slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΤΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 8-8-2011.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στο πλαίσιο των πνευματικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου Φιλωτιτών θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό του Κέντρο στο Φιλώτι την 8η Αυγούστου 2011, ημέρα Δευτέρα, 20:30 το έργο «Στεφάνου Δ. Ημέλλου - Στεφάνου Εμμ. Ψαρρά, Νοταριακές Πράξεις Φιλωτίου Παπά – Στεφάνου Αρώνη (1716 – 1742) τόμος Α΄, Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου, Αθήνα 2011».
Τον τόμο θα παρουσιάσουν οι κ.κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης, δικηγόρος και ιστορικός, Μιχαήλ Κοκολάκης, φιλόλογος και διευθυντής του Ναξιακού Αρχείου και Αντώνιος Τζιώτης, φιλόλογος.
Προσκαλείσθε να παραστείτε στην εκδήλωση.
Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου

Ο.ΝΑ.Σ.- "Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"


Μια Εκδήλωση της Ο.ΝΑ.Σ. για το καλοκαίρι 2011
Του Νίκου Μαϊτού
Προέδρου του ΔΣ της ΟΝΑΣ

Το καλοκαίρι του 2010 η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων τόλμησε να πάρει το ρίσκο διοργάνωσης μιας αλλιώτικης εκδήλωσης στο νησί με πρωτότυπη ερευνητική θεματολογία που αφορούσε τις ρίζες και τις συγγένειες του μουσικού πλούτου μας. Την αγωνία για την έκβασή της διαδέχθηκε η ικανοποίηση για την θετικότατη υποδοχή της από τους κατοίκους του νησιού μας αλλά και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες του, ο δε απόηχος της έφτασε ως τα πανελλήνια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι υπήρξαν αιτήματα για επανάληψή της στην Αθήνα αλλά και σε άλλα νησιά, ενώ η θεματολογία της και η σκηνική της άποψη ήδη αντιγράφεται σε ανάλογες εκδηλώσεις ανά τη χώρα.

Η επιτυχία αυτής της εκδήλωσης αλλά και η απαίτηση και η παρότρυνση των συμπατριωτών μας για συνέχεια τέτοιων πρωτοβουλιών που αλλάζουν το σύγχρονο πολιτισμικό γίγνεσθαι του.....

Αντώναρος: Ο ...αυτόκλητος εκπρόσωπος του Καραμανλή


Έχουν λυσσάξει τελευταία, κάποιας αμφίβολης ποιότητας δημοσιογραφικά blogs και portals, να μας ενημερώνουν ότι γνωστή εφιαλτική φυσιογνωμία της μετά Ρουσόπουλου εποχής, θα είναι υποψήφιος στην β´ Αθηνών, λες και νοιάζεται κανένας.

Τι έκανε η σύζυγος του πρωθυπουργού την ημ έρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου;; Είναι δυνα τόν να αληθεύει;;

Συναυλία του Αντώνη Βαρδή στη Νάξο

Συναυλία του Αντώνη Βαρδή μαζί με το group Music Theraphy & τον τραγουδιστή Κώστα Ηλιού (14 μελή ορχήστρα). Την Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 9.30 στην πλατεία Μελάνων Νάξου. Είσοδος 15 Ευρώ. Θα σας περιμένουμε.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ....

Πού είναι ο "ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ" Πρωθυπουργός;;;


Για πέμπτη μέρα καίγεται η Κέρκυρα , φωτιές καίνε από την Χαλκιδική μέχρι την Σκόπελο , φωτιές στην Κρήτη και στο Μέτσοβο...

Σαν είδηση όμως περνάνε στα ... ψιλά...
Λίγο πρίν τον καιρό...

Πάνε οι εποχές που τα κανάλια , οι εφημερίδες και τα blogs κατηγορούσαν την κυβέρνηση και τον "Κουρασμένο" για την "Διάλυση" της Πολιτικής Προστασίας , Της Πυροσβεστικής , και των λοιπών σωμάτων...

Το στρατηγικό σχέδιο που κατέθεσε ο κ. Βενιζέλος αποτελεί εξαγγελίες που περιέχουν “ξαναζεσταμένες” προθέσεις


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το στρατηγικό σχέδιο που κατέθεσε ο κ. Βενιζέλος αποτελεί εξαγγελίες που περιέχουν “ξαναζεσταμένες” προθέσεις. Πρόκειται για έκθεση ιδεών, που περιλαμβάνει στόχους και προθέσεις, που δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς μαζί τους.
Επαναλαμβάνει, όμως, μια διαδικασία που ολοκληρώθηκε μόλις πριν 14 μήνες -αυτή του εθνικού διαλόγου- από τον προκάτοχό του και.....κάτω από τον ίδιο τίτλο: “Φορολογική μεταρρύθμιση”. Τα αποτελέσματα της οποίας, δυστυχώς, ήταν η υπερφορολόγηση, συνοδευόμενη από φορολογικά “γιουρούσια”, που έχουν αφήσει “ανοικτές πληγές” στην Οικονομία και την Κοινωνία.

Ο "σοφός" κ.Πάσχος και οι απόψεις που ξεχάστηκαν...(όταν έγραφε για την ελευθερία και ανωνυμία των blogs)

Με χτεσινή απόφασή του,ο υπουργός δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου ανακοίνωσε τα ονόματα των μελών της επιτροπής,η οποία θα αναλάβει το νομοπαρασκευαστικό έργο του νόμου για την ταυτοποίηση των διαχειριστών blogs και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου.Μεταξύ των "σοφών" της επιτροπής είναι και ο γνωστός δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής,Πάσχος Μανδραβέλης.

Ποιος όμως είναι ο κύριος Μανδραβέλης και κυρίως ποιες είναι οι απόψεις του σχετικά με τα blogs;Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκαμε παλαιότερα δημοσιευμένα άρθρα του στα οποία εκθέτει τις απόψεις του σχετικά με τα όσα τώρα θα κληθεί να "νομοθετήσει",αποσπάσματα των οποίων σας παραθέτουμε παρακάτω:

"Σφραγίδα Γιώργου": Τελικά οι "άφθαρτοι σαραντάρηδες"... μας προέκυψαν κηπουροί...


Οι επιλογές αυτού του παιδιού είναι λίρα εκατό:

Στην απέξω πάλι η Ναξο


 Επιλογή περιοχών εφαρμογής «Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ)»



Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη    εγκρίθηκαν τα προσχέδια «Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ)» ως εξής:

·        Δήμου Πάρου, «Αστική Ανάπλαση Παροικιάς Πάρου»
·        Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, «Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης
·        Δήμου Ρόδου, «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη Μεσαιωνικής Πόλης και ιστορικού κέντρου Ρόδου»

«Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με την Αννα Βαγενά στη Νάξο

23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 και ώρα 9.30 μ.μ.
Στο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ στη ΧΩΡΑ της ΝΑΞΟΥ
24 Αυγούστου 2011 και ώρα 9μ.μ.
Στο Αμφιθέατρο Μ.ΨΑΡΑΣ στο ΦΙΛΩΤΙ
σε συνεργασία με την κιν. Μονάδα ψυχικής Υγείας ΚΛΙΜΑΚΑ

Μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, που παίζεται για τέταρτο συνεχή χρόνο, θα παρουσιαστεί σε περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας.
«Το γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.
Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον.......

ΣΥΕΝΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Σειρά σημαντικών ζητημάτων εξέτασε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη.

Η επιτροπή συζήτησε συνολικά 26 θέματα και ενέκρινε, μεταξύ άλλων, τα πρακτικά δημοπράτησης του έργου συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Ρόδου προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ ομόφωνη ήταν η απόφαση αποδοχής αναδόχου για το έργο “Αποκατάσταση και μέτρα αναχαίτισης των καταπτώσεων στον Επαρχιακό Δρόμο Κόρωνου -Σκαδού και Κορωνίδας – Ελιγμού στη Νάξο”, έργο το οποίο αναμένεται να περαιωθεί εντός 40 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.

Εκδηλώσεις Σύλλογου Υστερνιωτών Τήνου


7 από 1453 Νέο παράθυρο Εκτύπωση όλων Δεν προλάβαμε να χαρούμε από την υπογραφή του μεσοπρόθεσμου και ξανά προς το «βουρκο τραβάμε»…


loukeri sofia_1.jpg
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι η σημερινή κατάσταση θυμίζει τοπίο στην ομίχλη.Είναι φανερό ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα, όπως είναι  επίσης «ηλίου φαεινότερο» ότι  με σταθερά βήματα οδεύουμε, κάθε ημέρα που περνάει, όλο και  πιο κοντά στη χρεοκοπία.Εξάλλου, πολλοί οικονομικοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι ήδη έχουμε χρεοκοπήσει. Ούτως ή άλλως, κανένας δεν υιοθετεί τον ανόητο εκβιασμό: ή δέχεστε το μνημόνιο ή χρεοκοπούμε  και συνεπώς ξεχάστε μισθούς και συντάξεις! Αυτό το ανούσιο επιχείρημα δεν πιάνει πια! είναι  δεδομένο άλλωστε  ότι αυτός που το επικαλείται είναι ο ...

Η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων υπάρχει στη χώρα μας εδώ και πέντε χρόνια

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης έκανε στην ακόλουθη δήλωση:
«Η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων υπάρχει στη χώρα μας εδώ και πέντε χρόνια.
Και όμως!
Χθες, στήθηκε ολόκληρη κυβερνητική φιέστα για την… υιοθέτηση του “ηλεκτρονικού τιμολογίου”.
Η αλήθεια είναι ότι δεν επιχειρείται τίποτε άλλο, παρά μόνο μια προσαρμογή σε νεότερη κοινοτική οδηγία που η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να ενσωματώσει στο Εθνικό μας Δίκαιο, μέχρι το....... τέλος του χρόνου.
Θα αποτελούσε, πάντως, ουσιαστική συνέχεια η σύνδεση του ηλεκτρονικού τιμολογίου με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Δυστυχώς, όμως, η έκδοση της σχετικής απόφασης καθυστερεί αδικαιολόγητα, εδώ και 16 μήνες !!! Όπως και δεκάδες άλλες.

Συγκεκριμένα:

Η Χώρα μας έχει υιοθετήσει την Κοινοτική Οδηγία 2001/115/ΕΚ θεσπίζοντας διατάξεις σχετικά με την ηλεκτρονική τιμολόγηση από το 2004. Οι διατάξεις αυτές περιλαμβάνονται στο Ν. 3193/2003 (ΦΕΚ 266/Α). Ο νόμος αυτός ορίζει, μεταξύ άλλων, και πιθανούς τρόπους διαβίβασης των τιμολογίων με ηλεκτρονικά μέσα, με τη χρήση προηγμένων ηλεκτρονικών υπογραφών. Λεπτομέρειες σχετικά με την ορθή εφαρμογή των ανωτέρω διαδικασιών ορίσθηκαν με σχετικές ΑΥΟ, που εκδόθηκαν μεταγενέστερα όπως η ΠΟΛ 1049/21.3.2006, η ΠΟΛ 1135/26.10.2005 κλπ.

Περαιτέρω, αναφορικά με τεχνικά προβλήματα που ανέκυψαν στην ενσωμάτωση της σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας στο Εθνικό μας Δίκαιο (όπως η γλώσσα τήρησης τιμολογίων) επιλύθηκαν χωρίς τελικά να παραπεμφθεί η Χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΔΕΚ) (π.χ με το Ν. 3522/2006, ΕΔΥΟ ΠΟΛ 1024/2007 κλπ).

Τέλος, η Χώρα μας -κατά τη διαπραγμάτευση για την υιοθέτηση της Οδηγίας 2010/45/ΕΚ τα έτη 2008, 2009, η οποία τροποποίησε την Οδηγία 2001/115/ΕΚ για την ηλεκτρονική τιμολόγηση- συνέβαλε ενεργά και ουσιαστικά, στις συζητήσεις στο Συμβούλιο της Ε.Ε, για τη θέσπιση σε επίπεδο Ε.Ε εναρμονισμένων ορισμών σχετικών με την ηλεκτρονική τιμολόγηση, εναρμονισμένου καταλόγου υποχρεωτικών ενδείξεων των ηλεκτρονικών τιμολογίων, καθώς και ρυθμίσεων αναφορικά με τη χρησιμοποίηση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και της ηλεκτρονικής αποθήκευσης τιμολογίων».

Εκδηλώσεις στο Δαμαριώνα και στη Βουρβουριά

Στις 7 Αυγούστου και ώρα 8:00 μ.μ. θα τιμηθεί στο "Ανδρονίκειο" Πολιτιστικό Κέντρο, στο Δαμαριώνα ο Βουρβουριώτης Στρατηγός Νικόλαος Βαμβακόπουλος.
Κύριος ομιλητής θα είναι ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Νικόλαος Λεβογιάννης.

-  Μετά από 50 χρόνια η Βουρβουριά γιορτάζει...
Στις 10 Αυγούστου και ώρα 8:30 μ.μ. σας περιμένουμε στη Βουρβουριά σε μια εκδήλωση που θα περιλαμβάνει δωρεάν χορό, ζωντανή νησιώτικη μουσική, φαγητό, κρασί, γλυκά.
Ομάδα χορευτικού θα παρουσιάσει ναξιώτικα δρώμενα μαζί με τον 94 χρονών λαουτιέρη Γεώργιο Μαυροματάκη (Καμαριανός).
Επίσης θα τιμηθεί ο Βουρβουριώτης Ταξίαρχος Μανώλης Ορφανός.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8-8- ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤHN ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ


     Με 15 θέματα της ημερήσιας διάταξης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάρου. προσκαλούνται την  ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 και ώρα 19.00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου                 

ΘΕΜΑ 1ο:     Ενημέρωση – συζήτηση επί θεμάτων Δ.Ε.Υ.Α.Π.