slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΝΟ.Δ.Ε.) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ : κ.Ιατρίδη,οι ακρότητες και οι γραφικότητες δεν βρίσκουν έδαφος στην κοινωνία.

Η κ.Ιατρίδη παραδίδει, από τον καιρό που τραυμάτισε πισώπλατα την παράταξη που την ανέδειξε, μαθήματα πολιτικής αμετροέπειας.
Θέλει να μονοπωλεί την κοινωνική ευαισθησία, δεν συγχωρεί στους Βουλευτές μας, τον Β.Υψηλάντη και το Μ.Κόνσολα ότι μπορούν να αναλαμβάνουν και αυτοί πρωτοβουλίες, να δίνουν λύσεις, να κινητοποιούν.
Η αλαζονεία της είναι στοιχείο που την χαρακτηρίζει στο έπακρο, όπως και οι παλαιοκομματικές πρακτικές.
Η κ.Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, επαίρεται ότι επικοινώνησε με τον Υπουργό μιας κυβέρνησης που ο αρχηγός της υβρίζει καθημερινά.
Εκτός και αν βρίσκεται σε αναζήτηση νέου αρχηγού...

«Φιλοξενία» : Ένταξη τοπικών Συνταγών στα Εστιατόρια της Νάξου

 Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» συνάντηση εργασίας μεταξύ των επαγγελματιών προκειμένου να αποφασίσουν ποιές θα είναι οι παραδοσιακές συνταγές οι οποίες θα ενταχθούν στα μενού των εστιατορίων το καλοκαίρι του 2013.
Η συμμετοχή ήταν πολύ ικανοποιητική και ο ενθουσιασμός των επαγγελματιών ήταν μεγάλος. Οι συνταγές που ψηφίστηκαν είναι: 

Eυρωπαϊκή Σύγχυση

από τον Νικόδημο

1. Δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε στους πολιτικούς οραματιστές (Monnet, Schmitt, κι άλλους) και στα ιδρυτικά και άλλα βασικά έγγραφα (Συμφωνία του Μάαστριχτ κλπ) που δημιούργησαν την ΕΕ (= Ευρωπαϊκή Ένωση.) Το απλό γεγονός είναι πως ορισμένα έθνη (οι εκπρόσωποί τους) έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτά τα έγγραφα συμφωνώντας για τις αρχές και για τις πρακτικές που θα ακολουθούσαν ως μέλη αυτού του νεότευκτου και φιλόδοξου οργανισμού που σήμερα (2013) έχει 17 μέλη. Μερικά από αυτά τα μέλη, είναι ......

Νέα απόπειρα απόδρασης στις φυλακές Τρικάλων[Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013] A | Share on facebook Share on twitter Share on email Share on print Share on favorites More Sharing Services 0 Απόπειρα απόδρασης σημειώθηκε πριν από λίγο στις φυλακές Τρικάλων. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν πέσει πυροβολισμοί και πως δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν τραυματιστεί.

Νέα απόπειρα απόδρασης στις φυλακές Τρικάλων
Απόπειρα απόδρασης σημειώθηκε πριν από λίγο στις φυλακές Τρικάλων. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν πέσει πυροβολισμοί και πως δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν τραυματιστεί.

Δημοσκόπηση Metron Analysis και Kappa research: Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυβέρνηση ΝΔ


Ισχνό προβάδισμα καταγράφουν για το ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δύο δημοσκοπήσεις, στις οποίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση προηγείται με διαφορά κάτω από μία ......

Η κωλοτούμπα του ...Βαρουφάκη!



Στην Ελλάδα έλεγε δραχμή, στην Κύπρο λέει ...ευρώ!
Ενώ στην Ελλάδα τον είχαμε συνηθίσει να ρητορεύει υπέρ της δραχμής και την έξοδο από την ευρωζώνη, στην Κύπρο λέει άλλα! Ο λόγος για τον οικονομολόγο Γιάννη Βαρουφάκη ο οποίος χαρακτηρίζει «Καταστροφική» την υπάρχουσα κατάσταση στην Κύπρο ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης τονίζοντας «η Κύπρος είναι η Ιρλανδία της Μεσογείου».

Γελάει η ΝΔ με το νέο κόμμα "Διοξειδίου των υδατανθράκων"


Με ειρωνική διάθεση σχολίασε η Νέα Δημοκρατία τη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου.
«Επιτέλους, ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός από τον μόνο Έλληνα πολιτικό που θα μπορούσε να.....

Σολάρει ο Χαϊκάλης με συμπεράσματα που ανατριχιάζουν!


Σε ...ανατριχιαστικά συμπεράσματα έχει πρoβεί τις τελευταίες ώρες μέσω twitter ο βουλευτής και ηθοποιός Παύλος Χαικάλης. Ήδη οι διαπιστώσεις του, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ως ένα απόσταγμα σοφίας το οποίο δεν έχει ουδέποτε διατυπωθεί ξανά.

O Παύλος Χαικάλης στα ...καλύτερα του!

Tα tweet:


"ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ"

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ"

"ΜΟΝΟ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΝΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ.ΣΕ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΑΡΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

parapolitika.gr

Στην Πειραιώς περνούν Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή στην Ελλάδα


Εγκρίθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Του Νίκου Φιλιππίδη
Με «προίκα» καταθέσεις ύψους 12 δις. ευρώ καταληγουν στην Τράπεζα Πειραιώς, οι δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες, η Τράπεζα Κύπρου και η Λαική.
Στην σχετική απόφαση κατέληξε σε συνεδρίασή του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ ήδη το ταμπλό του χρηματιστηρίου προεξοφλήθηκε νωρίτερα η μεταβίβαση με ράλι άνω του 18% στην ...

Φίλε Πάνο...


Φίλε Πάνο, ποτέ δεν σου επιτέθηκα, παρά τις διαφορές μας, διότι όταν άλλοι κάνανε το παπί για το Κουρδικό ή το Σχέδιο Ανάν, ήσουν εκεί και δεν ξεχνώ. Ποτέ δεν σε χλεύασα για ένα τυχαίο σαρδάμ, γιατί σαρδάμ ήταν και ξέρω πως γνωρίζεις την διαφορά "υδρογονανθάκων" και "υδατανθράκων". Δεν ασχολούμαι με σαρδάμ, όλοι κάνουν. Αδιάφορο. Ποτέ δεν αναφέρθηκα με τρόπο απαξιωτικό στο πρόσωπο σου, η μισή σου ΚΟ και πολλά στελέχη είναι φίλοι μου.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΤΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου για την Παγκόμσια Ημέρα του Νερού


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
«Το νερό μάς ανήκει, το νερό είναι ζωή και η ζωή μας δεν είναι προς πώληση!»
22 Μαρτίου  2013 Παγκόσμια μέρα νερού 
 Φέτος, η «παγκόσμια ημέρα νερού» βρίσκει τον τομέα  της δημόσιας και κοινωφελούς  διαχείρισης των υδάτων στη χώρα μας σε κίνδυνο. Η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ που προωθείται με επιθετικό τρόπο από την τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση, στο πλαίσιο του γενικότερου ξεπουλήματος των.........

Σε ένα βίντεο η εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Σπάει ΟΛΑ τα ρεκόρ...
Αυτό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και κάνει πάταγο. Είναι η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κύπρο και τα αποτέλεσμα της....

Οι σκυμμένοι Σαμαράς-Μπαρόζο, η Λαγκάρντ, η Mέρκελ και οι Πούτιν-Ντεπαρντιέ, μαζί σε πίνακα που κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλεί γέλια [εικόνες]


Οι εξελίξεις στην Κύπρο, οι διεργασίες στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση και η παρέμβαση της Ρωσίας από την Κύπρο μέχρι και τον ... Ντεπαρντιέ γίνονται έργο τέχνης από τον Andrei Budayev.

Ο Andrei Budayev συνηθίζει να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνοτροπία για να σχολιάζει τα πρόσωπα της επικαιρότητας.
Αυτή τη φορά η νέα του παρέμβαση κάνει πραγματικά τον γύρο του κόσμου. Ο Πούτιν πάντως πρωταγωνιστεί συνήθως στα έργα του.








iefimerida.gr

-

Δείτε σε ποιους κόβεται η σύνταξη Απριλίου


Αναστέλλεται από τον Απρίλιο η καταβολή της σύνταξης στους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν ταυτόχρονα Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας.
Για όσους... 

Μπάχαλο!! Τα νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση Αναστασιάδη ήταν έτοιμα από τον Ιανουάριο επί Χριστόφια!!! (φώτο)


[Ο Χριστόφιας δηλ. σκόπευε στο κούρεμα των καταθέσεων των ασφαλιστικών ταμείων!! Τι έχουν να πουν τώρα οι ΣΥΡΙΖΑίοι]

Της Άντρης Χαραλάμπους
Κι όμως έγινε κι αυτό! Τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη Βουλή περί εξυγίανσης των τραπεζών και εξετάζονται σήμερα από.....

Σοκ>Ποινικές διώξεις για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή!


Από την έρευνα του Εισαγγελέα προέκυψε όχι μόνο ότι υπήρξε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας και σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, αλλά τέθηκαν και σε εφαρμογή!
Ποινική δίωξη για πράξεις εσχάτης προδοσίας άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Ορνεράκης με αφορμή την αποκάλυψη των «Επικαίρων»για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή κατά τη διάρκεια της….

To μήνυμα του Μουρούτη στους Κύπριους

Πιστός του Twitter ο Γιώργος Μουρούτης, ως προς τη δυνατότητα του μέσου να ενισχύει και να πολλαπλασιάζει ένα μήνυμα, άφησε το δικό του αποτύπωμα λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με την ανάρτηση μιας φωτογραφίας για την Κύπρο, που δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνείας.

"Θα τα καταφέρουμε", έγραψε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, συνοδεύοντας το μήνυμά του από μια φωτογραφία με υψωμένη, σφιγμένη γροθιά, και τη σημαία της Κύπρου στην παλάμη.



ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΝΑΞΟΥ: BINTEO O Κατεστραμμένος και απροσπέλαστος ο δρόμος Κωμιακής-Μυρίση-Κανά-Αμπράμ


Δεν είναι πρώτη φορά που η Κωμιακή είναι ξεκομμένη και ξεχασμένη από την υπόλοιπη Νάξο.
Οι τελευταίες δυνατές βροχές προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στον δρόμο Κωμιακής-Μυρίση-Κανά-Αμπράμ. Ο δρόμος έχει πλέον καταστεί απροσπέλαστος και επικίνδυνος, με αποτέλεσμα να μη μπορούν οι αγρότες να......

ΝΔ σε Τσίπρα: Μη μιλάς εσύ για αντίσταση, που στήριζες το σχέδιο «Ανάν»



Με μια εξαιρετικά επιθετική ανακοίνωση απαντά η Νέα Δημοκρατία στις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης για τη στάση της στην κυπριακή κρίση.


Το κόμμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναφέρεται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς στον ίδιο και το κόμμα του υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει πολιτική», «δεν έχει ντροπή», «δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο», «δεν έχει μνήμη», «δεν έχει καν υπομονή».

Τον κατηγορεί για παραλήρημα και επισημαίνει «Είναι αληθινά ντροπή, οι αμετανόητοι υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν στην Ελλάδα, να το παίζουν σήμερα ...«αντιστασιακοί»!

Ούτε τότε κατάλαβαν τίποτε, ούτε σήμερα καταλαβαίνουν...».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, έχει ως εξής:

«Δεν μας εξέπληξε το πρόσφατο παραλήρημα του κ. Τσίπρα. Ο ίδιος δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην Κύπρο... Δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην Ευρώπη...

Και ασκεί "πολιτική", τέτοιες κρίσιμες ώρες, για τέτοια κρίσιμα ζητήματα, εξαπολύοντας καταγγελίες και ύβρεις κατά της Ελληνικής κυβέρνησης!
  • Ο ίδιος δεν έχει πολιτική! Αφού δεν προτείνει κανένα εναλλακτικό σχέδιο, ούτε για την Κύπρο, ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Ευρωζώνη.
  • Δεν έχει ντροπή! Προσπαθεί να αποκρύψει ότι αυτό που καταγγέλλει ότι επιβλήθηκε στην Κύπρο -η φορολόγηση καταθέσεων- στελέχη του κόμματός του (και το ίδιο το πρόγραμμά του) το πρότειναν να συμβεί και στην Ελλάδα!
  • Δεν έχει μνήμη! Μιλάει πολύ για «αντίσταση», αλλά ξεχνάει ότι το κόμμα του είχε υποστηρίξει ολόθερμα το Σχέδιο Ανάν.
  • Δεν έχει καν υπομονή! Και μιλάει πολύ, πριν ακόμα αποφασίσουν οι Κύπριοι για το πώς θα βγουν από την κρίση.

Η Ελλάδα στήριξε και στηρίζει την Κύπρο από την αρχή ως το τέλος αυτής της δοκιμασίας. Αυτό είναι στάση ευθύνης. Τα λόγια του αέρα και τα πυροτεχνήματα είναι παράκρουση ανευθυνότητας!

Το «Σχέδιο Β», η εναλλακτική πρόταση του κ. Τσίπρα, όπως αποκάλυψε σήμερα, είναι μόνιμος εκβιασμός προς πάσα κατεύθυνση. Το εθνικό συμφέρον δεν υπηρετείται με «παχιά λόγια», ούτε με καταγγελίες φοιτητικού αμφιθεάτρου άλλων εποχών...

Όταν διαχειρίζεσαι τις τύχες του λαού σου, σκέφτεσαι όλες τις εναλλακτικές λύσεις και όλα τα επόμενα βήματα, δεν προτείνεις «αποθανέτω η ψυχή μου», ούτε «γαία πυρί μειχθήτω»...

Είναι αληθινά ντροπή, οι αμετανόητοι υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν στην Ελλάδα, να το παίζουν σήμερα ...«αντιστασιακοί»!

Ούτε τότε κατάλαβαν τίποτε, ούτε σήμερα καταλαβαίνουν...».