slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για ΚΕΘΕA

  

Σε ένα ακόμα θέμα η κυβέρνηση απέδειξε την ανευθυνότητα που αντιμετωπίζει τα πάντα.

Εδώ και μήνες είχε ανακοινώσει την πλήρη διάλυση του ΚΕΘΕΑ που θα σήμαινε ανυπολόγιστες κοινωνικές συνέπειες.

Μετά το μεγάλο κύμα των αντιδράσεων που ξεκίνησε από μέλη των Θεραπευτικών Κοινοτήτων, τις οικογένειές τους και εθελοντές η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναγκάστηκε να μαζέψει άρον άρον το προσχέδιο νόμου.

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα​ στην Εφημερίδα των Συντακτών - Η κυβέρνηση να κάνει -έστω και τώρα- ό,τι χλεύαζε εδώ και πέντε μήνες

Μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε, εν ονόματι της εικόνας του, να υποβαθμίσει ένα κρίσιμο για τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων θέμα, όπως αυτό με τις πατέντες των εμβολίων, στη γελοιότητα του «αυτές είναι οι αρχές μου και αν δεν σας αρέσουν, εντάξει, έχω και άλλες», όπως έλεγε και ο Γκράουτσο Μαρξ.

Σε ό,τι με αφορά, δεν έχει κανένα νόημα αυτού του είδους το θέατρο σκιών. Όταν άνθρωποι πεθαίνουν επειδή οι πολυεθνικές του φαρμάκου προτάσσουν τα κέρδη τους, το δίλημμα δεν είναι ποιος είπε πρώτος τι - γνωριζόμαστε εξάλλου καλά όλοι σ' αυτόν τον τόπο. Αλλά το πώς μπορεί στην πράξη η στάση της κυβέρνησης Μπάιντεν να αξιοποιηθεί για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

Εκ νέου προσέγγιση της αυστριακής τουριστικής αγοράς επιχειρεί η Πάρος στο πλαίσιο της σημαντικής έκθεσης "Digital Ferien-Messe Vienna Summer Edition" που οργανώνεται σήμερα και αύριο (7 και 8 Μαΐου). Ο Δήμος Πάρου εκπροσωπείται με εικονικό περίπτερο (φωτό), ενώ έχει επιπλέον προγραμματίσει σειρά ψηφιακών (virtual) συναντήσεων με εκπροσώπους των ΜΜΕ, travel bloggers και τουριστικά γραφεία. 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επιστολή-έκκληση 108 ευρωβουλευτών και 280 βουλευτών ανά την Ευρώπη για άρση της πατέντας των εμβολίων


  • Επιστολή-έκκληση 108 ευρωβουλευτών και 280 βουλευτών ανά την Ευρώπη για άρση της πατέντας των εμβολίων - Η πίεση για αλλαγή στάσης της ΕΕ αυξάνεται μετά και την πρόταση για άρση των πατεντών από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
  • Δημ. Παπαδημούλης: «Δημόσιο αγαθό, τα εμβόλια κατά του COVID: Η ΕΕ οφείλει, έστω και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, να θέσει το καθολικό δικαίωμα στην Υγεία στον πυρήνα της πολιτικής της»
  • Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια της τροπολογίας των Παπαδημούλη-Αρβανίτη για την αντιμετώπιση των εμβολίων COVID-19 ως δημόσιων αγαθών, που υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις κυβερνητικές πηγές: «Θα αναγνωρίσει το φιάσκο του για τις πατέντες με αίτημα στην Κομισιόν ο κ. Μητσοτάκης; - Διατηρεί το δικαίωμα αυτογελοιοποίησης»

 

Ο κ. Μητσοτάκης και οι «πηγές του» επιμένουν ότι ήταν δική του η πρόταση για άρση της πατέντας των εμβολίων, για την οποία χλεύαζε τον κ. Τσίπρα μιλώντας για «εμβολιόδεντρα» στη Βουλή. Έχει δικαίωμα στην αυτογελοιοποίηση και αυτός και οι υπουργοί του που ειρωνεύονταν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα, μέχρι να ταχθεί υπέρ της άρσης της πατέντας και η κυβέρνηση Μπάιντεν. 

Ωστόσο, επειδή δυστυχώς δεν είναι απλά ανέμελος σχολιαστής  ή αρθρογράφος αλλά Πρωθυπουργός, περιμένουμε να ενημερώσει ποιες πρωτοβουλίες πήρε στην ΕΕ και διεθνώς για την άρση της πατέντας εδώ και έξι μήνες. Για να μην εκτίθεται, δεν πήρε απολύτως καμία. 

Αντίθετα:

Δημοπρατείται η αντιπλημμυρική προστασία της Σερίφου, για την τριετία 2021 – 2023, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να δημοπρατεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας με την οποία αντιμετωπίζει αυτό το κρίσιμης σημασίας ζήτημα σε όλα τα νησιά της, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, μέσω της σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων. Σκοπός είναι να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συβάσεις που θα επιτρέπουν την έγκαιρη και αποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα.