slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΟΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ EURO 2004 28.08.2024


Κοινή γιορτή Υπουργείου Αθλητισμού και ΕΠΟ για την 20ετή επέτειο από το έπος της κατάκτησης του Euro2004

Συνάντηση του Γιάννη Βρούτση με το νέο Προεδρείο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Επιλύεται άμεσα το ζήτημα της αναγνώρισης των διπλωμάτων UEFA C, από τα ετήσια χρήματα του στοιχήματος για τις ΠΑΕ να καλυφθεί το κόστος σύμβασης και για το «ημιαυτόματο οφσάιντ» ζήτησε ο κ. Γκαγκάτσης

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Βουλευτής Κυκλάδων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Kαραγιώργη Σερβίας 7, 10563, Αθήνα
Τηλ: 210 3211200, 3213333 φαξ:210 3211300
e-mail:
vroutsis@ivroutsis.gr
site: www.ivroutsis.gr

Εαν επιθυμείτε να διαγραφείτε από τη λίστα μας, παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 Unsubscribe / Διαγραφή

 

Πρόσληψη επικουρικού Γενικού Χειρουργού στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου



--Καλωσορίσαμε με χαρά στις 27-08-2024 στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου τον Γενικό Χειρουργό κ. Ιωάννη Δεμίρη, ο οποίος προσλήφθηκε ως Επικουρικός Ιατρός.
Σε συνεργασία με τον μόνιμο Γενικό Χειρουργό κ. Πέτρο Μπούμπουλη που υπηρετεί στο ΓΝ-ΚΥ Νάξο, θα συμβάλλει στην ενίσχυση των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται στους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες της Νάξου και των γύρω νησιών.
Επισημαίνεται ότι στο άσηπτο χειρουργείο του ΓΝ-ΚΥ Νάξου που λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2023 πραγματοποιούνται ήδη χειρουργικές επεμβάσεις σε Ορθοπαιδικά και Γυναικολογικά περιστατικά. Η πρόσληψη του δεύτερου Γενικού Χειρουργού δίνει πλέον τη δυνατότητα οργάνωσης και προγραμματισμού αντιμετώπισης περιστατικών Γενικής Χειρουργικής στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου.
Σας ενημερώνουμε, τέλος, ότι στην παρούσα χρονική στιγμή υπηρετούν τριάντα ένα (31) ειδικευμένοι ιατροί στο ΓΝ=ΚΥ Νάξου.
 Συγκεκριμένα τις υπηρεσίες τους προσφέρουν με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, εμπειρία και σεβασμό σε κατοίκους και επισκέπτες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων: 4 Παθολόγοι, 3 Καρδιολόγοι, 4 Παιδίατροι, 2 Γενικοί Ιατροί, 1 Νεφρολόγος, 1 Νευρολόγος, 1 Αναισθησιολόγος, 4 Ορθοπεδικοί, 2 Γενικοί Χειρουργοί, 1 Ωτορινολαρυγγολόγος, 1 Οφθαλμίατρος, 3 Βιοπαθολόγοι, 2 Οδοντίατροι, 1 Ακτινοδιαγνώστης και 1 Γυναικολόγος.
H ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ
ΚΑΛΛΙΤΣΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ

Μουσική εκδήλωση στα "στεαστά" του Δαμαριώνα



Βόλτα στα παλιά…

Η Έλενα Καρούση, από την Κωμιακή της Νάξου, καβαλάει τη βέσπα της και γεμίζει τη βαλίτσα της τραγούδια μεγάλων ηλικιών και εποχών περασμένων. Παρκάρει κάπου ανάμεσα στα "στεαστά" του Δαμαριώνα  και ανοίγει τη βαλίτσα ξεπακετάροντας τα τραγούδια της. Μαζί της, ο Τσιτσάνης συναντά τον Τώνη Μαρούδα και η Σεζάρια Εβόρα μαθαίνει τι πάει να πει κατσιφόρας.

Στην πίσω θέση της βέσπας η πολυοργανίστας Ντορίτα Χωραφά φοράει το κράνος της και είναι - σαν πάντα- έτοιμη να συνοδεύσει κάθε μουσική διαδρομή με τη φωνή και τα πλήκτρα της. Με το ρετρό του βαν και το κόντρα μπάσο του φορτωμένο στις αποσκευές του, τις ακολουθεί ο Μάριος Πούλιος.

Μαζί τους όλοι μας κάνουμε μια βόλτα στα παλιά σιγοσφυρίζοντας και τραγουδώντας.

 

Έλενα Καρούση – Κιθάρα, τραγούδι

Ντορίτα Χωραφά – Πλήκτρα, τραγούδι

Μάριος Πούλιος – Κόντρα Μπάσο

Σχεδιασμός Ήχου: Μανώλης Παντελιάς

 

 

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Ώρα 21:00

Στον Δαμαριώνα Νάξου (πλατεία Χωματά)

 

Διοργάνωση: Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Με την υποστήριξη του Συλλόγου «Η Δάμαρις»

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

 



Φόρτωμας: Πλατφόρμα Περιφερειακών Σχεδίων Ανάπτυξης: 20 εμβληματικά έργα για τις Κυκλάδες

 





Την εξέλιξη των είκοσι εμβληματικών έργων των Κυκλάδων που είναι ενταγμένα στο Περιφερειακό Σχέδιο Ανάπτυξης της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μπορούν να βλέπουν καθημερινά πλέον οι νησιώτες στην ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr . Αυτή η πρωτοβουλία, δίνει άμεση πρόσβαση σε όλα τα στάδια υλοποίησης των έργων, ενισχύοντας τη συμμετοχική αντίληψη που έχει η παράταξή μας, όσον αφορά τη συνεχή και αδιάληπτη γνώση που οφείλει να παρέχει σε όλους τους πολίτες της χώρας, ώστε να γνωρίζουν που δαπανάται κάθε ευρώ από τα 102 δις που θα αξιοποιηθούν για την αναβάθμιση υποδομών και της ζωής τους. 

Josep Tero - “Paul Valéry-Cavafy” | Κυριακή 1/9/2024 Πύργος Μπαζαίου



 

Josep Tero

""Paul Valéry-Cavafy"


Κυριακή 1/9/2024 | Ώρα 21.30 | Πύργος Μπαζαίου


Ως συνημ. δελτίο τύπου


Ο Καταλανός τραγουδοποιός Τζουζέπ Τέρο έρχεται στη Νάξο, για ένα ρεσιτάλ-συναυλία όπου ο ήχος της φωνής, της κιθάρας και του ακορντεόν γίνεται η γλώσσα της Μεσογείου. 

Δ. Καπούνης σε Action 24 και Παραπολιτικά 90,1: «Από τη μισοκαρπία στην... ακαρπία! Να στηρίξει τον παραγωγό το Υπουργείο!»


Η έλλειψη νερού αλλά και υποδομών καταστρέφει την παραγωγή της Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε., σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας στην «Πρωινή Ζώνη» του Action 24  και στα Παραπολιτικά 90,1.

Διευκρίνισε, πως η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. δεν θα φυτευτεί αυτήν την περίοδο του χρόνου, όπως γινόταν συνήθως, τα αποθέματα της Ε.Α.Σ. Νάξου φθάνουν έως το τέλος του Σεπτεμβρίου και έπειτα το προϊόν δεν θα υπάρχει στην αγορά, ενώ στηλίτευσε εκ νέου την απουσία έργων και υποδομών στο νησί μας για την προστασία του πρωτογενούς τομέα του από τη λειψυδρία.

«Η Πατάτα Νάξου είναι προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, άρα απαιτούνται συγκεκριμένες συνθήκες για την καλλιέργειά της. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την ποσότητά της», εξήγησε ο Δ. Καπούνης και διευκρίνισε ότι φέτος την άνοιξη η συγκομιδή ανερχόταν σε 1.800 τόνους πατάτας, όταν το 2022 ήταν 6 χιλ. τόνοι και το 2023 4 χιλ. τόνοι.

«Υπήρχε μισοκαρπία (δηλαδή οι κόνδυλοι της πατάτας ήταν μικρότεροι, δεδομένου ότι το φυτό δεν λάμβανε όσο νερό χρειαζόταν). Αυτήν την περίοδο θα φυτεύαμε ξανά την πατάτα (και αναμέναμε να βγάλουμε περίπου 1.500 τόνους), αυτό όμως δεν θα συμβεί αφού δεν υπάρχει νερό. Άρα, πάμε από τη μισοκαρπία στην ακαρπία», πρόσθεσε ο Δ. Καπούνης και κάλεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εξετάσει το θέμα και να προστατεύσει το εισόδημα των παραγωγών («ενισχύοντάς τους είτε μέσω των προγραμμάτων de minimis είτε μέσω πόρων του ίδιου»).

«Δεν μπορεί ο παραγωγός ενός προϊόντος Π.Γ.Ε. να μείνει έτσι. Ο αγρότης πλέον δεν έχει μέλλον στη Νάξο. Είμαστε χωρίς νερό, χωρίς υποδομές, χωρίς προοπτική. Εάν είχε υλοποιηθεί το, στάσιμο εδώ και 15 χρόνια, φράγμα του Τσικαλαριού και είχε προστεθεί τριτοβάθμια επεξεργασία στον βιολογικό του Δήμου, δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Καταλαβαίνουμε, ότι ο πρωτογενής τομέας της Νάξου θα καταστραφεί!», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο Δ. Καπούνης.

Δείτε το απόσπασμα από την «Πρωινή Ζώνη» του Action 24:

Ακούστε τις δηλώσεις του Δ. Καπούνη στα Παραπολιτικά 90,1: