slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τι έλεγαν στον Καραμανλή οι επιβάτες του πλοίου με το οποίο ταξίδεψε στην Τήνο


Από το λιμάνι της Ραφήνας, δηλαδή… μερικά μέτρα από το σπίτι του, αναχώρησε το πρωί για την Τήνο ο Κώστας Καραμανλής.
Ο πρώην πρωθυπουργός και επί 12 1/2 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει...

Το video που θέλει να εξαφανίσει ο Αλέξης Τσίπρας (VIDEO) Που να ήξερε...

Η Αργεντινή χρεοκόπησε για δεύτερη φορά μέσα σε 12 χρόνια και εκτός από το πραγματικό ενδιαφέρον που υπάρχει για μία χώρα που βρίσκεται σε μόνιμη περιπέτεια εδώ και χρόνια υπάρχει και το πολιτικό ενδιαφέρον το οποίο όπως φαίνεται στοιχειώνει τις σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα.
Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από την περίφημη ατάκα του στη Βουλή, "Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή", και το video που θέλει να εξαφανίσει...

Φαήλος: Σπρώχνουμε τους στρατιωτικούς στην ΧΑ


Αδέρφια, την άποψη μου την έχω πει από παλιά: η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις θα ήταν να τις αφήσουν ήσυχες να κάνουν την δουλειά τους.
Θα προσέθετα σήμερα, να τις αφήσουν εν γένει ήσυχες, να κρατήσουν οι σοφολογιότατοι τις μεταρρυθμίσεις για τον εαυτό τους και γι’ άλλους εργασιακούς κλάδους.
Δεν μπορεί, δεν εξηγείται διαφορετικά. Κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν βάλει στοίχημα να...

Αργεντινή: Χρεοκοπεί για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια


Δεν επετεύχθη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για τη διευθέτηση των χρεών - Απέρριψαν την πρότασή της τα hedge funds - Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με τα «όρνεα»
O εφιάλτης της χρεοκοπίας περνά για δεύτερη φορά πάνω από την....

ΒΙΝΤΕΟ-Κόντρα στη Βουλή με φόντο την πτώχευση της Αργεντινής


Η είδηση της πτώχευσης της Αργεντινής, προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή, καθώς ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, υπενθύμισε ότι πριν από μερικούς μήνες «ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει "μακάρι η Ελλάδα να ήταν...

Το φλερτ Μηλιού με τη χρεοκοπία θορυβεί τον ΣΥΡΙΖΑ


Tης Νίκης Ζορμπά
Το περίμεναν από τους Λαφαζάνηδες, το βρίσκουν από τον -μέχρι πρότινος- προεδρικό (και μάλιστα εκ δεξιών του Α. Τσίπρα), Γιάννη Μηλιό.

Στην Κουμουνδούρου εσχάτως, δυσφορούν με τις παρεμβάσεις του "τομεάρχη΄ οικονομίας του κόμματος, καθώς ο Γ. Μηλιός αφίσταται των ηγετικών επιλογών και αυτομολεί προς τα αριστερά. Ωστόσο χθες, στον ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε μάλλον τεταρταίος, με την αναφορά του στελέχους του στην ...

Συνεχίζει τα ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ και χωρίς την άλλη άποψη πρωτοσέλιδα (31/7) Με στόχο ΠΑΝΤΑ την ΑΛΛΑΓΗ του κυκλοφοριακού η Κυκλαδική


ΣΗΜΕΙΩΝΑΜΕ από τις στήλες της «Κ» αρχές του 2012: Το κυκλοφοριακό στην πόλη της Νάξου και στο νησί μας γενικότερα, θα πάψει να «βραχυκυκλώνει» την καθημερινότητά μας, εάν και εφόσον οι (νέες) κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται / υλοποιούνται περί τα μέσα της προσεχούς ανοίξεως δεν θα είναι ρυθμίσεις για «κάποιους», αλλά ρυθμίσεις για «όλους».
«ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΝΕΙ» την καθημερινότητά μας το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη της Νάξου, και παντού στο νησί μας (επάνω) γενικότερα ιδίως κατά τους μήνες του θέρους που ο αριθμός των τροχοφόρων πολλαπλασιάζεται.
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα που σημάδεψαν το «Νέο Κυκλοφοριακό» που....

«Δέσμευση συνεργασίας για την ανάδειξη και επίλυση ζητημάτων της Κύθνου»

Στο νησί της Κύθνου βρέθηκαν την Δευτέρα και την Τρίτη, 28 και 29 Ιουλίου 2014, ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, και η νεοεκλεγείσα περιφερειακή σύμβουλος Κυκλάδων-Νοτίου Αιγαίου, Άννα Μαυρουδή. Επισκέφτηκαν τους οικισμούς της Δρυποπίδας, της Χώρας και του Μέριχα. Στο πλαίσιο της ...

Πλήρης αδιαφορία του δήμου στα προβλήματα του τόπου

Νάξος,30/7/2014
TI NA  ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΩΜΙΑΚΙΤΕΣ ΑΛΛΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΑΣΦΑΛΤΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΆ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ   ΔΗΜΟΥ  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεχίζεται και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, κυρίως για τα ορεινά χωριά για βασικά προβλήματα όπως για παράδειγμα η συντήρηση των αγροτικών δρόμων και η καθαριότητα.
Παρόλες τις δεσμεύσεις τους, ύστερα από πιέσεις, τόσο της Λαϊκής Συσπείρωσης όσο και

Tα σχόλια του Αποστόλη...


Φιλώτι 30 - 07 - 2014
Οι... "έντιμοι" και ο "υπόκοσμος" του Ν. Μπαμπούνη!
Έγραψε μετά τις εκλογές ο... εντιμότατος κύριος Νικόλαος Μπαμπούνης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού "Νησιώτικη Πολιτεία" με επικεφαλής τον κ. Νικ. Μαϊτό, απευθυνόμενος στο συνδυασμό του Δημάρχου Μανώλη Μαργαρίτη:
"Το να κλείνει κάποιος τα μάτια στην πραγματικότητα ορεινέ αξιώτη, δεν άκουσες, δεν είδες τίποτε παρανομίες, μαύρο πολιτικό χρήμα, λαμογιές... ποιοι να συνεργαστούν; οι έντιμοι με τον υπόκοσμο; εκτός αν όλα αυτά τα θεωρείς φυσιολογικά"....

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΡΩΝΟΧΩΡΙ

afisa koronoxori2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ 17ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ


Προς
Τα μέλη του Δ.Σ.Παρακαλούμε να προσέλθετε στα νέα γραφεία διοικήσεως του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. (1ος Παιδικός Σταθμός) την 1η Αυγούστου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00, για τακτική συνεδρίαση με τα κάτωθι θέματα ημερησίας διατάξεως:

Η Πεντάμορφη στη Νάξο στις 4 Αυγούστου


Το Θέατρο του Βορρά, για ένα ακόμα καλοκαίρι μετά τον Οδυσσεβάχ και τον Πήτερ Πάν, ταξιδεύει
σε όλη την Ελλάδα και ανεβάζει ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια μικρών και μεγάλων παιδιών, την Πεντάμορφη και το τέρας.
Η Μπέλ, μια όμορφη χωριατοπούλα, θα βρεθεί στο κάστρο του τέρατος, ο οποίος είναι είναι στην πραγματικότητα ένας μαγεμένος πρίγκηπας. Αν το τέρας μάθει να αγαπά και να αγαπιέται, τα μάγια θα λυθούν. Διαφορετικά, θα μείνει για πάντα ένα τέρας.

Περιοδεία Γιώργου Λεονταρίτη σε Ίο, Φολέγανδρο, Σίκινο και Σαντορίνη


Ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιωργος Λεονταρίτης συνοδευόμενος από την νέα Έπαρχο Σαντορίνης κα Θεώνη Λειβαδάρου, πραγματοποίησε περιοδεία στην Ίο, τη Φολέγανδρο, τη Σίκινο και την Σαντορίνη, στο πλαίσιο της γνωριμίας με τις τοπικές αρχές, της καταγραφής των ζητημάτων που απασχολούν τα νησιά και της εξεύρεσης λύσεων στα θέματά τους με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών.
Στις 25/7 ο κ. Λεονταρίτης και η κα Λειβαδάρου επισκέφθηκαν την Ίο όπου συναντήθηκαν με τονεπανεκλεγέντα Δήμαρχο Ιου κ. Μιχάλη Πετρόπουλο, ο οποίος τους παρουσίασε τα θέματα άμεσης προτεραιότητας που αφορούν το νησί του. Στη συνέχεια, παρέστησαν στην απονομή των επάθλων του 51ου Ράλλυ Αιγαίου όπου απένειμαν τα κύπελλα στους επιτυχόντες.

Γράφει ο Γιώργος Α. Βακόνδιος
Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ.
Η Ελληνική οικονομία πάντοτε στηριζόταν στην μικρομεσαία επιχείρηση. Ανεξάρτητα του εάν αυτό, είναι το επιθυμητό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης για το σύνολο της χώρας, αποτελεί σχεδόν μονόδρομο για τις νησιώτικες περιοχές.
Το μέγεθος της αγοράς του κάθε νησιού, ο πληθυσμός του και η εποχικότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, οδηγούν σχεδόν νομοτελειακά στην ανάπτυξη μικρών κατά βάση οικογενειακών επιχειρήσεων, τουλάχιστον στις Κυκλάδες.
Οι επιχειρήσεις αυτές συνήθως εξαρτώνται ελάχιστα από τον...........

Επανήλθε στα ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ πρωτοσέλιδα η Κυκλαδική (30/7) Mε στόχο την ΑΛΛΑΓΗ του κυκλοφοριακού

Η καλή εφημερίδα με το σημερινό  πρωτοσέλιδο της 30/7  ασχολείται με τα όσα συμβαίνουν από λίγους ...αγανακτισμένους κατοίκους της περιοχής στην προέκταση της Παπαρηγοπούλου. Θέλουμε να πιστεύουμε όμως ότι η καλή εφημερίδα από λάθος ξέχασε να αναφερθεί και στην γνώμη των πολλών κατοίκων της περιοχής .Όπως επίσης η καλή εφημερίδα ξέχασε να στηλίτευση τον απαράδεκτο Αλβανό που έβριζε σκιωτατα τα θεία  
Είχε που είχε τα χάλια της τα κυκλοφοριακά η πόλη της Νάξου ήρθε και η προσωρινή ρύθμιση στην προέκταση της