slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Σε απόγνωση η κοινωνία....... Ο "εμβολιασμενος " Περιφερειάρχης σε αφωνία ... Το Νότιο Αιγαίο στην έναρξη της τουριστικής περιόδου σε...... "κόκκινη" καραντίνα"!

Η έναρξη της τουριστικής περιόδου βρίσκει τις Κυκλάδες   και τα Δωδεκάνησα. σε  "κόκκινη καραντίνα! Οι περιπτωσεις της Ρόδου και της Καλύμνου που εντάχθηκαν στο "βαθύ κόκκινο " του χάρτη στα κρουσματα covid/19 εντείνει την ανησυχία !
 Η κοινωνία μας βρίσκεται -κουρασμένη και ανήσυχη -  σε απόγνωση!
Η πολυπόθητη έναρξη της τουριστικής περιόδου αναβάλλεται και η αβεβαιότητα εντείνεται...... Η φτώχεια εξαπλώνεται ραγδαία και τα κοινωνικά  προβλήματα εντείνονται.....

Η Attica Group για τη σύνδεση Θεσσαλονίκης με Κυκλάδες και νησιά Β. Αιγαίου

HAttica Group ανακοινώνει την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και των Κυκλάδων από τον Μάρτιο του 2021, με την δρομολόγηση του πλοίου BLUE STAR MYCONOS σε συνέχεια υπογραφής Σύμβασης Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας.

Το πρώτο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου 2021, με ενδιάμεσες προσεγγίσεις στα νησιά Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Φούρνοι, Ικαρία, Μύκονος, Σύρος και τελικό προορισμό τον Πειραιά.

ΟΜ Τήνου - Στο στόχαστρο της ΝΔ η Αυτοδιοίκηση

Στο στόχαστρο της ΝΔ η Αυτοδιοίκηση

 

 

Το καλοκαίρι του 2018, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον «Κλεισθένη» έδωσε αέρα δημοκρατίας στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Οι κοινότητες των δήμων φεύγουν από την αφάνεια, η διεύρυνση των κριτηρίων κατανομής της χρηματοδότησης από τους ΚΑΠ, καθώς και η δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με οργανισμούς του Δημοσίου για έργα και μελέτες, εξορθολογίζουν την κατανομή των πόρων και προσδίδουν αυξημένες δυνατότητες για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το ψεύδος, η σπίλωση και η παραπληροφόρηση τα μόνα “όπλα” του Μανώλη Γλυνο

 Χαρακτηριστικό δείγμα εκτράχυνσης πολιτικού ήθους και ύφους, με την πολιτική αλητεία να τελεί πλέον υπό την ευλογία του.

Όσες ανακοινώσεις και να εκδώσει η ο Μανώλης Γλυνός και  κάποια από τα στελέχη της παράταξής του, δεν πρόκειται  να κατορθώσουν να παραποιήσουν την πραγματικότητα.

Όλα  τα ερωτήματα που έχουν θέσει, έχουν απαντηθεί επισταμένως από την Περιφερειακή Αρχή.

Το ψεύδος, η σπίλωση και η παραπληροφόρηση τα μόνα "όπλα" του Μανώλη Γλυνού

Χαρακτηριστικό δείγμα εκτράχυνσης πολιτικού ήθους και ύφους, με την πολιτική αλητεία να

τελεί πλέον υπό την ευλογία του

Όσες ανακοινώσεις και να εκδώσει η ο Μανώλης Γλυνός και  κάποια από τα στελέχη της παράταξής
του, δεν πρόκειται  να κατορθώσουν να παραποιήσουν την πραγματικότητα.
Όλα  τα ερωτήματα που έχουν θέσει, έχουν απαντηθεί επισταμένως από την Περιφερειακή Αρχή.
Αυτά που δεν έχουν απαντηθεί στην κοινή γνώμη, είναι το σύνθημα αποχώρησης από τη συνεδρίαση
του Περιφερειακού Συμβουλίου που έδωσε ο Μανώλης Γλυνός στα στελέχη του, ανήμπορος και
πολιτικά άτολμος να έρθει αντιμέτωπος με τις δικές του πολιτικές θέσεις, πράξεις και επιλογές.
Είναι η αφωνία και ατολμία του να καταδικάσει  την πράξη πολιτικής αλητείας του συμβούλου του,
Νίκου Κανταρζή , συμπεριφορά που δεν έχει προηγούμενο στα πολιτικά χρονικά του τόπου.  

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΒΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Με αφορμή τα 3 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην Πάρο, σύμφωνα και με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, θα ήθελα να επιστήσω στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες στο νησί μας, την προσοχή τους για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων και την αποφυγή μετάδοσης και διασποράς του ιού.

Από την πλευρά μας, κάνουμε όλες τις κατάλληλες ενέργειες, για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όποτε παραστεί ανάγκη.

Η Περιφερειακή Αρχή, έβαλε στο κάδρο τους κυρίους Μανώλη Σαρικά, Νίκο Κανταρζή και Μηνά Λυριστή.

Με αγανάκτηση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την εκστρατεία που κάνει η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να πλήξει και να αμαυρώσει με κάθε τρόπο τον επικεφαλή κ. Μανώλη Γλυνό αλλά και τους περιφερειακούς συμβούλους μέλη της παράταξης μας.

Η αποχώρηση των μελών της παρατάξεως για λόγους αρχής και αντίδρασης στα όσα απαράδεκτα έλαβαν χώρα, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου, έγινε ευκαιρία για την Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου για άλλη μια φορά να διεξάγει εκστρατεία λάσπης κατά της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου, με κάθε λογής κείμενο και άρθρο.

Μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου η Περιφερειακή Αρχή, έβαλε στο κάδρο τους κυρίους Μανώλη Σαρικά, Νίκο Κανταρζή και Μηνά Λυριστή.

Παρατηρητήριο ΝΔ: Τα fake news Τσίπρα για το lockdown

Για fake news ως προς τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και την πορεία των εμβολιασμών κατηγορεί το Παρατηρητήριο της ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Το μόνο που κάνει ο κ. Τσίπρας από την αρχή της πανδημίας είναι να καταγγέλλει όποιο μέτρο λαμβάνει η κυβέρνηση. Όταν ανοίγουν δραστηριότητες διαμαρτύρεται ότι τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Όταν λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα διαμαρτύρεται για τις επιπτώσεις στην οικονομία» σχολιάζει το Παρατηρητήριο Fake News της Νέας Δημοκρατίας.

Πρετεντέρης: Ατζέντα


"Όσο η κοινωνική ατζέντα παραμένει ουσιαστικά μονοθεματική με τον κορωνοιό, η κυβέρνηση παίζει στο γήπεδό της. Και δύσκολα θα την κλονίσει ο Κουφοντίνας, ο Λιγναδης ή οι καταληψίες στο ΑΠΘ" γράφει στα ΝΕΑ ο Γ. Πρετεντέρης:

Λιγνάδης: Εκανε τεστ, ήταν αρνητικός και μεταφέρθηκε σε θάλαμο-Τι βρήκαν στο σπίτι στο Μεταξουργείο – Ποιο πρόσωπο… μπαινόβγαινε

«Άνθρακες»… μοιάζει να είναι ο θησαυρός από το σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, το οποίο οι αρχές ερεύνησαν χθες, αρκετές ημέρες μετά τη σύλληψη του σκηνοθέτη.


Η κατ’ οίκον έρευνα του σπιτιού, της μοτοσικλέτας και του αυτοκινήτου του Δημήτρη Λιγνάδη ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα και διήρκεσε δύο ώρες, με τους αστυνομικούς να επικεντρώνονται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του ενώ πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από σημεία του σπιτιού.