slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μελέτη ΕΚΠΑ: Πόσα αντισώματα αναπτύσσουμε μετά από εμβολιασμό με τα εμβόλια της Pfizer ή της AstraZeneca;



Nextdeal newsroom
Τα εμβόλια εναντίον του SARS-CoV-2 είναι τα βασικά όπλα προστασίας μας έναντι του κορωνοϊού και συνεισφέρουν καθοριστικά στην αναχαίτιση της πανδημίας, τονίζει το ΕΚΠΑ σε ανακοίνωση.

Η Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ διεξάγει μελέτη (https://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04743388) της κινητικής των αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 σε εθελοντές που λαμβάνουν τα εγκεκριμένα εμβόλια από το Υπουργείο Υγείας. Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της σύγκρισης της παραγωγής εξουδετερωτικών αντισωμάτων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer ή της AstraZeneca, σε εθελοντές ηλικίας 60-64 ετών (διάμεση ηλικία τα 61 έτη και με τα δυο εμβόλια). Η επιλογή της ηλικιακής ομάδας έγινε γιατί οι συμπολίτες μας ηλικίας 60-64 ετών ήταν οι πρώτοι που εμβολιάσθηκαν με το εμβόλιο των AstraZeneca. Η σύγκριση έγινε με υγειονομικούς που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer και είχαν ίδια ηλικία και φύλο με αυτούς που έλαβαν το εμβόλιο των AstraZeneca.

Αύξηση προϋπολογισμού για τα προγράμματα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, ζήτησαν οι 13 Περιφερειάρχες








Σε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης των 13 Περιφερειαρχών με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και τον ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, συμμετείχε σήμερα, Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα θέματα:

Σε Alpha και Open η Νάξο!

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα το, διάρκειας τεσσάρων συνολικά ημερών, οδοιπορικό του Alpha στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες (όπου, υπενθυμίζουμε, βρέθηκε ως προσκεκλημένος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΊΤΗ



Στον  εκσυγχρονισμό  και την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δημοτικού  γηπέδου της Τήνου στη θέση ΒΙΝΤΣΙ προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 


Μετά από σειρά παρεμβάσεων που έγιναν

Στον ΣΥΡΙΖΑ το χρυσό μετάλλιο δημαγωγίας στην πανδημία

                                
 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεύτερος χρόνος της πανδημίας, οι μήνες περνούν, τα θύματα στην Ευρώπη έχουν                       ξεπεράσει το ένα εκ., οι ευρωπαϊκές οικονομίες δοκιμάζονται. Η διάρκεια της κρίσης, οι αργοί εμβολιασμοί, τα απανωτά κύματα της πανδημίας και τα μπρος πίσω στα λοκντάουν έχουν προκαλέσει μια γενική δυσφορία. Ωστόσο, μία μοναδική βεβαιότητα παραμένει: Η Ελλάδα διατηρεί την θλιβερή πρωτιά της πιο ανεύθυνης αντιπολίτευσης.

Μπορούμε πια να πούμε με σιγουριά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – αλλά και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης – έχουν κατακτήσει το ρεκόρ, το… χρυσό μετάλλιο στην αντιπολίτευση του κορωνοϊού και της δημαγωγίας.

Απόδειξη, τα τελευταία νέα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες:

ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ << ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ >> !!!!



Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου του κ. Χατζημάρκου … 


  • Συνεργάζεται και ευλογεί επενδυτή που είναι κατάδικος !

  • Επιχειρεί να χρηματοδοτήσει ανύπαρκτο περιοδικό !

  • Δεκάδες  απευθείας αναθέσεις  , χωρίς μετρήσιμο αποτέλεσμα !

  • Στις εταιρίες της Π.Ν.Α η αυθαιρεσία συνεχίζεται !


Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου καθημερινά εκτίθεται περισσότερο . Το δυσάρεστο για τον τόπο είναι ότι συνεχίζουν να δημαγωγούν , να υβρίζουν τους πολίτικους αντίπαλους τους , να κρύβονται από τα δύσκολα και να σιωπούν όταν στριμώχνονται η να μεταθέτουν τις ευθύνες . 


Τα τελευταία κατορθώματα της : 

«Πρωτοβουλία Μανώλη Κεφαλογιάννη να καταστεί κοινοτικό κεκτημένο και η Συνθήκη του Μοντρέ μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης.»


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης στην Έκθεση Προόδου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας κατέθεσε τροπολογία με την οποία καθίσταται κοινοτικό κεκτημένο η Διεθνής Συνθήκη του Μοντρέ που υπογράφτηκε το 1936 από Βουλγαρία, Ρουμανία, Σοβιετική Ένωση, Τουρκία, Αυστραλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία, Γιουγκοσλαβία και την ίδια χρονιά καταχωρήθηκε στον προάγγελο των Ηνωμένων Εθνών, την Κοινωνία των Εθνών. Η Συνθήκη του Μοντρέ, μία διεθνής συνθήκη που ρυθμίζει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα στενά του Βοσπόρου και στα στενά των Δαρδανελίων ισχύει μέχρι και σήμερα με ελάχιστες μικρές τροποποιήσεις.

Δύο ερωτήματα για τη Συμφωνία των Πρεσπώνπου δεν έχουν απαντηθεί από τον κ. Τσίπρα

Tου Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου ΑΝΤΙΛΟΓΟΙ

1. Ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για την κύρωση των τριών "μνημονίων συνεργασίας" με την Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Τσίπρας και στελέχη του κόμματός του έχουν αρχίσει να επαναλαμβάνουν το γνωστό "κατηγορώ" τους κατά του κ. Μητσοτάκη, ότι ενώ ως αντιπολίτευση ήταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ως κυβέρνηση την τιμά και την εφαρμόζει.  

2. Και ο μεν κ. Μητσοτάκης είχε πολλάκις επισημάνει ότι η Συμφωνία, μετά την κύρωσή της από τη Βουλή, θα εφαρμοστεί όπως ακριβώς θα έχει ψηφιστεί.

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης - Δευτέρα 17 Μαΐου στις 6μμ

 Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς και θεσμούς, παρουσιάζει μια εναλλακτική στρατηγική για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Μαΐου στις 6μμ και θα ανοίξει με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και θα παρέμβουν οι παρακάτω ομιλητές: