slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αυριο Δευτέρα η συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου


Τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, τη Δευτέρα 06 Απριλίου στη 1:30 το μεσημέρι. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα του τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων στην Παλαιά Αγορά της Χώρας.
Αναλυτικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

Βηματοδότης: Οικογενειοκρατία (πάλι) στο κράτος


Διότι οι Συριζανέλ τιμούν τις οικογενειακές σχέσεις!

Μία από τα ίδια, θα πείτε, και με τούτη την (πρώτη φορά αριστερά) κυβέρνηση. Διορίζουν στον κρατικό μηχανισμό συγγενείς και φίλους τους ή συγγενείς άλλων υπουργών, ακόμη και τον πρωτοξάδελφο του Πρωθυπουργού. Και μη μου πείτε ότι δεν είναι σπάνιο πολιτικό φαινόμενο, ίσως και παγκοσμίως, το γεγονός ότι υπάρχει ανδρόγυνο στο Υπουργικό Συμβούλιο; Δηλαδή, για να καταλάβω, μπορούν άνετα στο σπίτι τους να κάνουν μια κυβερνητική επιτροπή ή έστω ένα μίνι Υπουργικό Συμβούλιο (αν φωνάξουν και κανέναν άλλον υπουργό) ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας και η σύζυγός του, αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου...
Δεν είναι όμως το μοναδικό ανδρόγυνο στον κρατικό μηχανισμό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟ ΒΗΜΑ»: «Γινόμαστε μια χώρα της παρ’ ολίγον χρεοκοπίας»


«Μπορείς να πνιγείς και στα ρηχά» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, τονίζει ότι το κόμμα του «παραπλήρωσε εκλογικό κόστος», ενώ κατηγορεί για «πολιτική μυωπία» τους εταίρους η οποία ευνόησε τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι νεραντζιές ευωδιάζουν έξω από το νέο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Κολωνάκι. Μέσα, σε ένα αστικό διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας του ‘60, η συγκυρία δεν επιτρέπει στην άνοιξη να εισβάλει από τα ανοιχτά παράθυρα.
«Η μεγαλύτερη ανησυχία μου» εξομολογείται ο κ. Βενιζέλος «είναι ότι η χώρα διολισθαίνει, σέρνεται, υποβαθμίζεται, αποδυναμώνεται και οικονομικά και διαπραγματευτικά.

Το άλλο μεγάλο ζήτημα που θεωρώ ότι δημιουργεί έναν βαθύ ιδεολογικό κίνδυνο για την ελληνική κοινωνία είναι ότι διαμορφώνεται σκόπιμα μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών που πείθεται ότι αρκεί να γλιτώνουμε τη χρεοκοπία, ότι αρκεί να βρίσκουμε κάθε δεκαπενθήμερο τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις στο παρ’ ολίγον. Γινόμαστε μια χώρα της παρ’ ολίγον χρεοκοπίας».

Οι πρόσφατες παρεμβάσεις του στη Βουλή συζητούνται πολύ. Μετά την εξαέρωση του ΠαΣοΚ στις εκλογές όποιος συζητούσε μαζί του τον άκουγε να μονολογεί απογοητευμένος: «Και πού μιλάω; Ποιος με ακούει εμένα...». Οταν όμως μπόρεσαν να γίνουν συγκρίσεις με τη νέα κυβέρνηση, για μια μερίδα ψηφοφόρων που είχαν εγκαταλείψει το ΠαΣοΚ τα λόγια του έπαψαν να πέφτουν στις πέτρες και στα αγκάθια. Παράλληλα βουλευτές της ΝΔ και του Ποταμιού άρχισαν να αναπαράγουν επιχειρήματα, ατάκες και ευφυολογήματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας τον αγνοεί επιδεικτικά στη Βουλή ανοίγοντας διάλογο μόνο με τον Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά το ακροατήριό του αυξήθηκε – ασφαλώς η τάση δεν έγινε ξαφνικά πλειοψηφική, τα πρόσωπα του παλαιού συστήματος είναι αφόρητα φθαρμένα. Ο κ. Βενιζέλος, όμως, ηττημένος, σε αποδρομή από την αρχηγία του κόμματός του, δεν τριγυρνάει στα ερείπια του ΠαΣοΚ, χτίζει αναδρομικά και σε έναν βαθμό ακούσια νέο πολιτικό κεφάλαιο. Τα σενάρια έχουν φουντώσει για ενδεχόμενη παραμονή του στην αρχηγία του ΠαΣοΚ ή για έναν ευρύτερο ρόλο εντός ή εκτός Ελλάδας. Ο ίδιος αποκλείει να συνεχίσει να ηγείται του ΠαΣοΚ. «Τι να κάνω, δηλαδή; Να γίνω κοινοβουλευτικός βιρτουόζος;» διερωτάται.

«Ειδική» αργία στις διατραπεζικές συναλλαγές στις 3 και 6 Απριλίου


Κλειστό θα είναι στις 3 και 6 Απριλίου 2015, την Μεγάλη Παρασκευή και τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (ΤARGET2).
Τις συγκεκριμένες ημέρες θα ισχύσει ειδική αργία στις διατραπεζικές συναλλαγές στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κατά τις εν λόγω ημερομηνίες τα καταστήματα των ελληνικών τραπεζών θα παραμείνουν ανοιχτά, καθόσον οι ημέρες αυτές είναι εργάσιμες για το προσωπικό.
Ωστόσο θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό, δεδομένου ότι η μη λειτουργία του συστήματος TARGET2 δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ορισμένων ηλεκτρονικών διατραπεζικών συναλλαγών.
Η διατραπεζική αργία συναλλαγών ισχύει για την Τράπεζα της Ελλάδος, το Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε., την Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε., την Εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών Χρηματιστηρίου Αθηνών Α.Ε., την εταιρεία Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε., καθώς και τις ακόλουθες κατηγορίες επιχειρήσεων:

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 5-04-2015


ΕΓΓΡΑΦΟ! ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΑΛ@ΚΑ! 17.000 δίνει η Ζωή για διαμονή και φαί του Βέλγου με την παντόφλα (και συνεργατών του) της επιτροπής για το Χρέος

Κάτι παραπάνω από 16.000 ευρώ θα στοιχίσει η πρώτη τριήμερη συνεδρίαση της επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους στη Βουλή, η οποία κατά την έναρξή της σήμερα προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία δεν είχαν κληθεί στην εκδήλωση και

Κεφαλογιάννης: ‘Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης’

   Κεφαλογιάννης

"Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι ζήτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης - δεν μπορεί να παρέμβει και να το αλλάξει - είναι αποκλειστικά πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης". Αυτό ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,8 ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννης, ο οποίος μόλις επανήλθε το ζήτημα στην δημοσιότητα, το έφερε στο Ευρωκοινοβούλιο με ερώτηση που κατέθεσε.
“Υπάρχει ειδική διάταξη μέσα στις συμφωνίες της ΕΕ που αφορά τη νησιωτικότητα και κυρίως των

Απευθείας ανάθεση 500 εκατ. δολαρίων για πολεμικά αεροπλάνα



[Τα ΠΕΝΤΕ αεροσκάφη είναι παροπλισμένα (τα αγοράσαμε το 1994 και τα παραλάβαμε το 1996-σταθμεύουν στην Ελευσίνα) από το 2009, αφού τόσο ο Καραμανλής το 2009 όσο και ο Σαμαράς το 2014 έκριναν ότι είναι ασύμφορος ο εκσυγχρονισμός τους και πρέπει να αγοραστούν νέα. Ο Καμμένος αποφάσισε ότι ο εκσυγχρονισμός του καθενός θα κοστίσει 100 εκ $ όταν το καθένα στοίχισε καινούργιο 36 εκ $(τα τελευταία παράχθηκαν το 1990)]Την ώρα που η κυβέρνηση στραγγίζει τα ταμεία των οργανισμών του κράτους και τα αποθεματικά του ΕΣΠΑ που ανήκουν στις περιφέρειες για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, δίνει 500 εκατ. δολάρια, όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», για να ανακατασκευάσει πέντε αεροπλάνα ηλικίας 35 ετών που εξειδικεύονται στον υποβρύχιο πόλεμο. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί στην αμερικανική εταιρεία Lockheed προκαταβολή 45 εκατ. δολαρίων.

- Με υπογραφές Τσίπρα - Καμμένου διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ (Lockheed) για