slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία-«Μες στα πολλά παινέματα τα πιο πολλά είναι ψέματα»

 

Κομπάζει το ΥΠΑΑΤ σε Δελτίο Τύπου του ότι η απορρόφηση των 715 εκατ. στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για το 2020 «συγκαταλέγεται στις καλύτερες διαχρονικά και στις υψηλότερες σε σχέση και με τη συνολικότερη πρόοδο υλοποίησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ» και αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα υψηλά ποσοστά απορρόφησης, εντάξεων, νομικών δεσμεύσεων, αλλά και στην υπερκάλυψη του κανόνα ν+3 της ΕΕ για τις πληρωμές του 2020.

Όπως και πέρυσι τέτοια περίοδο, έτσι και φέτος το ΥΠΑΑΤ λέει μισές αλήθειες και παραπλανά την

Παρεμβάσεις στο γήπεδο ποδοσφαίρου και στο δίκτυο ύδρευσης Κύθνου από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με τον Δήμο 

Τα έργα χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια, για λογαριασμό του Δήμου Κύθνου 

 

Στην σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο «Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση, Βελτιστοποίηση και Αντικατάσταση τμημάτων των δικτύων ύδρευσης των οικισμών Χώρας, Δρυοπίδας και Μέριχα», συνολικού προϋπολογισμού 540.000,00 ευρώ, προέβησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης.

Στην Καλυμνο και σε περιοχές"Στην Κάλυμνο και σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικο φορτίο να επανεξεταστεί η απόφαση  επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων"

Με αφορμή την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση , αλλα και τις επιφυλάξεις που έχουν εκφράσει δήμαρχοι (π.χ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης), την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλιου Καλυμνου
και τα ζητήματα που υπαρχουν με πολυπληθή τμήματα ανα τάξη και κτιριακές υποδομές  καλούμε την πολιτεία:

Να επανεξετάσει  την απόφαση της -και αν χρειαστεί να αναβάλλει-    την επαναλειτουργία  της δια ζώσης πρωτοβαθμιας εκπαίδευσης  στις  σχολικες  μονάδες  σε περιοχές της χώρας μας  με βαρύ επιδημιολογικο φορτίο covid/19.Τέτοια περιπτωση αποτελεί και η Κάλυμνοs  όπου το Δημοτικό Συμβούλιο  ζήτησε να μην λειτουργήσουν τα σχολεία του νησιου λόγω των  πολλών κρουσμάτων covid/19 που καταγραφονται στον πληθυσμο.

Όλοι επιθυμούμε να λειτουργήσει η εκπαίδευση  και να επιστρέψει η κανονικότητα, όμως επισημαίνουμε και τα εξής :

-  βρισκεται "προ των πυλών " το 3ο κύμα της πανδημίας (όπως μας αναφέρουν τα ΜΜΕ).

-Εντός των  ημερών η θερμοκρασία θα μειωθεί αρκετά και οι καιρικές συνθήκες δεν θα ευνοούν ανα 20λεπτο τον αερισμό επι 5λεπτο των αιθουσών όπως υποδεικνύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα...

-υπάρχουν αρκετα πολυπληθή τμήματα (επομένως συνωστισμός...).

-δεν υπάρχει σε  όλες τις σχολικές μονάδες ικανοποιητικός αριθμός καθαριστριων. 

- Δεν έχει εκτιμηθεί και καταμετρηθεί σε όλο το εύρος της η κατασταση του covid/19  στον πληθυσμο μας αμέσως μετα τις πρόσφατες εορτές.

-Δεν έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού μας και κατ επέκταση των εμπλεκομένων με την εκπαιδευτική διαδικασία και των συγγενικών τους προσώπων....

Υποστελεχωμένο το Ιατρείο της Κιμώλου


  Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Κιμώλου Κωνσταντίνου Βεντούρη με θέμα την ανάγκη στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κιμώλου.

Όπως αναφέρει η επιστολή, η Κίμωλος στερείται βασικών υγειονομικών υποδομών. Η μοναδική  αγροτική ιατρός του νησιού στις 17 -01-20 21 θα παραιτηθεί από την υπηρεσία της στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κιμώλου, προκειμένου να παρουσιαστεί στο Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου και εκλήθη, για να εκπαιδευτεί στην ειδικότητά της.

Ανοίγει αύριο (11/1) η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους άνω των 85 ετών– Δείτε το σποτ


Το σποτ ενημερώνει για τους τρεις τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να κλείσει ραντεβού – Ποιες ομάδες ακολουθούν – Μάσκες και αποστάσεις και μετά το εμβόλιο

Με τα άτομα άνω των 85 ετών συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, κι ενώ ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σποτ για την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού ενημερώνει τους πολίτες ότι από τις 11 Ιανουαρίου ξεκινά η διαδικασία των ραντεβού. 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας απαντά στη ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ Τσίπρα

«Δεν μπορούν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες να παράξουν εμβόλια ακόμη και αν οι μεγάλες εταιρείες τους έδιναν τις πατέντες» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θεόδωρος Τρύφων μιλώντας στην εκπομπή BrainStorming στο Action24.

Ειδικότερα, ο κ. Τρύφων εξήγησε ότι η πρόταση για παραγωγή εμβολίων στην Ελλάδα άμεσα, είναι μη εφικτή. Όπως ο ίδιος επεσήμανε: