slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο.ΝΑ.Σ: Εκδρομή στην Επίδαυρο


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Επιτροπή Νέας Γενιάς της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της, διοργανώνει εκδρομή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και παρακολούθηση της Τραγωδίας Οιδίποδας Τύραννος, το Σάββατο 10 Ιουλίου 2010.
Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται στα 39€ κατ’ άτομο (24€ για φοιτητές) στην οποία συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά με πούλμαν και το εισιτήριο του θεάτρου (Β’ Θέση χωρίς αρίθμηση). Η εκδρομή θα ξεκινήσει το απόγευμα (3μ.μ.) του Σαββάτου, 10 Ιουλίου, και μετά από μία στάση στην παραλία της Νέας Επιδαύρου (για βόλτα), θα φτάσουμε στο θέατρο περίπου στις 19:30. Μετά την.... παράσταση, θα επιστρέψουμε στην Αθήνα περίπου στις 12:30 με 1:00. Λόγω των μειωμένων θέσεων του θεάτρου, το κόστος συμμετοχής θα πρέπει να έχει καταβληθεί μέχρι το Σάββατο 26/6/2010. Για πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στους Μαργαρίτης Γιάννης (6944527813), Στρούβαλης Ιάκωβος (6981279742), Τσελέντη Δήμητρα (6973423416) και Χάκα Κωνσταντίνα (6945246606).

Συντελεστές Παράστασης:

Η παράσταση ανεβαίνει από το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη. Στον ρόλο του Οιδίποδα ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και της Ιοκάστης η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Λίγα Λόγια για την Παράσταση:

Αναζητώντας τον δολοφόνο του Λαΐου, που σύμφωνα με τον δελφικό χρησμό μιαίνει τη Θήβα προκαλώντας τον καταστροφικό λοιμό, ο βασιλιάς Οιδίπους ανακαλύπτει το νήμα που συνδέει τη ζωή του με την κατάρα των Λαβδακιδών. Πατροκτόνος και αιμομείκτης, πατέρας και αδερφός των παιδιών του και σύζυγος της μητέρας του, αυτοτιμωρείται για την ύβρη που διέπραξε άθελά του και τυφλώνεται.

Link: http://www.greekfestival.gr/eventpg.aspx?eid=10071

Προκλητική, παράνομη και αψυχολόγητη η απομάκρυνση των γιατρών του ΟΑΕΕ

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και K οινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης για την περικοπή 1.350 γιατρών του ΟΑΕΕ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την περικοπή 1.350 γιατρών, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε 800.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και τις οικογένειές τους (συνολικά 1.200.000 άνθρωποι, περίπου) είναι προκλητική, παράνομη και αψυχολόγητη.

Οι γιατροί αυτοί έχουν, ήδη, προσληφθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου και παρέχουν τις υπηρεσίες τους από την 1-1-2010. Η πρόσληψή τους έγινε με νόμιμο τρόπο και έχει εγκριθεί από το ΑΣΕΠ. Ένας μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων τους έχει ήδη επιλέξει και δέχεται τις υπηρεσίες τους.

Η κοινωνική αναστάτωση, που προκαλείται από την απομάκρυνση των γιατρών, είναι μεγάλη.

Οι πολίτες της χώρας μας αναρωτιούνται. Μετά την περικοπή των συντάξεων, θα στερήσουν από τους ασφαλισμένους και την πρόσβαση στο γιατρό τους; Θα στερήσουν το βασικό στοιχειώδες δικαίωμα στην Υγεία; Ως που άραγε θα φτάσουν οι Κυβερνώντες ;

Η απόφαση απομάκρυνσης των γιατρών του ΟΑΕΕ, που φέρει την υπογραφή αρκετών Υπουργών της Κυβέρνησης, είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί άμεσα. Κάθε καθυστέρηση συντηρεί την ανασφάλεια και εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ασφαλισμένων.

Το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία είναι για όλους τους ασφαλισμένους συμπολίτες μας αδιαπραγμάτευτο».

Γιατί δεν μιλάει ο Καραμανλής;...

