slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Δημιουργία νέας δομής για την εξυπηρέτηση πολιτών λόγω Κορονοϊού

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει συστήσει προσωρινά νέα υποστηρικτική δομή κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε ηλικιωμένους και πολίτες που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.
Οι πολίτες μπορούν να ζητούν βοήθεια στην τηλεφωνική γραμμή 2285026712 είτε να αποστέλλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση help@naxos.gov.gr. Το προσωπικό του Δήμου θα αξιολογεί το

Ακύρωση ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Μελών του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου σας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού προχωράει στην ακύρωση της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Συλλόγου, της οποίας η

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΚΤΟΣ ΝΑΞΟΥ



Αξιότιμοι, κύριε πρωθυπουργέ και κύριε υπουργέ, με βάση τα δεδομένα της εξέλιξης  του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και με βάση την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών προς το νησί μας, η άποψη μου είναι ότι ο κορονοϊός είναι θέμα ολίγων ημερών για να μολύνει και την Νάξο!!!                                                                         Ως Έλληνα πολίτης και ως αιρετός, σας κάνω βαθιά έκκληση να αλλάξετε το σύστημα εισόδου των πολιτών στα καράβια προς Νάξο ή και προς τα άλλα νησιά.              Θα πρότεινα ότι: Πρέπει να γίνεται μετά από κάποια επιλογή, δηλαδή αν .......

Μέτρα κατά του κορωνοιού από την ΕΑΣ Νάξου



Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην προστασία της δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο της προσπάθειας όλων μας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενημερώνει ότι το ωράριο λειτουργίας της θα τροποποιηθεί.

Επίσης, παρακαλεί τους παραγωγούς να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες της τόσο τηλεφωνικά (καλώντας στο 2285025340) όσο και ηλεκτρονικά (μέσω e-mail στο easnaxos@otenet.gr) για οποιοδήποτε ζήτημα τους ενδιαφέρει (λ.χ. υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2020, προμήθεια ζωοτροφών και .........

ΕΚΥΤ: μεταφορά των μεταναστών σε δομή που να διαθέτει συνθήκες υγιεινής, θέρμανσης, ασφάλειας και γενικά συνθήκες καραντίνας.


Ως γνωστόν, την ∆ευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και ώρα 03:00 πραγματοποιήθηκε απόβαση 193 μεταναστών στο νησί της Κέας με παλιό φορτηγό πλοίο προερχόμενο από τα Τουρκικά παράλια, που  ̈προσάραξε ̈ στον λιμενοβραχίονα του κεντρικού λιμανιού του νησιού.

Είναι η πρώτη φορά που ένα νησί των Κυκλάδων επιλέγεται για την υποδοχή τόσο μεγάλου αριθμού μεταναστών, χωρίς να διαθέτει ούτε τις ελάχιστες δομές φιλοξενίας τους.
Το βάρος είναι δυσβάστακτο για τους κατοίκους που διαμένουν το χειμώνα στο νησί, γιατί εκτός των
άλλων υπάρχουν σε εξέλιξη τα μέτρα για την πρόληψη του κορωνοϊού.

Μήνυμα ΛΣ για το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη ΠΝΑΙ

Μήνυμα
Ήδη το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρουσιάστηκε στην Κάρπαθο. Στέλνουμε τις πιο θερμές ευχές της Λαϊκής Συσπείρωσης για γρήγορη ανάρρωση της ασθενούς. Ευχόμαστε κουράγιο στους πατριώτες μας που ζουν στο ακριτικό αυτό νησί του Αιγαίου, για να ξεπεράσουν το πρόβλημα της πανδημίας. 
Συμπαραστεκόμαστε στο λαό όλων των νησιών της Περιφέρειας, αντιμετωπίζουμε μαχητικά κι αυτή τη δυσκολία και θα βγούμε νικητές.

Για να μας βρει η επόμενη μέρα όλους εδώ

Για να μας βρει η επόμενη μέρα όλους εδώ
Είναι η πρώτη φορά που ο σύγχρονος κόσμος καλείται να αντιμετωπίσει μια πανδημία. Στην περίπτωση της χώρας μας που ακόμη διανύει περίοδο οικονομικής δυσχέρειας, η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί μια πρόκληση άνευ προηγουμένου σε καιρό ειρήνης.  Η κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια. Σε αυτή τη χώρα, προέχει η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών. Το οικονομικό κόστος, σε αντίθεση με αυτό που είδαμε να συμβαίνει σε άλλες χώρες, έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Αυτή είναι μια πολιτική απόφαση που οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε και να στηρίξουμε. 

Ανάγκη για άμεση παρέμβαση εκ μέρους της πολιτείας για την προσάραξη του πλοίου με 196 πρόσφυγες και μετανάστες στην Κέα

Ανάγκη για άμεση παρέμβαση εκ μέρους της πολιτείας για την προσάραξη του πλοίου με 196 πρόσφυγες και μετανάστες στην Κέα
Στη Βουλή των Ελλήνων φέρνει με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, την προσάραξη του ακυβέρνητου πλοίου με 196 πρόσφυγες και μετανάστες στην Κέα (16/03/2020) και τα συνεπακόλουθα κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονταν ανήλικα παιδιά και γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, οι οποίες και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Γιάννης Βλασερός: Υγειονομική βόμβα στην Τζιά.

Του Γιάννη Βλασερού*
196 άνθρωποι στιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο σε ένα παροπλισμένο ξενοδοχείο της Κέας σκοπεύεται να κρατηθούν στο νησί τουλάχιστον για 14 ημέρες καραντίνα  λόγω κορονοϊού.
Πρόκειται γιά τους επιβάτες του δουλεμπορικού τουρκικού πλοίου "Dorduncu"πού προσάραξε σε μώλο του λιμανιού της Κέας.Εννοείται ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι ζούν , υπό ακατάλληλες συνθήκες είναι αγνωστης υγειονομικής κατάστασης καί απρόβλεπτης υγειονομικής έκβασης με την επιδημία του κορονοϊού να καλπάζει.Από την άλλη μεριά ένα ανεπαρκές υγειονομικο σύστημα(έχω αναφερθεί κι άλλη

Την Παρασκευή ανακοινώνεται η τρίτη δέσμη μέτρων


Την τρίτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού, θα ανακοινώσουν, αύριο Παρασκευή (20/3) στις 10.30, από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

ΔΤ για τις δηλώσεις Περιφερειάρχη για δημιουργία κλειστών κέντρων σε Κω και Λέρο

Δελτίο τύπου
Να ξεκινήσει άμεσα ο οργανωμένος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών αρχίζοντας από τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες
Η Περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου, με την στήριξη και της μείζονος αντιπολίτευσης, πήρε πάνω της την μεγάλη ευθύνη, να λύσει τα χέρια της κυβέρνησης για δημιουργία κλειστών «δομών φιλοξενίας» σε Κω και Λέρο. Αντί να πρωτοστατήσει και εξαιτίας της πανδημίας, για τον απεγκλωβισμό από τα νησιά των κατατρεγμένων θυμάτων της φτώχειας και των πολέμων, φρόντισε να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στα Δωδεκάνησα, εφαρμόζοντας τις επιταγές της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Μητσοτάκης: Στο ακέραιο το δώρο Πάσχα – Αυξάνεται κατά 3 δισ. ο προϋπολογισμός





Newsroom eleftherostypos.gr
Εκκληση του πρωθυπουργού να ακούμε μόνο τις ανακοινώσεις από τις Αρχές για να σπάσουμε όπως είπε την αλυσίδα του τρόμου. Έρχονται είπε δύσκολοι μήνες, αλλά πλέον έχουμε περισσότερα όπλα στη φαρέτρα μας. “Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Πήραμε νωρίτερα από άλλες χώρες δραστικά μέτρα για να μειώσουμε τη διάδοση του ιού, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πόσο αποτελεσματικά θα είναι.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΡΟΔΟΥ

Ο τουρισμός και οι εργαζόμενοι στο σύνολο των δραστηριοτήτων που τον αφορούν βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομίας του Νοτίου Αιγαίου και γενικότερα της Ελληνικής οικονομίας. Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η διεθνής κοινότητα από την πανδημία που επεκτάθηκε παντού πλήττει οριζόντια όλους τους τομείς και οι συνέπειές του στον τουρισμό και τους εργαζομένους του κλάδου είναι ιδιαίτερα δύσκολες και επώδυνες.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κ. Γιάννης Φλεβάρης κάλεσε σε συνάντηση εργασίας τον Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου κ. Θανάση Σταμούλη. Τέθηκαν σε διαβούλευση οι θέσεις, οι προτάσεις του Σωματείου και ενέργειες που θα ακολουθήσουν. Ο κ. Σταμούλης ευχαρίστησε εκ μέρους του σωματείου και των εργαζομένων, την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη και τον κ. Φλεβάρη για την πρωτοβουλία αυτή και αναφέρθηκε διεξοδικά σε σειρά από σοβαρά ζητήματα.