slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δ. Καπούνης και Σ. Βαθρακοκοίλης στον Alpha: «Πήγε καλά η παραγωγή πατάτας Νάξου, αλλά τα κόστη είναι μεγάλα!».

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Τώρα» του Alpha ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Ναξιώτης πατατοπαραγωγός, Στέλιος Βαθρακοκοίλης, τόνισαν ότι φέτος η παραγωγή της Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. πήγε καλά, όμως ο παραγωγός ήλθε αντιμέτωπος με μεγάλα κόστη (κάτι που θα επηρεάσει την τελική τιμή του περίφημου και εκλεκτού αυτού προϊόντος).

«Η παραγωγή φέτος ήταν πάρα πολύ καλή και ο παραγωγός πήρε μία καλή τιμή για το προϊόν του. Ήταν μία χρονιά… πατατοπαραγωγική!», είπε αρχικά ο Δ. Καπούνης, ευρισκόμενος μέσα σε ένα ναξιώτικο πατατοχώραφο την ώρα της συγκομιδής!

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ποιους στηρίζει η Ν.Δ. σε Περιφέρειες και Δήμους


Σε μικρή απόσταση από τις εθνικές κάλπες και λίγες ώρες μετά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τα αρμόδια στελέχη της Πειραιώς στρέφονται στην προετοιμασία της μάχης του Οκτωβρίου με στόχο να «γίνει ξανά ο χάρτης μπλε». Μπορεί η εικόνα που έχει ήδη καταγραφεί από το αποτέλεσμα της πρόσφατης κάλπης να παράγει τη βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία παίζει εν πολλοίς χωρίς αντίπαλο, ωστόσο κορυφαία στελέχη και συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν ότι η επόμενη μάχη είναι πάντα μια νέα, διαφορετική και κρίσιμη μάχη - «και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε», εξηγούν με ενιαία φωνή στους συνομιλητές τους.

Υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Γιώργος Πατσάης από τη Ρόδο

  

Την υποψηφιότητα του Γιώργου Πατσάη, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

 

Ο κ. Πατσάης, οδοντίατρος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος (και τ. Αντιδήμαρχος) Προγραμματισμού και Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

Θηραϊκή Πολιτεία: Ανακοίνωση Υποψήφιου Συβούλου - Καβαλλάρης Παναγιώτης

 

Πάνος Καβαλλάρης του Αρτεμίου

Επιχειρηματίας Τουρισμού

Καλωσορίζουμε τον Πάνο Καβαλλάρη στη Θηραϊκή Πολιτεία, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.

Ο Πάνος είναι ένας άνθρωπος με έντονη κοινωνική δράση και με ιδιαίτερη αγάπη στα θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος. Δραστηριοποιείται με δικές του επιχειρήσεις στον τουρισμό, ως ιδιοκτήτης αλλά και διαχειριστής καταλυμάτων.

Συνέβαλε στην ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας – Κοντοχωρίου «Ο Άγιος Ευστάθιος», του οποίου διετέλεσε και πρόεδρος. Τα τελευταία τρία χρόνια, μαζί με την εταιρεία Recycom, προωθεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης και αποκομιδής ρούχων, συλλέγοντας προς αξιοποίηση πάνω από 10 τόνους. Στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, υπηρέτησε ως εκκλησιαστικός επίτροπος για πάνω από μια πενταετία.

Μάρκος Καφούρος : Δέσμευσή μας, να πετύχουμε!

Δέσμευσή μας, να πετύχουμε!
Με την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων
και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκινά πλέον και τυπικά η νέα
πορεία προόδου της χώρας με την εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ. Η κυβέρνηση έδωσε  τα πρώτα δείγματα γραφής αμέσως μετά την ανάληψη των
καθηκόντων της, με την εξειδίκευση των μέτρων  και τις επισκέψεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε κρίσιμα υπουργεία. Η προετοιμασία και η
ετοιμότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τόπου και να διασφαλίσει την πρόοδο της χώρας, φάνηκε  και στην τριήμερη συζήτηση επί των
προγραμματικών. 
Αναδείχθηκε πανηγυρικά ότι η ΝΔ είναι η  κυρίαρχη πολιτική δύναμη  που λειτουργεί με αίσθημα ευθύνης έναντι της χώρας και έχει επίγνωση του ιστορικού βάρους που
έχει αναλάβει να οδηγήσει την Ελλάδα σε καλύτερες μέρες για όλους τους πολίτες της και ιδίως τις νεότερες γενιές.

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: διήμερο 15 - 16 Ιουλίου 2023 τουρνουά μπάσκετ «Naxos 3X3»,


Στο πλαίσιο των αθλητικών δράσεων για το καλοκαίρι του 2023, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το τουρνουά μπάσκετ «Naxos 3X3», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) και της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων (Ε.Σ.Κ.Κ.).
Οι αγώνες θα διεξαχθούν το διήμερο 15 - 16 Ιουλίου 2023, στην Παραλία της Χώρας Νάξου στο χώρο της Πλατείας Πρωτοπαπαδάκη. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι φίλοι του μπάσκετ, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, ύψους ή αγωνιστικής εμπειρίας.
Μην χάνετε χρόνο, λοιπόν! Φτιάξτε την ομάδα σας και δηλώστε συμμετοχή τώρα!

Απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών


… ζητά το ΠΑΣΟΚ

Εξηγήσεις ζητάει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση για τις υψηλές τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, παρά την υποχώρηση των τιμών στα καύσιμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Και φέτος το καλοκαίρι οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με υψηλές τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Με τίποτα δεν θέλει η Νοτοπούλου την Αχτσιόγλου

… για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ
Πώς τα πετάει έτσι κι αυτός ο «Στέντωρ» της «Καθημερινής»… Απέναντι – σου λέει, οι δυο κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ! Τι λες τώρα!

Έχει συμμαχήσει η Κατερίνα που είναι πρώτη σε σταυρούς στη Θεσσαλονίκη με τον Σπίρτζη, συμφωνούν σε όλα δηλαδή, και πιο πολύ στο ποιος δεν πρέπει να είναι ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος!

“Πέταξε” ο Τεντόγλου με 8.38 για Παρίσι


Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών που ολοκληρώθηκε χθες στο Βόλο.

O «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο έκανε αυτό που έπρεπε και με άλμα στα 8,38 μ. (0,4) αναδείχθηκε νικητής στο μήκος με την τρίτη καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο, ενώ παράλληλα έπιασε και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (8.27μ), όντας ο δεύτερος αθλητής του στίβου, μετά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που κλείνει θέση για τη διοργάνωση του Παρισιού.

📺Μεγάλος σεισμός στη Σαντορίνη: Νεκροί 53 άνθρωποι και ένας αρχαίος πολιτισμός στο φως


Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, 9 Ιουλίου του 1956, ξημέρωμα: 05.11 έγραφαν τα ρολόγια, όταν η γη σείστηκε στη Σαντορίνη. Οι πρώτες αχτίδες του ήλιου θα αποκάλυπταν την καταστροφή. Νεκροί, τραυματίες και χιλιάδες κατοικίες και γκρεμισμένες.


Ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαζάχος είχε πει: «Ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς του 20ου αιώνα που χτύπησε ξημερώματα της 9ης Ιουλίου του 1956 σχεδόν ισοπέδωσε τη Σαντορίνη προκαλώντας έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας και τεράστιο παλιρροϊκό κύμα.

Το απίστευτο βλέμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου όταν συνάντησε τον Τσίπρα στη βουλή [εικόνες]


Οι ...δρόμοι του Αλέξη Τσίπρα και της Ζωής Κωνσταντοπούλου συναντήθηκαν εντός της ολομέλειας της Βουλής και δεν αντάλλαξαν χαιρετισμό, αλλά ούτε και ένα βλέμμα.


Το Σάββατο, στο τέλος της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν παρών στη Βουλή, ενώ έλειπε όλες τις προηγούμενες ημέρες. Στη διάρκεια της