Aπό τον Λάμπρο Ελαφονησιώτη

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΝΩ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
ΠΡΩΤΟΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ...
ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΓΑΠ.
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ. ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ.
ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΤΟ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ.
ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ.
ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ.
ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

Εγκαίνια του πλοίου που θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς - Πάρος - Κως - Ρόδος



ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ" ΤΗΣ HELLENIC SEAWAYS

Τα εγκαίνια του νέου πλοίου "Νήσος Ρόδος" της Hellenic Seaways πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά πριν από το νέο δρομολόγιο της εταιρείας Πειραιάς - Πάρος - Κως - Ρόδος. Το "Νήσος Ρόδος" έχει μήκος 192,50 μέτρα πλάτος 27 μέτρα και...
...αναπτύσσει ταχύτητα 23 κόμβων. Έχει δυνατότητα μεταφοράς 1.600 επιβατών, 750 οχημάτων ή 180 φορτηγών και διαθέτει 68 εξωτερικές καμπίνες, δίκλινες και τετράκλινες .Το νέο πλοίο θα εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς - Πάρος - Κως - Ρόδος κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή με ώρα απόπλου τις 18:00 και από το λιμάνι της Ρόδου κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 15.30.
ΝΑΞΙΩΤΕΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ??????????

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ!

Τελικά οι σύντροφοι που αντέδρασαν στο διορισμό των ημετέρων του βεζίρη που κυβερνάει τη Νάξο στο συμβούλιο του Νοσοκομείου κάτι ήξεραν !!!!



Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου Νάξου κ. Θεοχάρη Λάμπου να σταματήσει τις ενεργείς εφημερίες στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε προς τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας και τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου, ζητά να σταματήσουν οι ενεργείς εφημερίες(24 ώρες στο νοσοκομείο) από τους ειδικευόμενους γιατρούς γιατί στην πράξη δεν πραγματοποιούνται, οι γιατροί τις εκτελούν σαν εφημερίες ετοιμότητας(καλούνται μόνο σε επείγοντα περιστατικά)
Το παρακάτω άρθρο που βρήκαμε στο www.ygeianet.gr, χαρακτηρίζει τους διοικητές των νοσοκομείων"Στρατοπεδάρχες" και αναφέρει:
"Είναι πρωτοφανής η αυθαιρεσία ορισμένων Διοικητών Νοσοκομείων στο ζήτημα των εφημεριών, αλλά και σε αρκετά καθημερινής φύσεως θέματα. Η περίπτωση της Νάξου είναι άκρως ενδεικτική. Μ΄ ένα έγγραφο- μνημείο αυθαιρεσίας, ο Διοικητής αποφαίνεται ότι οι ειδικευμένοι γιατροί δεν θα πραγματοποιούν εφεξής ενεργείς εφημερίες!! Πέραν των ίδιων των γιατρών πρέπει να εξεγερθούν οι τοπικές κοινωνίες και να κηρύξουν ως ανεπιθύμητους αυτούς τους κυρίους, οι οποίοι ως στρατοπεδάρχες αποφαίνονται περικοπές, χωρίς να υπολογίζουν το βαθμό επικινδυνότητας των εντολών που εκτοξεύουν"।

Όταν τα 300-500 ευρώ του Καραμανλή σε χαμηλόμισθους ήταν ΕΛΕΗΜΟΣΎΝΗ

Μέτρα-σοκ
Αυξήσεις 0 % σε 1 εκατ. μισθωτούς
ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ 300-500 ευρώ σε χαμηλόμισθους
ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ 1.000 - 5.000 ευρώ στους ... πλούσιους

Η κυβέρνηση έβγαλε την... κουκούλα της και αποφάσισε: χωρίς αύξηση θα μείνουν φέτος 1 εκατομμύριο περίπου μισθωτοί του Δημοσίου και συνταξιούχοι. Για τους «φτωχούς» δημ. υπαλλήλους δίδεται επίδομα ελεημοσύνης 300-500 ευρώ. Παραβαίνοντας τη δέσμευσή του, ο πρωθυπουργός επέβαλε έκτακτο φόρο 1.000-5.000 ευρώ στους «πλούσιους», εξαιρώντας κέρδη επιχειρήσεων και φοροφυγάδες. Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέους φόρους. Η ανάρτηση εκφράζει τις απόψεις και το ύφος του Δεξί Εξτρέμ

Κ. Καραμανλής (24 Νοεμβρίου 2008):
«Εκείνο που θέλω να ξεκαθαρίσω, για μια ακόμη φορά, είναι ότι το 2009 δεν πρόκειται να επιβληθεί κανένας νέος φόρος»

Και η απάντηση του ΠΑΣΟΚ και της Λούκας στα μέτρα Καραμανλή-ΝΔ:

«δημοσιονομική εξυγίανση δεν γίνεται με έκτακτα φορολογικά μέτρα και μάλιστα σε περίοδο κρίσης. Γίνεται με αναμόρφωση της φορολογικής πολιτικής, στη βάση των προτάσεων που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για μια ενιαία προοδευτική φορολογική κλίμακα εισοδήματος και φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΣΣ. Αφού η Φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας λύνει το πρόβλημα, γιατί μας έχουν ξεσκίσει;), όπου όλοι θα συνεισφέρουν ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα

- Αντί για στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων, τα βάρη καλούνται και πάλι να τα πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι. Ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, θα πληρώνουν για την υπόλοιπη ζωή τους την απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή να παγώσει τους μισθούς και τις συντάξεις (ΣΣ. Σε αντίθεση με τις μειώσεις αποδοχών που τους επέβαλε το ΠΑΣΟΚ και τις οποίες οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρωθούν αναδρομικά και έντοκα... after starvation to death).

- Το έκτακτο επίδομα θα ισχύσει μόνο για φέτος, ενώ η ετήσια αύξηση που δινόταν κάθε χρόνο θα συνυπολογιζόταν στη μισθολογική εξέλιξη, στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις (ΣΣ. Για να μην έχουμε λοιπόν τέτοιες ανησυχίες για το άν οι περικοπές μισθών θα συνυπολογιστούν στις συντάξιμες αποδοχές... το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να καταργήσει τις συντάξεις... genius!!!).

- Η κυβέρνηση, αντί να προωθήσει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο σχέδιο της κρίσης διοχετεύοντας ρευστότητα στην αγορά, ενισχύοντας την πραγματική οικονομία και τους κλάδους που πλήττονται, αντί να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις και να ενισχύσει όπως θα έπρεπε τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, μας καλεί να πληρώσουμε τον λογαριασμό των λαθεμένων πολιτικών της επιλογών (ΣΣ. Ενώ εσείς είχατε σχέδιο... να μας κάνετε Assfingering...).

Ρόμπα ο Μάκης με τα δήθεν real estate Ρουσόπουλου...

Θυμάστε το επικό πρωτοσέλιδο της “εφημερίδας”VETO την οποία εκδίδει ο καλύτερος φίλος του ΓΑΠ, Μάκης Τριανταφυλόπουλος; Εκεί λοιπόν ενημερωθήκαμε για τις τρομερές Business του Ρουσόπουλου σχετικά με το real estate στο Μαϊάμι.

Διαβάζοντας βέβαια το άρθρο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές ότι επρόκειτο για …μπαρούφα! Δεν αρκεί όμως αυτό.

Μιλάμε για ένα πρωτοσέλιδο – μομφή που θα έπρεπε αν μη τι άλλο να έχει βασική τεκμηρίωση.

Τρέξαμε λοιπόν στα περίπτερα την επόμενη Κυριακή για να δούμε τα “απόρρητα στοιχεία” που τα νεφελίμ θα είχαν προμηθεύσει στον Μάκη Τριανταφυλόπουλο (είχε μεσολαβήσει το δελτίο τύπου του Ρουσσόπουλου που διέψευδε την είδηση).

Αντί για στοιχεία λοιπόν, είδαμε ΦΑΡΔΥ ΠΛΑΤΥ το εξώδικο του Ρουσόπουλου προς την εφημερίδα Veto, δημοσιευμένο μάλιστα αυτούσιο όπως το έλαβαν.

Την πάπια λοιπόν ο κύριος ΔΔΔημοσιογράφος. Ούτε κουβέντα, ούτε λέξη.

Το πρωτοσέλιδο όμως έμεινε, αφού πλέον ο κόσμος διαβάζει τις εφημερίδες μόνο κρεμασμένες στα περίπτερα. Η προπαγάνδα έγινε, ο Γκαίμπελς ζει. Έτσι ακριβώς, ο φασισμός ζει μαζί με τη “Νέα διακυβέρνηση” και τους υπηρέτες της.ΠΗΓΗ: olympia.gr



Ερώτηση Καμμένου για τη συμμετοχή Παπακωνσταντίνου στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ

http://olympiada.files.wordpress.com/2010/06/ceb5cf80ceb5cf81cf89cf84ceb7cf83ceb7-cebaceb1cebccebcceb5cebdcebfcf83-cebccf80ceb9cebbcebdcf84ceb5cebccf80ceb5cf81ceb3ceba.jpg

Διαψεύδει η Τρόικα τον Παπακωνσταντίνου για την 2η δόση

Από Factorx |

Είναι σίγουρη η δεύτερη δόση του δανείου, έλεγε προ ημερών ο Γ. Παπακωνσταντίνου για να έρθουν πριν από λίγη ώρα οι ελεγκτές της Τρόικας να τον αδειάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπαν ότι η δόση θα εξασφαλιστεί εφόσον στον επόμενο έλεγχο τον Ιούλιο θα είναι όλα καλά τα στοιχεία.

Σύμφωνα με τους ελεγκτές, ο έλεγχος θα γίνει σε 1,5 μήνα, τέλη Ιουλίου δηλαδή και τότε θα αποφασιστεί αν θα δοθούν τα χρήματα στα τέλη Αυγούστου. Αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί τότε θα φάμε τέτοια σφαλιάρα που θα μας έρθει ο ουρανός σφοντύλι. Διότι ούτε στις αγορές μπορούμε να βγούμε για δανεισμό, τα ταμεία είναι άδεια, οπότε διαλύεται το σύμπαν.

Και τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να μας εξηγήσει από που είχε τις πληροφορίες ότι είναι σίγουρος ο δανεισμός από τον μηχανισμό στήριξης

Ο Άκης ο/η Μαρ(κη) και ο βεζίρης των Κυκλάδων

Εσωκομματικά μαχαιρώματα για της ΚΑΡΕΚΛΕΣ του νοσοκομείου Νάξου που την πληρώνουν οι ασθενείς

Μα είναι δυνατόν να ισχυρίζονται κάποιοι πως στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου, στο ΠΑΣΟΚ της διαφάνειας, στο ΠΑΣΟΚ που η αξιοκρατία είναι αξία, στο ΠΑΣΟΚ που θα ανατρέπει κάθε αυθαίρετη κομματική ή άλλη ρουσφετολογική παρέμβαση στην ορθολογική λειτουργία της διοίκησης, να γίνονται διορισμοί ημετέρων και μεταθέσεις φαντάρων;;;;;;;

Κομματαρχική αλαζονεία…

είναι η σωστή έκφραση στα όσα συμβαίνουν με τους διαρκείς διορισμούς ημετέρων σε συμβούλια και νομικά πρόσωπα, μεταθέσεις φαντάρων και απονομή χρισμάτων πάσης φύσεως. Η παρέα του βουλευτή, που κυβερνάει τη Νάξο, επιδεικνύει την αλαζονεία που ταιριάζει απόλυτα στον πρώην μέντορα του, Άκη.

Έτσι είναι η πολιτική. Με γνώμονα το προσωπικό όφελος και αγνοώντας κάθε συλλογική, διάφανη και δημοκρατική λειτουργία περιχαρακώνουμε τους «δικούς» μας και στη λογική του «διαίρει και βασίλευε», πετυχαίνουμε με ακραία Μακιαβελική νοοτροπία τους στόχους μας.

Συγχαρητήρια… (άκη!!!)

Σου λένε οι φίλοι του «Β(λ)ήματος της Νάξου»: Δεν μπορούμε που δεν μπορούμε να βολευτούμε κι εμείς σε καμία διοίκηση κανενός Οργανισμού, δεν φτάνει που ο γιατρός φυλάει Γερμανικό νούμερο, δεν φτάνει που ο Μαράκης είναι «καβάλα στ’ άλογο», δεν φτάνει που ένας από εμάς τους ίδιους αυτομόλησε και την έκανε προς το ταμείο, μία μικρή χαρά μας είχε μείνει, να μεταθέτουμε κανένα φανταράκι. Αλλά δυστυχώς ο βεζίρης των Κυκλάδων μας την πήρε κι αυτή.

Νισάφι πια συντρόφια.