slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!

TO BHMA ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΦΥΛΛΟ 113ΠΟΙΟΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΓΕΜΙΣΕ ΤΙΣ ΚΟΛΟΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ  ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΤΗ??? ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΝΑΞΟ .
ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!

Συναντήσεις Δ. Καπούνη με Π. Ρήγα και Κ. Σκανδαλίδη:


Την    δυνατότητα  ένταξης της  Ε.Α.Σ. στο ΕΣΠΑ. συζήτησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, και ο  οικονομικός  συνεργάτης  της Διοίκησης, Γιάννης  Τριαντάφυλλος με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Ρήγα κατά την συνάντηση τους   την Πέμπτη . Στην συνεχεία ο  Δημήτρης Καπούνης είχε συνάντηση  και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη και συζήτησαν    θέματα ,  όπως αυτό των  αδειών σταυλισμού των ζώων, που λόγω της δαιδαλώδους διαδικασίας που ισχύει  ταλαιπωρούν  τους κτηνοτρόφους, άλλα και η  μετεγκατάσταση και κατασκευή σύγχρονου τυροκομείου και να γίνουν ΠΟΠ τα αμνοερίφια Νάξου.

Και στην Έκθεση, AgroQualityFestival – Αγροτικά Ποιοτικά Προϊόντα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλας

"Προσβλητικό να μας ζητάνε νησιά ως εγγύηση. Αλλά η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το Ευρώ" δηλώνει ο GAP στην "Κορριέρε


Αναλυτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τίτλο "Προσβλητικό να μας ζητάνε νησιά ως εγγύηση. Αλλά η Ελλάδα δεν θα προδώσει ποτέ το Ευρώ", φιλοξενεί σήμερα η ιταλική εφημερίδα "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα". Στην αρχική ερώτηση του ιταλού δημοσιογράφου, αν η αίσθηση, στην παρούσα φάση, είναι ίδια με όταν σε σημαδεύουν με όπλο, ο πρωθυπουργός απαντά:...

Ο Γιάννης Πομόνης Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Νάξου

 
Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011 συνεδρίασε το  νέο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μηχανικών Νάξου και αποφάσισε  ομόφωνα τη συγκρότησή του σε σώμα ως εξής:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο:
Πρόεδρος          Πομόνης  Ιωάννης
Αντιπρόεδρος  Καστρήσιος Ιωάννης
Γραμματέας      Μαρινάκης Στυλιανός
   Ταμίας                Σεχρεμέλης Νικόλαος
Τακτικό Μέλος Σέργης Δημήτριος
 Για την Εξελεγκτική Επιτροπή.....

Kοινή δήλωση για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Παράκτιο Χώρο και τα νησιά



Οι Υπεύθυνοι των Τομέων Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων, Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτές κ.κ. Σταύρος Καλογιάννης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωστής Μουσουρούλης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Παράκτιο Χώρο και τα νησιά:

O Δήμαρχος Μ. Μαργαρίτης μιλάει για το μέλλον του αθλητισμού στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες

Ευχαρίστησε τους Ναξιώτες από την εκπομπή της η Ελένη Μενεγάκη!!!!

Με τις καλύτερες εντυπώσεις, από τη φιλοξενία και τις ομορφιές του νησιού, αναχώρησαν για την Αθήνα, χθες το βράδυ, οι συνεργάτες της Ελένης Μενεγάκη. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που έμειναν στη Νάξο επισκέφθηκαν περιοχές που ενδείκνυνται για τα γυρίσματα της εκπομπής "καφές με την Ελένη", είδαν ξενοδοχεία για την διαμονή τους και είχαν συναντήσεις με ανθρώπους του Δήμου( Αντιδήμαρχο Λιανό και αντιπρόεδρο δημοτικής κοινότητας Χώρας Σπύρο Παπαδόπουλο) Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα γυριστούν τρεις εκπομπές, στις 7-8 και 9 Ιουνίου σε διαφορετικά σημεία της Χώρας και θα μεταδοθούν ζωντανά από το κανάλι του "alpha"
Αυτό όμως που τους ενθουσίασε ιδιαίτερα ήταν τα ντόπια προϊόντα που τους πρόσφεραν, ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης, επαγγελματίες και παραγωγοί του νησιού.
Στην σημερινή της εκπομπή μάλιστα η Ελένη Μενεγάκη ευχαρίστησε δημόσια τους Ναξιώτες για τα ...

