slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μάγκας καπετάνιος δένει καράβι στο λιμάνι της Νάξου με ριπές ανέμου 9 μποφόρ

Από Γιώργος Σολάρης
Χρειάστηκε όλη η «μαεστρία» του καπετάνιου ώστε το καράβι να δέσει στον μώλο χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο
Το ταχύπλοο «Power Jet», που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Σύρος – Μύκονος – Νάξος- Σαντορίνη προσέγγισε το μεσημέρι της Δευτέρας στο λιμάνι της Νάξου, την ώρα που στο λιμάνι έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι.
Όπως φαντάζεται κανείς, χρειάστηκε όλη η «μαεστρία» του καπετάνιου ώστε το καράβι να δέσει στον μώλο χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ανάφης: Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή αναφοράΟ βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανάφης για την άμεση αποκατάσταση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για την καλοκαιρινή περίοδο 2021.Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση είναι το μόνιμο θέμα που αντιμετωπίζει η Ανάφη τα τελευταία χρόνια, ως νησί της άγονης γραμμής. Ζητείται η άμεση ανταπόκριση του υπουργείου στο αίτημα της Ένωσης για ανακοίνωση των επίσημων δρομολογίων των πλοίων (από Πειραιά για Ανάφη)μέσω διαδικτύου, τη δημιουργία της γραμμής Θήρας-Ανάφης και το διαγωνισμό αυτής.
Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα:

2021-05-10_ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ_ΑΝΑΦΗ_ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ

Επιστολή Υπουργείο Ναυτιλίας(1)


Δωρεα τα 2 self test την εβδομάδα για εργαζόμενους σε εστίαση και 7 ακομη κλάδους του ιδιωτικού τομέα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και μέχρι να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους 8 κλάδους που εμπίπτουν στην σχετική ΚΥΑ Β' 1588/18.4.2021(λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών, θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), υποχρεωτικά, δύο φορές την εβδομάδα.
Η προμήθεια των self test θα γίνεται ως εξής: το ένα εξ αυτών θα παρέχεται από τον εργοδότη και θα καλύπτεται με δική του δαπάνη, ενώ το δεύτερο θα χορηγείται, δωρεάν, από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου: Δημοπρατείται από την Περιφέρεια η τριετής συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου σε Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Πάρο, Αντίπαρο και Αμοργό, με προϋπολογισμό 5,5 εκατ. ευρώ

Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα οδικών παρεμβάσεων στην ιστορία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου

Με στόχο μια διοίκηση αποτελεσματική και σε διαρκή ετοιμότητα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καινοτομεί για μια ακόμη φορά και  αλλάζει τη φιλοσοφία των παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο των νησιών.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο πρόγραμμα παρεμβάσεων για την οδική ασφάλεια, μια νέα γενιά έργων, όπου μέσα από διαγωνισμούς ανάδειξης αναδόχων για διάστημα τριών ετών, θα υπάρχουν συνεχώς ενεργές εργολαβίες για άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανά πάσα στιγμή και για όποιο πρόβλημα προκύψει.

Για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη, ο ανάδοχος να αναλαμβάνει και την ευθύνη τεχνικής εποπτείας του οδικού δικτύου, ώστε να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν προβλήματα.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : Μια οφειλόμενη απάντηση …..

 

ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΑΣΠΟΡΑ <<ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟΥ>> ΔΕΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ !


Ο << Φαρισαϊσμός >> και η ταραχή της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου επαληθεύτηκε για μια ακόμα φορά  στην κενού περιεχομένου και ειρωνική τοποθέτηση του Χωρικού Αντιπεριφερειαρχη Κυκλάδων για την επιχείρηση χρηματοδότησης ανυπάρκτου περιοδικού της Μυκόνου !


Τα ερωτήματα είναι συγκεκρίμενα και τα επαναλαμβάνουμε πριν επιληφθούν  - πιθανά - άλλες αρχές και εκεί θα είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν : 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου: Δημοπρατείται η αντιπλημμυρική προστασία της Κιμώλου, για την τριετία 2021 – 2023, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να δημοπρατεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας με την οποία αντιμετωπίζει αυτό το κρίσιμης σημασίας ζήτημα σε όλα τα νησιά της, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, μέσω της σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων. Σκοπός είναι να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συβάσεις που θα επιτρέπουν την έγκαιρη και αποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οταν ο Μάνος συμφωνεί με τον Τσίπρα

Εσχάτως ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φιλικά σε αυτόν ΜΜΕ είχαν βρει καταφύγιο στις απόψεις του Στέφανου Μάνου, όσο αυτές δηλαδή ήταν βολικές… Για παράδειγμα με αφορμή την πολυήμερη διακοπή ρεύματος στα βόρεια προάστια στον τελευταίο χιονιά, αλλά και σε ένα πρόσφατο “τιτίβισμα” του πρώην υπουργού για τους θανάτους στην Ελλάδα (από Covid-19).
Τώρα όμως που ο Στέφανος Μάνος “συμφωνεί” – όπως αναφέρει σε σχόλιο του στο liberal, με τον Αλέξη Τσίπρα και το χθεσινό του άρθρο στην “Καθημερινή” (εδώ), τα Συριζαϊκά ΜΜΕ σφυρίζουν αδιάφορα και κάνουν πως δεν άκουσαν!

Έπαρση της σημαίας της ΕΕ στον Ιερό Βράχο της ΑκροπόλεωςΗμέρα της Ευρώπης

Διαφωνεί πάλι η Ολγα…


Εχθές μάθαμε ότι η Ολγα Κεφαλογιάννη είναι έγκυος… Και σήμερα με άρθρο της στην “ΕΣΤΙΑ” η βουλευτής της ΝΔ μάς πληροφορεί ότι διαφωνεί με

Ο μόνος που ζήτησε συγγνώμη


Κάντε τη σύγκριση με την απάντηση της Αχτσιόγλου και βγάλτε τα συμπεράσματα σας

Απ’ τον Μαδούρο στον Μπάιντεν, ένα εμβόλιο δρόμος

Του Άγγελου Κωβαίου
Αν έχει κάποιος όρεξη να παρακολουθήσει τη συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα με αφορμή το ζήτημα της πατέντας των εμβολίων, μπορεί και να βρει έναν τρόπο να διασκεδάσει.
Η σχετική προτροπή του Προέδρου Μπάιντεν για το σπάσιμο της πατέντας ώστε να εμβολιαστεί μαζικά όλος ο πλανήτης λειτούργησε ως καταλύτης για την αποκάλυψη της ελληνικής αρχοντοχοριατιάς.
Ο Τσίπρας και η παρέα του ενθουσιάστηκαν και το είδαν ως δικαίωση, επειδή προ μηνών είχε πει κάτι παρεμφερές. Για την ακρίβεια ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει να αγοράσουν οι κυβερνήσεις τις πατέντες και να παρασκευάζουν τα εμβόλια οι εγχώριες βιομηχανίες. Άγνωστο αν αυτό ήταν εφικτό και επίσης άγνωστο αν έτσι θα είχαμε τώρα εμβόλια.
Από την άλλη, οι ακόλουθοι του Τσίπρα άρχισαν να βρίζουν το Μητσοτάκη, ο οποίος είχε περιφρονήσει την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.