slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με πρόστιμα, αναδρομικό ΤΑΠ και αναδρομικά ανταποδοτικά τέλη σε αυθαίρετες κατασκευές


Οι Βουλευτές Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνιος Συρίγος και Νίκος Μανιός καταθέτουν αναφορά το έγγραφο του κ. Βουραζέρη Χρήστου, Δημοτικού Συμβούλου Άνδρου σχετικά με πρόστιμα, αναδρομικό Τ.Α.Π. καθώς και αναδρομικά ανταποδοτικά τέλη σε αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης πριν από τις 28/07/2011.

ΒΙΝΤΕΟ η χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Λουκέρη για τον Κώστα Καραμανλή

ΣΤΟ 21,2%, ΕΝΑΝΤΙ 20,2% ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Αυξάνεται η ανεργία, αντί να μειώνεται -Πάνω από 1 εκατ. οι άνεργοι στο δ' τρίμηνο

 
Δεν έρχονται και τα καλύτερα νέα από το μέτωπο της ανεργίας, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 η απασχόληση μειώθηκε κατά 2,3%.

Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 21,2%, έναντι 20,2% του προηγούμενου τριμήνου (γ' τρίμηνο του 2017) και 23,6% το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (δ' τρίμηνο 2016). Ο αριθμός των απασχολουμένων ανήλθε σε 3.736.333 άτομα και των ανέργων σε 1.006.844 άτομα.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 2,3%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά αυξήθηκε κατά 2,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε Κόρωνο, Κωμιακή, Φιλώτι και ΑπείρανθοΤο πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» θα πραγματοποιήσει Ολοκληρωμένη Ιατρική Παρέμβαση στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου - Κοινωνικό Φαρμακείο και Κέντρο Κοινότητας, την 2η Υ.ΠΕ. και το Γ.Ν./K.Y. Νάξου στις 28.3.2018 -1.4.2018. Η παρέμβαση θα απευθύνεται σε ομάδες πληθυσμού σε απομακρυσμένες περιοχές και θα λάβει χώρα στα ορεινά χωριά της Νάξου: Aπείρανθο, Κορωνίδα, Κόρωνo και Φιλώτι και στα νησιά των Μικρών Κυκλάδων: Δονούσα, Ηρακλειά, Kουφονήσια και Σχοινούσα. Περιλαμβάνει:

Σε αναζήτηση πληροφοριών για τη σύγχρονη Στελίδα


Αν και η αρχαιολογική έρευνα εστιάζει στην προϊστορική Στελίδα και τους Νεάντερνταλ, οι αρχαιολόγοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την ιστορία της περιοχής κατά τον 20ο αιώνα, για τις καλλιέργειες, τους αγρότες και κτηνοτρόφους που δραστηριοποιήθηκαν εκεί, την ανάπτυξη του τουρισμού κ.α..
Οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με τους ανθρώπους και τις δραστηριότητες στην Στελίδα το διάστημα 1900-1980 θα ήταν πολύ σημαντική και θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε επικείμενη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στη Νάξο. Επίσης, επιθυμητές είναι φωτογραφίες από

Oι Προτάσεις του Γιάννη Βλασερού οδεύοντας προς στο Ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος της Αλλαγής


                    ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
                                  ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.
                      ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚH ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιάννη Βλασερού *
Σε μία περίπου ημέρα θα γίνει η έναρξη τού ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος της αλλαγής το οποίο θα είναι καταλυτικό για την ανασυγκρότηση του Δημοκρατικού Προοδευτικού Χώρου ακρογωνιαίου λίθου για τη λειτουργία του πολιτικού           συστήματος της χώρας. Κυρίαρχο ρόλο στο πολιτικό πρόγραμμα πού θα προκύψει από το Συνέδριο πρέπει να έχει  ή νησιωτική πολιτική.
Η συνθήκη της Λισσαβόνας και το Σύνταγμα επιτάσσουν την λήψη ειδικών πολιτικών που αφορούν τα νησιά και βασίζονται στην «νησιωτικότητα» έννοια πού περιλαμβάνει τα συστατικά πού καθορίζουν την ιδιαιτερότητα των νησιών.
Το περίγραμμα των προτάσεων μας θα είναι:

Γ. Βρούτσης: Στα 31,3 δισ. ευρώ τα «φέσια» στα Ταμεία

Τα
στοιχεία της 4ης τριμηνιαίας έκθεσης του  Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για το 2017, αποτυπώνουν τις ολέθριες επιπτώσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόσο όσον αφορά την περιβόητη ρύθμιση των 100 δόσεων, όσο και την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Βρούτση «στα 3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία εκτινάχθηκε κατά 127%, από τα 13,7 δις ευρώ στα 31,3 δισ. ευρώ, ενώ η περιβόητη ρύθμιση των 100 δόσεων απέτυχε παταγωδώς».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ για Τεμπονέρα ΚΑΤΕΘΕΣΕ ο Καράογλου : Ελαβε 2.000 ευρώ για διήμερη εργασία από το υπ. Αγροτικής ΑνάπτυξηςΓια διασπάθιση δημοσίου χρήματος στα δικά τους παιδιά, κάνει λόγο ο Θεόδωρος Καράογλου σε ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ για Τεμπονέρα ΚΑΤΕΘΕΣΕ ο Καράογλου : Ελαβε 2.000 ευρώ για διήμερη εργασία από το υπ. Αγροτικής ΑνάπτυξηςΓια διασπάθιση δημοσίου χρήματος στα δικά τους παιδιά, κάνει λόγο ο Θεόδωρος Καράογλου σε ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή.