slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση για τα προβλήματα υγείας σε Πάρο και Αντίπαρο


Με ανακοίνωσή - πρόσκληση ο Δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης καλεί, για την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος», σε συνάντηση τους αρμόδιους φορείς της Πάρου και της Αντιπάρου -και όχι μόνο- για «συζήτηση και συστράτευση στις αποφάσεις για το μέλλον των υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας».
Ακολουθεί η ανακοίνωση - πρόσκληση αλλά και το πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου.

Εαρινή αιμοδοσία σε Πάρο και Αντίπαρο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πάρος 23/05/2011
Αρ.Πρωτ.74/2011
O Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην Αιμοδοσία που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Πάρου - Αντιπάρου στο Κέντρο Υγείας της Παροικίας και στα Ιατρεία Αντιπάρου (Πολυδύναμο) & Μάρπησσας (Αγροτικό) τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
- Πέμπτη 26/5/2011:
Αντίπαρος 9:30πμ - 1:00μμ & 5:30μμ - 9:00μμ
- Παρασκευή 27/5/2011:
Παροικία 9:00πμ - 1:30μμ & 6:00μμ - 9:30μμ
- Σάββατο 28/5/2011:
Παροικία 9:00πμ - 1:30μμ & 6:00μμ - 9:30μμ
- Κυριακή 29/5/2011:
Μάρπησσα 9:00πμ - 1:00μμ
- Κυριακή 29/5/2011:
Παροικία 6:00μμ - 9:30μμ

Αφιέρωμα Βασίλη Τσιτσάνη στη Νάουσα Πάρου

Η Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου
παρουσιάζει ένα αφιέρωμα
στο μεγάλο δημιουργό Βασίλη Τσιτσάνη,
την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 στις 20:30
στην αυλή του Αγ. Αθανασίου στη Νάουσα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σας περιμένουμε.

Συνεδρίαση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Πάρος 23/05/2011
Αριθ. πρωτ.: 446

Προς: ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Θέμα: «Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. - 6η /2011»

Τραγικός θάνατος επισκέπτη στην Οία

 ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ www.neasantorinis.gr Παρασύρθηκε από μεγάλο τμήμα άσπας που  κατέρρευσε στην Αρμένη

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το μεσημέρι ένας 53xρονος Αμερικανός επισκέπτης μας όταν ανεβαίνοντας με ζώο από το παλιό λιμάνι της Αρμένης από την παραδοσιακή κλιμακωτή οδό, παρασύρθηκε από μεγάλο τμήμα βράχου ο οποίος κατέρρευσε. Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν αμέσως άνδρες της πυροσβεστικής, της διασωστικής ομάδας Σαντορίνης του Λιμενικού ενώ από την πλευρά της θάλασσας στις έρευνες για τον εντοπισμό του επισκέπτη συμμετείχαν πλοιάρια της Ένωσης Λεμβούχων. 

Ευχολόγια και εκκλήσεις για επιτάχυνση στην υλοποίηση με βέλτιστη αξιοποίηση πόρων του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου

Ούτε με την ευχή του Σεβασμιώτατου Σύρου
Τήνου Μυκόνου δεν  επιταχύνεται το  ΕΣΠΑ    
«Οφείλουμε να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας. Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν μπορεί να ανεχτεί παρά μόνον άριστες επιδόσεις, από όλους τους συντελεστές της υλοποίησης των έργων και δράσεων του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας, στη συνάντηση που οργανώθηκε στη Σύρο, την Παρασκευή 20 Μαΐου, με θέμα την επιτάχυνση στην υλοποίηση του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2007 – 2013.Στη συνάντηση είχαν κληθεί και συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων υλοποίησης έργων και δράσεων του ΠΕΠ. Υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση των παρισταμένων, από τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, για την πορεία του προγράμματος και τις προβλέψεις των ποσοτικών στόχων και από στελέχη του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για τις υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης του ΠΕΠ, όπως προκύπτουν από το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο. Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις για την επίτευξη των στόχων του 2011 στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, η......

«Μαύρη τρύπα» 2 δισ. στον προϋπολογισμό

Καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τα έσοδα εμφανίζονται μειωμένα

Συνολικά η μαύρη τρύπα αγγίζει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο οργανισμός ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών έχει ήδη εισπράξει το 63% της ετήσιας επιχορήγησης , το ΙΚΑ το 56% και ο ΟΑΕΔ το 82% του ποσού που δικαιούται για το 2011.

Kατολίσθηση με ένα νεκρό στη Σαντορίνη

Στο παλιό λιμάνι της Οίας όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.Πηγή:www.capital.gr
Κατολίσθηση σημειώθηκε στη Σαντορίνη στο παλιό λιμάνι της Οίας.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Αναστάσιο - Νικόλαο Ζώρζο,  ένας τουρίστας έχασε τη ζωή του και τέσσερις τραυματίστηκαν ελαφρά.

Μιχελάκης για συναίνεση,σύγκριση μνημονίων Ελλ.-Πορτογ., συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη-Λίπσκι (ΔΝΤ), δημοσκοπήσεις, 180 ψήφους για το Μεσοπρόθεσμο

"Υπάρχει λάθος μίγμα πολιτικής, το οποίο και συνεχίζεται. Δεν μπορούμε να πούμε "ναι" στο λάθος, το οποίο και συνεχίζεται. Πίσω από τη συναίνεση η κυβέρνηση θέλει να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της", δήλωσε για μια ακόμα φορά ο κ. Μιχελάκης προδιαγράφοντας και τη στάση που θα κρατήσει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό.

Ευρ.Στυλιανίδης: "Δεν υπάρχει καμία διαφωνία να στηρίζει κανείς μέτρα, με τα οποία συμφωνεί και αυτό θα το πράξουμε"

« Δεν υπάρχει καμία διαφωνία να στηρίζει κανείς μέτρα, με τα οποία συμφωνεί και αυτό θα το πράξουμε. Δε μπορούμε όμως να δώσουμε εξουσιοδότηση εν λευκώ στον πρωθυπουργό, ιδιαίτερα όταν η κεντρική φιλοσοφία, η κεντρική κατεύθυνση της πολιτικής είναι αδιέξοδη και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα αντί να τα επιλύει» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Απολογείται για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη... για μια υπόθεση απ' την οποία δεν έβγαλε φράγκο!!

Ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας Ειρήνης Καλού απολογείται η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, που κατηγορείται στην υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου και ας μην έβγαλε ούτε μια δραχμή όπως έχουμε δείξει σε παλαιότερες ανάρτήσεις μας (εδώ, εδώ και εδώ).

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Τα παιδιά του Πειραιά είναι δύναμη και για την Ελλάδα!


http://cms.epikrateia.gr/region/uloaded_images/ypopsifioi/basilis_mixaloliakos.jpg

Η ζωή δεν είναι ούτε μόνο dollars  ούτε μόνο ευρώ και η Ελλάδα που σήμερα θέλουν να την απαξιώσουν οι δανειστές μας, ήταν και είναι μια δύναμη πολιτισμού και ομορφιάς
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»,
με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα.

Στη συνέντευξη, ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε:

Άλλη μια πολιτική απάτη: «Έκαναν πίσω για την αποκατάσταση της Αρχαίας Ολυμπίας»!

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/05/gpap_asempigio100.jpg?w=400&h=300
σσΟ: ΌΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! ΚΑΙ Ο ΑΣΕΜΠΙΓΙΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ΚΛΕΦΤΗΣ;
Αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι Υπουργείο Οικονομικών και Νορβηγικό Ινστιτούτο υπαναχώρησαν της προγραμματικής σύμβασης που είχαν υπογράψει για έργο αποκατάστασης της Αρχαίας Ολυμπίας, ερωτά τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
 Συγκεκριμένα, το  Υπουργείο Οικονομικών, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και το Νορβηγικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, μετά τις πυρκαγιές του 2007, είχαν υπογράψει προγραμματική σύμβαση με στόχο την «Αποκατάσταση και Ανάδειξη Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αρχαίας Ολυμπίας».
Το έργο εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό της ΕΟΧ κατά 50% (1.325.000 ευρώ), ενώ το υπόλοιπο 50% της δαπάνης (1.325.000) θα καταβαλλόταν από το...

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Περιφερειάρχης – Συνεργασία του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη με την ΤΕΔΚ Κυκλάδων Στην παρουσίαση της δράσης «πράσινες αγροτικές και νησιωτικές κοινότητες», που θα γίνει αύριο (Τρίτη) στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από την κα Τίνα Μπιρμπίλη, θα παραστεί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
 Πρόκειται για μια δράση μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης και μηδενικών εκπομπών, η οποία θα εφαρμοστεί στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές.

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΕΠΙΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΥ

ΝΕΟΣ ...ΑΘΛΟΣ ΚΑΡΑΜAΝΛΗ Στο κόκκινο τα spread

Σε πρωτοφανή επίπεδα εκτινάχθηκαν σήμερα τα ελληνικά spread που έσπασαν το φράγμα των 1400 μονάδων βάσης και διαμορφώθηκαν στις 1433 μονάδες.

Την ώρα των συζητήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας οι αγορές ωθούν τα ελληνικά επιτόκια δανεισμού σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Αυλαία των εξετάσεων για το 70% των υποψηφίων

Μικρότερου βαθμού δυσκολίας ήταν τα σημερινά θέματα που επέλεξε η Επιτροπή Εξετάσεων για τα Λατινικά θεωρητικής κατεύθυνσης (ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ), τη Χημεία θετικής κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογίας τεχνολογικής κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον τεχνολογικής κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ).

Προς πώληση το ΟΑΚΑ;

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα όρια της χρεωκοπίας, όμως δημοσίευμα από την Ισπανία κάνει λόγω για πώληση ακόμη και του ΟΑΚΑ.Η ισπανική πολιτική εφημερίδα «La vanguardia» φιλοξένησε δισέλιδο αφιέρωμα στην κυριακάτικη έκδοσή της με τίτλο: «Ελλάδα μια χώρα προς πώληση» όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τι πωλείται; Ούτε ο Παρθενώνας, ούτε η Νάξος, αν και στην Αθήνα δεν αποκλείουν τίποτα», και συνεχίζει: «Σε τιμή ευκαιρίας πωλούνται μεταξύ άλλων τα Ολυμπιακά Ακίνητα ή αλλιώς όλες οι εγκαταστάσεις  που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων 2004. Ακόμα και το Ολυμπιακό Στάδιο με την περίφημη στέγη Καλατράβα είναι προς πώληση»...