slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Ρένα Δούρου διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί γεύματος

Διάψευση ανακριβούς ανάρτησης
Η Περιφέρεια Αττικής διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί γεύματος της Περιφερειάρχη Αττικής σε εστιατόριο στα Νότια Προάστια. Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα τέτοιου είδους διαστρεβλωτικές αναρτήσεις.
Άνθρακας ο θησαυρός, καθώς τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Πρόκειται για γεύμα εργασίας που παρέθεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Ένωση Κρέατος, ενόψει συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2016 την προηγούμενη της διεξαγωγής της 2ης Επιμορφωτικής Ημερίδας με θέμα «Υγιεινή στα σφαγεία – Συντήρηση και

Η Χώρα της Νάξου γιορτάζει: Παναγία η Χρυσοπολίτισσα σε μία ημέρα ξεχωριστή και το θαύμα του 1762 με τον δάγκειο πυρετό

http://www.naxospress.gr/Βρισκόμαστε στον Σεπτέμβριο του 1762 και παραμονές της εορτής του Τιμίου Σταυρού προσεγγίζει το λιμάνι της Νάξου το τούρκικο ιστιοφόρο ‘’ΜΠΑΦΡΑ’’ με φορτίο που προοριζόταν για την Σμύρνη και προερχόταν από τη Γιάφα της Παλαιστίνης. Στο πλοίο βρισκόταν και μερικοί χωροφύλακες Τούρκοι που ερχόταν από τη Ρόδο για να ενισχύσουν τη φρουρά του καϊμακάμη. Μαζί με τους χωροφύλακες ήταν και οι δερβίσηδες Αλής και Μουχτάρ Τσελεπήδες οι οποίοι παρέμειναν στην Νάξο και ίδρυσαν τεκέ όπισθεν του ναού της Π. Χριστού.
 Αυτοί οι χωροφύλακες αρρώστησαν και παρουσίασαν επιπλοκές όπως πόνους σε όλο το σώμα, κεφαλαλγίες, νεφρικά φαινόμενα, εξανθήματα, αιμορραγία και άλλα. Όλα τα συμπτώματα έδειχναν πως πρόκειται για δάγκειο πυρετό. Υπήρξε τόσο...

ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Του πολιτευτή  Κυκλάδων της Ν.Δ. Γιώργου  Βακόνδιου
Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου έγινε η πρώτη εκδήλωση της νέας ΔΗΜΤΟ Σαντορίνης της Ν.Δ. με κεντρικό ομιλητή τον αντιπρόεδρο του κόμματος κο Άδωνι Γεωργιάδη.
Στην ομιλία του ο κος Γεωργιάδης ανέλυσε την τρέχουσα πολιτικοοικονομική επικαιρότητα, εξήγησε τις θέσεις της Ν.Δ. και τους λόγους για τους οποίους ζητά εκλογές ο κος Μητσοτάκης και όπως ήταν φυσικό αναφέρθηκε και στο επίκαιρο θέμα της λειτουργίας του νοσοκομείου Σαντορίνης.
Αναφέρθηκε στην κατασκευή του από τον τότε υπουργό κ. Αβραμόπουλο, την παραλαβή και αποπληρωμή του νοσοκομείου επί υπουργίας του ίδιου του κ. Γεωργιάδη και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του νοσοκομείου που ο ίδιος είχε προτείνει και δεν υλοποιήθηκε.
Τα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου σήμερα είναι γνωστά και οφείλονται στις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2016 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΝΑΞΟΥ


Στις εκλογές που έλαβαν χώρα χτες 20 Νοεμβρίου 2016 και ημέρα Κυριακή στη λέσχη του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου για την εκλογή ΔΣ ψήφισαν συνολικά 404 μέλη του Συλλόγου. Τα 403 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα και 1 ήταν άκυρο-λευκό.
Στο ΔΣ εκλέγονται οι εννέα υποψήφιοι με τις περισσότερες ψήφους. Η καταμέτρηση των ψήφων έδωσε τα εξής αποτελέσματα:

Βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο Θάνος Πλεύρης Βελτιώνεται η υγεία του

- Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν
Βελτιώνεται σταδιακά η υγεία του πολιτικού Θάνου Πλεύρη καθώς εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες για την αντιμετώπιση επεισοδίου σήψης ως απόρροια επέμβασης στο πόδι. 

Σύμφωνα λοιπόν με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν: 

Αλέξη, καλημέρα! – Και τώρα να νικήσουμε τη μιζέρια μας φίλε μου!

Του Σωτήρη Πουλόπουλου
Πρέπει να παραδεχθείς πως ήσουν πολύ χαλαρός με τον Ομπάμα. Κι έδωσες την ευκαιρία να σε σχολιάσουν άσχημα – όχι και τόσο άδικα…
Είχες την ευκαιρία σου και την έχασες.Αγαπητέ, Αλέξη, είσαι ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. Δεν εκπροσωπούσες τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μία χώρα, με ΕΥΓΕΝΕΙΑ, με ΣΕΒΑΣΜΟ και με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Στη θέση σου, θα φορούσα και μια όμορφη γραβάτα, κόκκινη, γιατί όχι; Να κλέψεις την παράσταση επικοινωνιακά. Δες στο όμορφο φωτομοντάζ που έκανε ο καλός μου φίλος «παππούς» πόσο σου πάει…

Τα ευχαριστώ του Έπαρχου Π.Ε. Πάρου κ. Κώστα Μπιζά σε.....

... Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο
Τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη
Την Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Κυκλάδων
Την Δ/νση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων υλοποίησε το έργο άρσης
της επικινδυνότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου Πάρου

Σύμβουλος Γεροβασίλη επέπληξε πολίτη (γιατρό) διότι δεν αναγνώρισε την υπουργό

Σε πτήση από τα Ιωάννινα και με προορισμό την Αθήνα ταξίδευε, το μεσημέρι της Κυριακής, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, όπου τυχαία δίπλα της βρέθηκε να κάθεται ένας γιατρός από την Κρήτη, που επέστρεφε από ένα

Ετήσιο μνημόσυνο για τους Έξι στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού,

  Το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Έξι θα τελεσθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, οδόςΑναστάσεως στον Χολαργό. Θα επακολουθήσει Τρισάγιο στον τόπο της εκτέλεσηςπαραπλεύρως του Ναού.
Το μνημόσυνο τελείται κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή μετά την 15η Νοεμβρίου, που είναι η τραγική επέτειος των εκτελέσεων
ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΡΚΗ
  Η ιστορική αλήθεια των γεγονότων που αναφέρονται στην καταδικαστική απόφαση του Στρατοδικείου του 1922 ως πράξεις εσχάτης προδοσίας, οι οποίες δήθεν διενεργήθηκαν από τους Έξι (οκτώ), αμφισβητήθηκε από την Ιστορία, πριν ακόμη ακυρωθεί η ‘‘απόφαση’’ από τον Άρειο Πάγο – Κατερίνα Δέδε, Ιστορικός, εφημερίδα Αυγή, 31/10/2010.
   Παρ’ όλο, όμως, που αμφισβητήθηκε η γνώμη του  Στρατοδικείου για τα

Εκλογές ΤΕΕ: Νικήτρια η ΝΔ – Συνετρίβη ο ΣΥΡΙΖΑ (Τα αποτέλεσματα)


Μεγάλη νίκη της παράταξης της ΝΔ στις εκλογές στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ενώ η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ καταπονίστηκε.
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι το μεγαλύτερο επιστημονικό σωματείο της χώρας με περίπου 125.000 μέλη.
Στις σημερινές εκλογές ψήφισαν 11.424 μηχανικοί και μετά την καταμέτρηση προέκυψαν 11.022 έγκυρα, 174 άκυρα και 228 λευκά ψηφοδέλτια.
Από τα αποτελέσματα καταγράφεται μεγάλη νίκη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών που πρόσκειται στη ΝΔ και έλαβε 25,33% των ψήφων. Δεύτερη δύναμη η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και έλαβε 12,91%. Τρίτη δύναμη η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών – Οικολόγοι Μηχανικοί – Συνεργαζόμενοι με ποσοστό 7,94%.

Οι παρατάξεις που έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσοστά:

Sky Express: Επιπλέον πτήση κάθε Παρασκευή στο δρομολόγιο Αθήνα – Νάξος

Μια επιπλέον πτήση στο δρομολόγιο Αθήνα- Νάξος- Αθήνα κάθε Παρασκευή ανακοίνωσε η Sky Express.

Στο εξής και μέχρι το τέλος Μαρτίου , η αεροπορική εταιρεία συνδέει τη Νάξο με την Αθήνα με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.
Παραθέτουμε το πρόγραμμα πτήσεων αναλυτικά:

ΝΔ κατηγορεί για "κιτρινισμό" εβδομαδιαία εφημερίδα


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σύσκεψη στελεχών της ΝΔ με την παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη στην Κομοτηνή


Ευρεία σύσκεψη στελεχών της ΝΔ πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κομοτηνή, παρουσία του γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη.
Ο κ. Αυγενάκης επισκέπτεται την Θράκη προκειμένου να παρουσιάσει» την συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ με τον αγροτικό κόσμο και τους κτηνοτρόφους και για τον λόγο αυτό μίλησε νωρίτερα σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιάσμου του νομού Ροδόπης.
Τον γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποδέχθηκε στην έδρα της

Έφυγε από τη ζωή ο Κ. Στεφανόπουλος

Άλλη μια απώλεια ενός σπουδαίου ανθρώπου ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο του 2016. Πριν από λίγο έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, σε ηλικία 90 ετών. Εδώ και τρεις ημέρες νοσηλευόταν με λοίμωξη του αναπνευστικού. Σήμερα η κατάσταση του επιδεινώθηκε ραγδαία με αποτέλεσμα ο π. πρόεδρος να υποκύψει αργά το βράδυ.

Ο Κ. Στεφανόπουλος γεννήθηκε το 1926 στην Πάτρα. Ήταν νομικός στο επάγγελμα και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1964 με την ΕΡΕ του Κ. Καραμανλή. Μετά την πτώση της Χούντας, εξελέγη ξανά το 1974 βουλευτής Αχαΐας με τη Νέα Δημοκρατία. Διεκδίκησε την προεδρία της παράταξης το 1982, χάνοντας από τον Ευ. Αβέρωφ και το 1985, επίσης ηττημένος από τον Κων. Μητσοτάκη. Στη συνέχεια αποχώρησε από τη ΝΔ και ίδρυσε τη