slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Μην ξαναπιάσει στο στόμα του τον όρο «λαϊκισμός» ο πρώην Μακεδονομάχος κ. Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει μια εμπρηστική και διχαστική ομιλία στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Δε μας ξαφνιάζει, τόσος είναι.

Θα του προτείναμε όμως τον όρο «προοδευτικές δυνάμεις» και «λαϊκισμό» να μην τον ξαναπιάσει στο στόμα του, αυτός που προεκλογικά ντύθηκε Μακεδονομάχος και οργάνωνε συλλαλητήρια μίσους και διχασμού ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κοινή δήλωση των Τομεαρχών Υγείας Α.Ξανθού​, Τουρισμού Κ.Νοτοπούλου, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Ν.Σαντορινιού

 

Την ώρα που ο Τουρισμός έχει ανοίξει και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τον σχεδιασμό της, οι άνθρωποι του κλάδου καλούνται διαρκώς να βρίσκουν μόνοι τους απαντήσεις.

'Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα το οποίο θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, κυρίως οι νησιωτικές περιοχές, είναι η διενέργεια διαγνωστικών τεστ των τουριστών κατά την επιστροφή στην χώρα τους.

Όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς, οι τουριστικοί προορισμοί, θα είναι αδύνατο να καλύψουν το πλήθος των τεστ που θα απαιτηθεί. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Σαντορίνης που σύμφωνα με δημοσιεύματα και τοπικούς φορείς του Τουρισμού, το νησί μπορεί να εξυπηρετεί 200 – 300 άτομα ανά ημέρα για την διενέργεια μοριακού τεστ (PCR). Στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, όταν θα αυξηθεί η πληρότητα στα ξενοδοχεία εκτιμάται ότι θα χρειάζεται εργαστηριακός έλεγχος για 1.000 – 1.500 άτομα/ημέρα τα οποία δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με τις υφιστάμενες δομές.

Ανακοίνωση κάλεσμα της ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ

 

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας - Βικιπαίδεια

ΚΟΒ ΚΩΜΙΑΚΗΣ

 

Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα!

Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή

ΟΜΙΛΙΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αλέξης Τσίπρας: Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η υποβάθμιση της επιθεώρησης εργασίας


Την έντονη ανησυχία του για τις προθέσεις της κυβέρνησης για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και την υποβάθμιση του έργου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Με αφορμή το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «δεν είναι μόνο ότι καταργεί το 8ωρο, θεσμοθετεί δεκάωρη εργασία, απελευθερώνει τις υπερωρίες και θεσμοθετεί μάλιστα να είναι απλήρωτες», αλλά ότι «επιχειρεί να παγιώσει μία αντίληψη στην αγορά εργασίας σε σχέση με τα δικαιώματα των εργαζομένων και τον έλεγχο των θεσμοθετημένων δικαιωμάτων».

Θετική ανταπόκριση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ στο αίτημά της Κατερίνας Μονογυιού για ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος της Πάρου

 


Θετική ανταπόκριση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ στο αίτημά της Κατερίνας Μονογυιού για ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος της Πάρου Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, έπειτα από το τραγικό και καταδικαστέο περιστατικό εις βάρος των αστυνομικών που έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 25 Μαΐου στο αστυνομικό τμήμα της Πάρου, επικοινώνησε την Τρίτη 26 Μαΐου με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχάλη Καραμαλάκη. Η βουλευτής

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Cisco και ΟΝΕΧ, με σκοπό τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας & Καινοτομίας

 


Στρατηγικής σημασίας με το βλέμμα στο μέλλον για το Νότιο Αιγαίο και για τη χώρα γενικότερα, μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού στον ναυτιλιακό τομέα, χαρακτηρίζεται το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Cisco και ΟΝΕΧ, με σκοπό τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας & Καινοτομίας στη Σύρο.
Η τριμερής αυτή συνεργασία επισφραγίστηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας και ίδρυσης του Κέντρου Τεχνολογίας, από τους Γ. Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Α. Τσιμπούκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο Cisco Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας και Πορτογαλίας και Π. Ξενοκώστα, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ONEX Neorion Shipyards , με την παρουσία σημαντικής εκπροσώπησης της κυβέρνησης και των προξενικών αρχών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο ΓΓ Νοτίου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκης, ο πρώην Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, η βουλευτής Κυκλάδων, κυρία Κατερίνα Μονογυιού, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Κωνσταντίνος Αχλαδίτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Ρούσσος. Την εκδήλωση τίμησε επίσης με την παρουσία του και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου.