιινήματος Αλλαγής στηρίζω το δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων αυτών και θεωρώ επιβεβλημένη την εύρεση της καλυτερης δυνατής λύσης γιά να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια, με όλες τίς δυνάμεις τους καθημερινά.

Γιάννης Βλασερός : «Υγεία γιά όλους» στην Κέα


Η ΙΚέα ήταν ο επόμενος σταθμός της ιατρικής παρέμβασης από το πρόγραμμα «Υγεία γιά όλους» όπου το Σαββατοκύριακο 10 με 11 Απριλίου όπου πέντε ειδικευμένοι γιατροί καρδιολόγος ,παιδίατρος,ορθοπεδικός ενδοκρινολόγος καί πλαστικός χειρουργός παρείχαμε εθελοντικά τις ιατρικές μας υπηρεσίες σε 236 περιστατικά του Δήμου Κέας την δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας.
Κυρίαρχος για την επιτυχία της παρέμβασης ήταν ο ρόλος της Δημάρχου Κέας του προσωπικού του ΠΠΙ καί του Ιδρύματος «Ερασίστρατος» τους οποίους καί ευχαριστούμε.

Τσίπρας: Αυτό είναι το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Σχέδιο τριών πυλώνων για την βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Έμφαση δόθηκε στη μεσαία τάξη ενώ το σύνολο των προτάσεων που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κοστολογείται στα 5,7 δις.