slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Που ΄ναι η Μπάλλα; οεο που' ναι......

Σήμερα το πρωί είπα να αρχίσω καλά την εβδομάδα, να πληροφορηθώ τι γίνεται γύρω μου. Επισκέφθηκα ένα φίλο μου που έφτασε εχθές στη Νάξο. Υποψιαζόμουν βέβαια, ότι και δίπλα μας στην γειτονική Πάρο, θα επικρατεί η ίδια κακομοιριά και λέω ωραία να παρηγορηθώ λιγάκι. Τον ρώτησα λοιπόν να μάθω την κίνηση του High Speed εχθές Κυριακή 20/06/2010. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στο κατακαλόκαιρο εν μέσω τουριστικής σεζόν. Μου λέει ο φίλος μου: Περίπου 150 επισκέπτες κατέβηκαν στην πανέμορφη Νάξο και παραπάνω από τους τετραπλάσιους (άνω των 600) κατέβηκαν στην Πάρο των Παριανών. Εμβρόντητος, έβαλα το κεφάλι κάτω και χωρίς να τον χαιρετήσω καλά καλά, έφυγα σιωπηλά με την ουρά στα σκέλια αφού δεν κατάφερα να βρώ παρηγοριά στην ατυχία μου. Περπατώντας σκεφτόμουν τι έφταιξε; Αφού σε όλες τις εκθέσεις πήραμε μέρος σαν Δήμος (μάλιστα φέτος σε περισσότερες), αφού έχουμε διαθέσει τεράστια κονδύλια σε διαφημιστική προβολή; Αφού έχουμε Τουριστική Επιτροπή, αφού έχουμε ένα Νησί με τεράστιες δυνατότητες; Τέλικά η λύση του προβλήματος άστραψε στο μυαλό μου: Η Πάρος κατοικείται από Παριανούς Η Νάξος από Ναξιώτες. Αυτό είναι. Οι Παριανοί είναι προοδευτικοί είναι μονιασμένοι είναι συνεργάσιμοι. μάλιστα έμαθα ότι επιχειρούν να κατεβάσουν ένα ψηφοδέλτιο κοινής αποδοχής ανεξάρτητο. Εμείς 3, 4, 5 όλοι να γίνουν αρχηγοί όλοι να αντιπροσωπεύσουν το κόμμα τους για τη Νάξο τίποτα στην ουσία. Τα τελευταία 40 χρόνια που γνωρίζω εγώ τίποτα δεν έγινε για την πραγματική Τουριστική Ανάπτυξη (το ψωμί μας δηλαδή και των παιδιών μας φυσικά). Εμείς χάσαμε την μπάλα παιδιά. Πισωγύρισμα, Οπισθοδρόμηση, Ανικανότητα, Ωχαδελφισμός, Παντογνωσία. Έπειτα από όλες αυτές τις σκέψεις αναζητώ Δύναμη για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της Εβδομάδας που μόλις άρχισε. Αισθάνομαι ανήμπορος αλλά πρέπει να χαμογελώ.................

Επί 9 μήνες δεν έχουν κάνει τίποτα για το "σκάνδαλο Βαταπαιδίου"

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών που εποπτεύει τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, επιδεικνύει συμπεριφορές συγκάλυψης... Η Κυβέρνηση, όταν εδώ και μήνες γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος, είναι απόλυτα εκτεθειμένη, γιατί δεν έχει διατάξει ακόμα έλεγχο από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές».

Σελ. 121-125 του Πορίσματος του ΠΑΣΟΚ για το Βατοπαίδι στην πρώτη εξεταστική που έγινε επί ΝΔ.

Τώρα που κυβερνάνε σχεδόν 9 μήνες το Υπ. Οικονομικών και ο Παπακωνσταντίνου έχουν κάνει τα εξής προκειμένου να "φέρουν στο φως όσα η ΝΔ συγκάλυπτε":

1. Στις 12 Φεβρουαρίου ο Παπακωνσταντίνου δεν έκανε δεκτή την γνωμοδότηση του ΝΣΚ, που πάρθηκε με ψήφους 48 υπέρ και 2 κατά (!!!) να γίνει δεκτή η προσφορά την Μονής να επιστρέψουν τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της (περίπου το 70% και τα υπόλοιπα να αποφασίσει το Κράτος πως θα τα πάρει πίσω) και ακύρωσε την απόφαση Μπέζα....

2. Στις 12 Απριλίου ο Παπακωνσταντίνου παραγγέλνει τη σύσταση δεκατεσσάρων ειδικών συνεργείων φορολογικού ελέγχου της υπόθεσης, δηλαδή έξι μήνες μετά από την ενημέρωσή του από τον κ. Μιχαλόπουλο, διευθυντή φορολογικών ελέγχων, ο οποίος τον ενημέρωσε 9-10-2009 και 13-10-2009 με έγγραφο.

Επί 9 μήνες δηλ. δεν έχουν κάνει ΤΙΠΟΤΑ αυτοί που κατηγορούσαν τη ΝΔ ότι
«επιδεικνύει συμπεριφορές συγκάλυψης»...
δεν έχουν ακυρώσει ούτε μια οικοδομική άδεια και επιτρέπουν στον φίλο του Παπακωνσταντίνου τον Πάπιστα να συνεχίζει να κτίζει μεζονέτες...
Τι άλλο να σχολιάσει κάποιος;

Όλη η αγωγή Ρουσόπουλου εναντίον Αυτιά, Βλάχου, Ντάσκα και ALPHA

Όλη η αγωγή εδώ

Τι σημαίνει «ΠΑΣΟΚ»;

Πατέρα
Αναπαύσου
Συνεχίζω
Ολοκληρωτική
Καταστροφή

από ιδρύσεως

Γιώργος

(για την αντιγραφή Τάσος)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ 15/06/2010

Το Σάββατο 12/06/2010 βρέθηκε στη Νάξο ο Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ., κος Ι. Βρούτσης .
Με την ευκαιρία αυτή, επισκέφθηκε τα γραφεία της Ν.Δ. και συναντήθηκε με την νέα Δημοτική Τοπική Οργάνωση του κόμματος. Ευχήθηκε καλή δουλειά ,δύναμη, και αγωνιστικό κουράγιο σε όλους για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις τόσο σε σχέση με την οικονομική κρίση και την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, όσο και με τις επερχόμενες Εκλογές στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου και στον νέο Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Τόνισε δε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του κου Μανώλη Μαργαρίτη για την θέση του Δημάρχου του δήμου μας, όπως αυτή αναδείχθηκε από την Γενική Συνέλευση της ΔΜΗ.Τ.
O. Νάξου το Φεβρουάριο του 2010.
Επίσης, τόνισε πως οι νέες Τ.Ο. της Ν.Δ., όχι μόνο στην Νάξο άλλα και πανελλαδικά, καλούνται να ασκήσουν Πολιτική σε μια δύσκολη στιγμή για την χώρα όπου τα κόμματα και οι Πολιτικοί απαξιώνονται από τους πολίτες.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΑΞΟΥ


ΝΑΞΟΣ 15/06/2010


Την Κυριακή 13/06/2010 πραγματοποιήθηκαν σε άριστο κλίμα στην Ερμουπόλη της Σύρου οι εκλογές για την ΝΟΔΕ Κυκλάδων

Η σύνθεση του νέου Συμβουλίου της ΝΟΔΕ Κυκλάδων είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Δημ. Νικολιάς

Α/πρόεδρος: Μαν. Στέλλας

Γεν. Γραμματέας: Ν. Φωτεινιάς

Ταμίας: Γ. Παραδείσης

Υπ. Γυναικών: Μαργ. Φωσκόλου

Εκτελεστική Επιτροπή: Λ. Κοντός, Μαν. Στέλλας,Ν. Φωτεινιάς, Αντώνης Κουφόπουλος, Γ. Μαλλιάρης , Μάκης Μαυρογιάννης. Σύνεδρος εξελέγη ο Αντώνης Κουφόπουλος.

ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ...ΑΣ ΘΕΡΙΣΕΙ ΘΥΕΛΕΣ

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

Ξεπέρασε κάθε όριο ο αντεργατικός χαρακτήρας της πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου.

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Χωρίς προσχήματα πλέον, ο πρωθυπουργός, και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κήρυξε κοινωνικό πόλεμο εναντίον των εργαζομένων της πατρίδας μας. Ενθαρρύνει πογκρόμ εκατοντάδων χιλιάδων απολύσεων, μειώνοντας στο μισό τη σχετική αποζημίωση.

Καταργεί τον κατώτερο μισθό για τους νέους και μετατρέπει τη «γενιά των 700 ευρώ» σε «γενιά των 500», αφού μειώνει τον σημερινό κατώτατο μισθό των 740 ευρώ σε... 518 (!) ευρώ για τους νέους. Τορπιλίζει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Καταργεί ουσιαστικά τη διαιτησία, δίνοντας το δικαίωμα στην εργοδοσία να την αρνείται. Θανατηφόρος ο συνδυασμός των μέτρων αυτών που ενθαρρύνουν τις απολύσεις, ιδίως εργαζομένων άνω των 45 ετών, με τα προηγηθέντα επαίσχυντα μέτρα μείωσης του ύψους των συντάξεων και απαίτησης να δουλεύει κανείς σαράντα ολόκληρα χρόνια για να πάρει μετά τα 65 του μια σύνταξη πολύ μικρότερη από όση θα έπαιρνε σήμερα με 35 χρόνια δουλειάς..Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι αυτής της ηλικίας θα περιφέρονται 10 και 15 χρόνια χωρίς δουλειά ούτε σύνταξη! Μυριάδες νέοι θα δουλεύουν παράλληλα για ένα πεντακοσάρικο, αδυνατώντας φυσικά να ζήσουν με αυτό το ποσό - πόσω μάλλον να κάνουν οικογένεια για να ξεκινήσουν τη δική τους ζωή. Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι εφιαλτικές προβλέψεις για ακόμη 500.000 νέους ανέργους φέτος και εκτίναξη του πραγματικού ποσοστού ανεργίας γύρω στο 30% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, η κοινωνική κατάσταση θα γίνει τραγική. Το ένα τρίτο του πληθυσμού, νέοι και μεσήλικες, θα περιθωριοποιηθούν και δεν θα έχουν καν τα μέσα επιβίωσης.

Η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ.
Οι εργαζόμενοι σε απόγνωση και οργή. Οι νέοι στην ανεργία αλλά και στην εξαθλίωση του πεντακοσάρικου αν ποτέ βρουν δουλειά. Οι συνταξιούχοι στον Καιάδα. Ο κόσμος πανικόβλητος ξοδεύει διαρκώς λιγότερα, κρατώντας τα λεφτά του για να επιβιώσει στην άβυσσο του ΔΝΤ που μας έριξε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Δεκάδες χιλιάδες μικρομάγαζα και επιχειρήσεις θα κλείνουν κάθε μήνα από το φθινόπωρο. Η οικοδομή στο ναδίρ. Δημόσια έργα μηδέν. Το κράτος δεν πληρώνει ούτε αυτά που χρωστάει. Η κυβέρνηση εμπαίζει τον ελληνικό λαό. Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι αν ήταν εργαζόμενος θα διαδήλωνε κι αυτός κατά των μέτρων. Αυτή όμως η υποκριτική «κατανόηση» των εργαζομένων δεν τον αποτρέπει από την εφαρμογή ακόμη σκληρότερων την επόμενη μέρα. Διαρκείς οι κακόγουστες θεατρικές παραστάσεις του υπουργού Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδου. Εφτασε μέχρι του σημείου να δηλώσει ότι... διαφωνεί δήθεν με τα αντεργατικά μέτρα που αυτός κατάρτισε, αλλά φυσικά ούτε που πέρασε από το μυαλό του ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι υπουργοί ή παραιτούνται ή σιωπούν! Ποια συμφέροντα υπηρετούν τα μέτρα που προωθεί ο Γ. Παπανδρέου; Σίγουρα όχι των εργαζομένων, αυτό είναι αυτονόητο.

Ούτε όμως και των βιομηχάνων, αν δεχθούμε ως ειλικρινή τη δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, ότι «η εργοδοτική κοινότητα δεν ζήτησε και δεν επιχαίρει για το νέο εργασιακό πλαίσιο που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας». Ούτε και των εμπόρων, δεδομένου ότι ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας τους (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε σαφώς ότι «οι εκπρόσωποι του ελληνικού εμπορίου δεν συμφωνούν με το νέο καθεστώς προσλήψεων και απολύσεων». Ως εντολοδόχος του ΔΝΤ και μόνο κυβερνά επομένως σήμερα ο Γ. Παπανδρέου; Αν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι βιομήχανοι, οι έμποροι απορρίπτουν την πολιτική του στα εργασιακά θέματα, ο πρωθυπουργός έχει τεράστιο πολιτικό πρόβλημα. Εμφανίζεται να εκπροσωπεί μόνο τους ξένους επικυρίαρχους του καθεστώτος στο οποίο υπήγαγε τη χώρα μας. Ολέθρια η επιλογή του. Οφείλει να ακούσει και τον ελληνικό λαό, ο οποίος τον εξέλεξε θριαμβευτικά. Βαρύνεται ήδη με το γεγονός ότι ακολουθεί την εντελώς αντίθετη πολιτική από εκείνη που είχε εξαγγείλει προεκλογικά και για την οποία ψηφίστηκε.

Οι Ελληνες τον εξέλεξαν. Οχι το ΔΝΤ ή η ΕΕ.