slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι 285 ΟΤΑ όπου εγκρίθηκαν 845 ΜΟΝΙΜΟΙ διορισμοί και 86 προσλήψεις Δικηγόρων (Λίστα) 29/7/2020


Το Υπουργείο Εσωτερικών, με το αριθμ. 47668/28.7.2020 έγγραφό του, ενημερώνει τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων για το τρέχον έτος 2020.Στο τέλος του εγγράφου μάλιστα, περιλαμβάνεται Πίνακας με τους 285 ΟΤΑ όπου εγκρίθηκαν οι προσλήψεις αυτές.Αναλυτικά, το Υπουργείο σημειώνει τα κάτωθι:

Παροχή πληροφόρησης και διευκρινίσεων σχετικά με την εκτέλεση έργων στο Λιμάνι Γαυρίου Άνδρου: Αναφορά κατέθεσε ο Νίκος Συρμαλένιος

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά  στη Βουλή με θέμα: «Παροχή πληροφόρησης και διευκρινίσεων σχετικά με την εκτέλεση έργων στο Λιμάνι Γαυρίου Άνδρου»

Στην αναφορά κατέθεσε την από 09/07/2020 επισ

τολή της Δημοτικής Παράταξης «Η Άνδρο της Ζωής μας» προς τους αρμόδιους φορείς σχετικά με έργα στη χερσαία ζώνη του Λιμένα Γαυρίου Άνδρου.
Επισυνάπτεται η αναφορά και το σχετικό έγγραφο.


Φίλιππος Φόρτωμας: Παρέμβαση για το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. (Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου)

Φίλιππος Φόρτωμας: «Η στοχοποίηση του Π.Ι.Ι.Ε.Τ προσβάλει την μεγάλη ιστορία και κοινωνική προσφορά του»

Παρέμβαση για το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. (Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου) έκανε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, στη διάρκεια της ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 29  Ιουλίου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας». 
Ο κ. Φόρτωμας έδωσε αιχμηρές απαντήσεις στις ατυχείς και ανακριβείς αναφορές των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Συρμαλένιου και Φίλη,  οι οποίοι ταύτισαν το άρθρο 90 του παραπάνω νομοσχεδίου αποκλειστικά με την περίπτωση του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., ενώ η συγκεκριμένη διάταξη αφορά όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, στα οποία παρέχεται η δυνατότητα να ρυθμίζουν την αποπληρωμή των χρηματικών τους απαιτήσεων με τους οφειλέτες τους (φυσικά και νομικά πρόσωπα).
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι το Π.Ι.Ι.Ε.Τ.  έχει διττό χαρακτήρα και αποστολή, διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα ΝΠΔΔ και εκκλησιαστικά ιδρύματα, δεδομένου ότι αφενός εκφράζει το θρησκευτικό συναίσθημα των ορθοδόξων Ελλήνων και αφετέρου έχει αναπτυχθεί σε πολύμορφο οργανισμό, «Ευαγούς Εθνικού Καθιδρύματος». Πρόσθεσε δε, ότι η Αποστολική Διακονία του Π.Ι.Ε.Τ. είναι νομικό πρόσωπο εκκλησιαστικού δικαίου, πρόεδρος της είναι ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος, το συμβούλιό της ορίζεται από την Εκκλησία και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα ΝΠΔΔ. 
Ο Βουλευτής Κυκλάδων δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ευεργετική συνεισφορά του Π.Ι.Ε.Ε.Τ. προς την τοπική κοινωνία, σημειώνοντας ότι το εν λόγω Ίδρυμα επιτελεί σπουδαίο εθνικό, θρησκευτικό και κοινωνικό έργο στο νησί της Τήνου και ανά την Ελλάδα μέσα σε οικονομικά δυσχερείς συνθήκες. «Κάθε στήριξη προς το Ιερό Ίδρυμα γίνεται επ' ωφελεία της βιωσιμότητάς του και του κοινωνικού συνόλου», είπε στην ομιλία του ο κ. Φόρτωμας και κάλεσε τους Βουλευτές της αντιπολίτευσης να σταματήσουν να λοιδορούν το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. και να βάλουν τέλος στις αναφορές σε καθαρά εκκλησιαστικά θέματα, τα οποία δεν αφορούν το εν λόγω νομοσχέδιο και την πολιτική ζωή, αλλά αποκλειστικά την ίδια την Εκκλησία.
«Η οποιαδήποτε δαιμονοποίηση καταστάσεων και προσώπων αποτελεί μέθοδο πολιτικής παραπλάνησης του παρελθόντος, που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματική και ουσιαστική συζήτηση, που αφορά στη διευκόλυνση, λόγω των ιδιαίτερων οικονομικών συγκυριών, όλων αυτών των ιδρυμάτων που το κάθε ένα, από τη δική του πλευρά και πλαίσιο λειτουργίας του, παρέχει έργο ουσιαστικό στις τοπικές κοινωνίες. 
Σε καμία περίπτωση η Εκκλησία δεν θα πρέπει να γίνεται πολιτικό εργαλείο. Η ελληνική πολιτεία και η ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδος οφείλουν να συνεργάζονται προς όφελος του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε κατά την ομιλία του ο Βουλευτής. "ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ"


---------- Forwarded message ---------
Από: Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων - <pressnaxoy@gmail.com>
Date: Τετ, 29 Ιουλ 2020, 19:25
Subject: "ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ"
To:


"ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ" του Θοδωρή Αθερίδη Μια Κωμωδία Γεμάτη Γέλιο, Πάθος για τη Ζωή, τον Έρωτα & την Αγάπη για την Ελλάδα! Το κρητικό γουέστερν «Άγρια Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη, θα περιοδεύσουν αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα οι Αντώνης Κρόμπας, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Φιόνα Γεωργιάδη και ο Γιάννης Φραγκίσκος. Η παράσταση διαδραματίζεται στην πανέμορφη Κρήτη μας και πιο συγκεκριμένα στα «Λιβάνια» των Σφακιών. Εκεί, μια χειμάζουσα - λόγω οικονομικής κρίσης –οικογενειακή, τουριστική επιχείρηση, πασχίζει να επιβιώσει δοκιμάζοντας τις αντοχές και τις σχέσεις όλων των ηρώων με απρόβλεπτες συνέπειες. Τα πράγματα θα περιπλεχθούν ακόμα περισσότερο με την εμφάνιση ενός παλιού , ανεκπλήρωτου έρωτα ο οποίος διαταράσσει τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες της οικογένειας, εξωθώντας όλους σε ακραίες και απόλυτα κωμικοτραγικές αντιδράσεις. Την χαριστική βολή στην επαπειλούμενη κανονικότητά τους θα δώσει η εμπλοκή όλων στο κυνήγι ενός αμφίσημου, χαμένου θησαυρού που στοιχειώνει τις ζωές τους. Μία Κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη Διάρκεια : 90 ' Σκηνοθεσία : Αντώνης Κρόμπας Παίζουν : Αντώνης Κρόμπας, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Φιόνα Γεωργιάδη και ο Γιάννης Φραγκίσκος. Παραστάσεις 4/8 1ο δημοτικό σχολείο χώρα Νάξου 5/8 Μέλανες (θεατράκι) 6/8 Φιλώτι (αθλοθέατρο Ψαρράς) 7/8 Δονούσα (λιμάνι) 8/8 Κουφονήσια (λιμάνι) 10/8 Σχοινούσα (σχολείο)  

Δύναμη Δημιουργίας Νάξου & Μ. Κυκλάδων : Εισήγηση για το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 29ης Ιουλίου 2020 - ΠΡΟΣΩΝΥΜΊΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

Εισήγηση για το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 29ης Ιουλίου 2020
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προβλέπεται η προσθήκη προσωνυμίας στις σχολικές μονάδες με αποφάσεις των Σχολικών συμβουλίων κ.λπ. και σ' αυτήν περιγράφονται τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι προσωνυμίες που προτείνονται δηλαδή η προσθήκη προσωνυμίας θα είναι δηλωτική της ιστορικής και πολιτιστικής παράδοσης της περιοχής ή του τόπου γενικότερα και θα αναφέρεται σε ονόματα ευεργετών, προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών, ατόμων της ιστορικής και θρησκευτικής ζωής του τόπου και γενικότερα προσώπων που πρόσφεραν αναγνωρισμένες και αξιόλογες υπηρεσίες στον τόπο και το έθνος και αποτελούν πρότυπα.
Καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε την ομόφωνη σχεδόν πρόταση του Σχολικού Συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Νάξου, να προστεθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στην προσωνυμία του σχολείου.
Γράφει ο Κώστας Κατσουρός για τον Μανώλη Γλέζο τον Απρίλιο του 2020.

Επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Μύκονο


Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και των επισκεπτών μας στα νησιά είναι απαραίτητη ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες