slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση Χατζηανδρέου στους προέδρους των Συλλόγων Κορωνίδας, Κορώνου και Σαγκρίου

 Προς τους προέδρους των Συλλόγων Κορωνίδας, Κορώνου και Σαγκρίου


Αγαπητοί κύριοι πρόεδροι,

Διάβασα με προσοχή και ενδιαφέρον τη δημόσια τοποθέτηση σας για καίρια

προβλήματα που απασχολούν τα χωριά σας.

Κατ’ αρχάς σας συγχαίρω για την αγάπη και την έγνοια σας για την ιδιαίτερη

πατρίδα μας, για την προσπάθεια που κάνετε να συσπειρώνετε τους συμπατριώτες

Ομοσπονδια Ναξιακων Συλλογων: προβλήματα της Νάξου προς επίλυση


Εν όψει των εκλογών, το Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ. απέστειλε στους υποψηφίους Περιφερειάρχες Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δημάρχους Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τα προβλήματα του νησιού μας, της ΝΆΞΟΥ, όπως αυτά συμπεριλαμβάνονται στα ψηφίσματα των δύο τελευταίων Γενικών Συνελεύσεων των αντιπροσώπων των συλλόγων μελών, ευελπιστώντας όπως φροντίσουν για την επίλυσή τους.


Με εκτίμηση,

Εύη Ζιούλη,  

Γενική Γραμματέας Ο.ΝΑ.Σ.

Κοινό Τηνίων - Debate




Η δημόσια αντιπαράθεση των υποψηφίων προεκλογικά μπορεί να αποτελέσει πεδίο κατάθεσης επιχειρημάτων και προτάσεων εφόσον δεν γίνει με τηλεοπτικούς όρους και διάθεση επίδειξης από τους συμμετέχοντες.

Ο δημοκρατικός διάλογος είναι η βάση για κάθε σωστή απόφαση, πόσο μάλλον για την επιλογή των πολιτών στην κάλπη. Αυτή άλλωστε είναι και η πρότασή μας για όλη τη διάρκεια της θητείας. Γόνιμος διάλογος και αποφάσεις από κοινού αντί για συμβούλια "δια περιφοράς" και αποφάσεις δημάρχου.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων" δηλώνει την πρόθεσή της να συμμετέχει σε μία οργανωμένη δημόσια συζήτηση με κανόνες ορισμένους από διαπαραταξιακή επιτροπή και προτείνει:

1. Συμμετοχή πολιτών με τοποθετήσεις και ερωτήσεις
2. Δίλεπτη εισαγωγική τοποθέτηση κάθε υποψηφίου.
3. Πέντε συντονιστές – ελεγκτές. Έναν από κάθε παράταξη.
4. Τρία βασικά θέματα κοινά για όλους τους υποψηφίους
5. Μία ερώτηση από τον κάθε υποψήφιο προς έναν άλλον υποψήφιο.

Μανώλης Πολυκρέτης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Εικόνες απο τον ΣΜΑ Κουφονησίου και το οίκημα αναμονής επιβατών στον Βόλακα Νάξου.

Εικόνες ντροπής στο Κουφονήσι – Έκαναν τον ΣΜΑ ανεξέλεγκτη χωματερή



Μόνο ντροπή μπορεί να αισθανθεί κανείς αντικρύζοντας τις εικόνες με τα σωριασμένα σκουπίδια στο Κουφονήσι, στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).


Κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στο Κουφονήσι, έκρινα σκόπιμο να επισκεφτώ μεταξύ άλλων το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Κουφονησίων καθώς θεωρούσα ότι μέχρι σήμερα θα παρέμενε ένα στολίδι για το νησί και θα λειτουργούσε όπως προβλέπεται από το σχεδιασμό διαχείρισης.