slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοκρατία και Κοινωνικό Κράτος

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό σχετικά με το τι έκανε ποιος για τη χώρα μετά την πτώση της δικτατορίας:
Ποιος επισώρευσε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους (ο κ. Σταθάκης από το βήμα της Βουλής αναγνώρισε πως το χρέος έλαβε μεν εκρηκτική διάσταση στην περίοδο της κρίσης, αλλά αυτό προέκυψε μέσα σε μια εικοσαετία, δηλαδή στις δεκαετίες του 1980 και του 1990, ενώ μέχρι το 2008 παρέμενε ως σταθερό ποσοστό του ΑΕΠ στο 108% και συνέχισε να ανατροφοδοτείται με νέο δανεισμό).
Ποιος και πότε δημιούργησε το κοινωνικό κράτος (πάλι ο κ. Σταθάκης είπε πως το κοινωνικό κράτος ήταν ανύπαρκτο και πως την δεκαετία του 1980 χτίστηκε το κοινωνικό κράτος, όλοι το εκτιμούμε αυτό, το κακό είναι ότι έγινε με δανεικά λεφτά).
Υπάρχει αλήθεια σε όλα αυτά; Προφανώς. Μόνο που είναι αποσπασματικά.

Φτιασιδώματα!

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου
 Ολοκληρώθηκε το δεύτερο συνέδριο της δεύτερης φοράς αριστεράς με πολλές εικόνες, ερωτηματικά, γαργάρες, κωλοτούμπες, δυναμικές απαιτήσεις, έμμεσες απειλές και με έντονη συναισθηματική φόρτιση εναντίον όσων απειλούν να καθαιρέσουν από την εξουσία την κοσμαγάπητη κυβέρνηση, των αυξήσεων φόρων και μείωσης των μισθών και συντάξεων.

Φυσικά είχαμε και την επανεκλογή του αρχηγού στην προεδρία του κόμματος με απώλειες της τάξης μόνο των διακοσίων ψήφων. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν οι διακόσιοι σύνεδροι ανήκουν στον

Γ. Βρούτσης: «Πρωτοφανής η ανατροπή στην αγορά εργασίας τα 2 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με θύματα εργαζόμενους και ανέργους. Η “ΕΡΓΑΝΗ” Σεπτεμβρίου αποκαλύπτει ότι για πρώτη φορά κυριαρχούν απόλυτα οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και οι φτωχοί εργαζόμενοι!»


Ο διετής κύκλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς ολοκληρώνεται, σημαδεύεται από τις μεγαλύτερες ιστορικά αρνητικές ανατροπές στην αγορά εργασίας.
Τα αποτελέσματα του συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ” μηνός Σεπτεμβρίου 2016, το επιβεβαιώνουν ακόμη μια φορά. Πιο συγκεκριμένα:

«Οργή λαού» ματαίωσε πλειστηριασμούς σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα


Oι διαδηλωτές έσπασαν το μπλοκ των αστυνομικών
Φυγαδεύτηκε» η πρόεδρος της Ένωσης Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης - Ματαιώθηκε εν μέσω επευφημιών ο πλειστηριασμός, που αφορούσε σε ένα... χωράφι - Ένταση και στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όταν συμβολαιογράφοι προσπάθησαν να «σπάσουν» την αποχή
Ένταση επικράτησε στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη