slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία: Να πρωταγωνιστήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη


Όλες οι προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις και πρωτίστως η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, θα πρέπει να τολμήσουν να βρουν έναν κοινό βηματισμό για να συμβάλλουν πιο αποτελεσματικά στην κοινωνική και οικονομική ανόρθωση της χώρας

Μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, το αίτημα των πολιτών για συνεργασία και ισχυρή κυβέρνηση ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αγνοείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η χώρα οδηγείται σε μια ακόμη πιο αδύναμη κυβέρνηση του 39% και των 155 βουλευτών που κυριαρχείται από τις ίδιες δογματικές ιδεοληψίες, τον λαϊκισμό, τον κρατισμό και τον κομματισμό. Η αύξηση του ποσοστού αποχής και η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής αποτελούν δύο ακόμη αρνητικές εξελίξεις.
Είναι γι’ αυτό ανάγκη η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που βγήκε ενισχυμένη από τις κάλπες, παρά την έντονη πόλωση, επιβεβαιώνοντας τη θετική απήχηση της απόφασής μας για συμπόρευση και συνεργασία, να πρωταγωνιστήσει ως δύναμη ευθύνης, στην άσκηση προγραμματικής αντιπολίτευσης, στην προώθηση και εμπέδωση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στο κράτος, στην οικονομία, στο πολιτικό σύστημα. Μας περιμένουν δύσκολες μέρες και θα χρειαστούν επίπονες και επίμονες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων οξύτατων και πολυσύνθετων προβλημάτων που χρονίζουν και καθηλώνουν την κοινωνία και τη χώρα.

Τι ψήφισαν οι Κυκλαδίτες νησί προς νησί - Όλα τα αποτελέσματα

Με ποσοστό 33,63% αναδείχτηκε μεγάλος νικητής των εκλογών και στις Κυκλάδες οΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ να ακολουθεί με ποσοστό31,33%.

Tα αποτελεσματα

Οκτώ κόμματα θα έχει η νέα Βουλή που σχηματίζεται από τις σημερινές εκλογές.
Συγκεκριμένα, στη Βουλή μπαίνουν: