slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΗΤΤΑ ΜΕ 5,5% ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Ήττα με 5,5% διαφορά δίνουν οι δημοσκόποι του ΣΥΡΙΖΑ

Στο 6,5% η διαφορά σύμφωνα με τις κυλιόμενες της ΝΔ

H αναφορά Αντώναρου ότι υπάρχει μυστικό γκάλοπ που δείχνει διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 1,2% δεν έχει καμία σοβαρή βάση

Καθαρή ήττα χωρίς καμία πιθανότητα αναστροφής του εκλογικού αποτελέσματος τις 4 ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, δίνουν και οι δημοσκόποι του ΣΥΡΙΖΑ που διενεργούν τις κυλιόμενες μετρήσεις για λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος και για τις οποίες έχει ήδη ενημερωθεί ο πρωθυπουργός. Οι διαφορές που βρίσκουν οι δημοσκόποι του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά μέσο όρο στο 5,5% στην πραγματικότητα όμως, στις μετρήσεις δηλαδή των άλλων κομμάτων, είναι αρκετά μεγαλύτερη φτάνοντας σε κάποιες περιπτώσεις το 8%.
Όλα τα στοιχεία αυτά έχουν οδηγήσει τον πρωθυπουργό σε αλλαγή στρατηγικής και κινητοποίηση κόσμου στις συγκεντρώσεις για να ανακόψει το ρεύμα της νίκης που έχει η ΝΔ και το κυριότερο να μην δώσει την εντύπωση ότι θα υποστεί βαριά εκλογική συντριβή με μεγάλες διαφορές.
Στην προσπάθεια να γυρίσει το κλίμα και να πειστεί ο κόσμος ότι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι έχει πέσει στο τραπέζι η διασπορά φημών και μυστικών δημοσκοπήσεων περί δήθεν μικρότερης διαφοράς κάτι που δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τις μετρήσεις που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί κυρίως  στα κοινωνικά δίκτυια αφού κανένα site δεν παίρνει την ευθύνη να κυκλοφορήσει τέτοιες εκτιμήσεις που σύμνφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα πέσουν δραματικά έξω το βράδυ των εκλογών.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα όσα υποστήριξε ο Ε. Αντώναρος περί δημοσκόπησης που δείχνει διαφορά μόλις 1,2% υπέρ της ΝΔ ήταν σε απόλυτη συνεννόηση με το Μαξίμου και βγήκε ως είδης για να εκμφανιστούν ως ντέρμπι οι εκλογές.
Κατά συνέπεια η  αναφορά Αντώναρου ότι στην ΝΔ υπάρχει μυστικό γκάλοπ που δείχνει την διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 1,2% δεν έχει καμία σοβαρή βάση. Οι κυλιόμενες που «τρέχει» ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τη ΝΔ δείχνουν διαφορές με μέσο όρο 6,5% και αυτές που διενεργούνται από δημοσκόπους συνεργαζόμενους με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 5,5%.
Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια…

Ο Δήμος Νάξου κατηγορεί για γκεμπελίστικη τακτική την παράταξη «Μαζί αλλάζουμε»Κατόπιν της ανακοίνωσης που εξέδωσε η παράταξη «Μαζί αλλάζουμε», σχετικά με την ηλεκτρονική διαφημιστική καμπάνια του Υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Λιανού μέσω του Δήμου, καθιστούμε σαφές ότι το περιεχόμενό της είναι ανυπόστατο και ψευδές, καθώς ουδεμία σχέση φέρει η διαφήμιση του κ. Λιανού με τον Δήμο και φυσικά ποτέ δεν πληρώθηκε από χρήματα των δημοτών ή από τον προϋπολογισμό του Δήμου μας ή από επιδοτούμενα προγράμματα που συμμετέχει ο Δήμος.
Επωφελούμενη και χρησιμοποιώντας με

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝΤην Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στις 20:30, η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Κορρέ θα επισκεφτεί το χωριό της Μονής.
Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην αίθουσα του Συλλόγου Φιλωτιτών Αθήνας στο Φιλώτι. Θα ...

Το Χαφιεδοτσουρμό κάνει το "Αγροτικό" του!


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: johnpreve@gmail.com
Τις τελευταίες ημέρες ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο εξ αιτίας των γνωστών αληταράδων οι οποίοι απαιτούν άκουσον άκουσον εδώ και τώρα να δοθεί άδεια στο είδωλο τους τον γνωστό και αμετανόητο κατά ...

Ανταπάντηση Βρούτση για το θέμα του κωλύματος υποψηφίων


Αξιότιμοι κύριοι,
Κατ’ αρχάς δεν επικαλεστήκαμε ποτέ ότι ο κ. Σιδερής έχει κάποια σχέση με τη διοίκηση της εταιρίας, παρά μόνον ότι είναι μέτοχος όπως αναφέρετε κι εσείς. Το μικρό μερίδιο που λέτε ότι κατέχει, υπερβαίνει σε κάθε περίπτωση το 5% του κεφαλαίου της εταιρείας, ποσοστό αρκετό για να τον εμποδίζει να εκλεγεί.
Λέτε ότι «τα Κ.ΤΕ.Λ ουδόλως αποτελούν ανώνυμες εταιρίες του.......Ν. 2190/1920». Η αλήθεια, ωστόσο είναι ότι η εταιρεία με την επωνυμία «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Ανώνυμη Εταιρεία» είναι μια αμιγώς ανώνυμη εταιρεία, της οποίας η λειτουργία διέπεται από τους νόμους 2963/2001 και 2190/1920 όπως ρητά αναφέρεται στην παράγραφο 6 του Ν. 2963/1920 («Οι ανώνυμες εταιρίες των προηγούμενων παραγράφων διέπονται από τις διατάξεις του παρόντος και

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Η Εταιρεία  Κυκλαδικών  Μελετών διοργάνωσε εκδρομή το Σάββατο  18  Μαΐου 2019, στον Αρχαιολογικό χώρο  του  Μαντείου  των  Δελφών, προς επίσκεψη των Κυκλαδικών αρχαιολογικών Θησαυρών που ευρίσκονται  εκεί.
Ο στόχος της εκδρομής  ήταν διπλός, αφ΄ ενός εκπαιδευτικός για την επίσκεψη του όλου χώρου των Δελφών και, ιδιαίτερα, των αφιερωμάτων που προέρχονται από τις Κυκλάδες, αφ’  ετέρου κοινωνικός, καθώς θα έδινε την ευκαιρία να συσφίξουν τις σχέσεις  τους  τα μέλη της Εταιρείας και να γνωριστούν με φίλους των νησιών μας.
Να σημειωθεί εδώ, ότι η εκδρομή αυτή είναι η πρώτη μετά από αυτήν του 1968,  όταν τα  μέλη της Εταιρείας είχαν εκδράμει στην Πελοπόννησο προς επίσκεψη της Ολυμπίας, της ......

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΛΙΑΝΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κι όμως συμβαίνει στη Νάξο!
Ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Λιανός φαίνεται να πληρώνει τη διαφημιστική καμπάνια της παράταξης του από πρόγραμμα του δήμου!
Η αυθάδεια του Υποψήφιου Δημάρχου Δημήτρη Λιανού και της παρέας του δεν έχει όρια! Έχουν το θράσος να εκτοξεύουν τα πυρά τους παραμονές εκλογών και να μιλούν για νομιμότητα ή μη της δικής μας διαφημιστικής προβολής, την ίδια στιγμή που εκείνοι χρησιμοποιούν για την προβολή της δικής τους παράταξης «Ενωμένοι Μπορούμε» χρήματα των δημοτών, από τον προϋπολογισμό του δήμου!!!.....

Ανακοίνωση για κεντρική προεκλογική ομιλία Δημήτρη Λιανού