slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνέντευξη ΣΑΜΑΡΑ στη Βρετανική GUARDIAN (ολόκληρη η συνέντευξη εδώ)


Antonis Samaras, who once shared digs in the US with George Papandreou, has become an anti-establishment figure in Greece as well the EU. Photograph: Louisa Gouliamaki/AFP/Getty Images




Αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Ο Αντώνης Σαμαρας υποστήριξε πως το «φάρμακο είναι λάθος για την Ελλάδα» ποροκειμένου να βγει από την κρίση. Στην συνέντευξή του υποστηρίζει πως η «χώρα βουλιάζει συνεχως στην ύφεση» και στέλνει μήνυμα προς κάθε κατέυθυνση «δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσω σε κάτι που είναι ενάντια του καλού της πατρίδας μου»

Η αντίθεση στην "ανάπτυξη μέσω λιτότητας" στην οποία υποβάλλονται οι Έλληνες οδήγησε τον Σαμαρά σε αντιπαράθεση και με άλλους ηγέτες του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του οποίου η Ν.Δ. είναι μέλος.

Από τότε που ξέσπασε η κρίση, πριν από 18 μήνες, η Μέρκελ, ο Μπαρόζο και ο Μπερλουσκόνι προσπάθησαν αλλά απέτυχαν να αλλάξουν τις απόψεις του. Ο Σαμαράς παραμένει σταθερός και δεν μετανιώνει για την στάση του.... (κι αυτό λέει πολλά για το πως θα πορευθεί σύντομα ως πρωθυπουργός.

Για τα γερμανικά ΜΜΕ ο Σαμαράς είναι σαν την “μύγα μέσα στο γάλα” που βάζει τις προσωπικές του φιλοδοξίες πάνω από το εθνικό συμφέρον.

Όμως είναι μια “μύγα” της οποίας η αντίδραση μετράει. Οι ηγέτες της Ευρώπης θεωρούν ότι η πολιτική συναίνεση είναι ζωτικής σημασίας για την σωτηρία της Ελλάδας. Χωρίς εθνική ενότητα πολλοί φοβούνται ότι οι απαιτούμενες αλλαγές για την αναμόρφωση της μη ανταγωνιστικής ελληνικής οικονομίας δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοσθούν.
“Τα νούμερα με δικαιώνουν αλλά - δυστυχώς - αυτό δεν είναι προς συμφέρον της Ελλάδας” λέει ο Σαμαράς και προσθέτει: “Είναι τρομερό να βλέπεις να επαληθεύεται η πρόβλεψή σου ότι η χώρα σου θα στραγγιχτεί. Ο ελληνικός λαός δεν βλέπει κανένα φως στην άκρη του τούνελ...είναι σαν να σου ζητούν να βαδίσεις στην Σαχάρα χωρίς ελπίδα”

Με την ανεργία να κινείται στο επίπεδο - ρεκόρ του 16%, οι περισσότεροι Έλληνες φαίνεται να προσεγγίζουν την άποψη του Σαμαρά.

Η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επικρίθηκε ότι επιδείνωσε τα δημοσιονομικά της χώρας, αποφεύγοντας να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Όμως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα αναζωογονημένο κόμμα με ένα προβάδισμα τεσσάρων μονάδων από το κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ.


“Δεν πρόκειται να συμφωνήσω σε κάτι που είναι εναντίον του καλού της Ελλάδας”

λέει ο πολιτικός ο οποίος για την επανεκκίνηση της οικονομίας προτείνει την εισαγωγή ενιαίου φόρου 15% στα εταιρικά κέρδη και μερίσματα.

“Μοναδικό μου κριτήριο είναι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Γνωρίζω ότι οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί ηγέτες είναι εκνευρισμένοι και αμήχανοι, ξέρω επίσης ότι ακόμα δεν συμφωνούν μαζί μου. Η Ελλάδα έχει να διανύσει ακόμα μεγάλη απόσταση για να λύσει το πρόβλημα του χρέους. Είναι ένας δύσκολος δρόμος που θα πάρει χρόνια....”

Ξεκίνησε σήμερα το 3ο τουρνουά beach volley……


beach_vigla_550

Κάθε χρόνο και καλύτερα, είναι κάτι που θα έλεγε όποιος έχει  παρακολουθήσει το τουρνουά beach volley του Φιλωτίου από την αρχή της διοργάνωσης του πριν 2 χρόνια.
Μια διοργάνωση που ξεκίνησε δειλά δειλά τείνει να γίνει θεσμός με το ενδιαφέρον για συμμετοχή χρονιά με την χρονιά να αυξάνεται κατά πολύ. Το φετινό ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και οι «αναβαθμισμένες» συμμετοχές μαρτυρούν την ποιοτική άνοδο του τουρνουά που διεξάγετε κάθε χρόνο στην πολύ όμορφη και γραφική παραλία της Μικρής Βίγλας Νάξου.