slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ: Συλλυπητήρια Επιστολή για τον θάνατο του Μιχάλη Μαργαρίτη(Μπαρμπούνη)

Χθες 27 Δεκεμβρίου 2013 έφυγε από κοντά μας ένας ξεχωριστός και αξιόλογος άνθρωπος και μέχρι σήμερα ένας πολύτιμος συνεργάτης που βοήθησε παντοιοτρόπως σε όλες τις προσπάθειες της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, ένας άνθρωπος χρήσιμος για όλα τα προβλήματα του τόπου μας.
Ο θάνατος του ήταν αναπάντεχος.
Όλους φίλους , γνωστούς και συναδέλφους μας εξέπληξε.
Χάσαμε ένα φίλο, χάσαμε ένα πολύτιμο συνεργάτη και αυτό δεν......

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΑΠΗ

Μια αξιόλογη θρησκευτική χριστουγεννιάτικη γιορτή οργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το ΚΑΠΗ της Νάξου το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 το βράδυ στην αιθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ναού της Παντανάσσης Χώρας Νάξου.
Στην αρχή απηύθυνε χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες ο Πρόεδρος της προαναφερθείσας Επιχείρησης κ. Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος. Χορωδία ιεροψαλτών κατόπι, αποτελούμενη από τους κ.κ. Ευάγγελο Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Καγκή, Γιώργο Κρασσά, Νικόλαο Σκουλάτο, Γιάννη Λογαρά και......

Αναβάλετε η τακτική της συνεδρίασης της 27ης Δεκεμβρίου 2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων λόγω του αιφνιδίου θανάτου του Μιχαήλ Μαργαρίτη,


Σας ενημερώνουμε, ότι λόγω του αιφνιδίου θανάτου του αγαπητού και εκλεκτού συνδημότη μας, τέως δημοτικού συμβούλου και ασχολούμενου με τα κοινά επί πολλές δεκαετίες, Μιχαήλ Μαργαρίτη, πατέρα του δημοτικού συμβούλου, Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. και Προέδρου του Δ.Σ. της Τουριστικής επιτροπής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Ιωάννη Μαργαρίτη και συμπαραστεκόμενοι στο βαρύ πένθος της οικογένειας της εκλιπόντος, η προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση, της 27ης Δεκεμβρίου 2013 του δημοτικού συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων αναβάλλεται για την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 14:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα με τα ίδια θέματα της με αρ. πρ. 19000/23-12-2013 ημερήσιας διάταξης όπως έχει διανεμηθεί. .....

Θλίψη από το θάνατο του Μιχάλη Ι. Μαργαρίτη (Μπαρμπουνη)

Έφυγε από τη ζωή τα  ξημερώματα της Παρασκευής σε ηλικία  73 ετών σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου είχε μεταφερθεί  με ελικόπτερο  ο Μιχάλης Μαργαρίτης (Μπαρμπουνης) μετά από καρδιακό και εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στη Νάξο. Ο αείμνηστος Μιχάλης ήταν  ένας εξαίρετος άνθρωπος με ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο του, ένας εξαίρετος οικογενειάρχης, ένας  εξαίρετος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ένα εξαίρετο μέλος για πολλά χρόνια της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως επίσης και της τοπικής Νέας Δημοκρατίας  την οποία υπηρέτησε    πιστά για πολλά χρόνια. Από  το πρωί η είδηση του θανάτου του, κυκλοφορούσε στο από στόμα σε στόμα προκαλώντας μεγάλη θλίψη. Την  εξόδιος ακολουθία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Παροναξίας, κ.κ. Καλλίνικος  στο Μητροπολιτικό Ναό της Νάξου αύριο  Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στις 2:30 μ.μ.. ενώ η ταφή θα γίνει στο Νεκροταφείο του  Αγίου Αρσενίου στο αγαπημένο   του  χωριό.  
Ως  διαχειριστική  ομάδα  του naxios.blogspot.com εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπτήρια  στην εξαίρετη οικογένεια του.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


Συνεδριάζει σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο στο Δημαρχείο (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου) σήμερα 27 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.00μ.μ. με τα παρακάτω θέματα
ημερήσιας διάταξης:

Διήμερο επαφών Κουσαθανα - Χαριτόπουλου


Διήμερο επαφών είχαν στην Αθηνα οι. Αντώνης Μ. Κουσαθανας. Και Θεόδωρος Χαριτόπουλος .Συναντηθηκαν στο ΥΕΝ. Με τον Υπουργό. Μιλτιαδη. Βαρβιτσιώτη. Και τον διευθυντή λιμενικών έργων Νικόλαο Σπανο. Τέθηκαν διάφορα θέματα για το Λιμενικό Ταμείο ΜΥΚΟΝΟΥ. Όπως για τις Λιμενικές ζώνες  ,τα Λιμάνια και για τα συνεχιζόμενα έργα στο καινούργιο λιμάνι . Επίσης ενημερώθηκε ο Κύριος Υπουργός για την διάθεση του καινούργιου ΔΣ του ΛΤΜ για δουλειά ,ωρεξη για ακόμη καλύτερη υποδοχή των τουριστών είτε με συμβατικά πλοία είτε με κρουαζιερόπλοια είτε με ιδιωτικά  σκάφη .ενημερωθηκε επίσης για την ευρωστία του ΛΤΜ και για την δυνατότητα να πραγματοποιήσει μικρά συμπληρωματικά έργα πνοής .
Την επόμενη ημέρα έγιναν επαφές στα Υπουργεία δημόσιας Τάξης και. Υπουργείο Πολιτισμού

Νόμιμο το πλαφόν στα εισιτήρια των πλοίων

 

Η απόφαση του ΣτΕ ήλθε ως απόρριψη προσφυγής δύο ναυτιλιακών εταιρειών, που ζητούσαν να ακυρωθούν, ως παράνομες δύο αποφάσεις του υπουργού Ναυτιλίας, με τις οποίες καθορίστηκαν οι τιμές των ναύλων για επιβάτες και οχήματα, και έγιναν αλλαγές στο ωράριο των δρομολογίων ακτοπλοϊκής γραμμής.
Περι τίνος
Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013 09:55

Νόμιμο το πλαφόν στα εισιτήρια των πλοίων

ploia

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τις υπ΄ αριθμ. 3302 και 3316/2013 αποφάσεις του, έκρινε νόμιμο και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή  νομοθεσία και νομολογία, να μπορεί ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας να προσδιορίζει το ανώτατο πλαφόν των εισιτηρίων των πλοίων, όπως και το ωράριο των δρομολογίων τους, απορρίπτοντας τις προσφυγές δύο ναυτιλιακών εταιρειών.

Ειδικότερα, οι ναυτιλιακές εταιρείες ζητούσαν από το ΣτΕ να ακυρωθούν, ως παράνομες και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δύο αποφάσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, με τις οποίες καθορίστηκαν οι τιμές των ναύλων των επιβατών και οχημάτων, κατά κατηγορία πλοίων, ενώ έγιναν και αλλαγές στο ωράριο των δρομολογίων ακτοπλοϊκής  γραμμής.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες υποστήριζαν ότι ο καθορισμός των ναύλων, από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας  παραβιάζει συνταγματικά κατοχυρωμένα  δικαιώματα, την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και νομολογία.

Το ΣτΕ επικαλούμενο το δημόσιο συμφέρον και τις συνταγματικές επιταγές, απέρριψε, ως αβάσιμους, όλους τους ισχυρισμούς των ναυτιλιακών εταιρειών. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο καθορισμός των ναύλων των πλοίων γίνεται με κριτήριο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς να δημιουργούνται διακρίσεις μεταξύ των πλοιοκτητών, ενώ παράλληλα έκρινε ότι είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές αρχές της  αναλογικότητας και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και νομολογία ο καθορισμός ανωτάτων επιτρεπομένων τιμών ναύλων για όλες τις συνδέσεις των λιμανιών.

Αναφορικά, με το ωράριο των δρομολογίων οι δικαστές απέρριψαν, επίσης ως αβάσιμους, τους ισχυρισμούς των ναυτιλιακών εταιρειών, οι οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση που τροποποιεί τις ώρες   δρομολογίου πλοίου, για λόγους ασφαλείας του πλοίου και της τάξεως στα λιμάνια. Να σημειωθεί ότι της απόφασης του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας είχε προηγηθεί έγγραφο του Λιμεναρχείου για ταυτόχρονες αφίξεις-αναχωρήσεις πλοίων, που εγκυμονούν κινδύνους στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕΓΙΑ

Κυκλοφόρησε το Χριστουγεννιάτικο my naxos


Κυκλοφόρησε το νέο, εορταστικό τεύχος τουδημοφιλούς περιοδικού my naxos "γεμάτο"από τηλάμψη των Χριστουγέννων!
Ανάμεσα στα θέματα του περιοδικού θα βρείτε, το πολύενδιαφέρον άρθρο της Μαρίας Καλτσά (Φιλόλογος,κάτοχος μεταπτυχιακού Λαογραφίας) "Να τα πούμε;"για τα κάλαντα της Νάξου και την ιστορία τους μέσαστο χρόνο, το άρθρο του Πνευματικού ΚέντρουΚορωνίδας και του Συλλόγου Γυναικών του χωριού "Όπως παλιά", με συνεντεύξεις από ηλικιωμένους, για τα..... 

Πάρος: Kατανυκτική Άγια Νύχτα στο Άσπρο Χωριό

Μια κατανυκτική νύχτα προσμονής της έλευσης του Θείου Βρέφους έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων 24/12 στο Άσπρο Χωριό και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην πλατεία του χωριού.