slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός γιατρός Ανδρέας Φικιώρης που έγραψε τηλεοπτική ιστορία


Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός από την τηλεόραση γιατρός, Ανδρέας Φικιώρης.


Ο Ανδρέας Φικιώρης, όπως έχει δηλώσει, είχε την ειδικότητα του αναισθησιολόγου, ωστόσο είχε “καταπιαστεί” με διάφορες θεραπείες και σκευάσματα που προωθούσε, μιας και είχε γίνει επιχειρηματίας του χώρου της υγείας.

Το πιο γνωστό από αυτά ήταν το νερό που όζον που έχει αφήσει “εποχή” στα τηλεοπτικά χρονικά, και του έδωσε το παρατσούκλι “Δρ Όζον”.

Νίκος Συρμαλένιος: Ανάγκη συνέχισης των απαραίτητων ενεργειών για τη βελτίωση του αεροδρόμιου Μήλου

O βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση για την ανάγκη βελτίωσης του αεροδρομίου της Μήλου.


Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, η Μήλος, ανεξάρτητα και από τη συγκυρία της πανδημίας, είναι ένα από τα νησιά των Κυκλάδων και γενικότερα του Αιγαίου που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μια συνεχώς αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη. Προφανώς αυτό δεν είναι τυχαίο και οφείλεται βεβαίως στην ολοένα και μεγαλύτερη ανάδειξη του πολύμορφου και πολυποίκιλου πλούτου της, ιστορικού, γεωλογικού, πολιτισμικού, φυσικού και θαλάσσιου, που την καθιστούν ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα νησιά του Αρχιπελάγους.

Ανοικτή Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,


Είναι βέβαιο ότι γνωρίζετε τον για να σταματήσει η επικείμενη καταστροφή από την εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών, μεγαλύτερων των εξήντα μέτρων, στις κορυφογραμμές, δίπλα σε ξερολιθιές, μονοπάτια, πολιτιστικά μνημεία, παραδοσιακούς οικισμούς κλπ. Πρόσφατα η Τήνος μαζί με τέσσερα ακόμη νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, βρέθηκαν στην λίστα των 12 περισσότερο απειλούμενων πολιτιστικών μνημείων στην Ευρώπη εξ αιτίας των βιομηχανικών ανεμογεννητριών (http://7mostendangered.eu/sites/five-southern-aegean-islands-greece/).

Αντιμικροβιακός χαλκός στην Αφεν τάκειο ΕΣΤΙΑ – ακ όμη ένα μέτρο πρ οστασίας εν μέσω πανδημ ίας. Δωρε ά της εταιρίας CU – LIFE PROTECT

Μετά από πρωτοβουλία του Διευθυντού Πωλήσεων κ. Κωνσταντίνου Περάκη η εταιρία CU – LIFE PROTECT έκανε δωρεά (την οποία αποδέχθηκε το Δ.Σ.) βάσει της οποίας τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητα αντιμικροβιακού χαλκού σε ολόκληρο το κτήριο της Αφεντακείου ΕΣΤΙΑΣ επί της οδού Ι. Δροσοπούλου 105Α στην Αθήνα.

Λιγότερα ένσημα για επίδομα ανεργίας εξήγγειλε ο Βρούτσης – Γιατί δεν πήραν όλοι το 800αρι

 


Όπως τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος 800 ευρώ για τις αναστολές του Νοεμβρίου προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχει μια κατηγορία 24.000 εργαζομένων σε αναστολή που δεν έχουν υποβάλει στην ΕΡΓΑΝΗ τα στοιχεία τους.


«Μόνο για το μήνα Νοέμβριο, μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε δεσμευτεί και ακόμα πιο μπροστά, έχουμε ήδη καταβάλει από την Παρασκευή συνολικά σε 675.000 εργαζόμενους το ποσό των 440 εκατ. ευρώ. Από την αρχή της κρίσης το σύνολο των εργαζομένων που έχουν πληρωθεί από την ΕΡΓΑΝΗ είναι πάνω από 3,4 εκατ. δικαιούχοι με ποσό που υπερβαίνει τα 2,5 δισεκ. ευρώ» εξήγησε.

« Επιδείνωση καιρού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οδηγίες Προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα».Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει ότι εκδόθηκε νέο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με ισχυρές βροχές-καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που θα επηρεάσουν Κυκλάδες και Δωδεκάνησα από σήμερα Κυριακή 13/12 και παρακαλούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας (πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων) :

Κι άλλο ψέμα Τσίπρα για τη βίλα στο Σούνιο: ''Ήταν 10 χρόνια ανεκμεταλλευτη''... και νοικιαζόταν στο AirBnB 100€ τη βραδιά

Συνεχίζονται χωρίς τέλος οι αποκαλύψεις για το… παρελθόν της βίλας που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο, έναντι 500 ευρώ το μήνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πριν από μερικές μέρες με ανάρτησή του στο Facebook έδωσε στη δημοσιότητα το μισθωτήριο και ανέφερε ότι το σπίτι αυτό στο Σούνιο (πέντε μέτρα από τη θάλασσα) το ανακαίνισε ο ιδιοκτήτης του και στη συνέχεια το νοίκιασε σε εκείνον για 3+1 χρόνια. Για τα τρία πρώτα χρόνια το ενοίκιο μηνιαίως θα ήταν 500 ευρώ και για τον τέταρτο χρόνο 900€.

📺Πυρ και μανία οι αστυνομικοί με τη δήλωση Ραγκούση ότι είναι «μισητά πρόσωπα» -«Ντροπή σου πολιτικέ γυρολόγε!»

Πυρ και μανία είναι Αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα με τον Γ. Ραγκούση ο οποίος μιλώντας στη Βουλή – θέλοντας να κατηγορήσει την κυβέρνηση – υποστήριξε ότι «ντρέπονται τα παιδιά των Ελληνίδων και των Ελλήνων αστυνομικών να λένε ότι οι πατεράδες τους και οι μανάδες τους είναι αστυνομικοί».

Γιάννης Βρούτσης: Ο προϋπολογισμός δεν έχει κανένα νέο φόρο – Προβλέπεται μείωση εισφορών και κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης

«Ξεπερνώντας την κρίση, η Ελλάδα θα αποτελέσει αναπτυξιακό παράδειγμα στην Ευρώπη. Μέσα από αυτή την ανάπτυξη, θα υπάρξουν θέσεις εργασίας, θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην οικονομία», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

«Ο προϋπολογισμός του 2021 είναι βαθιά κοινωνικός και έντονα αναπτυξιακός. Δεν έχει κανένα νέο φόρο, έχει μειώσεις εισφορών και έχει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Αυτά τα τρία στοιχεία σηματοδοτούν ότι ο προϋπολογισμός του 2021 έχει πυξίδα την επένδυση και τη μεταρρύθμιση, για να πάμε τη χώρα εκεί που της αξίζει και για να προστατεύσουμε κάθε Έλληνα πολίτη με πολιτικές που είναι βαθιά κοινωνικές», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Αναφερόμενος σε όσα έγιναν το 2020, στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, της κοινωνικής ασφάλισης και εργασίας, ο Γιάννης Βρούτσης είπε ότι:

Λιθοβόλησαν τον Σρόιτερ και αποθέωσαν τον Παπαδάκη

https://www.enimerosi24.gr/

Και τι δεν άκουσε ο Αντώνης Σρόιτερ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ALPHA, μέχρι και για τιμολόγια (με ή άνευ ΦΠΑ) από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σαν να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου και μάλιστα χωρίς καμια συνέπεια για τον βουλευτή! Αντίθετα ο ίδιος βουλευτής κατάπιε τη γλώσσα του στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Οι Ελληνες εφοπλιστές κυρίαρχοι στα containerships -H χρυσή εξάδα με περισσότερα από 40 πλοία κοντέινερ ο καθένας

 

Παγκοσμίως οι εφοπλιστές που έχουν περισσότερα από 40 πλοία της ίδιας κατηγορίας είναι ελάχιστοι. Στην Ελλάδα, στην κατηγορία των boxships, όπου οι Ελληνες εφοπλιστές συνεχώς ενισχύουν την παρουσία τους, έξι είναι αυτοί που έχουν το προνόμιο να διαθέτουν πάνω από 40 πλοία κοντέινερ. 

Ο λόγος για τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο, τον Γιάννη Κούστα, τον Γιώργο Γιουρούκο, τον Γιώργο Λογοθέτη, την Αγγελική Φράγκου και τον Νικόλαο Πατέρα. Εξ' αυτών, μόνο δύο, Λογοθέτης και Πατέρας, δεν είναι εισηγμένοι στη Νέα Υόρκη. 

Μενδώνη για Ακρόπολη: Τα αντιπλημμυρικά έργα σταμάτησαν την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ

 

Στο «πάγωμα» των αντιπλημμυρικών έργων την περίοδο 2015-19 απέδωσε τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη η κυρία Λίνα Μενδώνη ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι μελετώνται επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των καλλιτεχνών με τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.