slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΣΟΚ: Δέρνουν ο ένας τον άλλο και όλους μαζί τους δέρνει η μαλακί@


Τεταμένο είναι το κλίμα στην Ιπποκράτους λίγες ημέρες πριν από την διεξαγωγή του συνεδρίου. Δύο γραμματείς Νομαρχιακών επιτροπών επιτέθηκαν φραστικά στα κορυφαία στελέχη της ΚΟΕΣ, Π. Κουκουλόπουλου, Κ. Πανταζή και Γρ. Φελώνη κατηγορώντας τους για αδιαφανείς διαδικασίες με αφορμή...την αντικατάσταση του Γ. Ανωμερίτη από το Ι.Σουλαδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γρ. Φελώνης πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας βαριές κουβέντες όπως «αλήτες» για τα 75 μέλη τα οποία συνυπέγραψαν το κείμενο - παρέμβαση που ασκούσε σκληρή κριτική στου χειρισμούς που γίνονται ενόψει συνεδρίου. Το κλίμα ηλεκτρίστηκε επικίνδυνα και λίγο έλλειψε να έρθουν στα χέρια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Πάντως ο κ. Αξαρλής φέρεται να ζήτησε την παραίτηση του Γρ. Φελώνη που χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό «αλήτες».

Βρούτσης: Μέχρι τις 10 Μαρτίου η διασταύρωση ΑΜΚΑ-ΑΦΜ των συνταξιούχων


Κατεπείγουσα επιστολή απέστειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στους διοικητές των ασφαλιστικών Ταμείων με την οποία τους ζητά να ολοκληρώσουν τη διασταύρωση των Αριθμών Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και Φορολογικού Μητρώου των συνταξιούχων έως τις 10 Μαρτίου.
«Με το νόμο που καταθέτουμε στην Βουλή, όχι ....

Υπό (πενθήμερη ξεκούραση για μαθητές και καθηγητές ) κατάληψη τα Λύκεια της Νάξου

Με «αποφάσεις που ελήφθησαν  με ....δημοκρατικές διαδικασίες  από της γενικές συνελεύσεις  των μαθητών». Αποφασιστικέ να προχωρήσουν   σε κατάληψη των λυκείων διεκδικώντας μια σειρά από αιτήματα. Κατόπιν   διεξήχθη αναλυτική συζήτηση του 15μελούς των μαθητών με το  συμβούλιο των εκπαιδευτικών, όπου οι μαθητές ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους .Να σημειώσουμε εδώ ότι οι καθηγητές καθ΄όλοι την διάρκεια των καταλήψεων θα πληρώνονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Με απόφαση της επιτροπής κατάληψης του Λυκείου Νάξου, οι μαθητές υποψήφιοι για τις πανελλήνιες εξετάσεις θα μπορούν να καταθέτουν κανονικά στο Λύκειο τις δηλώσεις τους για το μάθημα επιλογής.
 Οι λόγοι...  

Τελικά! .... τα ράσα δεν κάνουν το παπά!


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μία “διένεξη”  της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας με τους κατοίκους της Κωμιακής Νάξου ως προς την κυριότητα και την χρήση του χώρου (πλησίον της εκκλησίας της Θεοσκέπαστης) που στεγάζονται τρεις βασικοί σύλλογοι του χωριού.
Κατ’ αρχάς όλοι γνωρίζουμε, γιατί το ζήσαμε, ότι επί χρόνια ο συγκεκριμένος χώρος ήταν ένα βούλισμα που τα ερείπια και τα ξερόχορτα του ήταν γεμάτα πάντοτε σκουπίδια και βρωμιές.

"Καπιταλισμός και Προσοδισμός B'"

... Είναι μια ακατανόητη στη βλακεία της κατάσταση. Πληρώνουν όλοι οι πολίτες για να παρέχονται δημόσιες υπηρεσίες σε συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες γίνονται πιο ακριβές καθώς οι αξίες εδαφών αυξάνονται, και τα οφέλη τα καρπώνονται οι ντόπιοι γαιοκτήμονες χωρίς να κάνουν τίποτα!
Φόρους πληρώνουν και οι ιδιοκτήτες. Για τα εισοδήματα από ενοίκια πληρώνουν με την τελευταία φορολόγηση (2013) 10% για τις πρώτες 12.000 ευρώ και 33% για ποσά πάνω από ¤12.000.
Οι επιχειρηματίες και υπάλληλοι που εργάζονται στην ίδια περιοχή πληρώνουν 22% και 42% αντίστοιχα!
Έτσι οι γαιοκτήμονες τσεπώνουν ένα σεβαστό ποσοστό του πλούτου που δημιούργησαν οι δημόσιες υπηρεσίες, η φύση στην απλοχεριά της και η εργασία άλλων ανθρώπων. Έτσι αμείβονται οι άρπαγες και τιμωρούνται οι εργατικοί.
Δεν σας φαίνεται πολύ παράξενο;
...

 Διάσωση ναυαγών με ελικόπτερο στη Μήλο

super-puma660

Εχθές αργά την νύχτα στην θαλάσσια περιοχή νότια της Μήλου, κινδύνευσε η ζωή πέντε αλλοδαπών, αυστριακής και γερμανικής καταγωγής, καθώς το σκάφος που επέβαιναν γέμισε νερά.

Για την διάσωση των πέντε ατόμων στήθηκε επιχείρηση, ενώ στο σημείο έσπευσε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και η φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟ.

Η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος για τους αλλοδαπούς αφού μεταφέρθηκαν σώοι στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ysterografa.gr

Συκοφαντίες της Μέρκελ: Γιατρός ζητούσε φακελάκι 1.800 ευρώ και έκοβε απόδειξη 150 ευρώ

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί σε 60χρονο γιατρό ιδιωτικού θεραπευτηρίου μετά από καταγγελία ασθενή πως του είχε δώσει χρήματα για εγχείρηση, χωρίς όμως να εκδώσει αντίστοιχα απόδειξη για ολόκληρο το ποσό της αμοιβής του.

Στη έρευνα που ακολούθησε από την ΕΛ.ΑΣ προέκυψε πως ο γιατρός είχε πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν εγχειρήσεις σε δύο ασθενείς και είχε λάβει το χρηματικό ποσό των (1.800) ευρώ για την κάθε περίπτωση, ωστόσο οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που είχε εκδώσει, ήταν ύψους (150) ευρώ η ....

Γελάει ο κόσμος με τον «καραμανλικό» Τσίπρα και τα παπαγαλάκια του


ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΣΜΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ 
Συνεχίζεται το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στους ..."καραμανλικούς", προκειμένου να κερδίσει τον Αντώναρο και να προσφέρει γέλιο στον κόσμο της ΝΔ. Μετά τα θερμά λόγια που είπε κατόπιν εισηγήσεων συμβούλων του που μας θεωρούν πρόβατα ΣΥΡΙΖΑίους και μάλιστα δύο φορές για την καραμανλική πτέρυγα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχτηκε την πρόταση του Ιδρύματος Κων/νος Καραμανλής...

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ, Κ.Υ. ΑΜΟΡΓΟΥ, Π.Ι. & Π.Ι.Ι. ΝΑΞΟΥ, ΑΜΟΡΓΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Τον Απρίλη του 2012, αγωνιζόμενοι συνάδελφοι του Νοσοκομείου Νάξου, αγωνιώντας για την τραγική υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας και της δημόσιας υγείας εν γένει, αποφασίσαμε την δημιουργία ενός Σωματείου Βάσης που μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και διαρκείς γενικές συνελεύσεις, θα αποτελούσε ένα πόλο αγώνα για την ανατροπή των παραπάνω. Κατά την «υπό σύσταση» περίοδο, όλοι οι συμμετέχοντες, δεχτήκαμε την λυσσαλέα επίθεση από το κατεστημένο του Νοσοκομείου (διοικητικό, συνδικαλιστικό), προκειμένου να μην.......