Eκλογές την Κυριακή για την ανάδειξη του νέου ΔΣ. στον ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο.

  Ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟ  καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο της Παντάνασσας στην παραλία της Νάξου από τις 11.00 το πρωί έως τις 7.00 το βράδυ.

 Οι υποψήφιοι για το νέο ΔΣ του Πανναξιακού είναι:
  1.Αλιμπέρτη Πόπη
 2.Αντωνόπουλος Γιώργος
 3.Βιδάλη Αναστασία
 4.Βρεττός Γιώργος
 5.Κατσάνης Νίκος
 6.Κατσαράς Βαγγέλης
 7.Κατσούλης Ανδρέας
 8.Λυμπέρης Μπέλλος
 9.Μελισουργός Σωτήρης
10.Παραβατός Γιάννης
11.Παρτσινεβέλου Στέλλα
12.Τσακωνιάτης Στάθης
13.Συμεώνογλου Κώστας
14.Σφυρόερας Γιώργος Εμ.
15.Τομπάς Πλάτων
16.Φλεριανός Βασίλης
17.Ψαρρά Κατερίνα
(Κατά την ψηφοφορία ο κάθε ψηφοφόρος μπορεί να....

Ομιλία με θέμα «Γλωσσικά δάνεια από τη Βενετία στην καθομιλουμένη της νήσου Νάξου»

Το Ιστορικό Αρχείο Νάξου, ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ και το π. Φλέα σας προσκαλούν στη ομιλία της κ. Susanna Rizzi με θέμα «Γλωσσικά δάνεια από τη Βενετία στην καθομιλουμένη της νήσου Νάξου» ('Venezianismi nella parlata odierna del'isola di Naxos') την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο της Σχολής Ουρσουλινών.

Μειμαράκης υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και κατά των κομματικών συμπράξεων σε κυβερνητικό επίπεδο


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghGMZp-MVY_CxjF6hqMaHAFkxXlRkqhWLMoTEyP55BG8BQI0r6X3BxDwJJHvSTdd4sfsEooBpV-9AqAfPsv8eO9_5eV2LWc-zWv6XrmOsqVzgXM4qLD-zlahSWrbKtVMcrm2uUmqxcdiSx/s320/meimarakis.jpgΥπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και κατά των κομματικών συμπράξεων σε κυβερνητικό επίπεδο τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Μειμαράκης μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής με θέμα "Περισσότερη Ευρώπη: η πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πολιτών ".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ

1. Ακέραιη η κυβερνητική ευθύνη για την εγκληματική δράση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την εγκληματική επίθεση της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός. Η αστυνομική επίθεση εντάσσεται και είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής και των αστικών μηχανισμών να τσακίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και πάλη, που ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΩΡΙΟ

Με αφορμή το ψήφισμα στις 9 Μάη του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης για την στήριξη του Νεωρίου αλλά και δηλώσεις συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ περί «ομόφωνου ψηφίσματος» η Λαϊκή Συσπείρωση Σύρας επισημαίνει τα εξής :
1. Το συγκεκριμένο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβούλιου Σύρας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα καθώς ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σύρας Γιάννης Δεναξάς κατέθεσε διαφορετική πρόταση. Το ψήφισμα του Δ.Σ. που εγκρίθηκε κατά....

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Πέρασε πολύς χρόνος από την ομόφωνη έκδοση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου στο οποίο γινόταν συνοπτική περιγραφή της τραγικής κατάστασης της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πάρου-Αντιπάρου και ζητείτο άμεση απάντηση της Πολιτείας σε συγκεκριμένες προτάσεις που διαμορφώθηκαν από την Επιτροπή Υγείας του Δημοτικού Συμβουλίου και εξέφραζαν το σύνολο των κατοίκων των νησιών. Το ψήφισμα αυτό με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έπρεπε να επιδοθεί από το Δήμαρχο και τα μέλη της επιτροπής στον Υπουργό Υγείας με τον οποίο και θα συζητούσαν «επί του πρακτέου».
            Δυστυχώς, με ευθύνη του Υπουργού, η συνάντηση αυτή ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, ενώ υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας αλλά και άλλων ανώτατων θεσμικών παραγόντων για αντιμετώπιση των προβλημάτων με επίσκεψή τους στην Πάρο δεν υλοποιήθηκαν.
            Kατόπιν τούτου συνεδρίασε η Αρμόδια Επιτροπή για τα θέματα υγείας και ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:
 

            ΕΠΕΙΔΗ......
















Δραστηριότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πρόσκληση με τηλεδιάσκεψη, σε συνεδρίαση    της Οικονομικής Επιτροπής    την Τετάρτη 18/5/2011 και ώρα 12:00 στα Καταστήματα της Περιφέρειας (Πλατεία Τσιροπινά) στη Σύρο και (Πλατεία Ελευθερίας 1) στη Ρόδο με θέματα:
Αποδοχές επιχορηγήσεων από το Περιφερειακό Ταμείο για τα έργα:

«Αποκατάσταση ζημιών επαρχιακού οδικού δικτύου Νάξου» - (Δυο επιχορηγήσεις).

«Επισκευή Δημοτικού Σχολείου Δαμαριώνα».
“Πράσινο φως” για το πλωτό πολυϊατρείο, θετικές εξελίξεις για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ          Με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση συναντήθηκε σήμερα το πρωί  στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος έθεσε εκ νέου το θέμα της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Γαληνός” της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της οποίας λειτουργεί και το πλωτό πολυϊατρείο («Δελφίνι της Ζωής και της Ελπίδας»).
Τραγούδησαν για τον Άνθρωπο, τα έσοδα στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και στο Κέντρο «Ελπίδα»
Την Τρίτη (10/5) το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο, μία ομάδα ενεργών πολιτών και μουσικών, Ελλήνων και ξένων, έδωσαν μια υπέροχη συναυλία αφιερωμένη στον συνάνθρωπο. με τίτλο juzz4charity”.
Στην εκδήλωση juzz4charity η ποιοτική μουσική από τους Δημήτρη Χατζηνικολή και Βασίλη Κωστίδη και η εξαιρετική ερμηνεία των τραγουδιών από τις Jennifer Jones, τη Ματίνα Μάστορα και τη Σαπφώ Σταυρίδου ενθουσίασαν τους Έλληνες και Ευρωπαίους ακροατές στην κατάμεστη αίθουσα και άνοιξαν με τον καλύτερο τρόπο τις ψυχές ώστε να δεχθούν τα μηνύματα που οι διοργανωτές ήθελαν να περάσουν και ήταν: Άλλες εικόνες της εκδήλωσης  Jazz4charity στην Ιστοσελίδα: http://theartsnet.info/jazz4charity/
Την Τήνο επισκέπτεται αύριο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος. Ο κ. Πουσσαίος πρόκειται να παραβρεθεί στην 6η Γιορτή Αγκινάρας, η οποία συνδιοργανώνεται από τον δήμο Τήνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

"Προσχωρούμε στη νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία"

http://static.doldigital.net/webstatic/E19FBC22D13680D4C45A8FDB94F05E24.jpgΔριμύτατη επίθεση κατά του υπουργείου Εξωτερικών και του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσε με επιστολή του ο πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης, κάνοντας λόγο για ανομολόγητους χειρισμούς σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς και "όχι με το αζημιώτο".

Ως αποτέλεσμα αυτών των χειρισμών, όπως σημειώνεται, είναι να "βιώνει η χώρα άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων".
Διπλωματικοί κύκλοι, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", εκτιμούν ότι ο...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΟ BLUE SKY

Τη συζήτηση με θέμα : ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
(Ο εποικισμός της Ελλάδος με εισβολή αλλοφύλων),
θα παρουσιάσει το ΣΑΒΒΑΤΟ 14 Μαΐου 2011, ώρα 19:00,
ο Νίκος Αργυρόπουλος στην εκπομπή του "Η ώρα των Βετεράνων" από τον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY,
με προσκεκλημένους τους κ.κ.

Επανήλθε ο Blogger επανήλθαμε και εμείς

 Η υπηρεσία του Blogger έμεινε για αρκετές ώρες χθες και προχτές  εκτός λειτουργίας Το πρόβλημα με το Blogger μάλλον λύθηκε αλλά χάθηκαν πολλές  χθεσινές μας αναρτήσεις τις οποίες θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε.